2024.11.20. 12:25:11
Hát igen, nála az a kérdés, hogy volt-e két jó szezonja egy tökéletesen összerakott csapatban, vagy későn érő. Szerintem az adottságai nem rosszak, de az önmagában semmi, Nunez ékes példája, aki ránézésre simán lehetne a világ legjobb centere. Ezek a nagyon profin összerakott rendszerek mindig veszélyesek, lásd Ajax. Ott minden összeállt, lehet, hogy még ten Hag sem volt olyan jó, csak úgy minden kirakósdarab összeillett, és oda pont jó volt. Az onnan távozó játékosok meg kb mindenhol megbuktak.
De közben meg simán lehet, hogy csak későn érő, és az adottságaihoz fejben most ért fel, pont itt van nálunk az ellenpélda, aki 25 éves koráig egy senki volt.
Én ahányszor láttam, döbbenetes ziccereket hagyott ki, sokat. Még a City elleni mesterhármasnál is simán kihagyott egy olyat, mikor 1v1 vezette a kapus ellen, meg meg egy másikat is (meg azért tiziket lőtt be). Ha tökéletes a rendszer, akkor persze rengeteg kihagyott helyzet mellett is képes lehet valaki sok gólt rúgni - kicsit amúgy Lewy is efelé tendál már sajna, sok gólt lő, mert érzi, hogy kell helyezkedni, egy tökéletes rendszer élén lehet, és mert lehet, hogy a világ jelenlegi két legjobb szélsője és a világ egyik legjobb középpályása tömi labdával, de egészen döbbenetes helyzeteket hagy ki zsinórban, akár teljesen üres kapura is.
És akkor a jól összerakott rendszer mellett ott a Portugál liga "ereje", amiből nehezen szűrhető le, mit tud valaki.
Szerintem ember legyen a talpán, aki megmondja, mi történik vele egy top csapatban. Taremi ott van példának, iszonyat számokat hozott, elsősorban karrierje végén, nagy klubban meghalt, 14 meccsen 1 gólos. Ott van Nunez, aki halomra lőtte magát 2 évig, aztán a Poolban megzuhant, még ha nem is totálisan, de nem egy szűk elit center, mint amire számítani lehetett. Kicsiben ott van Trincao, aki szenzációs számokat hozott, és hát nálunk... nem.
Az biztos, hogy most nagyon-nagyon jó.
A MU tényleg ideális hely lenne, ők centerposzton gyengék.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy