Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Facsy
Jugador d'estrella

2014.01.13. 21:29:46

amúgy azt mondhatjuk, sajnos ez az egész aranylabda mizéria kb. sz*rt sem ér... az én szemembe még annyit se. a foci egy csapatsport. persze vannak kiugró teljesítményű játékosok de hát ez ilyen. nekem még egy klub vb is nagyobb örömöt okoz mint h Messi kapja az aranylabdát pl. és ennél fogva hogy a foci csapatsport nem tudom minek beszélni ennyit erről. másra se jó csak még nagyobb feszültséget gerjeszteni a szurkoló táborok közt.
Pavel
Entrenador del Barça

2014.01.13. 21:25:22

Komolyan gondoljátok amit leírtatok.
Roncika miért érdemelte meg, ha az egész évi játékát nézzük. Volt egy nagyon jó hónapja amikor minden bejött neki. Plusz ezen hónap alatt szájkaratézott Seppi-vel, a FIFA-val és az egész világgal és lett meghosszabbítva a szavazás.
Ha erre osztják az aranylabdát akkor nagyon szánalmas az egész.
U.i.: Sajnos ez megkérdőjelezi Messi négy bogyóját is.
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.01.13. 21:22:30

Érdekesen alakult :D Rég volt ennyire szoros a laszti :lol:

1. Cristiano Ronaldo (27,99%)
2. Lionel Messi (24,72%)
3. Franck Ribéry (23,39%)
4. Zlatan Ibrahimovic (5,29%)

Érdekesek ezek a szavazatok is :D
Juhász Rolink : Ribéry Franck; Messi Lionel; Ibrahimovic Zlatan (és kihagyta Ronaldot :D)

Eto pedig Yaya-t rakta első helyre :D
http://www.fifa.com/mm/document/ballond ... eutral.pdf" target="_blank
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.01.13. 21:09:36

Ezzel nem értek egyet, hogy lehet Ronaldo jobb egyéni játékos. Mert a lényeg az hogy adott évben ki volt a legjobb nem az hogy en bloc pályafutása alatt valaki jobb vagy nem. Ki tett le olyat az asztalra, amivel adott évben "robbantott" ? Ribery rengeteget fejlődött játékban, s a Bayernből is kiemelkedett. Bastian-Lahm-Robben stb embereket is lehetne sorolni, de Ribery volt szerintem a legfontosabb láncszem. És még azt se lehet mondani, mint Sneijdernél, hogy hát de az ősz nem úgy sikerült.....Ő is kijuttatta a franciákat a VB-re (lehet nem lőtt gólt, de pl a visszavágón összehozott kiállítást, meg a kékek legjobb embere volt), száguld a Bayernnel 6 gólja 7 assistja van, simán ő volt idén a legjobb.

Ha Ronaldo meg Messi eligazol Bükkfalvára és lő 400 gólt egy szezonban, akkor is ők lesznek a legjobbak??? S még azt se lehet mondani, hogy Ronaldo legjobb szezonja után vagyunk (bár ugye most ősszel, amire ránéz, gól), dehogy még Messi is megelőzze Riberyt??? Továbbra is hangsúlyozom az én olvasatomban a díj azt illeti, aki egy csapatjátékot tekintve hozott olyat, amivel kiemelkedett, illetve sikeres is volt egyben. Az idei évben ez pedig Ribery volt, lőtéri kutyát nem érdekli, hogy lehet Ronaldo gólerősebb adott esetben jobb játékos, mert max ultiban nyert idén valamit....Igenis számítania kell nálam, hogy valaki sikeres volt vagy sem.
Kép
Kép
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.01.13. 21:08:55

Az a helyzet, hogy Ribery tavasszal volt kiemelkedő, Messi meg tavasszal és ősszel sérült volt, CR meg szállította a gólokat, jól játszott egész évben, így az ő elsősége most megérdemelt. És akkor rögtön választ kapunk a kérdésre, h ki veheti el Messi -től az Aranylasztit, ha egészséges?? SENKI! -ez tökéletesen látszik az eredményből!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.01.13. 21:05:49

Igazából arról kell szólnia ennek a díjnak,hogy adott évben ki nyújtott jobb teljesítményt...Nyílván nem hátrány ha mellé ez csapat szinten díjakban is megnyilvánul...De nem elvárás...Pl ha Messi lő egy szezonban minden meccsen 3mat,de hátul 4-5öt kapunk,attól ő még parádés volt...Nyílván kicsavart példa de vhol kifejezi a lényeget...

Ribery egyéni szinten nem nyújtott akkorát mint Messi vagy Ronaldo...Ennyi...Csapat szinten sokkal jobb votl a Bayern,de ez egy egyéni díj,itt ez számít...Ronaldo minden megtett azért hogy a Real bajnok bl győztes meg minden legyen,senki nem mondhatja hogy rajta múlt...Amit lehetett belőtt,amikor kellett domborított...Még a classicocon is jól játszott gólokat szerzett...Minden tétmeccsen hozzátett vmit...És rengeteg gólt szerzett...És érvényes ez válogatott szinten is 2013ban...Ezért megéremelte...

Messi nem tudott ilyen szinten teljesíteni,mert egy évben ha van max 9 hónap amikor foci van,abból ő 3mat tisztán sérült volt,plusz még vagy 2t félsérülten játszott...Evidens hogy nem tudott akkorát nyújtani,bár ennek ellenére le a kalappal,nem egyszer csak ámult az ember...De innentől Ronaldo érdemelte meg idén,alias 2013jan. 1. től 2013 dec31 ig ő volt a jobb...Ennyi...

Amúgy sosem lesz jobb játékos CR, mint Messi. Messi sokkal kreatívabb,ügyesebb a labdával,sokkal jobban lát a pályán,sokkal jobban passzol,jobb befejező,és sokkal jobb egyéni játékos...Kb úgy ennyi. De ebben a naptári évben nem tudott 100%os lenni,a sérülések miatt felül tudott kerekedni CR...Ennyi...

Idén szurkoljunk Messinek,remélem nem fogják további sérülések hátráltatni és akkor nem lehet kérdés ki nyeri az aranylasztit...És ha ő csúcsra ér akkor a Barca is ot lesz az fix...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.01.13. 21:00:38

Vegre ujra van ertelme az aranylabdanak !! Fantasztikus kampany munka all a gyoztes mogott !! Gratulaljunk hat !! Egyebkent teljesitmenye alapjan boven kijart a luzitannak, de szamomra egyertelmu h iden a gall kapta volna (CR jobban megerdemelte szvsz) , ha Cr nem kezdi el a legjobb utemben telesirni az etert, es hetekig hisztizni... Az en szememben ezert, es mert az igazi vetelytars kulso okok miatt nem kelhetett vele versenyre, emiatt nem mondanam ezt a dijat teljesen egyertelmunek, bar mint mondtam kijart mar neki nagyon
Varatrix
Director del Fútbol

2014.01.13. 20:54:32

Bob_Marley írta:Gratulálok Ronaldonak, nem mondom, hogy nem érdemelte meg, mert ez nyilván nem igaz. Viszont Riberyt borzasztóan sajnálom, s tényleg egy vicc kategória ez a díj....Nekem ne jöjjön senki, hogy xy jobb játékos mint a másik stb, ez relatív, de Ribery volt idén az a játékos, aki a legjobb volt, s a legtöbbet tette a csapata sikereiért. S itt az a fontos, hogy ki nyújtott idén olyat, amivel kiemelkedett a csapatából, amivel sikeres is volt. Ronaldo lehet jobb egyéni játékos, meg zsákszámra lövi a gólokat, ahogyan Messi is, de egyértelműen a franciának kellett volna ezt megkapni, szvsz.
Nem Ribéry jó volt és kiemelkedett a csapatából, de a Bayern csapatként volt ütős.

