Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Barcafery16
Barça B

2012.11.12. 12:48:49

Valaki tudja mi lesz Ronaldoval?
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.11.11. 23:33:26

Eddig abban a tudatban éltem,hogy a Levante madridi csapat.Összekevertem a Getafeval.
Motaro
Jugador del Barça

2012.11.11. 23:28:36

REMY írta: a végére csak behúztuk :wink: és még a fals 11-es se kellett hozzá. Elképesztően nehéz meccs volt, mert a pálya alkalmatlan volt a focizásra + a valenciaiak hentelő módba váltottak.
És mi ennek annyira, de annyira örülünk.... :-)
REMY
Madridista

2012.11.11. 23:27:08

S.Agüero írta:
REMY írta:
salas9 írta:Hozzáteszem a 16-on kívül történt a szabálytalanság... :lol:
hozzáteszem, hogy a levante gólja les volt... :roll:
akkor 1-1.
???

a végére csak behúztuk :wink: és még a fals 11-es se kellett hozzá. Elképesztően nehéz meccs volt, mert a pálya alkalmatlan volt a focizásra + a valenciaiak hentelő módba váltottak.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.11. 23:08:09

REMY írta:
akkor 1-1.
vlxe
Capitá del Barça

2012.11.11. 23:01:21

salas9 írta:11-es. Xabi Alonso lőtte, de kihagyta, marad az 1-1. Hozzáteszem a 16-on kívül történt a szabálytalanság... :lol:
Pontosan, ezt meg se kellett volna adni 8)
Kép
REMY
Madridista

2012.11.11. 23:01:05

salas9
Entrenador del Barça

2012.11.11. 22:59:13

11-es. Xabi Alonso lőtte, de kihagyta, marad az 1-1. Hozzáteszem a 16-on kívül történt a szabálytalanság... :lol:
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.11.11. 22:55:53

Csak húzza ki a Levante ezt a 20-25 percet.A legjobb az lenne ha rúgnának még 1.2 gólt. :D
salas9
Entrenador del Barça

2012.11.11. 22:37:15

Mourinho lecserélte a félidőben CR-t. Feltehetőleg a sérülés (összevarrták a szemöldökét meccs közben) miatt.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.11. 21:57:54

salas9 írta:Kásás Ronaldo góljával vezet a Madrid.
Azt hittem, hogy ma akár lehet 10-11 is közötte, de ezek után már kétlem. Főleg Ballesteros besárgult már az elején, meglepő lenne, ha végig a pályán maradna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
salas9
Entrenador del Barça

2012.11.11. 21:55:02

Kásás Ronaldo góljával vezet a Madrid.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.10. 20:18:35

miihii írta:Vítor Baía; Ronald de Boer; Thomas Christiansen; Fernando Couto; Jon Andoni Goikoetxea; Jari Litmanen; Gaizka Mendieta; Lluís Milla; Miquel Àngel Nadal; Felip Ortiz; Michael Reiziger; Xavier Sánchez Jara; Boudewijn “Bolo” Zenden

A madridi keretről nincs infóm.
Ferrert, Cocut, Luis Enriquét, Rivaldót, Pepet elnézném még... No meg Laudrup is átugorhatna Walesből. :lol: (Ronaldo is eszembe jutott, de aztán rájöttem, hogy alig fér be a háza ajtaján, nem hogy még fusson is. :D )
Figo melyik csapatban fog játszani? :lol:

A madridiakról én sem találtam semmit egyelőre. :?

(Amúgy remélem, legalább online lehet nézni majd az összecsapást.)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.10. 18:53:29

S.Agüero írta:Az baj, ha én ebből a csapatból 4 ember nevéről hallottam még csak? :D
baj Mátyás, ülj le, egyes. mondjuk van egy-két ember aki nemtom' mit keres itt, christiansen sztem nem is játszott a nagy csapatban, csak a b-ben, meg kölcsönben, goiko soha nem is játszott itt, reiziger meg hagyjuk :lol: rémálmaimban szokott megjelenni. volt itt vagy 8 évet, de valahogy soha nem értettem mit keres itt. oleguer egy kicsit jobb kiadásban... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.10. 18:39:51

Az baj, ha én ebből a csapatból 4 ember nevéről hallottam még csak? :D
miihii
KHAL

2012.11.10. 18:23:58

Hamarosan El Clásico :P

Nov. 14-én Katarban játszik egymással a két rivális egy bemutatómeccset. Régi játékosokból fognak állni a csapatok és a Legends Match elnevezést kapta a rendezvény.

