Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.09. 22:17:38

recrea írta:Iniesta?

Valamiről lemaradtam? Úgy emlékszem, h lemondta a válogatottságot...
Én is úgy emlékeztem meg sokan mások is de nem. Jelenleg a legjobb spanyol játékos muszáj játszania, a VBn meg legrosszabb esetben 12. emberként elfér.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.09. 22:10:17

Iniesta?

Valamiről lemaradtam? Úgy emlékszem, h lemondta a válogatottságot...
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.09. 21:46:52

palesz77 írta:A kozeppalya mindenesetre felelmetes..
Névre biztosan, teljesítményben mar más kérdés.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.09. 21:39:46

Nem rossz meccs eddig, Thiago es Ini mutattak nehany szebb dolgot az elso felidoben. Koke viszont mintha a valogatottban elfelejtene, hogy mennyit fejlodott az Atmaban.. :D Nagyon pontatlan, es olyanokat ront, amiket mostanaban mar meg szokott oldani Atletico mezben. Busi javulgat szep lassan, de azt a labdabiztossagot nem erzem sajna nala meg mindig, ami miatt az egyik legjobb a posztjan. De a Celta elleni meccshez kepest eg es fold.. :D

Masodik felidoben hoznam Moratat egy 10-15 perc utan, es Lucast is bedobnam, nagyon fegyelmezettek ezek az Albanok, kellenek az egyeni villanasok, hogy ezt a vedelmet feltorjek.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.09. 19:49:00

Gondolom 3-2-3-2 lesz ebből, vagy valami hasonló... :D
Vagy 3-1-4-2.
palesz77

2016.10.09. 19:45:07

Spain side vs. Albania: De Gea; Ramos, Pique, Monreal; Busquets, Koke, Iniesta, Thiago; Silva, Vitolo, Costa

Erdekes nagyon, kivancsi leszek hogy fog ez a kezdo mukodni. A kozeppalya mindenesetre felelmetes..
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.08. 23:37:59

palesz77 írta:Inkab a nemetek meccset nezzetek, annak tobb ertelme van, mint ennek a vitanak.. :D Kegyetlen jol muzsikal a gepezetuk, hihetetlenul jo focit tolnak.
Egy jó balhátvéd és egy csatár kéne nekik, akkor lenne tökéletes a gépezet. De főleg az utóbbi a komoly hiányosságuk. Igy is nagyon jók, de láttuk mi is a Barcánál mennyit jelentett, mikor hosszú
idő után újra lett egy klasszis csatárunk. Lewandowskit kellett volna anno honosítaniuk, a lengyel csatárokkal jól szoktak járni :mrgreen:
palesz77

2016.10.08. 22:13:09

Inkab a nemetek meccset nezzetek, annak tobb ertelme van, mint ennek a vitanak.. :D Kegyetlen jol muzsikal a gepezetuk, hihetetlenul jo focit tolnak.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.08. 22:01:33

De hát ő komplettebb futballista, jobban fejel, magasabb, gyorsabb és erősebb is. :mrgreen: Meg a szabadrúgásokat is jobban lövi. :D
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.08. 20:59:01

Röhej hogy egy barcás fórumon ez akar kérdés szintjén is felmerül. Meg a madridistak nagyrésze is elismeri hogy játék tudásban egyértelműen Messi a jobb, más játékosok meg edzők véleményéről ne is beszéljünk mert Fergussont es Pepét leszámítva senkitől se hallottam hogy CR>Messi.

