Bob_Marley írta:Nem az edző a lényeg, mert ha nem kap szabad kezet és megfelelő támogatást akkor nem lehet csodát csinálni. Benitez szerintem egyáltalán nem rossz edző, de úgy érzem megvan kötve a keze. És mint legutóbb írtam játékos, edző, elnök szimbiózisa kell a sikerhez és bárki jön edzőnek beleesik egy magba és abból kell kihozni a legtöbbet miközben nem tudja a saját elképzelése szerint alakítani a dolgokat. Nálunk is van egy alapséma amihez keresünk embereket, a RM-nál meg van x játékos akik játszanak már mindenféle felállásban. Tartom, hogy csak Mourinho volt képes ezeken felül emelkedni és nem érdekelte ki mit gondol ő hozott egy rendszert és jöttek is az eredmények. Én Ancelottit abszolút nem tartom akkora zseninek, ha valaki igaz az hogy idomul egy csapathoz akkor ő és újat nem fog hozzátenni, hanem "atyáskodik" egyet. Nem volt egy kifejezett taktikája hanem felküldte őket 2lesz ami lesz". Nyilván ez lesarkított, de a játékról Benitez pl többet tud Mourinho meg pláne.
Morinhoval kapcsolatban nem értek egyet. Ha ő lesz..rt mindent és csinált egy rendszert blablabla, mondhatni sikertelenebb volt, mint Ancelotti, pedig a játékosállomány egy kummával sem volt gyengébb. Ehhez képest három szezon alatt amit gyakorlatilag komolyan fel tud mutatni az egy bajnokság. Mellette volt egy kupa meg egy spanyol szuperkupa, de ez Real-szinten édeskevés. Amellett balhét-balhéra halmozott, többször lejáratta a klubot, a játékuk meg nézhetetlen volt, nem hiába ágáltak ez ellen a szurkolók is. A klikkesedésben (ha létezett) neki is nagy szerepe volt. Szóval sokakkal ellentétben én a madridi karrierjét inkább bukásnak érzem, főleg úgy, hogy neki állítólag nem kötötték meg a kezét.
Ancelottira azt mondani hogy kevésbé jó szakember, mint Benitez vagy Mou elég meredek. Én mindkettőnél jobbnak tartom (nézzük meg mi van Chelsaenél, aminek bajnokesélyesnek kellene lenni), már csak az elért eredményei miatt is. Amellett maga mellé tudta állítani a játékosokat, ami a sikerhez elengedhetetlen, elhozta nekik a tizedik BL-serleget és a védéstől sem volt távol.
Én speciel nagy hibának tartom az elküldését, főleg egy Benitezt a helyére hozni. Még a kisebb csapatok is nem egysszer verték meg taktikailag, neki nagy falat egy Real. A Pool-ban meg a Napoliban vitézkedhetett, bár ami az eredményeit illeti no komment, de ahol eredményt és játékot is várnak az neki sok.
perez pedig maradni fog. Egyszerűen nincs ellenfele és nem csak átvitt értelemben, köszönhetően többek között az általa hozott szabályoknak. Pedig a modell az orra előtt van. Elég csak megnézni Pep munkásságát. Ha nem kap ekkora szabadságot szinte garantált, hogy negyedekkora sikert sem ér el, de LE is megkapta ezt, jöttek is a sikerek.