Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Alcantara
Director del Fútbol

2015.02.27. 13:49:53

messideco írta:Szerintem a német esélyesebb erre. A Bayern alap, a Schalke kiesik valószínűleg, a Leverkusen kis szerencsével továbbjuthat, a Dortmund meccse sem lefutott. Ahogy lennebb írtam, a Wolfsburg a legesélyesebb az EL-re, szóval még beleszólhatnak a németek. Tipp: Bayern négy között a BL-ben, plusz a Wolfsburg EL döntőt játszik.

A német csapatok foglalják el a legtöbb helyet már. Az első 3 BL hely automatikusan, 4. BL selejtező, 5. és 6. hely pedig El indulás.

Úgy tudom ez a max., ennél többet nem lehet elérni ranglista alapján.

A PL és a La Liga ugyanez a variáció, csak eggyel kevesebb EL helyezés.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2015.02.27. 12:56:48

danianevem írta:Amikor kiadták a nemzetközi bajnokságok rangsorát, akkor ment a vita, miért is második az olasz. Ezért: az Európa Ligában 4 olasz van a legjobb 16 között, meg ugye a Juventus is továbbjuthat a BL-ben.

A nemzetközi porondon szerzett pontok elég nagyot dobhatnak az összpontszámon, az EL-ben szerzettek meg majdnem akkora súlyozást kapnak, mint a BL-es győzelmek. Az angoloknak már csak a Chelsea és az Everton maradt... (az Arsenal még comeback-elhet, de elég valószínűtlen, hogy ők jutnak tovább)

Nem tudom mennyire lehetnek veszélyben a PL selejtezős helyek, de még 2-3 ilyen "sikeres" év és talán el is bukhatnak egyet akár az olasz javára...
Sőt, ha jobban utánaszámolunk, kiderül hogy 5 olasz csapat van az EL-ben:) Ettől függetlenül nem érzem azt, hogy második erő lenne a bajnokságuk. Ahhoz azért a BL-ben is fel kellene mutatniuk valamit időnként, akár 2-3 csapattal is. AZ EL eredmények alapján akár az orosz vagy a portugál liga is lehetne top-bajnokság, hiszen volt jópár komoly eredményük az utóbbi években.
messideco
Presidente del Barça

2015.02.27. 12:25:22

Szerintem a német esélyesebb erre. A Bayern alap, a Schalke kiesik valószínűleg, a Leverkusen kis szerencsével továbbjuthat, a Dortmund meccse sem lefutott. Ahogy lennebb írtam, a Wolfsburg a legesélyesebb az EL-re, szóval még beleszólhatnak a németek. Tipp: Bayern négy között a BL-ben, plusz a Wolfsburg EL döntőt játszik.
Kép
"And my heart will leave you never."
danianevem
Entrenador del Barça

2015.02.27. 12:03:04

Amikor kiadták a nemzetközi bajnokságok rangsorát, akkor ment a vita, miért is második az olasz. Ezért: az Európa Ligában 5 olasz van a legjobb 16 között, meg ugye a Juventus is továbbjuthat a BL-ben.

A nemzetközi porondon szerzett pontok elég nagyot dobhatnak az összpontszámon, az EL-ben szerzettek meg majdnem akkora súlyozást kapnak, mint a BL-es győzelmek. Az angoloknak már csak a Chelsea és az Everton maradt... (az Arsenal még comeback-elhet, de elég valószínűtlen, hogy ők jutnak tovább)

Nem tudom mennyire lehetnek veszélyben a PL selejtezős helyek, de még 2-3 ilyen "sikeres" év és talán el is bukhatnak egyet akár az olasz javára...

szerk.: 5 az a 4, csak nem tudok számolni. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danianevem 2015.02.27. 14:13:23-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.02.27. 09:31:06

Normandia írta:Nos igem, az agyon sztárolt PL csapatok közül jó eséllyel a Chelsi jut tovább csak.
Ez tulajdonképpen nem is meglepetés. Wenger és Pellegrini a két lúzer edző, nekik mindegy mennyit költenek, akkor sem tudnak épkézláb csapatot/taktikát kitalálni.
Wenger felett eljárt az idő (vagy sosem volt) Pellegrini meg újra és újra igazolja, hogy középszintű edző, középcsapatokból tud remek kis gárdákat kovácsolni, de egy szinttel feljebb már túl nagy a kabát neki.
A MU SAF óta kaotikus, igazolások és taktika terén, Van Gaal talán idővel alkothat nagy csapatot, ha hagyják. A Pool meg tőkeerős szponzor és edző nélkül, ugyanazokat a köröket futja évek óta, miközben a legnagyobb sztárját eladni kényszerült.

