Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.22. 22:27:46

Megköszönhetjük a szövetségnek, hogy eltörölték Ramos lapját. :)
Már a második gólt kapják róla.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2013.12.20. 20:27:15

Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy a bírói döntéseket (ha hibás is) utólag nem szabadna megváltoztatni. A jogtalan lap, vagy lapok miatt Ramost kiállították, így akár nyugodtan játszhatna már attól a perctől kezdve +1 emberrel is a Real, amelyikben leküldték a pályáról. A szövetséggel kapcsolatban pedig emlékezzetek a Villarato-effektusra. A fociban egyébként tényleg abszolút benne van a játékvezetői hiba, századmásodpercek döntenek megszámlálhatatlan esetben, ezekért vádaskodni fölösleges.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.20. 17:12:13

ericco írta: Az általad említett példából szépen látni, hogy egy tizenegyest, gólt már utólag nem lehet eltörlölni, mint ahogy a hétvégi pirosat sem, nem fogják újrajátszani emiatt a meccset, de a következő meccsre kiszabott eltiltást el lehet, és ha jogos, miért ne tennék meg. Volt már, hogy elutasítottak ilyen kérvényt, sőt, legtöbbször azt teszik a Real javára is.
Engem kb. annyira érdekel, hogy a Realnak hányat törölnek mint amennyit a Rayonak. nem szeretem az összeesküvés-elméleteket -ne vedd sértésnek, de nálatok ezeknek a sokszorosa születik- viszont a véleményem az, hogy, ha bizonyos dolgokat nem lehet utólag befolyásolni, akkor következetesen ezt se tegyék. Ahogy írtam is történnek rossz ítéletek, sok esetben a bíró nem is hibáztatható, számtalanszor csak a sokadik visszajátszásra lehet korrekten ítélkezni. Ezek a dolgok benne vannak. A Pepe vs Alves esettel kapcsolatban is még mindig szidjátok a bírót, mint a bokrot, (holott már a szándékért megérdemelte volna a pirosat) pedig nem egyszer kellett kikockázni, hogy lássák nem találta el. Egy kicsit eltértem a tárgytól. Bocsi, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy ezek benne vannak a fociban, ha valaki ezt nem tudja elfogadni menjen sakkozni.
Amikor azt írtam, hogy közrejátszott a végső ítélethez a sok hiányzó védő, nem a Real ellen irányult, hanem úgy an block. Egy (papíron) rangadóra, főleg, amikor minden egyes pontnak rég nem látott fontosságú szerepe van, valószínűleg kicsit másképp értékelnek.

Viszont minden amit leírtam szigorúan szvsz.
Forca Barca!!!!
ericco
Barça B

2013.12.19. 19:40:29

Egy négy évvel ezelőtti cikket másolsz be? Most komolyan? Amikor nálatok ezt minden évben eljátsszák legalább kétszer?
Lényegtelen, mikori, ti is a múltat emlegettétek. Tavaly volt egy fellebbezés, azt sem fogadták el. Az évente kétszer erős túlzás, és még finoman fogalmaztam. Vagy írj konkrét példákat.
Alcantara írta:Ramos mindkét sárgája jogtalan volt. A meccs viszont a lélektelen játék miatt ment el, amihez Ramos pályán levő ideje alatt jócskán hozzátett.
A történet nagyjából így korrekt.
Ez így igaz. Nem játszottunk jól, ezért írtam, hogy többek közt.
Chino írta:Ezzel csak annyi a gond, hogy egy fordulóban előfordul alsó hangon 5-6 ilyen sárgás eset. Ha mindet törölgetnék, nem sok értelme lenne az egésznek. Amúgy ezt az egész eltörlés dolgot nem értem. Rengeteg hibás bírói döntés születik, ezzel nincs mit tenni, együtt jár a focival. Viszont ennyi erővel törölhetnének tizenegyeseket is utólag elvéve egy gólt az adott csapattól vagy utólag akár pirosat is kioszthatnának. Persze ez kissé sarkítva van, de az elv ugyanaz, és ha nem tudják mindenre egyformán kezelni, akkor hagyják az egészet.
Nekem nem a Ramos-féle eltörléssel kapcsolatban van igazán gondom, hanem ezzel az egész intézménnyel.
Másrészt amúgy sem kezelik minden esetben ugyanúgy a dolgokat, mert, ha mondjuk Pepe nem lenne eltiltott vagy Varane nem lenne sérült, biztos vagyok benne, hogy nem törölték volna el.
Egyet értek. Nem is erre reagáltam, hanem, az ilyen a Realnak állandóan eltörlik, zsebükben a szövetség szövegekre. Ha nem törölték volna el, azt is megemészteném, de ha már megtették, és jogosan, had ne kelljen miatta szégyenkeznie a madridistáknak.
Az utolsó mondatodra a válasz pedig sosem fog már kiderülni, ami tény, hogy legalább az egyik sárga jogtalan volt, így a kiállítás és az egy meccses elmeszelés is. Az általad említett példából szépen látni, hogy egy tizenegyest, gólt már utólag nem lehet eltörlölni, mint ahogy a hétvégi pirosat sem, nem fogják újrajátszani emiatt a meccset, de a következő meccsre kiszabott eltiltást el lehet, és ha jogos, miért ne tennék meg. Volt már, hogy elutasítottak ilyen kérvényt, sőt, legtöbbször azt teszik a Real javára is.
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.19. 19:15:56