TEAM BARCA:

Vítor Baía; Ronald de Boer; Thomas Christiansen; Fernando Couto; Jon Andoni Goikoetxea; Jari Litmanen; Gaizka Mendieta; Lluís Milla; Miquel Àngel Nadal; Felip Ortiz; Michael Reiziger; Xavier Sánchez Jara; Boudewijn “Bolo” Zenden

A madridi keretről nincs infóm.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
daffy
Madridista

2012.11.06. 21:33:07

fele elment. jó a dortmund,a real meg kifejezetten nem. higuain,özil,de úgy a támadó részleg egyben nem tetszik. varane jól tolja,bár a 2. gólnál nem tudom,hogy ki maradt le. ikernek sincs sajnos jó napja(éve). összességében megérdemelt dortmundi vezetés,ez a játék kevés bármely kupára
miihii
KHAL

2012.11.02. 13:15:18

jelwaz írta:...
Számomra nem kérdés, h Pep teljesítménye mennyire kiugró, mert ha nem lenne az, akkor elég gyakran lennének 3-4-5-6 kupás csapatok egymás utáni években, vagy legalább közel egymáshoz. De ez ugye nincs így.
Ugyan voltak kevésbé jól sikerült meccsei, amikről írtam is, h kvázi további trófeákba került, de azt hiszem ezek fájdalmas kimenetele mellett annyira nem jogos felróni neki, mert azért bőven kárpótolt minket a maradék kb 50 meccsen a szezonban. Illetve felróni lehet és meg is jegyezzük, mivel tényleg elég fájó esetek voltak. Pont azért, amit írsz, h papíron sokkal jobbak voltunk , mint az aktuális ellenfelek. De sajnos a labda még mindig gömbölyű és nem robotok játszanak, így egy-egy meccsen alaposan borulhat a papírforma, mert van , h semmi nem akar összejönni, van h fásult a csapat.

Ezek miatt sem sikerülhet hosszú szezonokon keresztül töretlen szinten játszani az ún. korszakos csapatoknak. Biztos olvastad és tapasztaltad te is, h egy-egy ilyen fellángolás két-három évig tart maximum és kiég a dolog. Nálunk a semmiből (mert ugyan a keret zöme egyben volt, de mégsem arra utaltak a jelek, h ez bennük lesz) jött egy ilyen parádés időszak és a mai napig tart, azaz 5. éve. Ebben az időszakban azért elég meggyőző volt a reál (mint legfőbb rivális, aki trilliárdokat ölt menet közben a csapatba, h utolérjenek minket) elleni mérleg és ugye rekordokat döntöttünk. Ezek nem jöhettek volna létre Pep nélkül, legalábbis sosem tudjuk meg, h mással mire mentünk volna, így én ezt igenis neki tudom be. Mert vele lett ez a csapat két év leszállóág, szétesettség, motiválatlanság után egycsapásra a világ legjobb csapata, amely szinte verhetetlen. És eközben tulajdonképpen egyetlen igazi ellenfele volt, önmaga. Ha éppen nem jött ki a lépés, akkor foghatóak voltunk, de ez elenyésző %-ban érvényesült. És ugyan igaz, h az edző feladata a motiváció fenntartása, de azért nézzük el neki azt, h cirka 250 meccsen a 4 év alatt nem lehetett egyformán beleállni a meccsekbe, akad egy-két kivétel. Ráadásul az olyan nagy meccseken, mint a "remuntada" meg a reál elleni csörték, neki elégnek kellett volna lenni hátradőlni, mivel olyan nagyon nem kellene plusz motiváció a játékosoknak. De nyilván azért hátra nem dőlt és az megint csak tuti, h vissza nem fogta őket, h ne tegyétek oda magatokat, elég lesz a tisztes helytállású kiesés.