A Chelsea az egyetlen, ahol van pénz, koncepció, remek edző, mondom ezt annak ellenére, hogy Abramovics érkezése óta, nekem nem szimpatikus a csapat egyáltalán.
messideco
Presidente del Barça

2015.02.27. 09:22:03

Az Európa (Uefa) ligát hagyományosan nem veszik komolyan az angliai csapatok... Talán a tavaly a Swansea megpróbálta.

Van 2 orosz és két ukrán csapat is az olasz házikupában, de a legnagyobb esélyesnek a spanyol duó (Sevilla - Villareal) és a Wolfsburg tűnik.

Ha most fogadni kellene, így tennék:

Wolfsburg
Sevilla
Everton
Fiorentina

Kérdés, hogy a Napoli elsősorban a bajnokságra koncentrál-e, bár tökmindegy, hogy második vagy harmadik lesz a dobogón...

szerk:
Itt Wolfsburg, Napoli, Roma, Sevilla, Villareal sorrend szerepel.
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.02.27. 09:02:51

Normandia írta:Nos igem, az agyon sztárolt PL csapatok közül jó eséllyel a Chelsi jut tovább csak.
Az EL-ben pedig csak az Everton maradt. Még a Poolnak is sikerült kiesnie 1-0ról a Besiktas ellen.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.27. 08:53:52

Nos igem, az agyon sztárolt PL csapatok közül jó eséllyel a Chelsi jut tovább csak.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Alcantara
Director del Fútbol

2015.02.27. 06:58:10

http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/ ... tt-2397451" target="_blank

Egy hete Róma belvárosát verték szét a liberalizmus hazájából érkezettek. Tegnap ez volt.
Kíváncsian várom, hogy mit fognak kapni azok után, hogy a magyar válogatott 1 meccses stadionbezárást kapott, az ehhez képest "körömppiszoknyi" vétségért.
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2015.02.26. 07:15:46

Kellemes meglepetés volt számomra a Monaco, nagyon szervezetten és okosan játszottak. Kondogbia játékát pedig még a Sevillanál is figyeltem, már akkor is jól tolta fiatal kora ellenére, és szerintem tegnap is nagyon jól játszott. Fog ő még nagyobb csapatba játszani (annak idején mielőtt a Monacohoz igazolt, ha jól emlékszem velünk és a Reallal is szóba hozták) . Rajta kívül pedig még Moutinho és Fabinho játékát tudnám kiemelni a tegnapi meccsről.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.25. 22:52:58

Alcantara írta:
Bob_Marley írta:Atleticot nagyon sajnálom, de tovább kell menni még így is. Hulljanak a fritzek. :twisted:
Mit sajnálsz rajtuk? Gusztustalan, hentes játékot mutattak be, a szokásos kakaskodással, lökdösődéssel, ütemtelen, páros lábbal való becsúszásokkal. a kulturált labdarúgást a németek tolták. A kapu előtt kicsit koncentráltabbak, eldönthették volna a lényegi részeket.
Nem tudom mit mutattak be, mert nem láttam de inkább őket szeretném ha továbbmennének mint egy német csapat. Ha továbbmegy a Leverkusen természetesen meghajlok előttük, de az Atleticot szeretném.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.02.25. 22:49:56

Imádom amikor az angol csapatok rácuppannak a répára... :lol:
A világ legjobb bajnoksága micsoda brigádokat termel ki magából :lol:
Az atletico suttyósága meg nem ellenfélfüggő, bárki ellen megy a p*rasztkodás :lol:
Remélem innen a mostani két győztes megy tovább, minőségi különbség volt a javukra ma!
Rivaldo-A Legnagyobb.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.02.25. 22:46:44

Alcantara írta:
Bob_Marley írta:Atleticot nagyon sajnálom, de tovább kell menni még így is. Hulljanak a fritzek. :twisted:
Mit sajnálsz rajtuk? Gusztustalan, hentes játékot mutattak be, a szokásos kakaskodással, lökdösődéssel, ütemtelen, páros lábbal való becsúszásokkal. a kulturált labdarúgást a németek tolták. A kapu előtt kicsit koncentráltabbak, eldönthették volna a lényegi részeket.
Én nagyon örülnék, ha kiesnének a francba.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Alcantara
Director del Fútbol

2015.02.25. 22:44:52

BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.02.25. 22:44:07

Atletico gyakorlatilag pályán nem volt. Még hízelgő is rájuk nézve az 1 gólos vereség, levegőben volt a 2. Bayer gól is. Nem ízlett nekik a németek nagyon kemény játéka, 30 körül volt a szabálytalanságuk száma. Na meg nagyon szépen át is vitték az edző elképzeléseit.

Húzós lesz a visszavágó, főleg ha lesz egy idegenbeli gól is. De a Calderónban az AtMa befogja húzni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.25. 22:38:07

Carrasco is betalált 1-3. Moutinho elég jól tolja. :D Egyszerű játék ez a futball, megint mintaszerű kontra.

Atleticot nagyon sajnálom, de tovább kell menni még így is. Hulljanak a fritzek. :twisted:
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.25. 22:37:09

1-3. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
messideco
Presidente del Barça

2015.02.25. 22:31:54

Szerencsére tudtam, hogy miért nem kell az Arsenal meccsét néznem 8)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.25. 20:30:55

Röviden tömören, hajrá Atletico és Monaco. :D Nagyon bízom benne hogy az egyik angol-francia párharcban továbbmennek a gallok. És itt több esélyt érzek mint a Chelsea-PSG-n. Nagy csatát várok és a Monaco a csoportban is elég kevés gólt kapott, ma is szervezett csapat kell tőlük s egy jó ütemben beszúrt kontra. :D 100 éves háborúra fel!!!

Ott is van az a gól!!!Na innentől nagyon figyelni, nem túl veszélyes az Arsenal és simán meglehet őket csípni.

A kopasz is betalált, puszi. :D Hatalmas kontra, higgadt befejezés, óriási előny!!!Nagyon jó a Monaco.

Torres egyenlít a bíró nem adja meg, Thiagot meg kiállítja......Mondjuk tényleg sárgás becsúszás volt, de 1 percen belül a lehető legrosszabb történt a matracosokkal. :?

Ez azért szép gól volt Chamberlaintől, megmaradt az esélyük, de ma a franciák sokat tettek a továbbjutásért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.02.25. 22:34:37-kor.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.02.20. 08:31:25

az a baj, hogy nagyon is egyet lehet érteni Pellegríni nyilatkozatával...:.."a fociban három hét alatt minden megváltozhat..."
ha a pillanatnyi formánkat és a papírformát nézzük esélyesek vagyunk. ha azt nézzük hogy néhány hete hogyan hullajtottunk pontokat...?! nos akkor már kevésbé! a kérdés tehát: tart e még a jó (jobb) sorozat? hihetünk e az "új" mentalitásban, valóban egy nyerő szériás Barcánk van e?
közhelyes válaszok vannak, ...majd elválik....
ami konkrétan a csapatot illeti: LE. végre úgy néz ki megkapaszkodott, zseni ugyan nem lett belőle, de dolgozik.
a támadóinkra nem lehet panasz valójában csak sérülésektől tartok, még Pedro is jól muzsikál... egy szavunk sem lehet.
középen van mozgástér és van minőségi kispad - szintén rendben lévőnek tűnik.
nekem a védelem az a tények ellenére( a számok mellettük szólnak!) ahol bukhatunk. továbbra is életveszély a labdavesztésre épülő kontra, a gyorsan és kreatívan mozgó középpályás letámadás és ha egynél több klasszis csatárt kell semlegesíteni.
csak egy példa: egészen döbbenetes, hogy a Franciák hogy meg tudták fogni (ok. durván!?) Murinhó ászát - Hazard - és ki is húzták a méregfogát! valami ilyesmire kellene nekünk is felkészülni mondjuk Agüero kapcsán....
egy dologtól tartok még, a szerencse ugye forgandó.... tavaly kivertük őket idén is?...
Feast4
Director del Fútbol

2015.02.19. 22:33:29

kristop írta:
Feast4 írta: Ezzel teljesen egyet értek. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy ha valamit akarunk akkor az ilyen meccseket is meg kell nyernünk. Ha már most bevideózunk akkor ennyit is érdemlünk.
én ezzel se értek egyet teljesen. a real például most gödörben van és egy top csapat szerűség igen komoly gondokat tudott volna okozni nekik. egy psg, vagy city simán kitudná jelenleg ejteni őket.

ehelyett most ott tartanak, hogy alig volt idén értékelhető mérkőzésük mégis csak a kupából estek ki, a bajnokságban csak feljöttünk, a blben meg kaptak egy olyan csapatot, ami segíthet kilábalni nekik a gödörből. egész jól jöttek ki belőle. lehet, hogy a következő bl körre már újra csúcsformába lendülnek, akár még simán meg is nyerhetik az egészet, úgy, hogy egy számukra kedvezőtlenebb sorsolásnál már bent se lennének. remélem érted mire gondolok.

