westerngom írta:
ehhh látom, én nem tudom leírni érthetően a gondolataimat, megpróbálom még 1x "utoljára"...
Én értem, mire gondolsz. Hogy akkor jellemző volt a botrányosan rossz átigazolási politika, és a mai napig tart ez a folyamat. Akkor a minőséggel volt a gond, manapság pedig az árakkal. Eladni nem tudunk magas áron, venni nem tudunka alacsony áron.
Ebben igazad van, viszont ez nem igazán ilyen egyszerű. Eladni mi csak olyan játékosokat adunk el, akik a leláton ücsörögnének, ha maradnak (talán Fabregas volt kivétel), venni viszont mindig kezdő vagy kulcs játékost vásárlunk többnyire (Suarez, Neymar, Rakitic, Arda, Vidal, de még Mathieu is alap kezdő volt a Valenciában, ha jól tévedek.)
Egy kulcsjátékosnak magasabb is az ára, mint egy tartalék / csere játékosnak, szerintem ebből is következik a nagy differencia a vételi és eladási áraink között. Nyilván ha mi is Messit vagy Piquet értékesítenénk, akkor változna a kép, de hálistennek ilyenről szó sincs.
A másik dolog, ami felmerülhet, az ingyen elengedett játékosok. Nos, erre tényleg nem tudok mit mondani, ez szerintem is csak egy szép gesztus, de hatalmas pénzügyi malőr. Ez már nézőpont kérdése, kinek mi a fontosabb...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!