Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.26. 15:16:42

A régi rendszerben lenne több kihívója, Pepe is, de még olvastam Kroos nevét is, ami szintén nem lenne hülyeség, tavasszal, ősszel, és az egész EB-n is olyan magas szintén játszott, ahogy nagyon kevesen, csak ő se túl látványos. De mondhatnám Init is, ő is oktatta az egész mezőnyt egész évben..
A rég rendszerben is lettek hülye eredmények. Viszont Pepe, Kroos, Ini hármas tényleg jó példa... a portugál tett annyit a BL és EB címert, mint CR, Kroos idén a Real legjobbja, Ini is remek volt (legkevésbé ő tehetett a spanyolok EB égéséről), Messi Suarez látványosabban teljesítettek, viszont a spanyol jóval stabilan teljesített. Csak itt jön hype faktor, ami ezek körül a játékosok körül nincs, ezért a közelében sem lesznek az Aranylabdának.

Reméljük az új rendszer majd szakmaibb lesz, és kevésbé ítél felületesen és látszat alapján.
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.26. 13:49:39

CR hivatalosan Szuperkupa győztes, nem csak a nevezett 20 ember lesz az hanem mindenki aki aki nevezve volt az elozo evben BL-meccsre.
Az Aranylabdat egyebkent nem a France Football hanem a L'Equipe szervezi(de nem csak ok vesznek részt a dijazasban).
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2016.10.26. 13:43:37

Feast4 írta: A mai fociban két meghatározó játékos van!Ők nyernek minden címet.Az egyiknek van spanyol bajnokság szintjén két eredménye a másiknak nemzetközi szinten kettő.
Azért azt nem ártana megemlíteni, hogy melyik játékos mit tett hozzá azokhoz a címekhez. És én azért még idesorolnám Suárezt is. Mert ő (is) ebben a naptári évben nem csak gólokban, de gólpasszokban is felülmúlta CR-t.. :roll:
CR mellett ugye nagy érv a két nemzetközi cím amit a csapatával nyert (UEFA szuperkupát ugye nem nyert, mert nevezve sem volt sérülés miatt.) Ezekhez ő ugyan mit tett hozzá? Mindkét döntőben flop volt, az EB döntőn jóformán nem is játszott. Apropo EB. Volt összesen egy kiemelkedő meccse szerencsétlen magyar válogatott ellen :lol: A VB selejtezőkön eddig persze Andorra meg Feröer ellen nagy király volt. :lol:
A BL-ben az elődöntőben is flop volt mindkét meccsen.
Suárez és Messi húzóembereink voltak a Ligában és a Kupában is, Suárez aranycipős lett. Messi pedig húzóember volt a válogatottjában is. A döntőt bár elbukták, de mennyivel tett hozzá CR az EB döntőhöz többet? :lol:
Nem mondom, hogy CR semmit sem tett le idén az asztalra, de az, hogy ennyire egyértelműen ő legyen a győztes annak ellenére, hogy tavasszal és ősszel is pocsékul játszik... :roll:
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.26. 13:14:06

Varatrix írta:Bsszus azért az eb előtt amikor a Portugálok még esélytelennek tűntek akkor azért ment az ész osztás hogy nyerje meg az eb-t és akkor megérdemli.

Ronaldo BL és Európa bajnok, van olyan hülye aki nem adná neki a lasztit. :shock:

Ez már a legelborultabb Barcástól is sok.

Egyet értek.Ki nem állhatom a divatcigányt de ha mondjuk a Real lenne a bajnok és a kupagyőztes mi meg megnyerjük a BLt Messi meg a Copát vért innánk ha nem ő nyerne.

És most jöhet itt bárki a sok rúgott góllal meg az olimpiával.(Olimpia... Maradjunk már a realitások talaján.Ha most Neymart nem viszik ki az Olimpiára érdekel valakit?Szokott bárki foglalkozni vele?Mert pl. én.max annyira mint a női BL-el, mert körülbelül annyi hatása van a a profi focira.)