szóval szerintem is bullshit ez az úgyis mindenkit meg kell verni és mindegy kit kapunk. persze nekünk ez most oké, mert elég jó formában vagyunk, de semmiképpen se jön jól, ha az egyeneskieséses szakaszban egy city -> chelsea -> bayern útvonalon kell bejutni a döntőbe. az is ugyanúgy bl címet fog érni, ha a real a schalke -> basel -> shaktar útvonalon jut be és ott megveri a tápiószecsőt, az is bl címet ért, amikor a chelsea di matteoval végigmakkolta az egészet, és az is amikor pep végigszaladt európán.

szerk.: és nem, tényleg nem kell megverni mindenkit a bl győzelemhez. a chelsea ellen például lehet kizúgnánk a mourinho busz miatt, de ha nem kerülünk velük össze, akkor ez a veszély máris elmúlt.

Szerintem tök egyértelmű, hopgy kellemetlen helyzet már a 16 közt egy ilyen csapat. Ki-ki meccs lesz és nagyon nem biztos, hogy nekünk ez jó. De ez van. Annyi lehet a szerencsénk, hogy ők is támadó alakulat tehát hátha meglesz a játékosainknak a tér.

És való igaz nem kell mindenkit megverni, csak azt akit kapsz. Mi most ezt kaptuk. Én se örülök neki de nem örültem neki decemberben sem szóval ezen kár meditálni.Valahogy hozzuk le. Ha jól jövünk ki belőle az nagy előrelépés lehet a Bl-ben is csapat szinten is. Tavaly összejött és akkor rosszabb periódusunk volt, hátha idén is.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.19. 18:58:47

Magas lóról lelehet ám könnyen esni. Nem szabad lebecsülni a Cityt, meg ilyeneket írni hogy ilyen gyengék olyan gyengék. Tovább kell jutni, de nem lesz ez olyan hú de egyszerű. Nagyon sok fog múlni, hogy a párharcokat sikeresen megnyerjük és fizikálisan ne nőjenek fölénk.
Kép
Kép
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2015.02.19. 18:53:44

nem, nem bánnám, de jelenleg sokkal nagyobb reálitása van annak, hogy egy sálke féle, középkategóriás bundesliga csapattal szemben továbbjussunk, mint egy cityvel szemben. aki erre azt mondja h nem igaz, az egy kovászos uborka.

ergó hülyeség ez a minél erősebb az ellenfél, annál jobb duma, mert a cél a továbbjutás, és azt egy töltelék csapat ellen sokkal egyszerűbb elérni. egy kiscsapat ellen tovább jutni, pont annyit ér mint egy city ellen.
Én eddig azt hittem, hogy a City is egy töltlék csapat. :mrgreen: Az angol csapatok a Chelsean kívül mindig is túl voltak hype-olva, ez a City is csak egy hangyabélsárnyival jobb, mint a Schalke. Mivel a múlton nem lehet változtatni, (egyelőre) így nincs más választásunk. Ha végül úgy sikerült volna a sorsolás, hogy a Real kapja a pl a City-t, és mi a Schalke-t, akkor talán mégjobban örültem volna, de ha már így alakultak a dolgok, akkor ez van, ezt kell szeretni. :D
Én nem félek a City-től, mint mondtam nem tartom erős csapatnak, már egy jóideje csak a második helyet tudják elkaparintani a BL csopotkörben, és hozzánk és a keretéhez képest is pichafüst.
Kép
barca0417
Entrenador del Barça

2015.02.19. 18:39:09

Alapból Suárezt nem érinti a dolog, mert 10 meccses eltiltása van a válogatottól az nem fog lejárni addig. Tétmeccs, ugye. Másrészt pedig Sem Leo sem Neymar nem akarna lemaradni egy bl döntőről. A Copa küzdelmekbe ha mennek, be tudnak később is kapcsolódni.
Szóval meglepődnék ha ezért nem lennének egy bl döntőn.
Ráadásul a klub sem engedné el őket az tuti.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.02.19. 17:30:39

ZBarca írta:Üdv, egy kérdésem lenne. Ugye a Bl döntőt idén június 6-án tartják, a Copa America pedig június 11-én kezdődik. Nem tudja valaki véletlenül, hogy a dél-amerikai játékosok ettől függetlenül játszhatnak-e a finálén? Mert nagyon nem lenne jó, ha egy Bl döntőt az MSN nélkül kéne megvívnunk... :?
Mekkora lenne már :lol: Játszana az RMP: Rahinha, Munir, Pedro :D

Bárcsak már ennél a problémánál járnánk :)
Válasz küldése