Tehát sztem lényegében igen kiválóan motiválta a srácokat és tartotta éhesen őket, máskülönben nem tudott volna egy ilyen sosem látott periódust produkálni. Az meg, h a 4.! (illetve 5.) év végére meg kicsit ő pukkadt ki, látszott rajta. Láthattuk a képeket róla, 15 évet öregedett ezalatt. Azt meg ő érzi, h képes e megújulni és szinten tartani a csapatot. Ő úgy érezte nem, és ez a csapat rovására ment volna, ha marad. Tehát sztem nem felróni kéne neki, h miért nem motiválta a csapatot, hanem tisztelni a döntését, amely a klubot szolgálta. Ő érezte h mi van benne.

Ez a nagy filozófusi dolog meg megint csak Ibrától származott, mivel ő nevezte így és degradáló hangsúllyal. Aztán emiatt ráragadt, mert vmilyen szinten igaz rá, de közel sem olyan negatív értelemben, ahogy a svéd tolta. Ahogy te fogalmazol ("Guardiola nem tudta motiválni a csapatot, akkor azt gondolom, hogy mégsem akkora filozófus") , abból meg az jön le, h ő magát nagyította fel a filozófusi jelzővel, pedig nem így van. Egy élmény olvasni minden megnyilvánulását a futballról, ittam a szavait, mert remek gondolatok származtak tőle a játékot illetően, legyen az lélektan vagy maga a játék. Ettől vált valóban filozófussá, de ez közel sem negatívum és az, h milyen gondolatai vannak a fociról nem egyenlő azzal, h miképp motivál.

"ha akkora filozófus, akkor nem úgy ment volna el, hogy nem nyert semmit az utolsó évében." Ebben megint nem értem a filozófusi jelző jelenlétét, mert az előző gondolatomból fakadóan ismét semmi köze a fiozófuskodásnak az utsó év """"sikertelenségéhez""". Azt meg halkan teszem hozzá, h azért egy kupa csak leesett a végén ;) Tehát sztem semmi köze ezeknek egymáshoz. Ha a filozófus jelzőt lecseréljük motivátorra, akkor már érthetőbb, de erre meg ismét azt mondom, h időben lépett le. Amikor már nem tudott többet adni, tehát értelme nem lett volna , h maradjon azért, h vegetáljon még pár évet és elindítsa a lejtőn a csapatot. Ehhez meg rengeteg önzetlenség, becsület és erő kellett, ami szintén erény számomra vele kapcsolatban. És láthatjuk, h Tito alatt h szerepelünk, tehát ahelyett, h leszállóágban lennénk, tartjuk a szintet és meglátjuk, h elég lesz e ahhoz, h visszaüljünk a világ tetejére.

Mert ugyan egy kicsit ez tavaly megrendült, köszönhetően a bajnoki ezüstnek és a BL elődöntős kiesésnek, de azért nekem úgy tűnik, h a mai napig nagyobb szó a futballéletben, ha mi kikapunk, mintha a reál vagy a cselszkij. Tehát vhol továbbra is mi vagyunk az etalon és ez Guardiola öröksége. Elvitatni lehet tőle, lekicsinyíteni szintén, de megcáfolni nem, mivel sosem tudjuk meg, mi lett volna ha... És könnyű rányomni, h a szertáros is triplázott volna ezzel a csapattal, de akkor hol volt a triplázás a Pep előtti években? Ha már " a keret megvolt és szinte csak az arcát kellett adnia" a győzelmekhez.

Ibra könyvét nem olvastam, csak amik szivárogtak belőle. Nem tudom mennyire szapulta a BARCÁ-t, de nekem annyi elég volt ennek a felméréséhez, h azt is milyen negatívumként tűntette fel, h ez egy "eminens osztály, ahol mindenki rendes és figyel az osztályfőnök szavára". Meg az a nemrégi kiszólása, h "sosem hagy fel a BARCA szapulásával". Asszem ezek önmagukért beszélnek. Ezért sem tartom mérvadónak a szavát semmiben, mert direkt túloz és sarkítva fogalmaz, ráadásul csak egyik szemszöget vázolja fel. És ha már azt is jófejségnek tartja magától, h szétszórt az öltözőben egy rakás szerelést dühében és Pepnél meg az is negatívum volt, h csendesen összeszedte, akkor asszem mutatja az arányokat és a szavai milyenségét.

Látatlanban is biztos vagyok benne, h Pepnek is megvolt a maga szerepe abban, h így alakult a kapcsolatuk, de valszeg az igazságot sosem tudjuk meg. Így marad az, ami bizonyítható hiba Guardiolánál: Zlatanban kereste a megoldást.