A mai fociban két meghatározó játékos van!Ők nyernek minden címet.Az egyiknek van spanyol bajnokság szintjén két eredménye a másiknak nemzetközi szinten kettő.
Oks nimcs jó éve kifelé megy celebkedik, a fontos meccseken rendre bevideózik, de korunk két legnagyobbjából ő az egyik. Azt meg ne kezdjük el magyarázni hogy a spanyol kupa annyit ér mint egy EB cím.

És mielött valaki meggyanusítana utálom mint amit a sloziba leeresztek, de mint mondtam maradjunk már a realitások talaján.

Amúgy pedig azt se hiszem, hogy Messi ha most nyerne nem úgy reagálna mint az VB.után a torna legjobb játékosa címre.(Azt hittem földhöz vágja.)
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.26. 12:18:41

recrea írta:Hogy szerintem ki? Nem tudom, tényleg nem tudom, senki nem játszott kiemelkedőt a szezonban, így az EB-BL kombó elég sokat nyom a latban, ahogy az eddigi legtöbb aranylabdánál.
Szerintem is erről van szó. Senki nem volt egyénileg olyan hű de kiemelkedő idén, Messi teljesítményét lehet Lajos tavaszi hajrája homályosítja el, de emiatt rá se lehet mondani, hogy egyeduralkodó volt - még csapaton belül se. Az utóbbi évek "leggyengébb" éve volt ez egyéni teljesítményekben szerintem, volt sok jó teljesítmény, mindenki mellett lehet érvelni, itt nyilván a Messi melletti érvek az erősebbek.

De mivel idén még a régi rendszer szerint ítélik oda - csak jövőre lesz változtatva nem? -, ezért a több komoly termelés mellett megnézik majd ki mit nyert, és CR kapja. Legalábbis én erre fogadnék. A régi rendszerben lenne több kihívója, Pepe is, de még olvastam Kroos nevét is, ami szintén nem lenne hülyeség, tavasszal, ősszel, és az egész EB-n is olyan magas szintén játszott, ahogy nagyon kevesen, csak ő se túl látványos. De mondhatnám Init is, ő is oktatta az egész mezőnyt egész évben..

Na mindegy, nem ragozom, de szerintem se volt senki olyan kiemelkedő idén, hogy egyértelműen neki lehessen követelni a lasztit. Ilyenkor meg a címek döntenek, még akkor is, ha nem CR-en múlt egyik se elsősorban.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.26. 12:03:27

Figyelemreméltó adat:

With his last 5 shots on target, Messi (4) has scored the same number of goals as Cristiano (4) with his 58 shots in all the 2016/17 season.

:mrgreen:
crixus
Entrenador del Barça

2016.10.26. 11:40:24

LG írta: Igen, ha következetesek lennének, akkor most sem a címeket néznék, hanem az egyéni teljesítményt elsősorban.

Viszont Ronaldo kb. 10x akkora celeb, mint Sneijder volt, és a szavazókat szerintem erősen befolyásolni fogja, hogy a csapból is ő folyik.
Ebben az évben már újra a régi rendszerben, csak a France Football újságírói döntenek, nem? Én úgy tudom, hogy a FIFA kiszállt.
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.10.26. 11:30:49

Egyébként vigasztal kicsit a tudat, hogy nem csak mi itt páran vagyunk ennyire "hülyék", ha ránézek a France Football és a Marca szavazására. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.26. 11:24:34

MichaaBee írta:
Gondolom akkor Messi 2010-es bogyóját is visszamenőleg Sneijdernek adnád, nem? Ne legyünk már komolytalanok... :)
Igen, ha következetesek lennének, akkor most sem a címeket néznék, hanem az egyéni teljesítményt elsősorban.

