Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.31. 12:35:33

Bob_Marley írta: (ez meg egy olyan szokás, amivel meg én nem értek egyet, hogy miért nem magunkkal foglalkozzunk miért állandóan mással ...)

Kicsi öngólt érzek itt, pont, hogy Te hoztad fel,hogy így a görögök nem jöttek közelebb..az nem zavar hogy mi se haladtunk előre semmit,csak nőtt a hátrányunk, az nem baj, de más se jött közelebb.
Akkor ki foglalkozik a másik csapattal?

Mindegy, a többi részét adom,hatalmas gondok vannak, de a románoknál is haldokol a foci, azért nem véletlen,hogy szépen lassan ők is kikoptak klubszinten is a kupasorozatokból, vagy hogy már elvétve vannak top bajnokságban légiósaik, görögök szintén.
Én ezért írtam,hogy most reális lehetne felvenni a kesztyűt velük, mert hasonló válságot élnek meg most, csak ők pár éve, mi meg 30.

Mindegy, lesz ami lesz, lehet végigverjük a csoportot, nem tudni,tényleg annyira gyenge ez csoport,hogy minden megtörténhet,és még az ellenkezője is.
Személy szerint én olyan csapatban eleve nem tudok hinni,ahol Király véd, Gera meg kezdő.

(halkan jegyzem meg, én vasárnap a meccs után is a kommentátor felsőbb utasításra történő döntetlenajnározását éreztem túlzónak, a válogatott minőségéről nem beszéltem...azt meg tartom,hogy vérlázítóan védte az Xet a szpíket, majdnem bemagyarázta a jónépnek, hogy jobb mint egy győzelem... :lol: )
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 12:10:10

shutterisland írta:......
16-17 pont nem elvárás szerintem. Az meg hogy Feröer szigetek pofozógép, nem igaz. Meglehet nézni az utóbbi évek selejtező eredményeit, nálunknál jóval erősebb válogatottaknak volt velük gondjuk. Nagyon kikapni azért nem szoktak, néha pontot is szereznek.

Hiába írja valaki, hogy a többiek rosszak (ez meg egy olyan szokás, amivel meg én nem értek egyet, hogy miért nem magunkkal foglalkozzunk miért állandóan mással ...) attól mi még nem leszünk jobbak...Én is betudom lökni, hogy te ezen a bolygón élsz? Nézel te magyar meccseket? Hallod hogy mik vannak, hogy kapusok játszanak, hogy lefoglalnak stadiont, nincsenek szurkolók, utánpótlás csapataink sorra szenvednek megalázó vereségeket? Az hogy a 35+ Gera az egyik legjobb középpályásunk, az hogy Leandrot kell betenni, mert NINCS szélső hátvédre alkalmas ember a magyar futballban, az hogy a nagy dirrel-durral beharangozott U20-as korosztály játékosai meddig jutottak? Koman Vladmirnek szinte könyörögnie kellett, hogy befogadja egy Diósgyőr, annyira nem volt már csapata soroljam még? Meglehet azt fogalmazni, hogy 16-17 pontot kell megcélozni, de attól még hogy megcélzom, hogy fél lábbal átúszom a Balatont, attól még nem tűnik reálisnak. Román foci minimum két lépéssel van előttünk, Görög foci átalakulóban van, de ők se a mi szintünk. Észak-íreknél több PL-es játékos van, mint nekünk az elmúlt 30 évben....Finnekkel vagyunk kb egy szinten, nem hiába a legutóbbi eredményeink is hasonlóak ellenük. És akkor 16-17 pontot célozzunk meg? Mindenki ebben reménykedik, hogy meglehet csinálni, de nézzünk már körül a mai magyar futballban....
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.31. 11:41:38

Azt ne várja senki, hogy odaérünk a 2. helyre. Az észak-írek azt már kiharcolják maguknak, túl nagy a hátrányunk velük szemben, és egyébként is a 3. hely lett megcélozva. Korábban abból voltak a gondok, hogy mindig célkitűzésként lett emlegetve a 2. hely, koppantunk is mindig a végén.