Mondjuk most már alaposan elkanyarodtunk a BARCA vs reál témától, uh lényegében offolunk. Lehet célszerűbb lenne a Pep topicban beszélni róla :P
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.11.02. 11:56:44

miihii írta:Abban egyetértünk, h nem Ibrára volt szükség és igen nagy baklövés volt a leigazolása. És ugyan mondta Pep, h új lehetőségek nyílhatnak meg a személyével (gondolom a magasságára, stílusára értette) , de a játékunknak meg rengeteget kellett volna hajlania ahhoz, h igazán kihasználjuk. ami meg nem feltétlenül lett volna szerencsés, h elkezdjünk ívelgetni meg ilyenek, mivel nem arra voltunk bejáratva.
Azt hitte, h kitalálta a tökéletes játékot és örökké nyer? Egy igen kis szerencsével bejött volna a dolog, mert ugye szinte minden sorozatot megnyertünk vele, amit meg nem ott is apróságokon ment el. Lásd a bajnoki "döntő" bukása, amikor a 12ről jöttünk vissza és fogadtuk őket az 1 pontra való közelségért, meg a BL cselszkij párharcáról ugye nem kell beszélnem.Tehát lényegében nem érzem azt, h kudarcot vallott volna a stratégiája emiatt és olyan nagy baj volt az a "10 méteren belüli gólhelyzetes" dolog. Persze, mindannyiunknak hiányoztak a távoli lövések és amikor nem nyertünk, mindig az, aki épp nem volt ott. Lásd a cselszkijes párharc után, "ha lett volna egy Ibra..." kezdetű mondatok. Amiről sosem fog kiderülni, h többet tudott volna e segíteni. Mindenesetre maga alatt vágta a fát a hozzáállásával, h az a kompromisszum elég gyorsan átcsapott dacos csakazértsem viselkedésbe, ami nem éppen szerencsés. Aztán h mi zajlott a színfalak mögött kettejük között, nem tudhatjuk. Mert én nem tartom A Nagy Igazságnak azt, amit a könyvében ír a barcelonai kirándulásáról és, h Pep hibája minden. Ez csak az ő véleménye, amiről tudható, h elég harsány és hivalkodó szokott lenni és olyakor a sértődött kisgyerek dacával hajlamos túlozni, ferdíteni.

A másik részről meg, a jelek szerint rosszul értelmeztem a reál lealázós részt, mert te nem a meccsekre értetted, h nyerni kellett volna sokkal és úgy alázni, hanem, h igenis vissza kellett volna vágni a pályán történtekért. Ebben részben igazat adok, mert egy kis zsiványság azért elkelt volna ahelyett, h az egyetlen "revans" az volt, h dobáljuk magunkat cserébe. Egy-két törlesztő jellegű, agresszívabb válasz belefért volna nálam is, látva mikkel szembesültünk. Viszont az érem másik oldala az, h ez esetleg a reál malmára hajthatta volna a vizet azzal, h kizökkentenek minket, azaz ránk erőszakolják a "stílusukat". Másrészt meg súlyos következményei lehettek volna, mivel ha belemegyünk egy adok-kapokba, akkor a kertitörpe keretünk eléggé szét lett volna rúgdosva, ami ugye nem túl üdítő. És egyáltalán nem nekünk való ez a labda( helyett baba)rúgás...

Jo5éval szembeni affektálás is olyan, h azért én is reagáltam volna neki, mert alaposan elvetette a sulykot időnként és egy kis replika nem ártott volna, h ne csak az ő álláspontja legyen a közvéleménynek ajándékozva. Éppen ez tetszett nemrég Tito-tól, amikor kicsit visszapiszkált a sötét oldalnak 8) Pep meg inkább úgy volt vele, h ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert elvernek rutinból :P Nem akarta megadni azt az örömöt a géniusznak, h még inkább a médiában játsszák le a meccseket és eltereljék a figyelmet magáról a játékról és még inkább elemében lehessen a szájkaratéban. Ő elegánsabban válaszolt, győzelemmel a pályán. És ez nyilván sokkal dühítőbb lehetett az Egykének, h lepereg a sav a másikról és cserébe még el is kenik a száját :D