Ronaldo minden idők legnagyobb futballsztárja, amilyen karriert ő befutott vagy még mindig fut olyan a legszebb mesékben sincs, de játék tudásban kanyarban sincs Messihez képest.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.08. 20:09:58

Bob_Marley írta: Ez a Messi a világban is sántít nálam, főleg mikor ilyen ellenfele van mint Ronaldo. Ebben is érdekes Maradona, mert sok jó és kiemelkedő játékos volt abban az időben is, s nagy tízesek, vezérek. De a korszak "királya" Maradona volt. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Nézzük más szempontból.Média és emberek vágya.Az emberek igénylik a párharcokat, igenylik azt hogy ellenségkép legyen,azt hogy legyen egy másik tábor amit lehet szidni, napjainkban ez jobban igaz mint bármi!Épp ebből kifolyólag a rajongóknak kell egy ellentábor a hőssel szemben álló antihős.Ez hozta létre a Roncsicsa Messi ellentétet( ami meggyőződésem, hogy csak a média által gerjesztett humbukk, az egymás mellé horgonyzott jactok, meg ahogy CR kisfia odament Messihez nagyon nem arról árulkodik, hogy köztünk ne lenne kapcsolat, vagy bármi ellentét lenne.)

Maradona idejében még elég volt a világmegváltó kisfiú a szegény ember harmadik gyereke aki legyőzi a világot és akkor ezt lovagolta meg a média.Most már az ingerküszöb változott nem elég a hős kell mellé más is.Egy másik ember aki olyan mint ő csak ellene van.Meggyőződésem ha akkoriban is erre lett volna inkább igény, Maradona mellé is megtalálja a sajtó az antihősét csak csak nem volt rá szükség.

Emiatt mondom én azt hogy nem lehet összehasonlítani ki a nagyobb király Maradona vagy Messi.Más foci, más kultúra, más igények, más emberek.

Amúgy ha futballtörtenelem ritka pillanata az hogy két ekkora csillag van egyszerre fent.Gyanítom bármikor máskor mindketten egyeduralkodók lennék.A nemzetközi labdarúgás egy nagyon ritka és egyedi korszakát éljük, és szerintem utánuk lesz is egy jó böjt ilyen téren.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.08. 19:45:10

Normandia írta:
Bob_Marley írta:. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Ember, miről beszélsz? Komolyan érdekelne mi a nem egyértelmű és miért?
A kérdés ki, s Ronaldo. Ki Messit, ki Ronaldot tartja jobbnak.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.10.08. 19:13:12

Bob_Marley írta:. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Ember, miről beszélsz? Komolyan érdekelne mi a nem egyértelmű és miért?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nervo
Capitá del Barça

2016.10.08. 16:59:37

http://hoofoot.com/?match=Netherlands_4 ... 2016_10_07" target="_blank
Ez a Promes gyerek nem is rossz. :D Ráadásúl sztem meg lehet az új jobbhátvéd Karsdorp személyében, nagyot játszott ő is tegnap este. :) Hétfőn Franciaország ellen azért nehéz lesz.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.08. 15:25:40

Abban a spanyol válogatottban rengeteg jó focista volt (2008-1012), csapatként voltak erősek, nem emelkedett ki látványosan Iniesta, azt a gólt kivéve nem kellett hátára venni a csapatot, egyszerűen nem volt rá szükség, amikor kellett, csapatként nagyon odatették magukat, ha nem, akkor jött a mák vagy egy kósza gól.

A VB különleges, ha van egy-egy sztárja, az meg nagyon különlegessé teszi azt az embert...Maradona, Zidane, Ronaldo, ma inkább csapat van, mint egyéniség, egy ember nem tud nyerni semmit, régebben sokkal inkább esélye volt rá. Abban viszont végképp nem értek egyet, h Maradonanak nehezebb volt, mert keményebb védők voltak...és? Ma meg sokkal okosabb védők vannak, meg olyan csapaszintű védekezés, taktika, h lehet labdát se kapna. Sokkal nehezebb most egyéniségnek lenni, mint 20-30 éve. 30 éve végigszlalomozik Izlandon, ma ezt megnézném. Világi marhaság, h neki nehezebb volt, mint pl Messinek. Könnyebb volt.
Első részhez: Iniestának megvan az a képessége, hogy az egész csapat teljesítményét fel tudja húzni. Ez már nagyon korán kiderül, mikor Rijkaard annno rendszeresen becserélte, és mindig érezhetően dobott a játékunkon. De ez ugyanúgy ma is megy neki, sőt, még talán jobban, lásd pl. legutóbb a Celta ellen. Nélküle nem lett volna olyan komoly csapat az a spanyol válogatott.

