Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.19. 18:11:26

roby122 írta:Gondolom Perez egyben így akarja majd erősíteni a padot. Carvajal meg Isco már kapásból padosok lesznek. Ezt Carvajal még lehet el is nézi , de Isco sokáig nem fogja. Múltkor mondtam , ő még egyszer a City játékosa lesz , ebben egészen biztos vagyok.
Khedira is lelép , Chicharito is megy , Jesé is , Arbeloával nem tudom mi lesz , így , hogy jön Danilo. Coentraoval mindig az szokott lenni mint Alvessel , most megy , aztán mégse. Casillas is távozhat.
Szerintem lesz mozgás bőven náluk a nyáron. Perez már készül a Copa Americara. :D
Aztán ha Carvajal nem bírja a padozást, akkor jöhet hozzánk kövi éven :twisted:
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
roby122
Entrenador del Barça

2015.05.19. 17:54:01

Gondolom Perez egyben így akarja majd erősíteni a padot. Carvajal meg Isco már kapásból padosok lesznek. Ezt Carvajal még lehet el is nézi , de Isco sokáig nem fogja. Múltkor mondtam , ő még egyszer a City játékosa lesz , ebben egészen biztos vagyok.
Khedira is lelép , Chicharito is megy , Jesé is , Arbeloával nem tudom mi lesz , így , hogy jön Danilo. Coentraoval mindig az szokott lenni mint Alvessel , most megy , aztán mégse. Casillas is távozhat.
Szerintem lesz mozgás bőven náluk a nyáron. Perez már készül a Copa Americara. :D
Kash
Entrenador del Barça

2015.05.19. 16:38:38

veb csikkjére: nem hinném, hogy túl kéne reagálni. Mikor pontot vesztettek Valenciában, végleg eldőlt a bajnokság, de sok esélyük előtte sem volt. Most ha sírdogált volna CR, kinek lett volna jobb, és mennyivel?
Igen, valóbab semmivel, de szerintem ennek az volt a lényege, hogy ne csináljon magából teljesen hülyét. Cr az első góljánál tökre szimpatikus volt, nem feszített, pedig a Barca akkor még döntetlenre állt, de a 2. góljánál megint adta magát...Jólvan, nézzük el neki, ez a stílusa, ha akarna se tudna rajta változtatni, ő ilyen futballista.

Jelwaz:
Veled mindig egyetértek, mégha nem is hangoztatom. :D
Nagyszerű meglátások megint.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.19. 16:32:49

Én Isco-ra leszek kíváncsi. Ha tényleg jön kp-ra valaki nagyon meg fognak csappanni a játékpercei, amik idén is leginkább a sérüléseknek voltak köszönhetők. Ráadásul volt már egy kirohanása emiatt.
Lehet itt amúgy Illarramendit szidni, hogy nem szint stb., de a liga 70-80%-a ellen ő is simán elég pótléknak.
Arra tényleg kíváncsi leszek, ha érkezik hozzájuk mondjuk Pogba, hogyan oldják meg a dolgot. Igaz Modric vagy Kroos nem 70+ millióért érkezett, de biztos helyük van a kezdőben, Jamest szintén játszatni kell és akkor ott van Isco+Pogba(?). Rendben van a rotálás stb. de két olyan játékost a padra ültetni és rotálásra "használni" aki szinte bármely nagy csapatban kezdő lenne elég luxus és könnyen ellentétekhez vezethet. Bármennyire is mély lehet a keret, de egy alapcsapatot fel kell építeni. És akkor ott van még a Danilo-Carvajal páros is. A spanyol nem világklasszis, de szinte sosem lehet panaszkodni a teljesítményre, amellett jövőre valószínűleg az egyetlen saját nevelésük lesz. A nyakára hoznak egy olyan játékost, aki már így is top jh és nagyon fiatal, iszonyú tehetséges. Ez azért nem egy egészséges versenyhelyzet.
Kis túlzással kb. olyan mintha mi Jordi nyakára odavinnénk Alaba-t.

