Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Na, akkor ha jól látom, Cubarsí, Fermín és Eric lesznek ott az olimpián. Gondolom, turnézni akkor ők sem jönnek, meg alighanem a szezon kezdetére sem lesznek elérhetőek (vagy hát tudja a fene, honnan nézzük, Fermín tuti, hisz ott volt az EB-n, még ha nem is játszott, a másik kettőnél lehet, hogy ez az új szezon kezdetének számít...)
24-27-30 a meccsnapok, mindegyik 3 órakor, ha bárkit érdekelne. Gondolom sajna tovább fognak jutni és mennek még egy darabig, Üzbég-Egyiptom-Dominika ellenfelekkel nem nagyon van értelme szurkolni, hogy kikapjanak.
24-27-30 a meccsnapok, mindegyik 3 órakor, ha bárkit érdekelne. Gondolom sajna tovább fognak jutni és mennek még egy darabig, Üzbég-Egyiptom-Dominika ellenfelekkel nem nagyon van értelme szurkolni, hogy kikapjanak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Csak nem minden, hogy milyen generáció van a kezük alatt. Ilyen szempontból pl. Valverdét vehetnénk nálunk sikeredzőnek, hiszen hoztunk vele 2 bajnoki címet, ráadásul a 3.-ért is versenyben volt. A többség mégsem így tekint rá, hanem úgy, hogy nem volt rossza vele a csapat, de nem volt szórakoztató a játék, és nem sikerült kimaxolni az aranygeneráció utolsó jó éveit. Okés, a klubfoci más. De ott vannak az argentinok. Hiába volt nagyon erős keretünk már az ezredforduló óta, nem tudtak odáerni, sokáig még a Copákat is bukták. Aztán találtak egy jó edzőt, és jöttek a sikerek.Troym írta: ↑2024.07.18. 19:45:31Szerintem amatőr hiba olyan kapitányok távozását kérni / követelni, akik konstans érmeket hoznak. Ezek nem klubcsapatok, nincs nagyon közös edzés, jóval kevéssé összeszokott a csapat, egy része cserélődik sérülések, formahanyatlás, formajavulás miatt, a nemzetek ligája akkor sem lesz tétmeccs, ha itt mindenki annak gondolja és így tovább, rengeteg összetevőjében más.
Ócska játékot játszanak a frankciák, de 2016 óta mindig érmesek minden világeseményen, közte VB és EB arany.
Ugyanúgy semmitmondóak az angolok, de 2 EB döntő, mellette Southgate vitte 4 közé az angolokat VB-n, szerintem ez nem rossz.
Most jön a lakmuszpróba, Deschamps marad és szerintem a következő VB-n megint 4 között lesznek, az angoloknál jön mondjuk Howe és vb negyeddöntő a maximum.
- tatesz1990
- Jugador del Barça
2016 óta melyik EB-t nyerték a franciák?Troym írta: ↑2024.07.18. 19:45:31Szerintem amatőr hiba olyan kapitányok távozását kérni / követelni, akik konstans érmeket hoznak. Ezek nem klubcsapatok, nincs nagyon közös edzés, jóval kevéssé összeszokott a csapat, egy része cserélődik sérülések, formahanyatlás, formajavulás miatt, a nemzetek ligája akkor sem lesz tétmeccs, ha itt mindenki annak gondolja és így tovább, rengeteg összetevőjében más.
Ócska játékot játszanak a frankciák, de 2016 óta mindig érmesek minden világeseményen, közte VB és EB arany.
Ugyanúgy semmitmondóak az angolok, de 2 EB döntő, mellette Southgate vitte 4 közé az angolokat VB-n, szerintem ez nem rossz.
Most jön a lakmuszpróba, Deschamps marad és szerintem a következő VB-n megint 4 között lesznek, az angoloknál jön mondjuk Howe és vb negyeddöntő a maximum.
Visca el Barca! 

Szerintem amatőr hiba olyan kapitányok távozását kérni / követelni, akik konstans érmeket hoznak. Ezek nem klubcsapatok, nincs nagyon közös edzés, jóval kevéssé összeszokott a csapat, egy része cserélődik sérülések, formahanyatlás, formajavulás miatt, a nemzetek ligája akkor sem lesz tétmeccs, ha itt mindenki annak gondolja és így tovább, rengeteg összetevőjében más.
Bár nem túlzottan érdekel, hogy az angol labdarúgás hogy árt saját magának, én inkább azért drukkolok, hogy ártson magának, de óriási hiba lenne a részükről, ha Southgate-re akarnák rákenni, hogy ezúttal is (mint egy alkalmat leszámítva eddig mindig) elmaradtak a saját, túlzott várakozásaiktól, amikbe saját magukat lovalták bele. Újra, megint, ismét, és jött a szokásos pofára esés.
Kétszer játszott EB-döntőt, előtte egyetlen angol szövetségi kapitány sem játszott egyetlen egyet sem, pedig voltak ennél az angol csapatnál már ezerszer erősebb angol csapatok is (igaz, akkor a mezőny is sűrűbb volt). Az eddigi legeredményesebb angol szövetségi kapitány az EB-ken.
Az én ismertségi körömben is kritizálják, hogy nem ott játszatott egyes játékosokat, ahol kellett volna stb. Én nem vagyok biztos benne, hogy több lenne bennünk, mert annyira semmi volt az egész játékuk. Egyáltalán nem azt éreztem, hogy itt csak egy kicsi hiányzik. Ezzel szemben erősen éreztem azt, hogy jó néhány játékosuk túl van hájpolva.
Inkább szembe kellene nézniük a saját gyengeségeikkel, és egyszer az életben be kellene látniuk, hogy nem olyan jók, mint amilyennek képzelik magukat. Nagyon ritkán nézek angol focit, de néha rávetemedek, mert néhány, általam kiszemelt játékos meccseit megnézegetem. Meglepően naiv, oktondi játékot játszanak, ami igazából csak a saját, belterjes közegükben működik. Ez a fel-le futkározós játék csak akkor működik, ha a másik csapat is ezt csinálja. Ahogy valaki egy minimális stabilitást felmutat, ennek annyi. És kész, vége, onnantól nincs játékuk.
Persze számos, más válogatottakban játszó játékos is játszik angol csapatban, csak ők tudnak mást is. De például az Angliát megjárt Laporte-ban és Cucurellában pont azt nem láttam, amiről az angolok azt gondolják, hogy abban nagyon jók. Pont a beadásoknál, beíveléseknél voltak elveszve. Csodálkoztam is, hogy a többi csapat ezt nem használta ki. A franciáknak volt egy értelmes beívelésük, gól is lett belőle. Ha ott érkezik még 20 beívelés, és abból csak 1-2 jó, még meg is nyerhetik. A németek próbálkoztak, de ők sem eléggé, azt a néhányat meg kihagyták. De pont abban volt sebezhető az Angliát is megjárt spanyol védelem, amiben az angolok, korábban legalábbis, úgy érezték, otthonosan mozognak.
Szerintem Southgate túlzott kritizálása helyett komoly önkritikát kellene gyakorolniuk.
Kétszer játszott EB-döntőt, előtte egyetlen angol szövetségi kapitány sem játszott egyetlen egyet sem, pedig voltak ennél az angol csapatnál már ezerszer erősebb angol csapatok is (igaz, akkor a mezőny is sűrűbb volt). Az eddigi legeredményesebb angol szövetségi kapitány az EB-ken.
Az én ismertségi körömben is kritizálják, hogy nem ott játszatott egyes játékosokat, ahol kellett volna stb. Én nem vagyok biztos benne, hogy több lenne bennünk, mert annyira semmi volt az egész játékuk. Egyáltalán nem azt éreztem, hogy itt csak egy kicsi hiányzik. Ezzel szemben erősen éreztem azt, hogy jó néhány játékosuk túl van hájpolva.
Inkább szembe kellene nézniük a saját gyengeségeikkel, és egyszer az életben be kellene látniuk, hogy nem olyan jók, mint amilyennek képzelik magukat. Nagyon ritkán nézek angol focit, de néha rávetemedek, mert néhány, általam kiszemelt játékos meccseit megnézegetem. Meglepően naiv, oktondi játékot játszanak, ami igazából csak a saját, belterjes közegükben működik. Ez a fel-le futkározós játék csak akkor működik, ha a másik csapat is ezt csinálja. Ahogy valaki egy minimális stabilitást felmutat, ennek annyi. És kész, vége, onnantól nincs játékuk.