Második részhez: persze, fel lehet hozni, hogy mennyit fejlődött a sport, de ettől még a régi nagyok nem lesznek rosszabb játékosok! Más sportokban, pl. futásban számokban mérhető a teljesítmény. Lehet, hogy ma az 5. helyezett jobban fut az Olimpián, mint anno az első, de ettől még nem lesz jobb sportoló, hisz tudjuk, hogy a sporttudomány fejlődése is kell hozzá, hogy a maik eredményei jobbak legyenek. Így van ez a labdarúgásban is. Persze, itt még hozzájön a taktika fejlődése is, de azt sem mondanám, hogy ez hátránya lenne a maiaknak. CR és Messi is azért tudtak irdatlan mennyiségű gólt termelni, mert rájuk épült a csapat egész stratégiája. (Messi esetében most már, de kb. 2010-2014 között elég látványosan igen). Ne mondjuk azt, hogy Maradónáéknak nehezebb volt, de azt sem, hogy könnyebb, egyezzünk ki ezzel. Minden kornak megvannak a maga kihívásai. :wink:
Én azért megnéztem volna Messit és Maradonát egy csapatban, centerben Pelével.
Én már annak örültem volna, hogy R10 pár évvel tovább húzza magas szinten, ketten Messivel komoly focit toltak volna. :o
TripleH
Entrenador del Barça

2016.10.08. 15:08:09

Én azért megnéztem volna Messit és Maradonát egy csapatban, centerben Pelével. :D
Tromort77

2016.10.08. 13:55:21

Bob_Marley írta:Dehogy tolta. :D
https://www.youtube.com/watch?v=XJ4qF0QkcT4
Ezután el is tiltották ha jól rémlik.
90 után totál szétesett, Camorra, lotyók miegymás.
Igen, ezelőtt már 91-ben is eltíltották 15 hónapra. De már előtte is sokan gyanakodtak, meg voltak olyan hangok, hogy félidőben is tolta. Illetve még korrupicós botrányokról is sok szó esett.
Többek között ezért sem tudom a legjobbnak tekinteni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.08. 13:45:49

Dehogy tolta. :D
https://www.youtube.com/watch?v=XJ4qF0QkcT4
Ezután el is tiltották ha jól rémlik.
90 után totál szétesett, Camorra, lotyók miegymás.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.10.08. 13:41:50

Nem volt már új a nap alatt, így gondoltam másfelé terelem a beszégletést ha már jellemet emlegettél.

De nehéz külön venni, mivel sok esetben a pályán is tolta. Illetve más szerektől se tartotta magát távol.

Nyílván, kinek mi a szempont.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.08. 13:35:03

Vegyük külön a pályán meg életben! Ugyanazt letudom írni, focistákról vagy szentekről beszélünk? :D Fociban Maradona nagyon magas szint, emberként megbukott.

És leírom újra egyáltalán nem vagyok argentin fan se Maradona, sőt. De szemrebbenés nélkül Maradonát mondanám jobbnak, ez nálam nem is lehet kérdés. Másnál meg fordítva.

Ez a Messi a világban is sántít nálam, főleg mikor ilyen ellenfele van mint Ronaldo. Ebben is érdekes Maradona, mert sok jó és kiemelkedő játékos volt abban az időben is, s nagy tízesek, vezérek. De a korszak "királya" Maradona volt. Messi saját korában sem olyan egyértelmű mint akkor volt Maradona.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.10.08. 13:30:42

Bob_Marley írta:Messi előtte sem tudott úgy igazán kiemelkedni,m mint Maradona tette. Nem azon múlik, hogy most eltalálta valaki a kaput vagy sem. Ronaldo is pl óriásit tolt 98-ban és elvesztették a döntőt na bumm. Messi egyenes kieséses szakaszban nem volt eddig kiemelkedő.

Az meg nagyon sokat számít a sportban ki milyen jellem.

Maradona tényleg Isten Argentínában és sok helyen. Messi dominanciája évek múltán? Én nem tudom, hogy valaha eljut-e olyan szintre, mint Diego. Érte konkrétan nem indítanak meccset ha még nem érkezett be a stadionba......
Igen, Maradona isten Argentínában, Messi meg a világban. :D
Igen, ebben igazad van, hogy sokat számít a sportban a jellem, lehet ez a baj Messivel, hogy ő nem kokózott. Lehet bedrogozva ő is nagy jellem lett volna. :twisted:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.08. 13:26:57

Messi előtte sem tudott úgy igazán kiemelkedni, mint Maradona tette. Nem azon múlik, hogy most eltalálta valaki a kaput vagy sem. Ronaldo is pl óriásit tolt 98-ban és elvesztették a döntőt na bumm. Messi egyenes kieséses szakaszban nem volt eddig kiemelkedő. Di María sokkal inkább pl.

Az meg nagyon sokat számít a sportban ki milyen jellem. És azért IS van előrébb nálam Diego, mert nagyobb hatással volt a játékra a saját csapatára, mert vezér volt. Széttüzelte a sajátjait. És igen ez számít a megítélésében és jobb focista titulusában, mert "jobbak lettek" a csapatársai ha pályán volt.

Maradona tényleg Isten Argentínában és sok helyen. Messi dominanciája évek múltán? Én nem tudom, hogy valaha eljut-e olyan szintre, mint Diego. Érte konkrétan nem indítanak meccset ha még nem érkezett be a stadionba......Ha az volt írva, hogy Diegot mennyire szétszedték volna manapság a botrányai miatt. Ugyanez fordítva, hogy leszakadna az Internet ha most játszana Maradona. Nem lehet ezeket összehasonlítani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.10.08. 13:32:11-kor.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.10.08. 12:49:42

Jó de most focistákról beszélgetünk vagy pszihológusokról?

Csak azért mert habitusából adódóan nem egy nagyhangú típus, még nem lesz kevésbé jó focista.
Az meg a másik érdekes kérdés, hogy azon ítélünk meg egy játékos teljes karrierjét, hogy a csapattársa nem tudta eltalálni a kaput egy döntő helyzetben? Nagy eredmény a VB, de ettől nem lesz kevesebb Messi telejsítménye. Az meg főleg elvitathatatlan, hogy Messi tartósan van a csúcson. Míg Maradona-nak mennyi jó éve volt igazán?

Fő probléma az, hogy a VB cím úgy van beállítva, hogy Maradona hozta össze, miközben egy baromi jó, korszakos csapat volt mögötte ami nélküle is elég jól működött. Azóta viszont rengeteget fejlődött a foci és az Argentín csapat messze lemaradt. Hány igazán klasszis játékos van ebben az Argentín válogatottban? Oké, tele vannak top bajnokságos játékosokkal, de nincsenek igazi klasszisok.

Az meg totál nonszensz szerintem, hogy Messinek kevésbé lenne fontos a válogatott. Aki látta a legutóbbi döntő után az biztosan tudja, hogy ez nem így van.

Szubjektív dolgok ezek nyílván, de majd sok év távlatából lesz egyértelműbb Messi dominanciája.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.08. 12:15:03

recrea írta:
A VB különleges, ha van egy-egy sztárja, az meg nagyon különlegessé teszi azt az embert...Maradona, Zidane, Ronaldo, ma inkább csapat van, mint egyéniség, egy ember nem tud nyerni semmit, régebben sokkal inkább esélye volt rá. Abban viszont végképp nem értek egyet, h Maradonanak nehezebb volt, mert keményebb védők voltak...és? Ma meg sokkal okosabb védők vannak, meg olyan csapaszintű védekezés, taktika, h lehet labdát se kapna. Sokkal nehezebb most egyéniségnek lenni, mint 20-30 éve. 30 éve végigszlalomozik Izlandon, ma ezt megnézném. Világi marhaság, h neki nehezebb volt, mint pl Messinek. Könnyebb volt.