Szóval valahol megértelek, de sok mindenben másképp állunk hozzá, látjuk a dolgokat. Amivel nincs is baj, legalább lehet beszélgetni ;)
Elég nagy a reakcióidőm :D Bocs, nem vagyok nagy fórumer, de mindenképp reagálnék.
Az ugye nagy kérdés marad, hogy vajon Guardiola teljesítménye mennyire kiugró. Nekem van néhány dolog, ami igenis szúrja a szemem. A legnagyobb az Inter elleni elődöntő, ahol ott voltunk a világhoz képest, hogy még az erősen véleményes első meccs után is hátrakötött lábakkal is tovább kellett volna menni a remontadan, csak egy kis lelkesedés kellett volna. Szerintem arra a meccsre kb. egy kispárna és egy takaró is járt volna a mezek mellé. Ha sikerül neki évadról évadra markánsabb változásokat eszközölni a játékban, akkor tartósan elnyomhattuk volna a Real Madridot szerintem, egyszerűen még két év az 5-0 és a 2-6 szellemében (mondjuk 3-0-ra verjük őket), jobban rotált játékosokkal, akik nem égnek ki a szezon végére, hozzuk a bajnokságot, és teljesen demoralizáltt és frusztrálttá tettük volna őket. Már nagy egojú Cé és Mou sem lenne ott, kevésbé lenne vonzó csapat a futballisták számára, nehezebb lenne nekik a visszakapaszkodás. És félreértés ne essék, itt most nem a Real Madrid elnyomásáról, lealázásáról van szó. Csak az, hogy csalással vádolhatnak minket, meg mákkal, meg Oscar díjra jelölnének (amiben van igazság, de eléggé felfújják), ahhoz mi adtunk egy alapot. Mert amikor egyértelmű volt a két csapat közötti különbség, akkor nem raktuk közé.

és az, hogy a játékosok nem motiváltak meg Guardiola nem tudta motiválni a csapatot, akkor azt gondolom, hogy mégsem akkora filozófus vagy minek hívják. Mert lehet ezt úgyis nézni, hogy nyertem már bajnokságot, nyertem már BL-t, kupát, meg mindent, sőt az összeset 1 évadon belül is, de nézhetjük ezt úgyis, hogy ez csak egy lépcsőfok ahhoz, hogy a Barcelona átvegye a vezetést az örökranglistán a megnyert bajnokságok és BL-ek számában. Nem azt mondom, hogy így kellett lennie, de ha akkora filozófus, akkor nem úgy ment volna el, hogy nem nyert semmit az utolsó évében.

A Real alázós részt jól értetted, utána bővítettem ki ezzel a gondolattal is. De az idegesít, hogy amikor egy 2-3 góllal jobbak vagyunk 11-11-ben is, akkor az történik, hogy nem arra játszunk, hogy ezt érvényesítsük, hanem olyat mutatunk, amivel a bírót barcásnak lehet titulálni, és úgy húzzuk be (jobb esetben) a meccset, hogy a bírói hiba meccset befolyásoló döntésnek tűnik. És ez nem csak a Real Madrid ellen. És az ilyenek nekem bökték a csőrömet nagyon, jobban, mint a vereségek. Az adok-kapokba belemenni azért szerintem még mindig férfiasabb. Elvégre férfiak vannak a pályán, ez ösztön dolog, hogy ilyenek megesnek. De azért megnéztem volna, ahogy Pepe, Cé vagy Ramos nekimegy Ibrának. Azért a svéd ilyen tekintetben eléggé tekintélyt parancsoló.

Ja és Ibra könyve. én azért arra nem emlékszem, hogy a Barcát gyalázta volna. Volt ilyen? Én csak a Pep elleni beszólásait hallottam/emlékszem rá. Ettől függetlenül lehet, hogy volt, de én személy szerint nem bánom a Pep féléket, ugyanis mindenki halálra dicsérte, pedig azért nem ő nyalta hegyesre a piramisokat. A stílus megkérdőjelezhető, de nem félek tőle, hogy Guardiola érdemtelenül kapott beszólást.
miihii
KHAL

2012.10.30. 16:28:35

jelwaz írta:
Én azt Gondolom Ibra megtette, amit tudott. Kompromisszumot akart kötni, ő is enged, a csapat is. Viszont a csapat (konkrétan Pep taktikája által) nem engedett. Mindenki tudta, hogy Ibra abba a rendszerbe nem illik. Én azt hittem Pep azért hozza, mert plusz játékelemet akar. Mit várt, hogy kitalálta a tökéletes játékot és örökké azzal fog győzni? Volt idő, amikor tiszta gólhelyzetet nem lőttünk kapura egy szezonon keresztül, ha az 10 méternél messzebb volt a kaputól. A Pepnek tulajdonított zsenialitások (mert én tartom, hogy jókor volt jó helyen, természetesen nem ez a mögötte álló teljesítmény 100%-a, de kb. 50) rengeteg rögeszmés idiótasággal párosult.

