Chino írta:Iniesta-nak kellett volna akkor kapnia, ez számomra egyértelmű. Mondjuk "kárpótólták" az Uefa év labdarúgója díjjal. Sneijder azért kakukktojás nekem, mert igaz, hogy kupákat nyert stb., de az is hozzátartozik a díjhoz szerintem, hogy "minőség" alapján is top közeli legyen, a hollandról pedig ezt nem nagyon lehetett elmondani. Ezért más Ribéry vagy Iniesta esete. Ők azért tudásban is szorosan ott voltak a két nagyágyú mögött. Azért is lett volna szerencsésebb, mert egy kis színt vitt volna ezekbe a díjakba, sokat esett a presztízse a díjnak, amióta csak ők ketten nyerik és nem mindig jogosan. A második hely szintén hasonló. Cr-t is az utóbbi időben a neve tartja ott, ha mondjuk ezzel a teljesítménnyel Benzema-nak hívnák nem lenne ott a top 3-ban erre nagy pénzt tennék. A góljaiért megkapta az Aranycipőt, ennek nem kéne akkora befolyással lenni.
Ebben az új Aranylabda rendszerben vannak érdekes logikai hibák. Ugye a régi rendszerben 2002-ben Ronaldo, 2006-ban Cannavaro kapta egyértelműen a VB-ért, viszont 2010-ben hiába a klubtripla + VB döntő kombó Sneijder nem került fel a dobogóra sem, Xavi-Iniesta pedig nagyon jó szezont futottak, kulcsszerepet vállalva Spanyolország első VB győzelmében, és mégsem ők nyertek. Viszont 2014-ben legalább folytatták ezt a logikát és megérdemelten Ronaldo nyert.
A vége érdekes felvetés, és szerintem is lehet benne valami. Az egész futballt az utóbbi 7-8 évben Ronaldo-Messi párharccal lehetett a legjobban eladni, így nem engedhette meg magának a FIFA, hogy ne legyenek tűzközelben, többről szólt ez az utóbbi időben, mint sportszakmai okokról, talán ha véget ér a kettős hegemóniája, és nem lesznek ennyire kiemelkedő teljesítmények, akkor ismét több értelmet nyer a díj.
Bob_Marley írta:
Ott abban az évben minimum dobogóra kellett volna kerülnie.
Ez nem az a díj, hogy tehetség meg mi alapján kik közül lehetne egyáltalán szavazni. Abban az évben a kicsi holland olyat nyújtott, amivel a dobogót alsó hangon megérdemelte volna. Végül nem nyert VB-t, de minden sorozatban vitte a csapatát minimum döntőig, mit kellett volna még tennie?

Nyilván nem egyedül, mert csapatsport, de abban az évben az Internek és a válogatottnak is rengeteget számított Sneijder. És nem megye2 bajnokságból emelkedett ki, meg nemzetközi szereplés. Azt ott nem is értettem, s sajnáltam szegényt. Ribery esetében is dettó. Ott sem Ronaldonak adtam volna hanem simán a franciának.
Idei az nem lehet kérdés, Messi mindent vitt és ezt is fogja.
Ezzel teljesen egyetértek. 2010-ben kezdődött el, vagy csak akkor vettük észre először, hogy mennyivel másabb lett ez az új Aranylabda szavazás, egyértelművé vált, hogy a brand-ek a legfontosabbak, talán utána a gólok és csak azt követik a kupák. És 2012 majd '13-ban tovább erősítették bennem ezt az érzést. Hiába kapta Messi '10-ben, '12-ben a díjat, már-már nekem volt kínos.