"Ronaldo lehet hogy jobb egyéni játékos"

Nem erről kéne szólnia ennek a Díjnak!?
Erről van szó, minden más csak szócséplés. Hol van Ribéry Ronaldohoz?
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.01.13. 20:46:13

Gratulálok Ronaldonak, nem mondom, hogy nem érdemelte meg, mert ez nyilván nem igaz. Viszont Riberyt borzasztóan sajnálom, s tényleg egy vicc kategória ez a díj....Nekem ne jöjjön senki, hogy xy jobb játékos mint a másik stb, ez relatív, de Ribery volt idén az a játékos, aki a legjobb volt, s a legtöbbet tette a csapata sikereiért. S itt az a fontos, hogy ki nyújtott idén olyat, amivel kiemelkedett a csapatából, amivel sikeres is volt. Ronaldo lehet jobb egyéni játékos, meg zsákszámra lövi a gólokat, ahogyan Messi is, de egyértelműen a franciának kellett volna ezt megkapni, szvsz. Ráadásul még Messi is megelőzte....
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2014.01.13. 20:43:00

raul72 írta:Én csak kiegészítenélek hogy 2011- Aranycipő + kupa Ronaldoónal , sokkal több gólt lőtt, mint Messi . Nem volt elég , 2012-ben Ez Messinek elég volt ... :roll:
őő, én majdnem biztos vagyok benne, hogy 2011ben nem hogy sokkal többet, de egyáltalán nem lőtt több gólt cé, de mindjárt megnézem..

és ahogy gondoltam, nem lőtt többet, mert ugyanannyit lőtt csak messinek volt egy spanyol bajnokság és bl címe, a bl gólkirálysága mellette.

cé: 40 + 6 + 7 = 53 gól
messi: 31 + 12 + 7 + 3 = 53 gól
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
mess2009
Director del Fútbol

2014.01.13. 20:42:08

azért az vígasztaló (számomra!) hogy roncika selejtezős ficánkolása és a póthatáridős hátszél mellett is alig néhány százalékkal tudott nyerni!
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.01.13. 20:34:11

Idén Messinek volt a legkevesebb esélye a győzelemre a 3 jelölt közül, ehhez nem férhet kétség. Ez nem az ő éve volt sajnos, de bízzunk benne, hogy 2014-ben normalizálódni fog a helyzet. :)

Ribérynek is kijárt volna a díj. Egyénileg CR volt a legjobb, Ribéry pedig csapatszinten nyert meg mindent. Az utóbbinak volt nagyobb súlya, ennyi. A franciának mindenesetre ez volt az első és utolsó sansza, hogy megnyerje a gömböt, de pechjére nem sikerült.

Gratula a portugálnak, nem lehet elvitatni azt, hogy megérdemelten nyerte meg! Nyilván finoman szólva sem tartozik a kedvenceim közé, de azért jó volt látni az őszinte reakcióját.

A legjobb tizenegy viszont elég érdekesre sikerült. A legnagyobb talány, hogy mit keres ott Alves, amikor mondjuk egy Alaba kimaradt? És bármennyire is utálom a Bayernt, de Schweinsteigernek is szoríthattak volna helyet éppenséggel.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.13. 20:30:37

palesz77 írta:Most aki azon sír, hogy Ribery mennyi mindent nyert.. A Fifa év játékosa díjat tudtommal megkapta. Azt osztják címekre már nem? Az aranylabdát meg csak szimplán az éves teljesítményre már. És összességében Cr volt ebben a naptári évben a legjobb egyéni játékos, kiemelkedőbb volt mint Ribery és Messi - még ha az Argentínnál lehet csak a sérülések miatt, de akkor is. Szerintem megérdemelte a díjat, gratula neki. :wink:

Jövőre meg hajrá Messi! Vagy Neymar! :mrgreen:
Az év játékosa díj a FIFA-Aranylabda miatt már az UEFÁhoz tartozik.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.13. 20:27:39

Ibrahimovic finished 4th with 5.29%, Neymar 5th with 3,17% and Iniesta 6th with 2.08% of the votes.
corol
Entrenador del Barça