Viszont Ronaldo kb. 10x akkora celeb, mint Sneijder volt, és a szavazókat szerintem erősen befolyásolni fogja, hogy a csapból is ő folyik.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.10.26. 11:14:38

Varatrix írta:Bsszus azért az eb előtt amikor a Portugálok még esélytelennek tűntek akkor azért ment az ész osztás hogy nyerje meg az eb-t és akkor megérdemli.

Ronaldo BL és Európa bajnok, van olyan hülye aki nem adná neki a lasztit. :shock:

Ez most irónia? :roll:

Gondolom akkor Messi 2010-es bogyóját is visszamenőleg Sneijdernek adnád, nem? Ne legyünk már komolytalanok... :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.10.26. 11:07:35

Varatrix írta:

Oké, és emellé tett le huzamosabb ideig kiemelkedő teljesítményt az évben? Mert ha jól emlékszem mindkét döntőben Flop volt (oké, az EB döntőn le kellett cserélni, de ha az nem az ő hibája, akkor pl. az se legyen Messi hibája, hogy Higuaín és Palacio képtelen 1v1-ben gólt lőni).

Azért az elmúlt éveben, mikor Messi és Ronaldo között azon ment a vita, hogy melyikük is nyert több címet, akkor azért alapként ott volt az, hogy mindketten földönkívüli teljesítményt hoztak ettől függetlenül, egyénileg. Idén Ronaldonál ez hol van meg? Ja igen, lőtt egy mesterhármast a Wolfsburgnak, meg szokás szerint kitömött mindenkit a csoportkörben. Amit a mostani szezonban tol meg egyenesen nevetséges.
Szóval most ez a ki nyert több címet dolog nálam eléggé vérzik. Ennyi erővel kapja meg kollektíven a Real és a portugál válogatott a díjat, mindkettőtől elég nagy teljesítmény volt, hogy azzal a játékkal be tudták húzni a két említett címet.

Én szentül hiszem, és ha a szívére teszi a kezét, szerintem mindenki, hovatartozástól függetlenül, hogy azokban az években, amikor Messi megnyerte a díjat, nem mozgott nála jobb egyéni teljesítményű játékos a világon. Emellé a címeket is nyeri úgy általában elég rendesen folyamatosan.

De meséljétek még el, hogy miért olyan marha egyértelmű, hogy Ronaldo volt 2016-ban a világ legjobbja ( elvileg erről szól a díj).

És mielőtt félreértés lenne, nem azt állítom, hogy Messinek kéne idén egyértelműen kapni. Csak azt nem értem, miért nem férhet kétség Ronaldo győzelméhez. Nagyjából egyedül a két CSAPATszinten elért eredmény támasztja ezt alá. Ehhez azért kéne valami egyéni plusz is, nem?
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kash
Entrenador del Barça

2016.10.26. 10:58:58

Pepe többet adott hozzá mindkét cím megnyeréséhez (BL, EB), mint a balerína.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.26. 10:46:31

Ennyi erővel a 2015-ös aranylabdát Messi helyett miért nem Douglas vagy Montoya nyerte, elvégre mindketten Bl győztesek, Spanyol bajnokok és Király kupa nyertesek voltak ?! :mrgreen:

2013-ban semmit sem nyert kb, mégis Ronaldo kapta a lasztit.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.26. 09:58:58

recrea írta:
Bob_Marley írta:Kapufa és tizin múlt és csont nélkül szórnám Grizinek. :D
Nem is kell mögé a nevető jel, mert ez valóban így van, és mégcsak nem is kedvelem a franciát. Ahogy a Real meg a portugálok megnyerték a BL-EB-t, úgy megnyerhettte volna a Tico és a francia válogatott. Akkor pedig egyértelmű, h az ő éve lett volna. Csakhogy az életben nincs ha.
Ezen a két dolgon múlott neki a BL, EB, Aranylabda, igy meg nincs neki semmije (Persze ez igy túlzás, mert igy is pazar szezonja volt, és ahogy közhelyesen mondjuk az ezüst is szépen csillog. Az a durva, hogy sokszor hajszálokon múlik egy BL, EB, VB siker, a közvélemény mégis -szerintem helytelenül- óriási különbséget tesz arany és ezüst között.

