h3x0r írta:
Nekem is az elso tetszik a legjobban. Nem uj stadionrol van szo, hanem a regit ujitanak fel.
Hogy miert?
Eloszor is a kapacitas novelese (attol hogy 79 ezret irnak az elsohoz, lehet az tobb is..)
Az egyik fo kriterium volt egy 20-25 perc alatt behuzhato teto. Ez miert is fontos? Mert spanyolorszagban a nagy meleg miatt este jatszak a meccseket. Ha fedett lenne a stadion, akkor tobb meccsunket raknak 12-16 ora kornyekere, amiket az azsiai nezok is kovethetnenek, ezzel pedig az azsiai piacban is terjeszkedhetnenk. Mert jelenleg Azsiat egyertelmuen a PL csapatai uraljak. Persze mi meg ti is ott vagyunk, de viszonylag kis szazalekban.
Azt gondolom tudjatok, hogy Madrid palyazott a 2020-as Olimpiara, amit vegul nem kaptak meg. Ha megkaptak volna, akkor az allam jokora osszeggel tamogathatta volna a stadion renovalasat.
A stadion neve: sok csapat (Arsenal, Bayern, Juve) az uj stadionjat bizonyos cegek szponzoralasaval epittette, cserebe x evre odaadtak a stadion nevenek hasznalatat. Tavaly nyaron, amikor alairtuk a szerzodest az Emirates-el es ezzel a bwin helyett ok lettek a fo szponzoraink, akkor voltak olyan hirek, hogy evi 50 milliot fizetnenek a stadion nevenek hasznalataert. (Fly Emirates - Bernabeu lett volna a stadion neve).
Ez nem tudom mennyire igaz, de mindenesetre erdekes. Feltehetjuk a kerdest, hogy megeri-e a hagyomanyokat feladni, a stadion nevet megvaltoztatni evi tobb tiz millio euroert cserebe. Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben. Gondolom nektek se jon rosszul az az evi 30-35 vagy hany millio a qatar airways-tol..
Ezt nem Perez donti el, meg mielott azonnal ratamadnatok, hanem a partoloi tagok..
Egy kis magyarázatot szeretnék, mert nem teljesen egyértelmű, amit írsz.
1. Miért kezdhetné a Real előbb a meccseit, ha befedhető lenne a stadion? A Nap ugyanúgy sütni fog, nyáron, meg tavasszal attól még ugyanolyan meleg lesz. Nem értem a logikát, hogy miért is lehetne előbb kezdeni a meccset? Másrészt nem értem ezt a teljesen befedett stadion logikáját. Már gondolkodtam rajta, hogy mi értelme is van? Erre nézem az angol válogatott meccsét, ahol a kommentátor azt mondja, hogy Lengyelországban azért nem rendezték meg időben a selejtező meccset, mert a meccs előtt elfelejtették behúzni a tetőt, ugyanis óriási esőzések voltak. Ez teljesen logikus is. Attól még a meccsen ugyanúgy nyitott a stadion... Így továbbra sem értem, hogy milyen gazdasági következményeket von maga után a behúzható stadion. Ha meg folyamatosan be van húzva, akkor meg inkább csarnokról beszélünk.
2. Ezzel meg a stadion névvel meg tejesen el vagy tévedve, nem értem milyen Qatar Airwaysről beszélsz? A stadionunk neve továbbra is Camp Nou, az nem lett megváltoztatva. A katariak meg a mezszponzoráción kívül kötöttek velünk egy szerződést, ami szerint szinte mindenen ott van a Qatar logó (meg biztos más egyéb feltétele is van). Ez viszont nem a stadion nevének eladása. Te viszont Fly Emirates Bernabeuról beszélsz, ami a stadion nevének értékesítése. Nagyon nem mindegy. Nekünk a a katariak csak egy szponzor (elég vaskos) a sok közül...
3. Ha nem adjátok el a stadion nevét, akkor kivel szemben kerülnétek hátrányba? A legnagyobb bevételt továbbra is a Real a generálja, amit imádtok hangoztatni, pont a többiek vannak hátrányban. Másrészt a nagy csapatok közül elég kevés csapat adta el a saját stadionjának a nevét, akiket te is megemlítettél. Tehát nem értem, hogy miért is kerülnétek hátrányba és kivel szemben? Ha jól emlékszem ti költöttetek 91-100 milliót Balere és nem a Juve, Arsenal stb...