2014.01.13. 20:27:22

Ronci 2013-ban valóban a legjobb teljesítményt nyújtotta, megérdemelte, grt. Hogy mennyire akarta, az jól látszott az átadás pillanataiban. Gratuláljunk neki mi Barcások, mert valóban Ő volt a legjobb.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.01.13. 20:25:34

Most aki azon sír, hogy Ribery mennyi mindent nyert.. A Fifa év játékosa díjat tudtommal megkapta. Azt osztják címekre már nem? Az aranylabdát meg csak szimplán az éves teljesítményre már. És összességében Cr volt ebben a naptári évben a legjobb egyéni játékos, kiemelkedőbb volt mint Ribery és Messi - még ha az Argentínnál lehet csak a sérülések miatt, de akkor is. Szerintem megérdemelte a díjat, gratula neki. :wink:

Jövőre meg hajrá Messi! Vagy Neymar! :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.13. 20:20:08

raul72 írta:
Ezzel a 12-eset vitatom. 11-ben a kupák számítottak , a gólok nemm , erre 12-ben ugyan úgy meg kapta Messi a góljaira , pedig ott Volt Iniesta,Sneijder , Cr. A 11-es egyértelmű volt .

StickyFingaznak akartam ezzel válaszolni . :) Azt írta hogy 2012-ben Messi lőtte a gólokat és a Realosok azt mondták hogy ezt nem a gólokra adják , mi ezt 2011-re alapozva mondtuk ....

Szerk.: Szóval a hsz-em nem Conornak szólt , csak az ő irományát kiegészítva válaszoltam Stickynek :D

Adott évet kell nézni.
2011-ben játékban,kupákban túlszárnyalta, gólokkal meg nem számottevően maradt el.->jogos Messi.
2012-ben kupák döntetlen,bár CR-é a bajnokság, ám gólokban óriási különbség->jogos Messi.
2013-ben kupák Ribéry, gólokban óriás különbség Cé felé->Jogos Cé.

Szóval Cé egyik évben sem volt Messi ellenfele, valamiben mindig sokkal magasabban járt az argentín, másban meg egy szinten voltak,így nem kaphatta meg a portugál.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Facsy
Jugador d'estrella

2014.01.13. 20:19:03

Grat Ronaldonak. Ne mondja senki, hogy nem érdemelte meg. Jobb focista mint Ribéry, és ezzel nem lehet vitatkozni. Azt hogy idén nyerte azért volt mert Messi (Barcelona) "most nem volt annyira jó" és akkor adjuk oda neki, mert ha nincs Messi akkor az elmúlt években is megnyerte volna a portugál. Megérdemli. Direkt nem megyek bele hogy ha most megnyerte akkor tavaly miért szóltak Messi ellen a madridosok. blablabla. Ami volt meg volt, Ronaldonak grat. Annyi zavar engem, hogy ezzel a szavazás hosszabítással meg mindennel kicsit elveszik Ronaldo érdemeit. Ja és tavaly ott volt az átadón tuti mert még gifek is voltak a fejéről. Jövőre remélem Messi vissza veszi. És olyan teljesítménnyel, hogy megkérdőjelezhetetlen legyen :D ( bár a túloldali szurkolók szemébe akkor egyedül kéne bl-t nyernie 11 ellen. talán akkor elismernék :twisted: persze akinek nem inge ne vegye magára :) )
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.01.13. 20:18:00

Teljesen mindegy...idén megkapta CR,gratula neki,de jövőre visszaáll a világ a rendes kerékvágásba...
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.13. 20:17:08

Megérdemelte Ronaldo, nincs min vitatkozni, ahogy mindenki megérdemelte, aki eddig megkapta, szerintem ez sem vitás. Egyébként szvsz ez volt neki az utolsó, hadd élvezze ki a portugál, így talán nem marad benne tüske öregkorára :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Erxy
Entrenador del Barça

2014.01.13. 20:16:33

Messi lett amúgy a második, nem Ribéry. :lol:
1. Cristiano Ronaldo (27,99%)
2. Lionel Messi (24,72%)
3. Franck Ribéry (23,39%)