Ahogy Szalai mondta, irreális.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2015.03.31. 14:35:15-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.31. 09:16:40

shutterisland írta:

jól mutatja ezt, hogy feröer szigetek mennyire meccsben van mindenkivel, nehogy azt higyjük, hogy hirtelen a feröeri foci akkora fejlődésen ment át, hogy pofozógépből komoly ellenféllé váltak.
Ezt rosszul tudod! A feröeri játékosok úgy állították össze a szabadságukat, hogy minden meccs előtt kivesznek 1 nap szabit, így 1 edzésre összetudnak állni meccs előtt.
:lol:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.31. 08:47:53

shutterisland írta:

a magyar válogatott is ugyanúgy átlagos európai középcsapat, mint itt a többiek.

Szerintem annál jóval gyengébb, átlagos középcsapat mondjuk Szerbia, vagy a svédek. Mondanom sem kell milyen szintű a különbség hozzánk képest.

Azt meg még mindig nem sikerült megmagyarázni,hogy mitől könnyebb a Finn,Görög,Észak-Ír,Románia 4es ellen pontokat gyűjteni,esetleg egyet nyerni, mint itthon megverni a félvak görögöket.
Szerintem megnézve ezt a 4 hátralévő meccset, amiből 3 idegenben lesz, összehasonlítva a vasárnapi csörtével, szerintem az egyik legkönnyebben nyerhető mérkőzés volt, papíron is.

Nekem ezért dühítő,hogy a második félidő 60. percétől látványos volt az időhúzás...a végén kicsit eszünkbe jutott minimális erőfeszítést tenni előre játékban, jött kis két helyzet. Talán érdemesebb lett volna ésszerű keretek között megnyomni egy 10-15 perces periódust a másodikban, lehet beakadt volna egy nyamvadt gól.

Mindegy, igazából, tényleg az a mázlink,hogy itt bárki elverhet bárhol bárkit, ez lehet az egyedüli mázlink. Bár ebből a csoportból a 3. hely kb alapelvárás, messze a legkönnyebb csoport az utóbbi 10 évben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.31. 06:48:32

én csak ezzel a hozzáállással, becari felfogással nem értek egyet.

most is írod, hogy románia ellen itthon ajándék lenne az egy pont is...
hagyjuk már, ebben a csoportban nincs egy épkézláb csapat, csak egymás gyengeségeiből élő, közepes brigádok.

jól mutatja ezt, hogy feröer szigetek mennyire meccsben van mindenkivel, nehogy azt higyjük, hogy hirtelen a feröeri foci akkora fejlődésen ment át, hogy pofozógépből komoly ellenféllé váltak.
szimplán csak ennyire középszer csoportba kerültek, hogy még ők sem lógnak ki annyira, mint amennyire egy ilyen fél-amatőr brigádnak kéne egy selejtezőcsoportból.

a magyar válogatott is ugyanúgy átlagos európai középcsapat, mint itt a többiek.
persze a görögök papíron kilógnak, de ők régen látott mélységben vannak, nagy szerencsénkre.

elnézve a csoport gyengeségét, 16-17 pontot KELLENE MEGCÉLOZNI, ha ebből összejön 13-14, akkor oké, de nem úgy hozzáállni, hogy na, majd 10-12 pont hátha összejön a 30-ból és valahogy a többi meccsnek köszönhetően csak mi esünk be a 3. helyre.

persze az is igaz, hogy szegény ember vízzel főz, de ennél könnyebb dolgunk soha a büdös életben nem lesz kiharcolni az EGYENES ÁGI eb-részvételt, mint most.
mert a pótselejtezőn való elhasalással szinte semmivel nem vagyunk előrébb, csak annyival, hogy az új rendszernek köszönhetünk mindent, miszerint a harmadik is selejtezhet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 00:19:13

shutterisland írta:te tényleg ezen a bolygón élsz ?
hol lenne már egy MAGYAR - ROMÁN mérkőzésen lényegtelen az eredmény ?
ha 10 ponttal vezetnek, akkor sem lesz az.
Az egész mondat kontextusban benne volt, hogy ha előre tekintünk, akkor az a meccs a legkevésbé eredménykényszerben lévő meccsünk. Ráadásul nekünk, kit érdekel, hogy a románok mit gondolnak meg ha vezetnek tíz ponttal, akkor is nyerni jönnek Budapestre? Nekünk nem ellenük kell pontot szerezni, ajándék ha összejön. Erre utalt a lényegtelen szó. Behelyettesítheted Románia helyett bármelyik más ország nevét, aki az elmúlt csoportjainkban magabiztosan vezetett és kijön, amire gondoltam. :wink:

szerk: mondjuk otthon vagyunk így nem teljesen igaz, hogy nem vagyunk eredménykényszerben, ha erre gondoltál akkor igaz is. Viszont a románok ellen ha otthon vagyunk sem gondolom hogy elvárás pl egy győzelem, pontot jó lenne szerezni, de a többi meccsen úgy gondolom ez hatványozottabban igaz.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.03.30. 23:37:17

Sok véleményt olvastam, igazából csak annyit fűznék hozzá tömören: Ez egy abszolút jó eredmény.
Miért?
Ugyan, milyen alapon vertük volna meg a görögöket-leszámítva persze, hogy a labda gömbölyű, meg hogy egyszer egyszer bárki elkaphat bárkit.
-Azon ország futballválogatottjáról beszélünk, akiknél begyepesedett, alulfizetett, a modern futball kérdésében abszolút homály utánpótlásedzők dolgoznak
-ahol ugyanaz a belterjes, poshadt klikk irányít, mint 20 éve
-ahol a korosztályos válogatottakat úgy állítják össze, ahogy egyéni érdekeik kívánják (avagy a kiket akarunk külföldre juttatni c. játék zajlik...neveket is említhetek)
-ahol a gyerekekből módszeresen kiölik a döntési szabadságot, a képzésnél szinte szóba sem kerülnek azok az értékek, amelyek felépítik a mai modern futballistát.
-ahol ha egy magasabban kvalifikált külföldi érkezik, csak a fúrás megy, de az összehangoltan!
-ahol az utánpótlás bajnokikra a kezdőcsapatot olyan emberek állítják össze, akik hetente 2-3 edzéstz néznek meg. De vannak akiknek játszaniuk KELL!
(A legnagyobb probléma ebből fakad: Az uralkodó folyamatok totálisan befolyásolják a természetes kiválasztódást. A tehetségesek nem utat törnek, hanem abbahagyják. Mert ilyen a rendszer. A tehetséges fiataloknak nem csak a konkurenciával, hanem a sehonnani menedzserek, meg még a kitudja kik zsebeivel is meg kell küzdeniük...mert abból nincs pénz, ha egy fiatal szóhoz jut, és befut...de ha idejön három szerb meg két szlovák esetleg afrikai, abból azért páran szép summát akasztanak...És még "van pofánk" nekünk egyszerű szurkolóknak várni valami eredményt...? Talán nem véletlen, hogy igazából egy nagyjából 30-35 tagú névsorunk van, amiből vegetálunk már évek óta.)
Szóval ennek tükrében azt mondom, ez egy jó eredmény. 0:0 a görögök ellen. Még a pályán van a legkisebb difi.
Egyben azt is megjósolom, bőven lesz még ennél rosszabb.
Ha esetleg kijutnánk az EB-re, az sem változtatna azokon a folyamatokon, amik miatt automatikusan vagyunk Europa futballtérképén ott, ahol.
-
Rivaldo-A Legnagyobb.
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.30. 22:34:53

shutterisland írta:nem a magam nevében beszéltem, mert engem pl tökre hidegen hagy ez az ellenségeskedés.

de szerinted majd ilyen háttérrel, amilyen ezeknek a meccseknek van, a románok lazára vennék, hogy ezzel magyarország kijutását elősegítsék ?
szép álom.

az a meccs akkor is tétmeccs lesz, ha a románok addigra biztos résztvevők lesznek, biztos vagyok benne.
előbb tudom elképzelni, hogy ilyen esetben pont más csapatok ellen veszik lazábbra a gyeplőt...
Így már értem, először félreértettem a hozzászólásodat, bocsi. Simán eltudom képzelni, hogy ellenünk mennek, minta veszett egér, a görögök ellen meg mondjuk kikapnak simán, de csak nem.