Modric nagyon hiányzott nekik ez tény, ugyanakkor nem lehet erre fogni a szezonjukat. Ha olyon játékosok mellett, akik náluk mászkálnak egy (hiába nagyon fontos) játékos kiesik és ilyen mélyrepülésbe kezdenek az egyedül azt bizonyítja, hogy csapatként nem tudnak működni.
Lehet mondani ránk, hogy ha nem lenne az MSN nem lennénk sehol, de érdemes megnézni a kapott góljaink számát is. Nyilván számít a két kapusunk is, de a védelmünk sem top 5-ös játékosokból áll, talán Piquét kivéve (a kp. detto), mégis nagyon stabil volt a védekezésünk, ez pedig legalább olyan fontos, mint a támadó triónk.
A legjobban talán a BL-kieséses szakasz szemlélteti. A müncheni meccs kakukktojás, de ott a félidőre lezártunk mindent, a második játékrész már tétnélküli volt.
Ezzel csak arra célzok, hogy még a "gálacsapatunk" sem világklasszisokból állt (az MSN-t leszámítva) csapatként főleg tavaszra mégis úgy működött, hogy iszonyat stabilok voltunk. És ez volt az egyik kulcsa, hogy a rangadóinkat hoztuk és ott tartunk ahol. A Real pedig ezt nem tudta megvalósítani.
Persze kevésbé savanyú a szőlő, ha annyit mondanak, hogy Messi elintézett mindent.

Bocs ha hosszú lett.
Forca Barca!!!!
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.05.19. 16:10:50

Hát szerintem meg Mo-n a Barca és real drukkerek között semmi különbség. Ahogy a madridom meg az eurobarca között sem. Ahogy a Real tipikus divat, úgy a Barca is. Van itt is olyan keménymag-tag, aki full divatdrukker. Nem is egy. Amugy. Meg nem feltétlenül gáz, miért ne szerethetne bele egy ember a csúcson lévő Real Madrid játékába? Vagy Barcáéba vagy Juventuséba, bárkiébe. És rengeteg az erőltetett degradálás, mintha attól ténylegesen csökkene a másik érdeme. Most könnyen megy a szájalás, hogy a Barcának megy jól, fordított esetben egy fikarcnyi kétségem aincs affelől, hogy ugyanez menne itt. Itt nem nagyon nyugtatja az az embereket, hogy ez egy régen látott szinten küzdeni tudó és akaró Barca, ahol egy lesajnált Mathieu, Alves, Pique is felnő a feladathoz, ha éppen a megszokottaktól nem jön. A Bayern elleni meccsen az első gól azon múlt, hogy nem a Pép alatt megszokott, kétes szituációkat követő hiszti ment, hanem két labdaérintést követően Alves visszaszerezte. Nem az,hogy olyan kapusunk van végre, amilyen mondjuk 20 éve nem, és adott esetben különbséget jelenthet, még egy szezont tekintve is. Hanem a kupák. Persze, hogy jó kupával, kupákkal megkoronázni a munkát, de az szerintem éppen velejárója a jó munkának. Emlékeimben kevés Ennyire szerethető Barca él. Ha ezek a srácok mennének a Remuntadara 1 percig nem lenne félnivaló. Vacakul menne itt sem számítana ez, csak pakoljuk tele posztjukon top3-as játékosokkal a keretet azt cső, ide a kupákat.

Suarezre ment a savazás, amikor valóban nem ment neki, de valahogy csak- csak összehozott egy-egy gólt, gólpasszt, alig becsülte valaki. Pedig megnézném mennyire hiányoznának most azok a találatok... De aki úgy meri látni, hogy Neymar nem olyan jó mostanában mezőnyben az vak. Pedig ettől még helye lehet a csapatban, szerintem pont azért, amiértSuareznek volt ősszel,ráadásul meg hátha akkor lesz a csúcson, amikor másnak nem megy. Úgyhogy itt sincs hiány divatból, asszem.