És az, hogy milyen paraszt tud lenni? Ez a csapat annyira alamuszi volt, hogy ennyi bőven elfér egy csapatba. Lehet, hogy nem egy játékosban kellene meglennie, de azért védje már meg férfi létére magát egy csapat. Akár a Jo5é szövegeléseivel szemben is. Kellett volna igen valaki, aki Pepét 5 m-rel arrébb taszajtja, hogy a bréért pofázik, Roncikának beígér egy alapos verést, Ramost meg hátba rúgja, mikor az lefelé baktat a piros lapja után. Amúgy is meg kell védenie magát egy csapatnak (ezt Pep és a játékosok sem tették meg), de ha a spanyol szövetség nem teszi helyre a gyökereket, akkor másnak kell.
Abban egyetértünk, h nem Ibrára volt szükség és igen nagy baklövés volt a leigazolása. És ugyan mondta Pep, h új lehetőségek nyílhatnak meg a személyével (gondolom a magasságára, stílusára értette) , de a játékunknak meg rengeteget kellett volna hajlania ahhoz, h igazán kihasználjuk. ami meg nem feltétlenül lett volna szerencsés, h elkezdjünk ívelgetni meg ilyenek, mivel nem arra voltunk bejáratva.
Azt hitte, h kitalálta a tökéletes játékot és örökké nyer? Egy igen kis szerencsével bejött volna a dolog, mert ugye szinte minden sorozatot megnyertünk vele, amit meg nem ott is apróságokon ment el. Lásd a bajnoki "döntő" bukása, amikor a 12ről jöttünk vissza és fogadtuk őket az 1 pontra való közelségért, meg a BL cselszkij párharcáról ugye nem kell beszélnem.Tehát lényegében nem érzem azt, h kudarcot vallott volna a stratégiája emiatt és olyan nagy baj volt az a "10 méteren belüli gólhelyzetes" dolog. Persze, mindannyiunknak hiányoztak a távoli lövések és amikor nem nyertünk, mindig az, aki épp nem volt ott. Lásd a cselszkijes párharc után, "ha lett volna egy Ibra..." kezdetű mondatok. Amiről sosem fog kiderülni, h többet tudott volna e segíteni. Mindenesetre maga alatt vágta a fát a hozzáállásával, h az a kompromisszum elég gyorsan átcsapott dacos csakazértsem viselkedésbe, ami nem éppen szerencsés. Aztán h mi zajlott a színfalak mögött kettejük között, nem tudhatjuk. Mert én nem tartom A Nagy Igazságnak azt, amit a könyvében ír a barcelonai kirándulásáról és, h Pep hibája minden. Ez csak az ő véleménye, amiről tudható, h elég harsány és hivalkodó szokott lenni és olyakor a sértődött kisgyerek dacával hajlamos túlozni, ferdíteni.

A másik részről meg, a jelek szerint rosszul értelmeztem a reál lealázós részt, mert te nem a meccsekre értetted, h nyerni kellett volna sokkal és úgy alázni, hanem, h igenis vissza kellett volna vágni a pályán történtekért. Ebben részben igazat adok, mert egy kis zsiványság azért elkelt volna ahelyett, h az egyetlen "revans" az volt, h dobáljuk magunkat cserébe. Egy-két törlesztő jellegű, agresszívabb válasz belefért volna nálam is, látva mikkel szembesültünk. Viszont az érem másik oldala az, h ez esetleg a reál malmára hajthatta volna a vizet azzal, h kizökkentenek minket, azaz ránk erőszakolják a "stílusukat". Másrészt meg súlyos következményei lehettek volna, mivel ha belemegyünk egy adok-kapokba, akkor a kertitörpe keretünk eléggé szét lett volna rúgdosva, ami ugye nem túl üdítő. És egyáltalán nem nekünk való ez a labda( helyett baba)rúgás...