Ha megverjük Feröer-t és behúzunk még 4 pontot ami mindegy, hogy hogyan, én már pozitívan fogok értékelni ha nem jutunk tovább, akkor is.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.30. 22:11:24

hank1ee írta:Amúgy arról Dárdainak sincs fogalma, hogy milyen játék illene legjobban ehhez a kerethez. Meggyőződésem, hogy nálunk kéne legyen a labda, amolyan magyar tiki-taka (van is egy ilyen csenel YouTube-on :lol:), ezzel önbizalmat szerezhetnénk, stb. Mert még mindig nincs stílusa ennek a csapatnak, előrejátékban szinte képtelenek bármit is felmutatni. Az, hogy Zsuzsi rálövi balról, az NEM játék.
Elképzelhető, hogy nagy hülyeséget írtam. Tényleg van abban valami, hogy ez a keret ezt tudja, és ennyi.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.30. 21:41:45

nem a magam nevében beszéltem, mert engem pl tökre hidegen hagy ez az ellenségeskedés.

de szerinted majd ilyen háttérrel, amilyen ezeknek a meccseknek van, a románok lazára vennék, hogy ezzel magyarország kijutását elősegítsék ?
szép álom.

az a meccs akkor is tétmeccs lesz, ha a románok addigra biztos résztvevők lesznek, biztos vagyok benne.
előbb tudom elképzelni, hogy ilyen esetben pont más csapatok ellen veszik lazábbra a gyeplőt...
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.30. 21:34:01

shutterisland írta:
Románok ellen lehet elvileg jobban kockáztatni az ajándék meccs nekünk, ők úgyis megnyerik a csoportot, lényegtelen az eredmény
te tényleg ezen a bolygón élsz ?
Ez csak szerintem van egy cseppet felfújva? Ennyire utálni egy országot... Igen tudom, hogy történelem, de könyörgöm ez foci, lesz.arom ha kikapunk nyócegyre a románoktól ha kijutunk az eb-re.

És ezzel háborút indítok a fórumon :mrgreen:
shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.30. 21:21:25

Románok ellen lehet elvileg jobban kockáztatni az ajándék meccs nekünk, ők úgyis megnyerik a csoportot, lényegtelen az eredmény
te tényleg ezen a bolygón élsz ?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.30. 18:52:31

hank1ee írta:Szerintem kb azzal kéne kalkulálni, hogy 7 pontot szerezzünk a hátralévő 5 meccsen, és akkor szinte biztos, hogy megvan a pótselejtező. Ebből Feröer itthon kötelező, ha az nem lesz meg, ne is akarjunk kijutni semmilyen eseményre. Ez abszolút elérhető dolog. Kérdés ugye, hogy ki jön majd a pótselejtezőn, mert ott papíron gyakorlatilag csak erősebb együttes várhat minket, viszont egy szerencsésebb sorsolással akár ki is juthatunk. Mikor, ha nem most?
Feröer az kötelező ez nem is kérdés, de az se lesz egyszerű. Szerintem számolgatni még nem lehet, viszont pont amiatt is örülök az iksznek és lehet írni nem kockáztattunk, hogy csentünk tőlük pontot. Hosszú a sorozat nem az a csapat vagyunk, aki 6-7 forduló után kijut...:D Mondanom sem kell, hogy egy tegnapi vereség mennyivel rosszabb lett volna mint ez az iksz. Nem nekünk kéne magyarázkodni meg sajnálkozni hanem nekik.
Biztos vagyok benne, hogy győzni akartunk, mert ez látszódott a szemekben, de fejetlen kockáztatást valóban nem vállaltunk fel, de minek is kellett volna? Inkább a biztos egy pont, minthogy kikapjunk. Románok ellen lehet elvileg jobban kockáztatni az ajándék meccs nekünk, ők úgyis megnyerik a csoportot, lényegtelen az eredmény egy iksz vagy győzelem hatalmas extra lenne előzetesen legalábbis. Sok pontot nem fognak bukni a románok a többiek ellen sem. A többiektől kell pontokat lopni folyamat. És ha azt vesszük a legnagyobb bravúr megvolt eddig, mert Bukarestből hoztunk el egy pontot, amit nem tudom hányan fognak megtenni ebben a csoportban. Ellenük is akár itthon leszünk akár nem, egy pontot bármikor elfogadnék.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.30. 18:38:33