Persze számos, más válogatottakban játszó játékos is játszik angol csapatban, csak ők tudnak mást is. De például az Angliát megjárt Laporte-ban és Cucurellában pont azt nem láttam, amiről az angolok azt gondolják, hogy abban nagyon jók. Pont a beadásoknál, beíveléseknél voltak elveszve. Csodálkoztam is, hogy a többi csapat ezt nem használta ki. A franciáknak volt egy értelmes beívelésük, gól is lett belőle. Ha ott érkezik még 20 beívelés, és abból csak 1-2 jó, még meg is nyerhetik. A németek próbálkoztak, de ők sem eléggé, azt a néhányat meg kihagyták. De pont abban volt sebezhető az Angliát is megjárt spanyol védelem, amiben az angolok, korábban legalábbis, úgy érezték, otthonosan mozognak.
Szerintem Southgate túlzott kritizálása helyett komoly önkritikát kellene gyakorolniuk.
Úgy tűnik, igen. Szimpatikus tőle egyébként, legalább van önkritikája. Mondhatná azt is, hogy mit akartok, 2 EB döntőt játszottunk az utolsó két EB-n. De nem ezt teszi.
Ellenben Deschamps-nak esze ágában sincs ezt megtenni, pedig a franciák produkciója mélyen alulmúlta az angolokét. Sőt, ha kritikázálják, pökhendi módon szólagat vissza. Egy igazi nárcisztikus, mérgező ember lett belőle, aki nem látja be, hogy lejárt az ideje.
- bence0330
SG végül jól értem, hogy magától mondott le?
Remélem az utódja normális játékstílust hoz majd magával.
Remélem az utódja normális játékstílust hoz majd magával.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Walker jh?!:D Carvajallal nyugodtan helyet cserelhetne,nagyot ment az oreg Dani.
Láttam már ennél sokkal rosszabb Uefa álomcsapatokat is, viszonylag korrektnek mondható. Egyedül Walkernek nem látom semmi keresnivalóját. Okés, az angolok döntősök voltak, valakit be kellett erőltetni, de ne őt.tatesz1990 írta: ↑2024.07.16. 21:58:09UEFA EB-álomcsapat?
Maignan-Walker-Saliba-Akanji-Cucurella-Rodri-Fabián Ruiz-Olmo-Yamal-Musiala-Nico
Nekem lennének változtatásaim:
Mamardashvili - Koundé/Kimmich, Bijol, Demiral, Nuno Mendes - Rodri, Fábián Ruiz/Kroos, Dani Olmo - Yamal, Musiala, Nico/Gakpo
A Te csapatodhoz: Cucurellát biztos nem venném ki, szerintem hatalmasat ment az EB-n. Érdekes, mert a Chelsea-ben azért inkább besülés volt, de itt komoly szinten tolta. Mondjuk de la Fuente brutálian kimaxolta ezt a keretet, amíg pl. az angol és francia játékosok mélyen a klubfocis szintjük alatt teljesítettek, itt fordítva történt, Rodrit leszámítva, ő csak tartotta a City-s szintjét, de az már alapból világklasszis volt. De a döntőben még az ő 45 perces hiányát is simán kibírták, rendszerszinten nagyon össze volt rakva ez a válogatott.
A Barcának szerintem tanulni és meríteni kell ebből a sikerből. Yamal fiunk mellett ott van két barcás nevelés, ami nagyon jó, ami már kevésbé, hogy ők már nincsenek itt, nincs rájuk semmilyen opciónk. Cucurella azért zsákbamacska, mert klubszinten még akkorát nem bizonyított, de Olmo a nyár egyik legnagyobb slágere lehet a piacon. Most mennyire jól jönne egy visszavásárlási opció, vagy legalább ha száazalékot kapnánk a vételárából. Simán benne van, hogy 100+ millióért fog menni, már egy 20 százalékos részesedés is jól jönne.

