Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Én is úgy emlékeztem meg sokan mások is de nem. Jelenleg a legjobb spanyol játékos muszáj játszania, a VBn meg legrosszabb esetben 12. emberként elfér.recrea írta:Iniesta?
Valamiről lemaradtam? Úgy emlékszem, h lemondta a válogatottságot...
Névre biztosan, teljesítményben mar más kérdés.palesz77 írta:A kozeppalya mindenesetre felelmetes..
Egy jó balhátvéd és egy csatár kéne nekik, akkor lenne tökéletes a gépezet. De főleg az utóbbi a komoly hiányosságuk. Igy is nagyon jók, de láttuk mi is a Barcánál mennyit jelentett, mikor hosszúpalesz77 írta:Inkab a nemetek meccset nezzetek, annak tobb ertelme van, mint ennek a vitanak..Kegyetlen jol muzsikal a gepezetuk, hihetetlenul jo focit tolnak.
Nézzük más szempontból.Média és emberek vágya.Az emberek igénylik a párharcokat, igenylik azt hogy ellenségkép legyen,azt hogy legyen egy másik tábor amit lehet szidni, napjainkban ez jobban igaz mint bármi!Épp ebből kifolyólag a rajongóknak kell egy ellentábor a hőssel szemben álló antihős.Ez hozta létre a Roncsicsa Messi ellentétet( ami meggyőződésem, hogy csak a média által gerjesztett humbukk, az egymás mellé horgonyzott jactok, meg ahogy CR kisfia odament Messihez nagyon nem arról árulkodik, hogy köztünk ne lenne kapcsolat, vagy bármi ellentét lenne.)Bob_Marley írta: Ez a Messi a világban is sántít nálam, főleg mikor ilyen ellenfele van mint Ronaldo. Ebben is érdekes Maradona, mert sok jó és kiemelkedő játékos volt abban az időben is, s nagy tízesek, vezérek. De a korszak "királya" Maradona volt. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
A kérdés ki, s Ronaldo. Ki Messit, ki Ronaldot tartja jobbnak.Normandia írta:Ember, miről beszélsz? Komolyan érdekelne mi a nem egyértelmű és miért?Bob_Marley írta:. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Ember, miről beszélsz? Komolyan érdekelne mi a nem egyértelmű és miért?Bob_Marley írta:. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Első részhez: Iniestának megvan az a képessége, hogy az egész csapat teljesítményét fel tudja húzni. Ez már nagyon korán kiderül, mikor Rijkaard annno rendszeresen becserélte, és mindig érezhetően dobott a játékunkon. De ez ugyanúgy ma is megy neki, sőt, még talán jobban, lásd pl. legutóbb a Celta ellen. Nélküle nem lett volna olyan komoly csapat az a spanyol válogatott.Abban a spanyol válogatottban rengeteg jó focista volt (2008-1012), csapatként voltak erősek, nem emelkedett ki látványosan Iniesta, azt a gólt kivéve nem kellett hátára venni a csapatot, egyszerűen nem volt rá szükség, amikor kellett, csapatként nagyon odatették magukat, ha nem, akkor jött a mák vagy egy kósza gól.
A VB különleges, ha van egy-egy sztárja, az meg nagyon különlegessé teszi azt az embert...Maradona, Zidane, Ronaldo, ma inkább csapat van, mint egyéniség, egy ember nem tud nyerni semmit, régebben sokkal inkább esélye volt rá. Abban viszont végképp nem értek egyet, h Maradonanak nehezebb volt, mert keményebb védők voltak...és? Ma meg sokkal okosabb védők vannak, meg olyan csapaszintű védekezés, taktika, h lehet labdát se kapna. Sokkal nehezebb most egyéniségnek lenni, mint 20-30 éve. 30 éve végigszlalomozik Izlandon, ma ezt megnézném. Világi marhaság, h neki nehezebb volt, mint pl Messinek. Könnyebb volt.
Én már annak örültem volna, hogy R10 pár évvel tovább húzza magas szinten, ketten Messivel komoly focit toltak volna.Én azért megnéztem volna Messit és Maradonát egy csapatban, centerben Pelével.
