Peter írta: ↑2023.04.09. 14:00:21
Sonoma írta: ↑2023.04.08. 23:38:08
Kíváncsi vagyok ennek tudatában Xavi mer-e belenyúlni a
Busi-SR t
Egy kis újítás vagy változtatás tekintetében már a kinevezésétől kezdődően teljesen mást vártam Xavitól.
Még nem tudom megfogalmazni magamnak sem, hogy milyen irány is az, amit jelenleg ő képvisel.
Nem biztonság, nem óvatosság......nem is tudom.....tényleg nem tudom milyen megfelelő jelző illik ahhoz a focihoz, amit ilyen Busi-Robi-Alonso névsor képvisel.
Nagyon belesüppedünk a liga fotelbe és úgy tűnik, hogy jól is érezzük magunkat.
Szerintem bőven volt változás, legalábbis míg a kulcsjátékosok rendelkezésre álltak. Nem véletlen volt olyan az őszünk amilyen.
Viszont szinte kivétel nélkül az összes rangadónkon tartalékosan kellett kiállni. De a játékrendszerben, mentalitásban, fizikumban megvoltak a változások. Az más más kérdés, hogy De Jongot, Pedrit a középpályáról lehetetlen pótolni, nincsen olyan merítési lehetőség. Sok pontot hoztunk úgy, ahogy azokat korábban elveszítettük. Valverde alatt is voltak ilyen egy góllal nyert meccseink, amiket kritizálunk, csak akkor volt egy Messi, aki ezeket az egy gólakat egyedül intézte, most ezeket csapatként hozzuk.
Persze lehetett volna többet pihentetni, de más csapatokban sincsenek többet az ilyen húzóemberek.
Busquetsel szerintem idén nincs különösebb gond. Alonso is akkor játszott, amikor nem volt választás vagy pihentetés volt, ahogy Robi is akkor volt középpályásként amikor nem lehetett mit tenni.
Amellett a szuperkupát is elvittük lemosva a Realt. Ilyenek nem nagyon történtek.
A bajnokság pedig szerintem a legjobban mutatja egy csapat erejét. Ott mindenki egyenlő esélyekkel indul, ugyanazokkal a csapatokkal, közvetlen rivális(ak)al játszik, nem szólnak bele szerencsés/szerencsétlen sorsolások, egy meccset elfújt bírók vagy nem befolyásolja olyannyira egy-egy rosszabb nap.