- tatesz1990
- Jugador del Barça
UEFA EB-álomcsapat?
Maignan-Walker-Saliba-Akanji-Cucurella-Rodri-Fabián Ruiz-Olmo-Yamal-Musiala-Nico
Mamardashvili - Koundé/Kimmich, Bijol, Demiral, Nuno Mendes - Rodri, Fábián Ruiz/Kroos, Dani Olmo - Yamal, Musiala, Nico/Gakpo
Visca el Barca! 

- tatesz1990
- Jugador del Barça
Gratulálok a spanyol válogatottnak! Kérdés nem volt, hogy ők 2024 legjobb európai válogatottba!
Tényleg jó football-élmény volt spanyol meccset nézni.
De....
Teológiai kérdés: Spanyolország akkor is a legjobb lett volna, ha Southgate és Dechamps szabadon engedi alkotni a játékosait???
Tényleg jó football-élmény volt spanyol meccset nézni.
De....
Teológiai kérdés: Spanyolország akkor is a legjobb lett volna, ha Southgate és Dechamps szabadon engedi alkotni a játékosait???
Visca el Barca! 

- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
gránit írta: ↑2024.07.15. 00:25:44Azt gondolom, minden labdarúgást kicsit is szerető ember köszönettel tartozik a spanyol válogatottnak. Megmentették ennek a sportágnak a még meglévő, de egyre ingatagabb becsületét. A labdarúgás megcsúfolása lett volna, ha ez a nagybetűs SEMMIT játszó angol válogatott aranyérmet nyer. Ha kicsi tisztesség is lenne bennünk, ami nincs, de ha lenne, már Szlovénia után hazautaztak volna, és lemondták volna a további mérkőzéseiket. Akkora antifutball volt ez, hogy komolyan kétségbe ejtettek, hogy idáig jutott a foci. Szégyen-gyalázat, hogy egyáltalán döntőt játszhattak, a spanyoloknak pedig hatalmas köszönetet mondok azért, mert megmentették a futball létjogosultságát. Ha az angol válogatott nyer, azt hiszem, komolyan el kellett volna gondolkodni azon, hogy érdemes-e ezt a sportágat még tovább csinálni.
Maga az EB rengeteg kritikát kapott, ami meg is lepett. Az én szemem már annyira hozzászokott ehhez a semmihez, hogy igazából fel sem tűnt, hogy mennyire lagymatag a színvonal. Az előző tornák is hasonló színvonaltalanságban csordogáltak. Meglepett, hogy az embereknek éppen most jutott eszükbe kritizálni a hanyatló labdarúgást, mert lássuk be, már jó 10-15 éve ilyen. Idáig ekkora mennyiségben még nem hallottam kritikákat, meglepett, hogy éppen most tűnt fel ez az embereknek, és ha most feltűnt, akkor korábban miért nem.
Voltak mérkőzések, amelyeken elaludtam, annyira unalmasak voltak. Az angoloknak három meccsén is elbóbiskoltam, én az UEFA helyében nem adtam volna nekik érmet, mert ők valamilyen másik sportágat űztek. Nem tudom, mi a neve, de a labdarúgástól elég messze áll.
Ők Southgate-nek mondhatnak köszönetet, hogy ezt a semmit valahogy elvitte a döntőig. A hajrákat kétségtelenül megnyomták, és ezzel több meccset is be tudtak húzni. Ő az egyetlen olyan szövetségi kapitányuk, aki EB-döntőt játszott, és ő máris kettőt. A többiek még egyet se, együttvéve se.
Pedig láttunk ennél az angol válogatottnál sokkal színvonalasabb angol válogatottakat. Én Bobby Charltonékat, Kevin Keagenéket még nem láthattam, de az én életemben is olyan klasszisok játszottak az angol válogatottban, mint Alan Shearer, Steven Gerrard, Frank Lampard, David Beckham, John Terry, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Sol Campbell, Gary Neville, Ashley Cole, Paul Scholes, akik mind nagyszerű játékosok voltak. De ők sem nyertek a válogatottal semmit, persze akkor még a mezőny is sokkal erősebb volt, mint ma, sokkal több volt a jó, színvonalas futballt játszó csapat. De még döntőt sem játszottak soha. Southgate máris kettőt. Nagy köszönettel tartoznak neki, hogy ebből a nagy semmiből két ezüstérmet csiholt.
