Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.11. 15:41:35

ferninho írta:
ntibi67 írta:Nekem a mai napig fel vannak véve a tavalyi BL elődöntőink és döntőnk.Azóta is többször megnéztem.Valyon hány madridista nézi szívesen vissza az utolsó 3 BL meccsüket?300 perc egy öngól egy lesgól és tömény unalom.
Elődöntőket felejtsétek már el, ott nem a Real volt gyenge, hanem a City volt mâr-már felháborító módon gyenge, a Real meg lehozta amennyit kellett, csak a ziccerek nem mentek be, de gondolom egyszerűbb szarráfikázni a Realt milyen rosszak voltak az elődöntőben, mikor erről szó sem volt. Teljesen kêzbentartott párharc volt a Real szempontjából.

Valyon... khhm, Bob, intézkedj :P
Te ezt elhiszed amiket írsz?Na még ilyen magyarázatot se hallottam,hogy azokon a meccseken ahol a játék értékelhetetlen volt és született összesen egy öngól,ezért csak a City felelős!De persze felejtsük el,azt elhiszem,hogy madridistaként szívesen kitörölnéd az emlékezetedből!
ferninho
Madridista

2016.06.11. 15:30:32

ntibi67 írta:Nekem a mai napig fel vannak véve a tavalyi BL elődöntőink és döntőnk.Azóta is többször megnéztem.Valyon hány madridista nézi szívesen vissza az utolsó 3 BL meccsüket?300 perc egy öngól egy lesgól és tömény unalom.
Elődöntőket felejtsétek már el, ott nem a Real volt gyenge, hanem a City volt mâr-már felháborító módon gyenge, a Real meg lehozta amennyit kellett, csak a ziccerek nem mentek be, de gondolom egyszerűbb szarráfikázni a Realt milyen rosszak voltak az elődöntőben, mikor erről szó sem volt. Teljesen kêzbentartott párharc volt a Real szempontjából.

Valyon... khhm, Bob, intézkedj :P
madridista
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.11. 15:06:53

Nekem a mai napig fel vannak véve a tavalyi BL elődöntőink és döntőnk.Azóta is többször megnéztem.Valyon hány madridista nézi szívesen vissza az utolsó 3 BL meccsüket?300 perc egy öngól egy lesgól és tömény unalom.
ferninho
Madridista

2016.06.11. 12:42:49

recrea írta:A fej fej mellett haladnak barokkos túlzás, maximum címekben (a két megnyert BL miatt), de nagyon szomorú lennék, ha játékban fej-fej mellett haladna a két csapat. Nekem legalábbis nagyon nem így tűnt a szezonban.

A klasszikus meg szó szerint úgy volt, ahogy leírta a kolléga, magunkat vertük meg a szezon további részére.
Barokkos túlzâs persze, tény, hogy eredményesebb a Barca, de már basszus ott tartunk, hogy szégyellje magát a Real, meg foshalmaz az egész.
Ilyet leírnak itt, hogy a Barca arcozhat, a Real meg maradjon szerény, mert semmit nem érnek kb., miközben a Real is játszott rengetegszer szépen, aratott nagy győzelmeket és nyert címeket, igaz nem annyit mint a Barca.

És igen, BL többet ér, mint a többi, viszont hatalmas nagy szégyen, hogy nem bír a Realnak leesni egy bajnoki cím. Ezen nincs mit vitatni.
De ha elhozzuk a BLt senkit nem fog érdekelni, ha elbukjuk a bajnokságot, de mivel egy BL duplázáshoz isteni csoda kell, a Realnak jövőre a bajnokságra duplán oda kell figyelni, mert annak kötelezően meg kéne már lennie.
madridista
Petr
Entrenador del Barça

2016.06.11. 12:39:24

LG az igazolásokban írta:itt sem elég a címek begyűjtése ahhoz, hogy korszakos csapatról beszélhessük.
Nem is állítottam, hogy korszakos csapat, de kössél bele abba, amit le sem írtam. Csupán blődségnek érzem, hogy véletlenszerű időintervallumokat keresünk, ahol a mi kedvenceink mellett tudunk érvelni, és ha tévedünk, akkor találunk egy másikat.