Nem sokon múlt Messi első helye :D
Kép
raul72
Barça B

2014.01.13. 20:14:46

csababarca írta:Nah csak kisírta magának, nála az sem baj,hogy nem angolul mond köszönetet.
Messinél ezen hónapokig háborogtak a madridisták :lol:

Vitya meg elment tanulni,láthatja hogy tetőződik be egy fél éves,mintaszerű kampány,amit a real madrid és Cé csinált! profi munka volt, komolyabban kéne ezzel foglalkozniuk.

szerk.: Raúl,merész vagy, a 2011es aranylabdát azért még egy elvetemültnek sem sikerült elvitatnia,bravó :mrgreen:
Tedd már a kupáját Messi az évi kupája mellé, meg az a sokkal több rúgott gól, az mondjuk kb 5-6. kb az a legelvitathatatlanabb lasztija Messinek.
Ezzel a 12-eset vitatom. 11-ben a kupák számítottak , a gólok nemm , erre 12-ben ugyan úgy meg kapta Messi a góljaira , pedig ott Volt Iniesta,Sneijder , Cr. A 11-es egyértelmű volt .

StickyFingaznak akartam ezzel válaszolni . :) Azt írta hogy 2012-ben Messi lőtte a gólokat és a Realosok azt mondták hogy ezt nem a gólokra adják , mi ezt 2011-re alapozva mondtuk ....

Szerk.: Szóval a hsz-em nem Conornak szólt , csak az ő irományát kiegészítva válaszoltam Stickynek :D
connor
Jugador d'estrella

2014.01.13. 20:08:36

raul72 írta: Én csak kiegészítenélek hogy 2011- Aranycipő + kupa Ronaldoónal , sokkal több gólt lőtt, mint Messi . Nem volt elég , 2012-ben Ez Messinek elég volt ... :roll:
Ez nem kiegészítés. Kötekedés. De felesleges. Egy aranycipő sem ér annyit, mint egy BL győzelem. 2011-ben pedig ezt is Messi nyerte. :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.13. 20:07:11

Nah csak kisírta magának, nála az sem baj,hogy nem angolul mond köszönetet.
Messinél ezen hónapokig háborogtak a madridisták :lol:

Vitya meg elment tanulni,láthatja hogy tetőződik be egy fél éves,mintaszerű kampány,amit a real madrid és Cé csinált! profi munka volt, komolyabban kéne ezzel foglalkozniuk.

szerk.: Raúl,merész vagy, a 2011es aranylabdát azért még egy elvetemültnek sem sikerült elvitatnia,bravó :mrgreen:
Tedd már a kupáját Messi az évi kupája mellé, meg az a sokkal több rúgott gól, az mondjuk kb 5-6. kb az a legelvitathatatlanabb lasztija Messinek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014.01.13. 20:09:17-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2014.01.13. 20:04:53

PPP írta:
bojankrkic27 írta:Én idén Ronaldonak adnám az aranylabdát, de nekem valami nagyon-nagyon böki a csőröm!

Szerintem undorító és rohadt pofátlan, hogy Ronaldo nem jelent meg a tavalyin és ha jól emlékszem a tavalyelőtti díjátadón sem mivel egyértelmű volt, hogy nem nyerhet.. most érdekes módon ott van!
Példát vehetne Messiről, aki annak ellenére, hogy tutira nem nyer idén ott van a díjátadón! Nálam ez nagyon gyomorforgató Ronci részéről! :///
mindegyik aranylabda átadón ott volt, a tavalyin is, max az uefa év játékosa díj átadásáról hiányozhatott, szerintem azzal kevered.
nekem úgy rémlik, hogy a tavalyin tuti nem volt ott MOurinhoval együtt. A fejemben van egy olyan kép, hogy a három jelöltet amikor mutatják a kihírdetésnél. Ronaldo neve felett egy fotó volt bevágva. DE ha tévedek akkor elnézést!! Nekem így rémlik és nagyon nem szimpatikus a dolog!
Válasz küldése