Igen, ezelőtt már 91-ben is eltíltották 15 hónapra. De már előtte is sokan gyanakodtak, meg voltak olyan hangok, hogy félidőben is tolta. Illetve még korrupicós botrányokról is sok szó esett.Bob_Marley írta:Dehogy tolta.
https://www.youtube.com/watch?v=XJ4qF0QkcT4
Ezután el is tiltották ha jól rémlik.
90 után totál szétesett, Camorra, lotyók miegymás.
Igen, Maradona isten Argentínában, Messi meg a világban.Bob_Marley írta:Messi előtte sem tudott úgy igazán kiemelkedni,m mint Maradona tette. Nem azon múlik, hogy most eltalálta valaki a kaput vagy sem. Ronaldo is pl óriásit tolt 98-ban és elvesztették a döntőt na bumm. Messi egyenes kieséses szakaszban nem volt eddig kiemelkedő.
Az meg nagyon sokat számít a sportban ki milyen jellem.
Maradona tényleg Isten Argentínában és sok helyen. Messi dominanciája évek múltán? Én nem tudom, hogy valaha eljut-e olyan szintre, mint Diego. Érte konkrétan nem indítanak meccset ha még nem érkezett be a stadionba......
Ezt én írtam oda, pont lejjebbire reflektálva, hogy magasabb szintű a védekezés. És így próbáltam felhozni, hogy nem lehet két kort összehasonlítani, mert mások a feltételek. Nem írtam hogy nehezebb lett, legalábbis nem emlékszem rá és nem is ez volt a cél. És megjegyezném, hogy többek között miatta is változott a védekezés emberfogásról. Mert nem lehetett szimplán megfogni. És pont a 90-es évekre kezdtek sokkal inkább együttes mozgásokban gondolkozni és lett szervezettebb a foci.recrea írta:
A VB különleges, ha van egy-egy sztárja, az meg nagyon különlegessé teszi azt az embert...Maradona, Zidane, Ronaldo, ma inkább csapat van, mint egyéniség, egy ember nem tud nyerni semmit, régebben sokkal inkább esélye volt rá. Abban viszont végképp nem értek egyet, h Maradonanak nehezebb volt, mert keményebb védők voltak...és? Ma meg sokkal okosabb védők vannak, meg olyan csapaszintű védekezés, taktika, h lehet labdát se kapna. Sokkal nehezebb most egyéniségnek lenni, mint 20-30 éve. 30 éve végigszlalomozik Izlandon, ma ezt megnézném. Világi marhaság, h neki nehezebb volt, mint pl Messinek. Könnyebb volt.
Maradonát az is különlegessé tette, amilyen ellenmondásos személy volt, isteni tehetség, de egy rossz fiú, aki habzsolja az életet, lázadó típus, déli vérmérséklettel. Messi ehhez képest dög unalom. Foci, gyerek, család, soha nem szól, egy-egy köpés vagy fejelés néha, aztán letudva. Sokaknak az szimpatikus volt, adott esetben ők is ilyen életet akartak élni, felsztárolt pali volt, mai néven igazi celeb, akinek minden kapu kinyílt.
Abban a spanyol válogatottban rengeteg jó focista volt (2008-1012), csapatként voltak erősek, nem emelkedett ki látványosan Iniesta, azt a gólt kivéve nem kellett hátára venni a csapatot, egyszerűen nem volt rá szükség, amikor kellett, csapatként nagyon odatették magukat, ha nem, akkor jött a mák vagy egy kósza gól.LG írta:Ahogy írtam, én is igy gondolom. Viszont ellenpéldának felhozom Iniestát, őt vmiért nem emlegetik a legnagyobbak között, pedig BL, EB, VB, és sokszor bajnok csapatok húzóembere volt, az elmúlt évtized legjobb középpályása. Persze a támadók előnyben vannak mindig az ilyen összehasonlításokon, de azért pl. Zidanet oda szokták sorolni, akit Init is simán lehetne, szvsz nem tett le a spanyol kevesebbet az asztalra. Ha Barcás teljesítményét nézzük, akkor mondhatni, hogy Messi mögött másodhegedűs csupán, ellenben viszont neki sikerült az, ami Messinek nem, válogatottjának húzóembere lenni nagy tornákon, és ennek tudatában én még Messivel is kihoznám egál környékére.Egyébként abban egyetértek, h azon játékosokat, akik VB-t nyertek, melyen húzóemberek is voltak, valami a többiek fölé emeli, szokták mondani, h a kevesebb néha több.