Az angol bajnoksággal szemben pedig egy óriási kritika, hogy a föl-le rohangászós játékuk azonnal megbicsaklik, ha az ellenfél egy kicsit is stabil, és nem mészároltatja le magát egy teljesen eszetlenül instabil játékkal. Ehhez még anti-futball sem kell, csak egy minimális stabilitás. Persze a spanyol válogatottban is voltak olyanok, akik Angliában játszanak, de ők azért tudnak mást is.
Köszönöm, spanyol válogatott.
Hatalmas +1!
Engem ez a Spanyol válogatott a 2015-ös Barcára emlékeztetett akik szinte mindenkit tönkrevertek. VB elődöntős Horvátország EB címvédő Olaszország, majd a házigazda Németország és a VB döntős Franciaország után az előző EB döntős Anglia sem volt akadály.
Ami nagy erősségük hogy mostmár mindig volt valaki aki előállt és gólt lőtt, a sok döntetlenes tizikkel kiesések után.
Szerintem a kritikákat az is adja hogy a nagyok sem akartak focizni, az angolok és a franciák is elszégyellhetik magukat hogy ilyen kerettel ennyire látványosan csak megúszásra játszottak, miközben néhány kiscsapat sokkal őszintébb, szebb focit mutatott az EB-n. Jó tudni hogy mind a francia, mind az angol elnökség szerint ez a szint ilyen kerettel és elégedettek a kapitány munkájával.
Az EB után Messiéknek is igazságot szolgáltatott a foci, megérdemelt a címvédés. Nem semmi hogy kicsivel több mint 3 éve nyeretlen kupanélküliek voltak, most meg Copa-Finalissima-VB-Copa, le a kalappal.
2025-ös Finalissima jó meccs lesz

Majd megvigasztalják még egy Aranylabdával.

Pedig valahol az angolok erejét mutatja, hogy egy rossz edzőval, csapatszinten nem működő játékkal, egyéni villanásokkal odaértek a döntőbe.csababarca írta: ↑2024.07.15. 01:45:38
Meg az angolokat istenítő (meg úgy az egész PL-t) hangok miatt is örülök, hogy megint felsültek, és nem nyertek.
- bence0330
Argentinok triplája előtt le a kalappal, főleg, hogy Messi ezen a tornán nem is volt tényező. Remélem felépül gyorsan, rossz volt zokogni látni a padon...
Akkor még rakd hozzá ehhez a csapathoz Gavit, Baldét és Cubarsit, meg később esetleg Fermint... Készül egy új aranygenerációFcBarcelona1 írta: ↑2024.07.15. 09:20:16Győzött a foci.
Argentína Copat
Spanyolország EB-t nyert.
Minden elismerésem De La Fuentenek, ettől voltak sokkal erősebb spanyol válogatottak is, mégis veretlenül, a legnagyobbakon keresztül nyerték meg. Azért szükségük lenne egy minőségi középcsatárra a VB-ig. Williams jöhet is a Barcaban, egyébként őt választották a döntő legjobb játékosának. A gólján kívül nagy melót tett bele, rengetegszer visszament védekezni, besegíteni Cucurellanak Saka oldalán, amire szerintem nagy szükség volt, mert Foden is gyakran onnan indult az előző meccseiken.
Nálam Yamal a torna legjobbja, 1 gól 4 gólpassz, ő az első játékos az EB-ken, aki a 8,4 között és a döntőben is gólpontot ért el. Nem gondoltam volna szezon elején, de óriási dícséretet érdemel, kerüljék el a sérülések, és ne szálljo el. A befejezésekben azért javulnia kell.
A minőség hiányában csapatként tudtak együtt játszani, ami az angolokról nem mondható el. A spanyol válogatott ebben, és a drirekt focijában példát mutathat a Barcanak is. Most még jobban bennem van a mi lett volna ha érzés az utóbbi 10 év tiki takája kapcsán, mind a válogatottnál, mind a Barcanal. Azért ott a remény a spanyolokat elnézve, hogy a Barca is képes lesz minőségi, és tetszetős focit játszani, még ha nem is Messik, Iniestak, Xavik, Busquetsek és Suareznek alkotják a csapatot.