Talán,ha a madridnál hajszállal rosszabb a helyzet, azért, mert régóta szívnak, ráadásul gondolom, hogy nehéz a 20. század és a galaktikus éra után majdnemhogy érdektelennek lenni (statisztikailag). Ebből fakad pl. Casillas megítélése is szerintem. Ezek nem tudják milyen középszerű kapussal kiállni, sőt szimplán jóval is. Iker nem egy bajnokságot, tán még BL-t is jelent a Real történelmében. Lehet nem véd a régi szinten, de olyan magasra rakta a lécet, hogy ebben már nem maradnak a realitás talaján a szurkerek.

Ellenben Cét agyonvédik, aki bár remek játékos, de mit tett a Juve ellen? Nem kapott gólt, mint Iker meg lőtt egy 11-es gólt. Hol van a világ legjobbja? Aki egy villanással eldönti a továbbjutást? Ronaldo egyetlen erénye mostanában, hogy az 5-ösön belül gyilkos, bármijével beveri. Sajnálom is egy picit, mert egyébként látni rajta, hogy próbál változtatni, de nem nagyon jön össze (szabadrúgás). Mindenesetre szerintem Cé is elfáradt, de nála ez már nem lesz sokkal jobb. Edzett, mint az állat, ráadásul 30, ő is ember, egyszer el kell neki. És ha nem adja le a gólkirályi és egyéni vágyait, a Real meg asszisztálni fog ehhez, akkor könnyen kerékkötővé válhat. Ha háttérbe szorul a akkor tuti hasznára lenne a Realnak. Messi legnagyobb erényének és a szezon meghatározójának tartom, hogy ő visszalépett. Nem hittem, hogy képes lesz rá, ezért ősszel az eladása mellett voltam (most is azon lennék, ha nem cáfol rám). Remélem eljön a futballban az irányítók kora, imádnám :)

De az baromira idegesít a madeidistákban, hogy Mindenkit lesajnálnak. Milyen koki a Barca, makker minden csapat, mennyire vacak az a Juve stb. Ők meg még mindig a legjobb csapat, csak Bale vacak, Ancelotti hülye, Modric nélkül mi van, Iker ugy az, amit a széklet székel, nincs kit becserélni, de akkor mi is van? Mitől olyan jó az a csapat? Már bocsánat, de az, hogy ősszel úgy nyomták semmit nem jelent, én is el tudok menni egy maratonra, ahol az első 100-on 60-at verek a bárkire.

Mindenesetre jó, hogy futball nemzet vagyunk... A 2 oldal 90%-val nem érdemes leállni vitatkozni, mert nem képes véleménykülönbséget elfogadni, mellesleg nem is ért hozzá, de úgy tesz. Ja és iszonyat nagy az arc, csak nem tudom mire. Hogy a legnagyobb csapatnak szurkolsz? Az aztán érdem...
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.19. 15:47:28

Viszont szerkezetet váltani meg Bale miatt nem lehet
Szerintem ha van eszük, ők eladják. Nekem sokkal jobban tetszett a támadójátékuk, mikor ő nem játszott, ráadásul most nyáron még elég szép pénzt kaphatnak érte, de ha lehoz még egy ilyen szezont, akkor aligha.
James és Kroos szerintem abszolút jó igazolások voltak, az utóbbi ráadásul olcsó is, előbbi ugye drága, de szerintem hosszútávon jól járhatnak vele, nagyon sok helyzetet alakít ki, képes gólokat és gólpasszokat adni, és még fiatal, fejlődhet bőven.
Xabi Alonso elengedése viszont szerintem is hiba volt, most tavasszal segítségükre lehetett volna, ő azért képes hozni egy stabil szintet.

veb csikkjére: nem hinném, hogy túl kéne reagálni. Mikor pontot vesztettek Valenciában, végleg eldőlt a bajnokság, de sok esélyük előtte sem volt. Most ha sírdogált volna CR, kinek lett volna jobb, és mennyivel? #-o
csabimo
Capitá del Barça

2015.05.19. 15:37:35

igen! :) kinek mi a fontos :)) de örüljön neki nyugodtan másnak nem fog mostanában van egy okyan érzésem :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.19. 13:39:43

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Motaro
Jugador del Barça

2015.05.18. 22:14:27

csababarca írta:Mondjuk nem kellett volna nyomni a hülye dumákat pont a meccs után akkor talán elnézőbbek lettek volna. De rádszóltak és nyomtad tovább, nem is tudom mit vártál.