Ezzel csak annyi a gond, hogy egy fordulóban előfordul alsó hangon 5-6 ilyen sárgás eset. Ha mindet törölgetnék, nem sok értelme lenne az egésznek. Amúgy ezt az egész eltörlés dolgot nem értem. Rengeteg hibás bírói döntés születik, ezzel nincs mit tenni, együtt jár a focival. Viszont ennyi erővel törölhetnének tizenegyeseket is utólag elvéve egy gólt az adott csapattól vagy utólag akár pirosat is kioszthatnának. Persze ez kissé sarkítva van, de az elv ugyanaz, és ha nem tudják mindenre egyformán kezelni, akkor hagyják az egészet.
Nekem nem a Ramos-féle eltörléssel kapcsolatban van igazán gondom, hanem ezzel az egész intézménnyel.
Másrészt amúgy sem kezelik minden esetben ugyanúgy a dolgokat, mert, ha mondjuk Pepe nem lenne eltiltott vagy Varane nem lenne sérült, biztos vagyok benne, hogy nem törölték volna el.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2013.12.19. 19:04:47

ericco írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... _het_vegen

Elég szelektív a memóriátok.
Ramos sárgájának eltörlésével tk a szövetség beismerte, hogy a piros is jogtalan volt, többek közt ez is hozzájárult a pontvesztéshez.
Ez a hsz nem provokáció, bár ha annak veszitek, azt is megértem a lenti vélemények alapján :)
Kivétel erősíti a szabályt...ettől még valamiért nálatok bevett szokás az eltörlés. Engem mondjuk nem zavar, csak érdekes. Illetve, miért nem büntetnek sporit, ha súlyosat téved?!
Alcantara, azért könyvet nem lehetne írni "Ramos és a jogtalan sárgák" címmel. :D
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.19. 19:00:10

ericco írta: Elég szelektív a memóriátok.
Ramos sárgájának eltörlésével tk a szövetség beismerte, hogy a piros is jogtalan volt, többek közt ez is hozzájárult a pontvesztéshez.
Ez a hsz nem provokáció, bár ha annak veszitek, azt is megértem a lenti vélemények alapján :)

Ramos mindkét sárgája jogtalan volt. A meccs viszont a lélektelen játék miatt ment el, amihez Ramos pályán levő ideje alatt jócskán hozzátett.
A történet nagyjából így korrekt.
Pocsa11
Jugador del Barça

2013.12.19. 18:57:40

ericco írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... _het_vegen

Egy négy évvel ezelőtti cikket másolsz be? Most komolyan? Amikor nálatok ezt minden évben eljátsszák legalább kétszer?
ericco
Barça B

2013.12.19. 18:41:17

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... _het_vegen

shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:58:02

túl szép lett volna egy nacho-arbeloa/alonso középhátvéd duó a valencia otthonában. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.18. 20:44:59

recrea írta:Ramos lapját szokás szerint törölték... #-o

kezükben a szövetség,évek óta, ez nem meglepő.
Ramossal és Pepével ezt játszották tavaly is, februárban megkapták az ötödik lapjukat, onnantól kezdve meg az összeset eltörölték, vagy utólag őszről töröltettek el lapokat.
Ezen nem kell meglepődni,mindig is ez volt,ez van,és ez is lesz.

Emlegethetjük azt is,amikor Ramos 5-0nál szétrúgta Messit,leverte Puyolt és Xavit egy pofonnal, aztán 1 meccset kapott. grat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:17:25

Capon írta:Nálunk olyan sárga lapot sem törölnek amit a bíró saját bevallása szerint is benézet.
Persze, egyértelmű. Évek óta ezzel szórakoznak. Emlékszem a Spanyol Szuperkupa-féle villantásaikra, vagy a Pepe 10 meccses eltiltására is... És ezek csak a legdurvább esetek...

