LG írta:
Nem tudom, te mennyire nézted a 90-es évek végén, 2000-es évek elején a spanyol focit, mert akkor nagyon nem ez volt, hanem szinte minden meccsen meg kellett küzdeni a 3 pontért, a középcsapatoknak is erős keretük volt, és jó játékra voltak képesek.
Néztem, de itt elfelejtődik az,hogy ahhoz képest pl a mi keretünk ég és föld erősségben.
De az AtMa vagy a Real is baromi erős.
Én nem úgy látom,hogy a többiek gyengültek, hanem hogy a 2-3 nagy erősödött brutálisan meg.
Ezt mire alapozom,hogy a többiek nem gyengültek?
Szintén az európai kupákra. Ott vitézkednek a spanyol csapatok,nem csak a három nagy, de volt egy Villareal is aki eljutott anno sokáig, kétszer is, malaga, stb...Európa liga meg idén is ékes példa volt erre. Ezek nem véletlenek. 2000es évek elején nem volt ilyen magas ez a szám, 8-4 között ennyi spanyol...szerintem ez alapján erősödtek a középcsapatok is bőven.
Vagy nem tudom mit kéne elvárni,hogy legyen 20 baromi erős csapat a ligában? Vagy legyen az mint az angoloknál,hogy van 10 abszolút vak,csak ívelgetni tudó semmi csapat, meg 10 középszer, mint idén? Ez jobb lenne?
Lehet a bajnokságban elpicsázzuk ezeket a csapatokat, de ezek a csapatok meg kijutnak Európába és helytállnak. Ez meg nem mondható el az angol,olasz,német csapatokról. Ilyen mértékben semmiképp.
Persze biztos csak véletlenek ezek,de pl a német bajnokságot is két csapat tudja megnyerni 10 éve, az olaszt is...az angolt 2004 óta 3 csapat nyerte felváltva, most épp odaért a Leicester.
Minden bajnokságban megvan az a 2-3 csapat akik bajnokságért harcolnak,vagy odakerülnek, sehol nincs több.
A többi csapatot meg lehet látni, melyik nemzet csapatai hogyan szerepelnek a bajnokságon kívül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."