-
- Entrenador del Barça
Győzött a foci. 
Argentína Copat
Minden elismerésem De La Fuentenek, ettől voltak sokkal erősebb spanyol válogatottak is, mégis veretlenül, a legnagyobbakon keresztül nyerték meg. Azért szükségük lenne egy minőségi középcsatárra a VB-ig. Williams jöhet is a Barcaban, egyébként őt választották a döntő legjobb játékosának. A gólján kívül nagy melót tett bele, rengetegszer visszament védekezni, besegíteni Cucurellanak Saka oldalán, amire szerintem nagy szükség volt, mert Foden is gyakran onnan indult az előző meccseiken.
Nálam Yamal a torna legjobbja, 1 gól 4 gólpassz, ő az első játékos az EB-ken, aki a 8,4 között és a döntőben is gólpontot ért el. Nem gondoltam volna szezon elején, de óriási dícséretet érdemel, kerüljék el a sérülések, és ne szálljo el. A befejezésekben azért javulnia kell.
A minőség hiányában csapatként tudtak együtt játszani, ami az angolokról nem mondható el. A spanyol válogatott ebben, és a drirekt focijában példát mutathat a Barcanak is. Most még jobban bennem van a mi lett volna ha érzés az utóbbi 10 év tiki takája kapcsán, mind a válogatottnál, mind a Barcanal. Azért ott a remény a spanyolokat elnézve, hogy a Barca is képes lesz minőségi, és tetszetős focit játszani, még ha nem is Messik, Iniestak, Xavik, Busquetsek és Suareznek alkotják a csapatot.

Argentína Copat
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Megkövetem a spanyolokat, én leírtam őket, szerintem nem alaptalanul.
Amire alapoztam a véleményemet az az, hogy tele van a keret középcsapatban se húzóembernek számító játékosokkal, és hiányoltam tőlük egy olyan csatárt, aki nem kérdez, hanem beteszi a bogyót.
De csapatként ebben a mezőnyben ezt kompenzálták, amit láttam belőlük, tényleg ők próbáltak a legtöbbet focizni, megérdemelték.
Szerencsére az angolok újabb döntőt veszítettek, szerintem legközelebb akkor kellene próbálkozniuk, amikor a balfékzsák Kane visszavonul, elképesztően rossz aurája van a tagnak.
Meg az angolokat istenítő (meg úgy az egész PL-t) hangok miatt is örülök, hogy megint felsültek, és nem nyertek.
A mieink miatt is kifejezetten örülök, ráadásul Yamal tényleg húzóemberré nőtte ki magát, és Nicoval nagyon jó párost alkotnak.
Amire alapoztam a véleményemet az az, hogy tele van a keret középcsapatban se húzóembernek számító játékosokkal, és hiányoltam tőlük egy olyan csatárt, aki nem kérdez, hanem beteszi a bogyót.
De csapatként ebben a mezőnyben ezt kompenzálták, amit láttam belőlük, tényleg ők próbáltak a legtöbbet focizni, megérdemelték.
Szerencsére az angolok újabb döntőt veszítettek, szerintem legközelebb akkor kellene próbálkozniuk, amikor a balfékzsák Kane visszavonul, elképesztően rossz aurája van a tagnak.