Igenis, amikor 10 év múlva visszanézel nem azt látod, hogy a Real milyen könnyű sorsolással ment el a döntőig, hanem azt, hogy megnyerték. Egy korszakos csapat attól lesz korszakos, hogy úgy is játszik, a Real nem játszott úgy. Ezzel ellentétben viszont inkorrekt nem elismerni a másik győzelmét és azt, hogy egy fronton többet értek el. Az utolsó állítást pedig valószínűnek érzem, hogy a habfehér szurkolók egy része is így gondolja.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.11. 12:19:34

Megnyerték kétszer a BL-t le a kalappal, de hogy egyenlő lenne a helyzet? Közben mi is nyertünk egyet, plusz bajnokságban mindvégig előttük végeztünk és nyertünk zsinórban kettőt meg volt 4:0 is. Én mindig tisztelettel szoktam beszélni a RM-ról ahogy másról is, meg egyetértek, hogy alázattal kell kezelni a jó eredményeinket, de ferninho kijelentése abszurd. Lehet jönni x dologgal meg y dologgal, négy éve nem nyertetek bajnokságot miről beszélünk? Az totál lemérhető dolog, mindig játszunk velük meg a többiekkel is, objektíven lehet kezelni. Elmúlt nyolc évben is egyszer nyert a RM. Elismerem a két BL-t emiatt az Atletico elé teszem őket (döntő előtt a Ticot gondoltam előrébbnek az eredményekre hivatkozva), de magunk elé nem.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.11. 12:18:46

recrea írta:A fej fej mellett haladnak barokkos túlzás, maximum címekben (a két megnyert BL miatt), de nagyon szomorú lennék, ha játékban fej-fej mellett haladna a két csapat. Nekem legalábbis nagyon nem így tűnt a szezonban.
Őket játék nem érdekli, csak a címek. Illetve most már a címek közül is csak a BL. :roll: Teljesen mindegy nekik, hogyan, milyen játékkal, milyen körülmények között, csak több legyen, javuljon a statisztika, más nem számit, ők ennek örülnek, meg hogy mondogathatják, hogy világ legeredményesebb klubja, meg az urak klubja, meg hasonló gyökérségek, akiket kitalálnak.

Míg a legtöbb szurkoló a játékstílus, vagy egyes korszakos játékosok miatt szeretnek meg a csapatot, azt hiszem, a madridistákkal ez úgy történhetett, hogy kikeresték, melyik csapatnak van a legtöbb BL címe, és elkezdtek annak szurkolni, és örülnek neki, hogy ők mekkora madridisták, legalábbis amiket olvasok tőlük, csak erre tudok gondolni.

Ahogy Bob írta, Cruyff forradalmasította a Barca játékát, azóta megvan alapstílusuk, amin persze kisebb-nagyobb változtatások történtek, de alap ugyanaz, és azt nem adtuk fel semmilyen körülmények között, mindig arra törekszünk, hogy játékban domináljunk, hogy támadjunk, helyzeteket dolgozzunk ki, gólokat szerezzünk.

Míg a nagy Madridnál messze nem lehet ilyen folytonosságról beszélni, folyton mással próbálkoznak, nem egyszer ellenünk úgy bekkeltek, hogy azt a Chelsea, vagy az Atletico is megirigyelhette volna. Azért durva, hogy egy ekkora csapatnak nincs stílusa. :roll:
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.11. 08:54:43

A fej fej mellett haladnak barokkos túlzás, maximum címekben (a két megnyert BL miatt), de nagyon szomorú lennék, ha játékban fej-fej mellett haladna a két csapat. Nekem legalábbis nagyon nem így tűnt a szezonban.

A klasszikus meg szó szerint úgy volt, ahogy leírta a kolléga, magunkat vertük meg a szezon további részére.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.06.11. 08:09:58

ntibi67 írta: Amugy meg gratulálok az idei BL szezonban mutatott elsöprő mindenki felett domináló játékotokhoz!
Én is gratulálok hozzá, mindkettő hatalmas szerencse volt, a sikert illik elismerni, de kár hangoztatni, pont a Real az a csapat, amelyik nem lehet büszke ilyen nyögvenyelős BL sikerekre. Ott több kell. Egy igazi real szurkoló, ezt már rég megtanulhatta volna.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.11. 07:37:54

ferninho írta:
ntibi67 írta: A te mellényed se dagadna,ha a 25. percben Ramost 2. sárgával kiállítják és megkapjuk a jogos tizenegyest,kétlem,hogy 65 perc emberhátrányból forditottatok volna.
Ramos elrúgta a labdát, de ne zavarjon, ahogy az se, hogy kívül is volt a 16oson...
Volt esélyetek megnyerni a meccset, Suarez rögtön luftot rúgott a meccs elején egy ajtó-ablak ziccerben...
Majd a gólotok után beragadtatok és a legvêgére jött egy meg nem adott, de szabályos Real gól, egy felső léc, majd emberhátrányban a gól...
Csak magának köszönhette a Barca azt a meccset, mentálisan az a meccs meg megdobta a Realt, nagyon kellett a BLhez is ez a plusz löket. Nagyon meg is ragadt a fejekben az a győzelem, jött is a Wolfsburg elleni zakó, amit sikerült kijavítani.
Van mire "arcozni", ha már kérdezted. Nektek meg van mire szerénynek lenni mostanában. Nyilván lesz másképp is, de most ez van.
Jaja, leesett 2 BL 3 év alatt, borzasztó... :lol:

Jelenleg ott tartunk, hogy egyik csapat sincs véleményem szerint se a másik felett, se a másik alatt.
Barca-hegemóniáról nem lehet beszélni 3 éven belül 2 Real BL címmel, ahogy Real-hegemóniáról se, mert a bajnokság a Barcáé és oda is leesett egy BL.
Elmúlt pár évben fej-fej mellett halad a két klub.

Mourinho óta Barca, Real, Barca, Real, Barca, Real a szezonok sikeressége alapján a sorrend, ha megnézzük.
Ez minden csak nem elsöprő fölény.
Szóval ha ti Bajnokságot nyertek akkor az a szezon a tiétek,ha BL-t nyertek és a bajnokságban harmadikok vagytok akkor az a szezon is a tiétek.Az ami a 25. volt ott jobban hiszek a saját szememnek és Puhl sanyinak mint neked.Amugy meg gratulálok az idei BL szezonban mutatott elsöprő mindenki felett domináló játékotokhoz!
ferninho
Madridista

2016.06.11. 03:03:16

ntibi67 írta: A te mellényed se dagadna,ha a 25. percben Ramost 2. sárgával kiállítják és megkapjuk a jogos tizenegyest,kétlem,hogy 65 perc emberhátrányból forditottatok volna.
Ramos elrúgta a labdát, de ne zavarjon, ahogy az se, hogy kívül is volt a 16oson...
Volt esélyetek megnyerni a meccset, Suarez rögtön luftot rúgott a meccs elején egy ajtó-ablak ziccerben...
Majd a gólotok után beragadtatok és a legvêgére jött egy meg nem adott, de szabályos Real gól, egy felső léc, majd emberhátrányban a gól...
Csak magának köszönhette a Barca azt a meccset, mentálisan az a meccs meg megdobta a Realt, nagyon kellett a BLhez is ez a plusz löket. Nagyon meg is ragadt a fejekben az a győzelem, jött is a Wolfsburg elleni zakó, amit sikerült kijavítani.
Van mire "arcozni", ha már kérdezted. Nektek meg van mire szerénynek lenni mostanában. Nyilván lesz másképp is, de most ez van.
Jaja, leesett 2 BL 3 év alatt, borzasztó... :lol:

Jelenleg ott tartunk, hogy egyik csapat sincs véleményem szerint se a másik felett, se a másik alatt.
Barca-hegemóniáról nem lehet beszélni 3 éven belül 2 Real BL címmel, ahogy Real-hegemóniáról se, mert a bajnokság a Barcáé és oda is leesett egy BL.
Elmúlt pár évben fej-fej mellett halad a két klub.