Jo5éval szembeni affektálás is olyan, h azért én is reagáltam volna neki, mert alaposan elvetette a sulykot időnként és egy kis replika nem ártott volna, h ne csak az ő álláspontja legyen a közvéleménynek ajándékozva. Éppen ez tetszett nemrég Tito-tól, amikor kicsit visszapiszkált a sötét oldalnak 8) Pep meg inkább úgy volt vele, h ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert elvernek rutinból :P Nem akarta megadni azt az örömöt a géniusznak, h még inkább a médiában játsszák le a meccseket és eltereljék a figyelmet magáról a játékról és még inkább elemében lehessen a szájkaratéban. Ő elegánsabban válaszolt, győzelemmel a pályán. És ez nyilván sokkal dühítőbb lehetett az Egykének, h lepereg a sav a másikról és cserébe még el is kenik a száját :D

Szóval valahol megértelek, de sok mindenben másképp állunk hozzá, látjuk a dolgokat. Amivel nincs is baj, legalább lehet beszélgetni ;)
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.10.30. 14:54:07

miihii írta:
gergo9 írta:Hát a szenvedély nálam igencsak mást jelent. Puyol játéka szenvedély a svéd vadparaszt karvaly játéka hogy alattomosan odataposok, odaütök másoknak ezenkívül pedig sétálgatok legtöbbször lesen nem az.
Azóta nyilatkozataival bizonyította is taplóságát illetve hogy nem véletlenül lett elzavarva.
Olyan szinten töketlen lett a csapat hogy 4évig maradt veretlen a Bernabeuban illetve rendes játékidőben egyetlen 1x kapott ki tőlük.
Valdés bohóckodása kellett ott is hogy valami végre leessen már nekik.
Ez valóban érdekes kijelentés, h Ibra hozott volna szenvedélyt, bár igaz. Csak egy baj van vele: maga iránti ez a szenvedélye ;)
A többit gergo leírta. Ami a legszembetűnőbb volt az az, h ott sétálgatott, néha széttárta a karjait és kb ki is merült a teljesítménye, hosszú hónapokig. Pedig jól kezdett...

Pep utáltatta ki a csapatból a szurkolókkal? :shock: Azt meg hogyan? Ölég csúnyán néznénk ki, ha a közönség döntené el, h ki játsszon, ki menjen, ... Másrészt asszem nem nagy titok, h Ibrát már nem kevesen rühellték akkor is, mielőtt érkezett (én is ódzkodtam tőle rettenetesen), más kérdés, h kapott e tiszta lapot vagy hendi hátrányból indult a svéd náluk. A lényeg, h a személyisége, a taplósága már eleve nem vetett rá jó fényt, bár sokan ettől eltekintettek és rajongták, rajongják. Náluk kétlem, h az itteni produkciója fordított volna a megítélésén (pláne nem Pep miatt), így ez sem játszik. Sztem egy egész elenyésző rész az, aki azért utálta meg, amit itt csinált (vagy inkább egy idő után már nem csinált...).

De hogy ON is legyek, reagálok a reál lealázására vonatkozó részre is. Valóban voltak olyan meccsek a sokból, amikor a formák alapján, de akár a meccs képét nézve is sanszos lett volna egy kiütés (pl az ominózus hazai kupavisszavágó, ahol pillanatokon belül visszahoztuk a meccsbe a fehéreket), de azért hozzátartozik az is az összképhez, h nem egy meccs volt a hagyományosan rosszabb periódusú január-februári időszakban, amikor ha nekiállunk arcolni, ráfázhatunk. Meg olyan is, amikor két hétig szinte csak velük játszottunk, ráadásul elég komoly meccseken (közte meg volt egy formalitásnak tekinthető bajnoki, amikor értelme nem lett volna széthajtani magunkat). És azért az sem mindegy, h az idény legfontosabb periódusában, amikor a trófeákért megy már a bugi, rámegyünk arra, h kitömjük őket, kockáztatva, h ez visszaüthet mondjuk a BL döntőn, vagy játszunk egy nekünk jó eredményt (ami általában győzelem volt) és több erőnk marad a végkifejletre. Ezért, bár mindig nagy öröm lenne egy nagy arányú győzelem, de ha a kisebb is elég, akkor minek a kockázat? Főleg tudva azt, h amikor már az alázáshoz hasonlít a dolog, rendszerint elgurulnak a gyógyszerek odaát és hiányozna egy Pepe-Ramos attrakció vmelyik kulcsjátékosunkkal szemben? Ugye h nem...