A mieink miatt is kifejezetten örülök, ráadásul Yamal tényleg húzóemberré nőtte ki magát, és Nicoval nagyon jó párost alkotnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Persze,leírni nem lehetett őket, de szerintem a németek kiegyensúlyozattabbak, a franciák pedig minőségibbek voltak (az angolok szerintem semmilyen szempontból nem voltak favoritok, banán ág és szerencse kellett nekik a döntőig, egy csoportban szerintem ez a csapat az 5-6helyen végzett volna.)Bob_Marley írta: ↑2024.07.14. 23:02:21Ne felejtsük mennyire stabilak voltak a selejtezőben is, tét meccsen régóta veretlenek. Értetlenül olvastam itt a fórumon is,hogy milyen sokan leírják őket. Eredményeik kimagasloak jó ideje. És be is értek a célba, mondhatni 19re lapot huztak és jött a 21-es (Oyarzabal)
Oyarzabal szerintem tipikus példája,hogy a jóknak is kell a szerencse is. Szerintem hiba volt őt a keretbe tenni, egy sánta Fati is jobb lett volna,aztán mégis Oyarzabal gólja érte az aranyat. Spanyolok játéka ide vagy oda, elképesztő nagy hiányuk van gólvágóból. Mármint Yamal és Nico fantasztikus ahogy szétverik a védelmet,gólt is tudnak lőni, de csak rájuk nem lehet egy tornát építeni gólokkal. Nem véletlen,hogy vagy 11(!) spanyol lőtt gólt. Nagyon hiányzik egy igazi gólzsák csatár, kérdés volt,hogy ezt a hiányt,tudja-e egyensúlyozni a többi játékos. Tudták. De egy kicsit is normális gólvágó nem 3at lőtt volna tőlük,hanem hatot és nem lett volna miért izgulni se.
Amúgy a nagy angol foci is megmutatta,hogy mennyire túl van árazva. BLben nem volt angol csapat a 4 közt,ahogy ELben sem, a válogatott meg amúgy nyert ezüstöt, de azt is hogy..
A spanyol menetelést leszámítva átlagosan rossz,unalmas EB volt ez, nem jó irányba megy a foci és nem jó az sem,hogy egyre több csapat szerepelhet.
Azt gondolom, minden labdarúgást kicsit is szerető ember köszönettel tartozik a spanyol válogatottnak. Megmentették ennek a sportágnak a még meglévő, de egyre ingatagabb becsületét. A labdarúgás megcsúfolása lett volna, ha ez a nagybetűs SEMMIT játszó angol válogatott aranyérmet nyer. Ha kicsi tisztesség is lenne bennünk, ami nincs, de ha lenne, már Szlovénia után hazautaztak volna, és lemondták volna a további mérkőzéseiket. Akkora antifutball volt ez, hogy komolyan kétségbe ejtettek, hogy idáig jutott a foci. Szégyen-gyalázat, hogy egyáltalán döntőt játszhattak, a spanyoloknak pedig hatalmas köszönetet mondok azért, mert megmentették a futball létjogosultságát. Ha az angol válogatott nyer, azt hiszem, komolyan el kellett volna gondolkodni azon, hogy érdemes-e ezt a sportágat még tovább csinálni.
Maga az EB rengeteg kritikát kapott, ami meg is lepett. Az én szemem már annyira hozzászokott ehhez a semmihez, hogy igazából fel sem tűnt, hogy mennyire lagymatag a színvonal. Az előző tornák is hasonló színvonaltalanságban csordogáltak. Meglepett, hogy az embereknek éppen most jutott eszükbe kritizálni a hanyatló labdarúgást, mert lássuk be, már jó 10-15 éve ilyen. Idáig ekkora mennyiségben még nem hallottam kritikákat, meglepett, hogy éppen most tűnt fel ez az embereknek, és ha most feltűnt, akkor korábban miért nem.
Voltak mérkőzések, amelyeken elaludtam, annyira unalmasak voltak. Az angoloknak három meccsén is elbóbiskoltam, én az UEFA helyében nem adtam volna nekik érmet, mert ők valamilyen másik sportágat űztek. Nem tudom, mi a neve, de a labdarúgástól elég messze áll.
Ők Southgate-nek mondhatnak köszönetet, hogy ezt a semmit valahogy elvitte a döntőig. A hajrákat kétségtelenül megnyomták, és ezzel több meccset is be tudtak húzni. Ő az egyetlen olyan szövetségi kapitányuk, aki EB-döntőt játszott, és ő máris kettőt. A többiek még egyet se, együttvéve se.