Mourinho óta Barca, Real, Barca, Real, Barca, Real a szezonok sikeressége alapján a sorrend, ha megnézzük.
Ez minden csak nem elsöprő fölény.
madridista
Motaro
Jugador del Barça

2016.06.11. 00:52:25

daffy írta:ja jovanakkor. Senki nem beszelt az elmult 10 evrol. De akkor legyen mindjart 100..ugyis sokan jatszanak a 10 evvel ezelotti csapatokbol. Komolytalan ez igy.
Az elmúlt 10 év nem a 10 évvel ezelőtti állapot, nem keverendő. Van mire "arcozni", ha már kérdezted. Nektek meg van mire szerénynek lenni mostanában. Nyilván lesz másképp is, de most ez van.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.10. 20:47:45

daffy írta:
LG írta: Nagyképűnek hangzik, de tényleg igy gondolom. Erősebbnek érzem a csapatot, mint amikor 14/15-ben tripláztunk. Az MSN-ben az utolsó meccseken nagyobb volt az összhang, mint előtte bármikor.
Nem az erejét vitatom. De láttál már sok klasszikust ahhoz,hogy tudhasd,lényegtelen az összeállítás és az aktuális forma. Azok a meccsek mindig 3 esélyesek.
Persze, ez előző Klasszikus, ebbe bele tudtok kapaszkodni.
Igen,mivel megtörtént. Nem rég történt. És okot ad arra,hogy kisebb mellényt próbálj fel. Erős Barca ide vagy oda,kevésen múlott a bl kiesés,a kupa és a bajnoki győzelem egyaránt. Ez a Barca már nem érinthetetlen.
Ez a Klasszikuson nem számít az aktuális forma olyan egy közhely, meg háromesélyes, ami sokszor nem is állja meg a helyét. Én pl. 5-0 és a 4-0 előtt is sima mérkőzésre számítottam. Az utolsónál meg egy szenvedős győzelemre tippeltem, ne jött be, de nem jártam annyira messze az igazságtól, mert tényleg egy szoros, háromesélyes meccs volt.

Ha figyelmesen elolvastad, mit írtam, akkor láthatod, hogy nem azt, hogy a Barca érinthetetlen, hanem azt, hogy amikor igazán megy, akkor még mindig szinte érinthetetlenek vagyunk. Amikor igazán ment, gáláztunk, rekordokat döntögettünk, és legyőztünk benneteket, és az Atleticot is kétszer.

Amiben viszont szerintem gyengébb ez a csapat, mint a Pep team, hogy amikor nem megy, nagyon sebezhetőek vagyunk. Akkoriban ilyen Bilbaok, meg Celták nem tudtak volna megalázni minket, és olyanra sem emlékszem, hogy 3 meccset vesztettünk volna zsinórban a bajnokságban, megfűszerezve egy BL kieséssel. Akkor is becsúsztak kellemetlen vereségek, akkor sem nyertünk mindig BL-t, akkor is voltak hullámvölgyek, de ennyire mélyek szvsz nem.
daffy
Madridista

2016.06.10. 20:25:42

Motaro írta:
daffy írta: Mint ez előzőn? Mire ez a nagy arc?
Hogy mire? Mondjuk az elmúlt 10 évre? Bőven van okunk "arcozni", pláne annak fényében, hogy a csapatod és a szurkolói sem tanultak meg kicsit szerénynek lenni még most, a Barca aranykorszakában sem.
Hát erre.
ja jovanakkor. Senki nem beszelt az elmult 10 evrol. De akkor legyen mindjart 100..ugyis sokan jatszanak a 10 evvel ezelotti csapatokbol. Komolytalan ez igy.
Motaro
Jugador del Barça

2016.06.10. 20:20:06

Nero. írta:Ronaldo azt nyilatkozta, hogy szerinte ő az elmúlt 20 év legjobbja.