Azt hiszem, ezeken sokáig fog bánkódni, amig nem jön össze egy komolyabb trófea, addig biztos. Már ha összejön neki. Lehet esélye, mert a francia válogatott és az Atletico is nagyon erős, de egy BL, VB, EB címhez sok mindennek ülnie kell, hogy összejöjjön (Bobnak előre szólok, hogy 2 év múlva a VB-n a németek rommá verik őket :mrgreen: ). A bajnokság az, ahol leginkább kijön a tudás, de azért is a világ legjobb csapataival kell megküzdeniük.
Bsszus azért az eb előtt amikor a Portugálok még esélytelennek tűntek akkor azért ment az ész osztás hogy nyerje meg az eb-t és akkor megérdemli.

Ronaldo BL és Európa bajnok, van olyan hülye aki nem adná neki a lasztit.

Ez már a legelborultabb Barcástól is sok
És Ronaldo vitte a hátán őket? Mert sokan úgy állítják be, most kb. te is. Ennyi erővel Pepe is megkaphatná, annyit ő is tett a sikerekhez.

Vagy akkor Sneijdernek nem kellett volna megkapnia 2010-ben? Igaz, neki csak VB ezüst, és nem EB arany jutott a BL mellé, de azt biztos, hogy semmivel sem volt kevésbé csapatai húzóembere, mint CR.
Samper
Director del Fútbol

2016.10.26. 09:56:33

A foci csapatjáték. Az Aranylabda meg egyéni verseny. [auto_cenzúra] laza a kettő közötti kapcsolat, hacsak egy csapat trófea nem kifejezetten egy kiugró egyéni produkcióhoz kötődik.
Varatrix
Director del Fútbol

2016.10.26. 09:45:38

Bsszus azért az eb előtt amikor a Portugálok még esélytelennek tűntek akkor azért ment az ész osztás hogy nyerje meg az eb-t és akkor megérdemli.

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.26. 09:06:54

Feast4 írta:
Rivaldo11 írta: Ronaldo rohamtempóban megy kifelé, és ugyan biztosan lesznek még jó időszakai, nálam már a top 3-ban sincs benne...
Pont ezért fogja megkapni.Egy nagy karrier egyfajta mementója lesz.Többet már nem hiszem hogy képes lenne nyerni.Ez lesz a vége.
Aztán nehogy ebben az évben méggázabb teljesítménnyel nyerje meg úgy hogy a csapat megnyer neki pár trófeát :x
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.26. 08:05:01

Bob_Marley írta:Kapufa és tizin múlt és csont nélkül szórnám Grizinek. :D
Nem is kell mögé a nevető jel, mert ez valóban így van, és mégcsak nem is kedvelem a franciát. Ahogy a Real meg a portugálok megnyerték a BL-EB-t, úgy megnyerhettte volna a Tico és a francia válogatott. Akkor pedig egyértelmű, h az ő éve lett volna. Csakhogy az életben nincs ha.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.26. 06:07:36

Rivaldo11 írta: Ronaldo rohamtempóban megy kifelé, és ugyan biztosan lesznek még jó időszakai, nálam már a top 3-ban sincs benne...
Pont ezért fogja megkapni.Egy nagy karrier egyfajta mementója lesz.Többet már nem hiszem hogy képes lenne nyerni.Ez lesz a vége.
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.10.26. 05:58:08

Tény, hogy jól mutat az a Bl-Eb kombó, csakhogy, ha mindkét,sorozatból kivesszük a csoportkört-ami ugye, a vb óta tudjuk, hogy nem számít...:D-Roncinak volt a két sorozatban összesen két jó meccse, a wales-wolfsburg félelmetes kettőse ellen. Ehhez ha hozzáteszem, hogy játékban hullagyenge...esetleg összehasonlítom még emellé a netto futballtudását Messiével-a cipőjét nem kötheti be a portugál-plusz belegondolok, hogy csak leesett Leonak is egy spanyol dupla, nekem nem olyan egyértelmű a dolog...
Ronaldo rohamtempóban megy kifelé, és ugyan biztosan lesznek még jó időszakai, nálam már a top 3-ban sincs benne...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.26. 04:32:20