Pedig láttunk ennél az angol válogatottnál sokkal színvonalasabb angol válogatottakat. Én Bobby Charltonékat, Kevin Keagenéket még nem láthattam, de az én életemben is olyan klasszisok játszottak az angol válogatottban, mint Alan Shearer, Steven Gerrard, Frank Lampard, David Beckham, John Terry, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Sol Campbell, Gary Neville, Ashley Cole, Paul Scholes, akik mind nagyszerű játékosok voltak. De ők sem nyertek a válogatottal semmit, persze akkor még a mezőny is sokkal erősebb volt, mint ma, sokkal több volt a jó, színvonalas futballt játszó csapat. De még döntőt sem játszottak soha. Southgate máris kettőt. Nagy köszönettel tartoznak neki, hogy ebből a nagy semmiből két ezüstérmet csiholt.
Az angol bajnoksággal szemben pedig egy óriási kritika, hogy a föl-le rohangászós játékuk azonnal megbicsaklik, ha az ellenfél egy kicsit is stabil, és nem mészároltatja le magát egy teljesen eszetlenül instabil játékkal. Ehhez még anti-futball sem kell, csak egy minimális stabilitás. Persze a spanyol válogatottban is voltak olyanok, akik Angliában játszanak, de ők azért tudnak mást is.
Azt gondoltam korábban, hogy végül is nem gond és akár Yamal is eladható lenne azért a giga pénzért, de nem szabad. Bármi lesz a karrierje, kockáztatni kell és mindenáron megtartani, mert ő akár eljuthat aranylabdáig. A sérülés veszélye persze ott lesz, de ez nem lehet szempont, hogy eladjuk.
Sokszor eszembe jut (ma is), hogy mennyi címet nyertek volna a spanyolok és Messi, ha a spanyol válogatottat választja 17 évesen.
Sokszor eszembe jut (ma is), hogy mennyi címet nyertek volna a spanyolok és Messi, ha a spanyol válogatottat választja 17 évesen.
- bence0330
Örülök, Rodri a torna, a PL legjobb játékosa volt szerintem, és a BL-ben is top3-5. Remélem megkapja az aranylabdát, az 5. Messi-féle óta nem éreztem azt, hogy a legjobb játékos kapná a világon. Ráadásul a posztjáról még nagyobb dolog lenne. Szurkolok neki nagyon, és nem csak a két legellenszenvesebb madridi játékos miatt. De gondolom Bellingham maradt azért az esélyes, főleg, hogy azért itt is alkotott.
Az angol játékosoknak jár azért a dicséret, előrefelé szerintem teljesen rájuk volt bízva, és még így is el tudták küzdeni magukat a döntőig. SG remélem menni fog, ez szégyen a focira nézve, amit csinált.
Az angol játékosoknak jár azért a dicséret, előrefelé szerintem teljesen rájuk volt bízva, és még így is el tudták küzdeni magukat a döntőig. SG remélem menni fog, ez szégyen a focira nézve, amit csinált.
Az angolok csak elbuktak végül az antifutballal. De gondolom Southgate maradhat, hiszen a döntő összejött.
Ma a futball győzött, megérdemelték a spanyolok, egész tornát nézve és ma is jobbak voltak.
Rodti MVP! Nem gondoltam volna, hogy neki adják, de simán megérdemelte!
Ma a futball győzött, megérdemelték a spanyolok, egész tornát nézve és ma is jobbak voltak.
Rodti MVP! Nem gondoltam volna, hogy neki adják, de simán megérdemelte!

Győzött a foci, gratula mindenkinek, de főleg Yamalnak, ma is nagy labdákat adott, gól is benne volt.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Azért nem egy meglepetés győztes. Franciák,angolok voltak a szuper favoritok, de közvetlenül utánuk spanyolok az eredményeik okán. Ne felejtsük mennyire stabilak voltak a selejtezőben is, tét meccsen régóta veretlenek. Értetlenül olvastam itt a fórumon is,hogy milyen sokan leírják őket. Eredményeik kimagasloak jó ideje. És be is értek a célba, mondhatni 19re lapot huztak és jött a 21-es (Oyarzabal)

- davi10
- Llegenda del Barça
Ezt megérdemelték, nagyon kivancsi leszek mit mutatnak 2 év múlva a vb-n.
Nico meg csomagolhat
Nico meg csomagolhat

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"