Hát igen, önbizalom nélkül nincs semmi...
Mire ez a nagy arc? :-) Vagy Madeira-ra gondolt? :-)
Motaro
Jugador del Barça

2016.06.10. 20:18:32

daffy írta: Mint ez előzőn? Mire ez a nagy arc?
Hogy mire? Mondjuk az elmúlt 10 évre? Bőven van okunk "arcozni", pláne annak fényében, hogy a csapatod és a szurkolói sem tanultak meg kicsit szerénynek lenni még most, a Barca aranykorszakában sem.
Hát erre.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.06.10. 20:00:18

Ronaldo azt nyilatkozta, hogy szerinte ő az elmúlt 20 év legjobbja.

Hát igen, önbizalom nélkül nincs semmi...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2016.06.10. 17:37:05

A te mellényed se dagadna,ha a 25. percben Ramost 2. sárgával kiállítják és megkapjuk a jogos tizenegyest,kétlem,hogy 65 perc emberhátrányból forditottatok volna.
Jajj, ne csináljuk már mi is, mint amit odaát.

Nem ezért kaptunk ki. Elkapott minket a hév 1-0 után, hülyén játszottunk az utolsó 20 percben, meg is bosszulta magát.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.10. 17:26:41

daffy írta:
LG írta: Nagyképűnek hangzik, de tényleg igy gondolom. Erősebbnek érzem a csapatot, mint amikor 14/15-ben tripláztunk. Az MSN-ben az utolsó meccseken nagyobb volt az összhang, mint előtte bármikor.
Nem az erejét vitatom. De láttál már sok klasszikust ahhoz,hogy tudhasd,lényegtelen az összeállítás és az aktuális forma. Azok a meccsek mindig 3 esélyesek.
Igen,mivel megtörtént. Nem rég történt. És okot ad arra,hogy kisebb mellényt próbálj fel. Erős Barca ide vagy oda,kevésen múlott a bl kiesés,a kupa és a bajnoki győzelem egyaránt. Ez a Barca már nem érinthetetlen.
A te mellényed se dagadna,ha a 25. percben Ramost 2. sárgával kiállítják és megkapjuk a jogos tizenegyest,kétlem,hogy 65 perc emberhátrányból forditottatok volna.
daffy
Madridista

2016.06.10. 14:40:35

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.10. 14:20:46

daffy írta:
LG írta: Én jó esélyt lárok rá, hogy oda menjen, Perez bele is betegedne, ha nem vehetne nyáron vmi nagy nevet jó drágán. Én szrurkolok, hogy összejöjjön, ahogy De Gea is. Ezek után sokan a Barcások közül is becsokiznának tőlök (néhányan már most is be vannak), de annál nagyobb élvezet lesz őket szétcsapni a Klasszikuson.
Mint ez előzőn? Mire ez a nagy arc?
De Gea üzletet állítólag megvétózta Zidane,mert ő kitart Navas mellett.
Pogbáról meg kialakult egy kép az emberekben,ami a nyilatkozatai,a mutatott játéka és a hozzáállása szöges ellentéte.
Persze, ez előző Klasszikus, ebbe bele tudtok kapaszkodni. Én nem tenném, pont abban az időszakban volt a meccs, mikor a csapat komoly hullámvölgybe volt. A szezon 80 százalékában viszont nagyon erősnek tűnt számomra a csapat, szinte már-már érinthetetlennek. És az utolsó meccsek arról győztek meg engem, hogy ez az erő még mindig megvan a csapatban, és nincs kitől félni. Amikor igazán megy, sem ti, sem az Atletico, sem más nem okozhat gondot.