Kapufa és tizin múlt és csont nélkül szórnám Grizinek. :D

Valóban inkább abban van az igazság, hogy nagyot nem durrantott senki, de címekben Ronaldot nem lehet legyűrni és meg is érdemli.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 22:08:48

így az EB-BL kombó elég sokat nyom a latban, ahogy az eddigi legtöbb aranylabdánál.
Nyilván, de az előző éveknél sem mindig a BL, EB/VB voltak legfontosabb tényezők.

Amúgy mint írtam, szerintem is CR fogja kapni a hype miatt, attól függetlenül, hogy én Messinek adnám. Ha igy lesz, nem fogok a kardomba dőlni, nem vagyok sem nem egy nagy Messi fanatik, se CR hater.
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.25. 21:48:05

Feast4 írta:
recrea írta:Hogy szerintem ki? Nem tudom, tényleg nem tudom, senki nem játszott kiemelkedőt a szezonban, így az EB-BL kombó elég sokat nyom a latban, ahogy az eddigi legtöbb aranylabdánál.
Ugyanezt mondtam valamelyik nap.Senkinek nem volt valami kiemelkedő felejthetetlen éve.Innentől ha objektíven nézzük szerintem sem Messi éve.Tény nem is CR volt a szezonban a legjobb, de a hype meg a BL Európa Bajnok cím felé dönti a mérleget.
Én is így látom, egyértelműen megkoronázott egy nagyon szép karriert az EB győzelemmel. Sztem utolsó esélye aranylabdát nyerni, de úgyis mondhatom, h utoljára fogja megnyerni.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.25. 21:30:31

Ugyanezt mondtam valamelyik nap.Senkinek nem volt valami kiemelkedő felejthetetlen éve.Innentől ha objektíven nézzük szerintem sem Messi éve.Tény nem is CR volt a szezonban a legjobb, de a hype meg a BL Európa Bajnok cím felé dönti a mérleget.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.25. 21:19:55

Az a bajom, h elkezdek Messiről írni, erre mindig jöttök CR-el, és/vagy a múlttal, h bezzeg akkor ez meg ez volt. Kit érdekel, mi volt?

Csak annyit írok, h Messi nem érdemli meg idén, állást eddig nem foglaltam abban, h ki, de szajkózzátok (nekem is) Roncit, mint a kötelező verset. Hogy szerintem ki? Nem tudom, tényleg nem tudom, senki nem játszott kiemelkedőt a szezonban, így az EB-BL kombó elég sokat nyom a latban, ahogy az eddigi legtöbb aranylabdánál. Ha már említed, Pepe pl hiba nélküli szezont hoz le eddig, sőt, kulcsjátékos volt mindkét csapatban, teljesen meglepett az EB játéka. Ezzel a pontértékkel (bármit is jelentsen a szó) meg egyenesen kinyírtok.

Azzal meg nem lehet vitázni, aki az objektivitás legkisebb jelét sem mutatja, szoktam mondani, "attól, h valaki ordít, még nem lesz igaza". Azzal sem tudok mit kezdeni, ha valaki nem látja, h a gólok ellenére Messi nincs jó formában (mert nem Bödéhez mérem), de nemcsak nézni kellene a focit, hanem látni is. Még így is kiemelkedik, mert akkora klasszis, meg mert a többiek "vakok" sajnos.

Tudom, h fáj sokaknak, de az újságírók szavazatai alapján CR nyert, az aranylabda szavazáson is ő fog nyerni, szóval úgy tűnik, h "senki nem ért a focihoz", csak aki itt fórumozik, és bólogat Messi aranylabdájának.
Válasz küldése