Végül még annyit a Pep-éra végi "töketlenséghez", h asszem elmondta a végén, h már nem volt neki sem ereje ehhez az egészhez és motiválni sem tudta a srácokat annyira, mint szükséges lett volna. Ezért is adta át a stafétát a "töketlen Pep"...
Hát gergo9-re nem is reagálnék. Be lehetállni két ekkora szemellenző közé, de azzal nincs értelme vitatkozni.

Én azt Gondolom Ibra megtette, amit tudott. Kompromisszumot akart kötni, ő is enged, a csapat is. Viszont a csapat (konkrétan Pep taktikája által) nem engedett. Mindenki tudta, hogy Ibra abba a rendszerbe nem illik. Én azt hittem Pep azért hozza, mert plusz játékelemet akar. Mit várt, hogy kitalálta a tökéletes játékot és örökké azzal fog győzni? Volt idő, amikor tiszta gólhelyzetet nem lőttünk kapura egy szezonon keresztül, ha az 10 méternél messzebb volt a kaputól. A Pepnek tulajdonított zsenialitások (mert én tartom, hogy jókor volt jó helyen, természetesen nem ez a mögötte álló teljesítmény 100%-a, de kb. 50) rengeteg rögeszmés idiótasággal párosult.

És az, hogy milyen paraszt tud lenni? Ez a csapat annyira alamuszi volt, hogy ennyi bőven elfér egy csapatba. Lehet, hogy nem egy játékosban kellene meglennie, de azért védje már meg férfi létére magát egy csapat. Akár a Jo5é szövegeléseivel szemben is. Kellett volna igen valaki, aki Pepét 5 m-rel arrébb taszajtja, hogy a bréért pofázik, Roncikának beígér egy alapos verést, Ramost meg hátba rúgja, mikor az lefelé baktat a piros lapja után. Amúgy is meg kell védenie magát egy csapatnak (ezt Pep és a játékosok sem tették meg), de ha a spanyol szövetség nem teszi helyre a gyökereket, akkor másnak kell.
Pedro
Jugador d'estrella

2012.10.29. 13:44:17

Gareth Tello írta:
Jesé, Jesé...
Na, egy újabb szerény gyerek, méltó örököse lesz egy-két habfehér úri lovagnak a jelenlegi keretükből.

És akkor most jöhetnek a "de hát Riijkard is lepökte Völlert" és tsai.-kommentek a saját portéka sepregetése helyett.
„Nagyon tetszik és csodálom azt a játékbeli dominanciát, amit a Barcelona fel tud építeni. A játékuk nem is a szemnek, hanem a léleknek kedves. A labdát tisztelettel, imádattal kezelik, szinte simogatják. Ezt a csapatot mindenki számára élvezet nézni.”

Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke - 2011.04.17
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.29. 13:01:11

Initom írta:Hetek óta most érzem azt,hogy van esély a Madridi pontvesztésre.
shutterisland írta:hát nem lenne rossz legalább egy x.
S.Agüero írta:Bízok egy x-ben
Ez már csak így szokott lenni, ha pontvesztést vetítünk előre, sima győzelem, ha sima győzelmet, jön a pontvesztés. :D
(Fontás amúgy egy félidőt játszott.)

Jesé, Jesé... http://sportgeza.hu/futball/2012/10/29/ ... _a_realos/
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.29. 08:44:44

Gyerekek, ha mi félgőzzel, akkor a Real negyedgőzzel nyert tegnap. Igazából 1 percig nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyer, mert amit a Mallorca tegnap leművelt foci révén, azt inkább nem fitogtatnám. Elől 1 normális akciót nem tudtak kidolgozni, hátul meg mind az 5 gólban komolyan benne voltak. Ha Real teljes erőbedobással játszik, akkor itt legalább 10-nek kellett volna lennie közte. Szégyen milyen gyenge volt ez a Mallorca...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.28. 18:05:14

Initom írta:Ramos felépült? Essien lesz a balhátvéd megint?
Mourinho azt mondta, hogy játszani fog Ramos.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Válasz küldése