Amúgy meg nagyrészük gratulált, és kulturáltan mondott véleményt a komplett szezonról.
Elvakultak, meg makkozósok mindig voltak és lesznek is.
Ha megfigyelted, nem én nyomtam a hülye dumákat, csak reagáltam teljesen hasonló stílusban. De mondom, ez legyen a legnagyobb örömük :-)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.18. 20:32:16

Az elvakultak közé kell sorolni, aki szerint Neymar meg Suarez nem a szűk elit tagja? :lol:
Amúgy olvasva, a többség korrekten értékel, és elismerik a bajnoki cím jogosságát.
Érdekes, hogy odaát vita van C. Ronaldo személye körül is-én amúgy az eladása mellett lennék, szerintem a kevesebb többet érhetne, de ez legyen madridék dolga.
Rivaldo-A Legnagyobb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.18. 20:18:23

Mondjuk nem kellett volna nyomni a hülye dumákat pont a meccs után akkor talán elnézőbbek lettek volna. De rádszóltak és nyomtad tovább, nem is tudom mit vártál.

Amúgy meg nagyrészük gratulált, és kulturáltan mondott véleményt a komplett szezonról.
Elvakultak, meg makkozósok mindig voltak és lesznek is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Motaro
Jugador del Barça

2015.05.18. 20:07:42

bence-barca írta: Hát... én madridomon olvasgatok mindig és neked nagyon elkerülhette a figyelmed, mert a meccs után egyből szinte mindenki gratulált.
Még a szélsőségesebbek közül is megtették páran, egy kivételével, de hát neki igaza is van, mert VÉGIGMAKKOLTUK az egész szezont. :mrgreen:
Viccen kívül, őt egyből le is hurrogták a madridista társak.
No igen, a remy srác, aki itt mindig simulékony szokott lenni, hazai terepen meg okádja magából a nagyobbnál nagyobb marhaságokat. Szerencsére leoltották, mint az égve felejtett villanyt :-)
Egyébként jó kis sértődős hangulatban volt a modi odaát, dehát ez legyen az ő baja, kis öröm is öröm :-)
Normandia
Director del Fútbol

2015.05.18. 19:46:17

ZBarca írta:https://www.youtube.com/watch?v=zgoYQM7SBU0

Azért erre nem tudom, miért volt szükség, csak magukat égették le... :roll: =D> #-o
Vannak tahók rendesen a madridnál, azt elfelejtik, hogy jönnek még hozzánk is. Bár lehet, hogy annyi vér nincs a p.cájukban, csak otthon emberkednek. Tahó, bunkó banda, mint a csapatuk.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Boixos
Llegenda del Barça

2015.05.18. 19:40:55

minden brigádban vannak ilyen gyerekek, mint ez a néhány szerencsétlen fsz, de nem ez a zöm.
azt azért sajnálom, h nem vmi vehemensebb szakasszal akadtak össze.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kash
Entrenador del Barça

2015.05.18. 17:10:58

ZBarca írta:https://www.youtube.com/watch?v=zgoYQM7SBU0

Azért erre nem tudom, miért volt szükség, csak magukat égették le... :roll: =D> #-o
Addig oké, hogy vannak olyan Madrid drukkerek, akik inkább hasonlítanak az állatokhoz , -hozzáteszem, én erről beszélek lassan 5 éve, hogy náluk talán tulságosan is sokan vannak ilyenek- de azt nem értem, hogy főleg MOST miért van erre szükség!? A 2 Classico is viszonylag nyugodtan zajlott le, mindkét csapat óriásit küzdött, és 1 fordulóval a vége előtt a Barca diadalmaskodott. Pont most nincs értelme ennek a vandalizmusnak, hiszen az, hogy a Real ilyen módon zúgott ki minden fronton a több száz millió eurós csapatjukkal -BL, kupa, liga- csakis maguknak köszönhetik.
Szánalmasak komolyan...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.05.18. 16:55:18