Nagyképűnek hangzik, de tényleg igy gondolom. Erősebbnek érzem a csapatot, mint amikor 14/15-ben tripláztunk. Az MSN-ben az utolsó meccseken nagyobb volt az összhang, mint előtte bármikor.
daffy
Madridista

2016.06.10. 07:34:01

LG írta: Én jó esélyt lárok rá, hogy oda menjen, Perez bele is betegedne, ha nem vehetne nyáron vmi nagy nevet jó drágán. Én szrurkolok, hogy összejöjjön, ahogy De Gea is. Ezek után sokan a Barcások közül is becsokiznának tőlök (néhányan már most is be vannak), de annál nagyobb élvezet lesz őket szétcsapni a Klasszikuson.
Mint ez előzőn? Mire ez a nagy arc?
De Gea üzletet állítólag megvétózta Zidane,mert ő kitart Navas mellett.
Pogbáról meg kialakult egy kép az emberekben,ami a nyilatkozatai,a mutatott játéka és a hozzáállása szöges ellentéte.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.09. 23:16:22

csababarca írta:Alaba balhátvéd, akit néha kényszerből játszottak középen. Az ilyeneket sosem támogattam.

Matuidi abszolút numberone lenne nekünk is, alázatos, iszonyat munkabírású, gyors, kapu elé is odaér...most a jelenlegi piacról választhatnék középpályást, szerintem őt választanám. (vagy Thiagot, Verratti)

De Pogba is abszolút beválhat, irigységből nyomják itt sokan hogy minek nekik, megint 100milliós igazolás, bezzeg Casemiro...hagyjuk már ezeket.
Irigység... :lol: Hagyjuk már... mindig is Pogba ellen voltam, akkor is mikor velünk hozták szóba. Sokat fejlődött, de még mindig jóval nagyobb a hype körültte, mint a valós tudása. Sok csapatnak komoly erősités lehetne, de pont nekünk, meg a Realnak van legkevésbé szüksége rá.

Egy igazi vkp-val jobban erősödnének. Igaz, hogy Pogba is tud ott játszani, de nem az a fő erőssége. Bár Ancelottival is játszottak klasszikus vkp. nélkül, de hosszútávon nem nagyon jött be.

Én jó esélyt lárok rá, hogy oda menjen, Perez bele is betegedne, ha nem vehetne nyáron vmi nagy nevet jó drágán. Én szrurkolok, hogy összejöjjön, ahogy De Gea is. Ezek után sokan a Barcások közül is becsokiznának tőlök (néhányan már most is be vannak), de annál nagyobb élvezet lesz őket szétcsapni a Klasszikuson.
Initom
Entrenador del Barça

2016.06.09. 22:46:51

Veidt_madridista írta:
Initom írta:Alaba balbekként kezdte ,ez 100%. Univerzális,biztos jó kp-n is,de alapból balbunkó.
Ezt rosszul tudod, kozeppalyasnak lett nevelve mivel vegig ott jatszott a Bayern elott. Bayern akademiajan is jatszott ott sokat, viszont a felnottcsapatban nagyreszt balhatvedkent szerepelt. De o maga is lenyilatkozta hogy o kozeppalyas es szeretne is ott jatszani.
Én máshogy emlékszem,de ezen nem fogunk összeveszni :D
Lényeg a lényeg,hogy bitang jó játékos kb nincs olyan csapat amelyben ne férne el.
Abi & Tito
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.09. 22:42:23

Initom írta:Alaba balbekként kezdte ,ez 100%. Univerzális,biztos jó kp-n is,de alapból balbunkó.
Ezt rosszul tudod, kozeppalyasnak lett nevelve mivel vegig ott jatszott a Bayern elott. Bayern akademiajan is jatszott ott sokat, viszont a felnottcsapatban nagyreszt balhatvedkent szerepelt. De o maga is lenyilatkozta hogy o kozeppalyas es szeretne is ott jatszani.
Kép
Válasz küldése