Sose szoktak lapot eltörölni, ez vmi új módi lehet, amivel általában a Realt szokták megtalálni. És nincs senki, aki elhajtaná az ilyeneket onnan...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Capon
Llegenda del Barça

2013.12.18. 20:08:49

Barcaman1993 írta:
Fecooo írta:Sajnos ugyanolyan nehéz a válasz, mint arra a kérdésre, hogy mikor adtak helyt egy Barca fellebbezésnek.... :roll:
Már majdnem meglepődtem, hogy nem törlik el... Csak a szokásos.

Egyébként egyszer Thiagot kezezés miatt kipirosozta a játékvezető. A felvételekből egyértelmű volt, hogy csak mellel ért a labdába. Akkor eltörölték neki, de azt hozzá kell tenni, hogy rögtön azután, hogy az egyik Real játékosáét is eltörölték. Se előtte se utána nem emlékszem 1 esetre sem. Egyébként mit vártunk az LFP-től? Évre évre alulmúlják magukat, ezen most meglepődtünk? Aki szeret sportfogadni, az nyugodtan tegye meg, hogy Ramos gólt fog szerezni a Valencia ellen. :wink: 99%, hogy be fog jönni.
Nálunk olyan sárga lapot sem törölnek amit a bíró saját bevallása szerint is benézet.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:03:53

Fecooo írta:Sajnos ugyanolyan nehéz a válasz, mint arra a kérdésre, hogy mikor adtak helyt egy Barca fellebbezésnek.... :roll:
Már majdnem meglepődtem, hogy nem törlik el... Csak a szokásos.

Egyébként egyszer Thiagot kezezés miatt kipirosozta a játékvezető. A felvételekből egyértelmű volt, hogy csak mellel ért a labdába. Akkor eltörölték neki, de azt hozzá kell tenni, hogy rögtön azután, hogy az egyik Real játékosáét is eltörölték. Se előtte se utána nem emlékszem 1 esetre sem. Egyébként mit vártunk az LFP-től? Évre évre alulmúlják magukat, ezen most meglepődtünk? Aki szeret sportfogadni, az nyugodtan tegye meg, hogy Ramos gólt fog szerezni a Valencia ellen. :wink: 99%, hogy be fog jönni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
hady
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:01:38

brutális...na ki a CS.K. .....

http://www.youtube.com/watch?v=EC-zB2aSXXM" target="_blank
Fecooo
Llegenda del Barça

2013.12.18. 19:40:49

őőő mikor is fordult elő olyan, hogy egy fellebbezésüket elutasították? hm...?

Sajnos ugyanolyan nehéz a válasz, mint arra a kérdésre, hogy mikor adtak helyt egy Barca fellebbezésnek.... :roll:
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.18. 19:11:00

Pedig minket tol az Uefa és a Spanyol szövetség. =D>
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2013.12.18. 19:02:38

Ramos lapját szokás szerint törölték... #-o
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.12.17. 21:54:42

Lehet,hogy ez lesz a Real jövő évi idegen meze. :mrgreen:

http://www.footyheadlines.com/2013/12/e ... -away.html" target="_blank

Hát mit mondjak...illik CR pofikájához. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.16. 11:12:34

csababarca írta:Ramos lapjait megfellebbezik,szóval ő ott lesz a vale ellen.
Ebben egyáltalán nem lennék be biztos. Mondjuk én nem láttam az esetet, de csak nagyon extrém esetben szokták eltörölni a lapokat. Meg ugye a spanyol szuperkupa előtt... Szurkoltam a Valenciának, hogy ne kapják el az Atleticot. Nem tartom reálisnak, hogy egy hét alatt 2 nagy csapatot is megfogjanak. A hétvégén itt lesz az alkalom, hogy elcsípjék a Realt... :D Bár azért az se gyakori, hogy a Real zsinórban 2 meccset ne tudjon behúzni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.14. 20:35:45

Ramos lapjait megfellebbezik,szóval ő ott lesz a vale ellen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Erxy
Entrenador del Barça

2013.12.14. 19:44:41

5. sárga
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.14. 19:31:00

shutterisland írta:jövő héten mennek a valenciához egy szem nachoval hátul, arra kíváncsi leszek.
Pepevel mi van? Sérülést szedett össze vagy sárgákat gyűjtötte be?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.14. 19:22:35

shutterisland írta:jövő héten mennek a valenciához egy szem nachoval hátul, arra kíváncsi leszek.

Az ilyen "várható" pontvesztéseik alkalmával gáláznak általában,szóval hiába lesznek hiányosak hátul...persze jobb lenne ha botlanának,de nem ez a realitás.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.14. 18:39:10

Arra én is, bár sajnos ez a Valencia már nagyon nem a régi... De egy döntetlenre talán jók lesznek.

Bale meg elvileg szimplán csak gyengén játszott ezúttal.
Válasz küldése