visca el barca írta:amúgy perez a legnagyobb a kutyaütő az egész bandában, amíg ő ott van, nem félek attól h tartósan felénk kerekednének.
epp most olvasom AS-en, hogy a visszeterese ota a megszerezheto 18-bol négyet sikerult begyujteniuk. :D
az elozo regnalasa idejen meg harmat a 18-bol.. (kupa, bl, bajnoksagot szamoltak csak)

de legalabb a cegei jol mennek
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.05.18. 16:35:57

https://www.youtube.com/watch?v=zgoYQM7SBU0

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.18. 16:25:02

sztem sehol nem oszlanak meg a madridisták. a madridista.hu már rég halott, a penamadridistán meg kb fél évvel ezelőtti az utolsó hsz (több nagy madridista oldalról nem is tudok)

amugy én megértem h frusztráltak, minden évben eljátsszák a nagy FM-et, felfújják az arcukat, aztán a végén semmit nem nyernek. tavaly ramos megmentette őket, azt hitték megint királyok, aztán szerencsére visszaléptek abba a szerepkörbe ahol az elmúlt jó pár évben túlnyomó részt voltak: a barcelona mögé.

gondolom nyáron megint megy majd az eladjuk bélt, casillast, meg khedirát, hozzuk helyettük de geat, pogbát, verratit, reust és mindenkit megütünk duma, aztán ha véletlenül vmelyik kiesik két hónapra megint lesz mire fogniuk a nagy semmit.

amúgy perez a legnagyobb a kutyaütő az egész bandában, amíg ő ott van, nem félek attól h tartósan felénk kerekednének.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csabimo
Capitá del Barça

2015.05.18. 16:16:08

Elnézést de madridista fórumokra nem járok nem őrültem meg :lol: ott lehet hogy voltak akik gratuláltak én speciál inkább az oldalakra gondoltam, legalább is nálunk szokott lenni gratulálo cikk..ennyi. A hathárom undormány el nem tudom képzelni hogy forditott esetben nem irtak márm volna..
noname
Llegenda del Barça

2015.05.18. 16:07:49

csabimo írta:Nem tudtam hova irjam igy ide firkálom. Elmondhatalanul zavar hogy ezeken a nagy oldalakon a riválisnál (penyamadridista madridom stb genyok) 1 db gratulácio sincs felénk, inkább vannak Ronaldo goljaival elfoglalva..szánalmas banda mit is vártam :) A HATHÁROM viszi a primet 1db betüt sem irtak a bajnoki cimünkről idáig, gondolom ha a madrid nyeri egésznap menne a fröcsögés meg rekordok sorozatát kutnánk elő :D
A Madrid a 21. század legnagyobb divatklubja. Nincs ezen semmi meglepő. Amikor sikeres a Barca, itt itt előjönnek a foci legmélyebb bugyraiból olyanok, akik azt se tudják hány ember játssza a focit, de Barca szurkolónak vallják magukat. A legfőbb különbséget én abban látom, hogy a Barcának van egy jellegzetes stílusa, így mindig megmarad egy szurkolói keménymag (lásd eurobarca nagy része), még akkor is, ha rosszul megy a csapatnak. Ez a keménymag itt pl elég rendesen kordában tartja az új divatszurkolókat vagy kölyköket(ha valaki ócsárol bárkit, azért rendszerint rá szoktak szólni). A Madrid esetében a keménymagnak leginkább azokat lehet tekinteni, akik még az első Galaktikus érában szurkolatak a Realnak, amikor valóban volt minek. Az újak nagyrészt divatszurkolók, így nem kell tőlük különösebben nagy kultúrát várni. Másik ok, hogy, míg az eurobarca egyértelműen az ország legjobb Barca rajongói oldala, addig a madridszurkolók eloszlanak több oldal között, így, még ha lenne is egy értelmesebb réteg, abból is kevés jut minden oldalra.
Tisztelet persze a kivételnek, madrid szurkolók is vannak itt sokan, akik értelmesek, de általános jelenség, hogy a realosok bunkóbbak. Lásd samsungsport, amit nevezzük semleges terepnek, ahol a Barca cikkekhez tartozó hsz-ek kb fele rendszerint madridistáktól származó ocsárolás, illetve helyesírási rémálom. A Barca szurkolók közt is megvan az ócsárló réteg, de legalább ők képesek értelmes mondatokban ugyanezt megtenni. :twisted:

Más: annyi elismerést megérdemel a Real, mint csapat, hogy, míg Mourinho ideje alatt áradt belőlük az utálat, addig most az Espanyol meccs után gratuláltak a Barcának a sajtótájékoztatón. Ancelotti azért annyit elért, hogy valamivel szimpatikusabb a csapatuk(pl Marcelo, Ramos, Arbeloa az idei Clasicocon a szokásostól eltérően nem követtek el fejenként 3-4 piroslapos szabálytalanságot). Pepét nem írom, mert ő reménytelen eset. itt is érdekes kis ellentmondás van: a Real játékosai az utóbbi évekhez képest a legkevésbé taplók, miközben a szurkolók a legtaplóbbak(Casillas és Bale eset).
A Fifa egy szégyen
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.18. 16:06:01

Nekünk sem volt mentség tavaly, hogy Messi meg Neymar x időre kiesett...hagyjuk már ezt. Még a végén nekünk kell elnézésrt kérni a sérüléseikért? Egy csapat nem 11 játékosból áll, ha nem illaramendiket vesznek 40 ért, meg lucassilvákat, akkor tán tudták volna valamennyire pótolni a hiányzókat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.05.18. 16:04:47

csabimo írta:Nem tudtam hova irjam igy ide firkálom. Elmondhatalanul zavar hogy ezeken a nagy oldalakon a riválisnál (penyamadridista madridom stb genyok) 1 db gratulácio sincs felénk, inkább vannak Ronaldo goljaival elfoglalva..szánalmas banda mit is vártam :) A HATHÁROM viszi a primet 1db betüt sem irtak a bajnoki cimünkről idáig, gondolom ha a madrid nyeri egésznap menne a fröcsögés meg rekordok sorozatát kutnánk elő :D
Hát... én madridomon olvasgatok mindig és neked nagyon elkerülhette a figyelmed, mert a meccs után egyből szinte mindenki gratulált.
Még a szélsőségesebbek közül is megtették páran, egy kivételével, de hát neki igaza is van, mert VÉGIGMAKKOLTUK az egész szezont. :mrgreen:
Viccen kívül, őt egyből le is hurrogták a madridista társak.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.05.18. 16:03:50

Azért a Madridom-on nagyon sokan gratuláltak nekünk, de azt, hogy Hathármon miért nincs egy cikk se azt én sem értem. :|
Kép
csabimo
Capitá del Barça

2015.05.18. 15:39:00

Nem tudtam hova irjam igy ide firkálom. Elmondhatalanul zavar hogy ezeken a nagy oldalakon a riválisnál (penyamadridista madridom stb genyok) 1 db gratulácio sincs felénk, inkább vannak Ronaldo goljaival elfoglalva..szánalmas banda mit is vártam :) A HATHÁROM viszi a primet 1db betüt sem irtak a bajnoki cimünkről idáig, gondolom ha a madrid nyeri egésznap menne a fröcsögés meg rekordok sorozatát kutnánk elő :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.17. 21:25:24

bár utálom, és annyira nem is foglalkoztat, de azért grat zselének a gólkirályi címhez, orrvérzésig fosta idén is a gólokat. szerencsére senki nem nőtt fel túlságosan mellé a csapatból..
Kép
Válasz küldése