Maradonát az is különlegessé tette, amilyen ellenmondásos személy volt, isteni tehetség, de egy rossz fiú, aki habzsolja az életet, lázadó típus, déli vérmérséklettel. Messi ehhez képest dög unalom. Foci, gyerek, család, soha nem szól, egy-egy köpés vagy fejelés néha, aztán letudva. Sokaknak az szimpatikus volt, adott esetben ők is ilyen életet akartak élni, felsztárolt pali volt, mai néven igazi celeb, akinek minden kapu kinyílt.
Ezt én írtam oda, pont lejjebbire reflektálva, hogy magasabb szintű a védekezés. És így próbáltam felhozni, hogy nem lehet két kort összehasonlítani, mert mások a feltételek. Nem írtam hogy nehezebb lett, legalábbis nem emlékszem rá és nem is ez volt a cél. És megjegyezném, hogy többek között miatta is változott a védekezés emberfogásról. Mert nem lehetett szimplán megfogni. És pont a 90-es évekre kezdtek sokkal inkább együttes mozgásokban gondolkozni és lett szervezettebb a foci.

Azt elfogadom, hogy nehezebb ma, de ez meg relatív, mert pont erre írtam ha Maradonát utópisztikus módon átlehetne rakni ebbe a korba, ilyen edzésekkel, étel kiegészítőkkel, gyógyszerekkel akkor ugyanúgy kiemelkedne ebben biztos vagyok. Több meccs van, gyorsabbak stb, de úgy fogalmaznék, hogy Maradona a saját korára nálam nagyobb hatással volt mint Messi az ő adott korára. És igen itt legfőképpen a VB dolgok miatt, mert az mindennek a csúcsa. Maradona is kapott volna x aranylabdát ha kaphatott volna stb. Ő 10-es volt, nem feltétlen góllövés volt a feladata. Ő végigvitte Argentínát abszolút vezérként, Messi erre nem képes. Szerintem nincs is benne vezetői jellem, sokkal inkább Mascherano az argentinok szellemi vezére. Ebben az is benne lehet, hogy Messi nem tudja úgy sajátjának tekinteni Argentínát. Ez csak feltételezés, de pl ebben is Diego sokkal de sokkal szenvedélyesebb volt a hazája iránt.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.08. 11:31:11

LG írta:
Egyébként abban egyetértek, h azon játékosokat, akik VB-t nyertek, melyen húzóemberek is voltak, valami a többiek fölé emeli, szokták mondani, h a kevesebb néha több.
Ahogy írtam, én is igy gondolom. Viszont ellenpéldának felhozom Iniestát, őt vmiért nem emlegetik a legnagyobbak között, pedig BL, EB, VB, és sokszor bajnok csapatok húzóembere volt, az elmúlt évtized legjobb középpályása. Persze a támadók előnyben vannak mindig az ilyen összehasonlításokon, de azért pl. Zidanet oda szokták sorolni, akit Init is simán lehetne, szvsz nem tett le a spanyol kevesebbet az asztalra. Ha Barcás teljesítményét nézzük, akkor mondhatni, hogy Messi mögött másodhegedűs csupán, ellenben viszont neki sikerült az, ami Messinek nem, válogatottjának húzóembere lenni nagy tornákon, és ennek tudatában én még Messivel is kihoznám egál környékére.
Abban a spanyol válogatottban rengeteg jó focista volt (2008-1012), csapatként voltak erősek, nem emelkedett ki látványosan Iniesta, azt a gólt kivéve nem kellett hátára venni a csapatot, egyszerűen nem volt rá szükség, amikor kellett, csapatként nagyon odatették magukat, ha nem, akkor jött a mák vagy egy kósza gól.

Maradonát az is különlegessé tette, amilyen ellenmondásos személy volt, isteni tehetség, de egy rossz fiú, aki habzsolja az életet, lázadó típus, déli vérmérséklettel. Messi ehhez képest dög unalom. Foci, gyerek, család, soha nem szól, egy-egy köpés vagy fejelés néha, aztán letudva. Sokaknak az szimpatikus volt, adott esetben ők is ilyen életet akartak élni, felsztárolt pali volt, mai néven igazi celeb, akinek minden kapu kinyílt.
Válasz küldése