Szerintem kb azzal kéne kalkulálni, hogy 7 pontot szerezzünk a hátralévő 5 meccsen, és akkor szinte biztos, hogy megvan a pótselejtező. Ebből Feröer itthon kötelező, ha az nem lesz meg, ne is akarjunk kijutni semmilyen eseményre. Ez abszolút elérhető dolog. Kérdés ugye, hogy ki jön majd a pótselejtezőn, mert ott papíron gyakorlatilag csak erősebb együttes várhat minket, viszont egy szerencsésebb sorsolással akár ki is juthatunk. Mikor, ha nem most?

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.30. 18:29:13

Úgy gondolom a ki-ki meccs a finnek ellen lesz idegenben. Ha ott nem kapunk ki, akkor a szeptember-októberi finisre előnnyel tudunk neki futni és belehet futni a pótslejtezőre. Görögök felfognak javulni, de a tegnapi napot inkább ők bánhatják, mert féltávnál két pont az kevés. Innentől nekik minden meccs élet-halál.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.30. 18:19:56

most nézem, hogy az utolsó fordulóban látogatunk majd a görögökhöz.

ha az ki-ki meccs lesz (és nagy valószínűség szerint igen), akkor az addigra vélhetően ennél csak jobb formában lévő görögök ellen majd bánhatjuk, hogy amikor meg lehetett volna őket fogni itthon, akkor nem kockáztattunk és szemmel láthatóan elég volt az x is.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.03.30. 18:01:51

kristop írta:márpedig tegnap győzelemre játszottunk. ugyanúgy, ahogy az eddigi dárdai meccseken is. pontosan ugyanazt a játékot toltuk, mint eddig, a különbség annyi volt, hogy most gera/nikolics/pintér kihagyta azt a helyzetet, amit máskor szalai/gera/dzsudzsák belőtt, és amivel hoztuk volna a meccset. tényleg csak ennyin múlott.
Pontosan. Ha 1, de tényleg csak 1 lövés bemegy, akkor már győzelemre játszottunk és senki nem veti a szemére, és továbbra is a magyarok és a magyar futball megmentője. Így hogy kimaradtak a helyzetek, már meg is lett találva. :roll:

Nem is értem mit vártunk, hogy majd 3-4 góllal leiskolázzuk őket? Nincs a magyar foci olyan helyzetben, hogy egy görögök elleni 0-0 után szidni kelljen a kapitányt és a játékosokat.

Egyébként ég és föld a különbség a Dárdai-válogatott és az előtte lévő válogatottak között. Támadásban abból főz, ami van, nyilván nem ő fogja megtanítani Szalait cselezni és futni. De a védelmet dicséretesen összerakta. Van fogalmuk a játékosoknak hogy mit kell ott hátul csinálni, nincsenek helyezkedési hibák, mindenki tudja a dolgát, rend van a fejekben, és ez Dárdai érdeme. Végre nem 11 bohócot látunk a pályán, akik csak úgy tessék-lássék szaladgálnak és nyelik a gólokat.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.30. 17:52:27

MR. TROMORT777 írta:...
Ebben sok minden benne volt, ezeket próbáltam én is összeírni tegnap, szépen összeszedted.

Ez egy selejtező itt tovább kell jutni és engem az se érdekel hogy milyen csoportban vagyunk kik az ellenfelek JUSSUNK KI. Pótselejtezőn kik jöhetnek? Meg ott úgyis elvérzünk? Mikor nyomtunk utoljára pótslejtezőt? Segítek a szerbek elleni 12-1-nél, égés volt? Igen, de bakker az is majdnem 20, még egyszer leírom 20!!!! éve volt. És akkor meg kell magyarázni, hogy jó megvertük Feröert de hogy ez gyenge, ikszeltünk a görögökkel, de hogy hát ők 1 pontosak, meg előrébb kerülhettünk volna. Ezért is írtam, hogy mik az elvárások? Mire számítunk? Elnézést, de inkább "csúnyán" győzök, mint szépen "meghalok". Az olasz válogatott nyilván más szint, de ők mióta gurul a labda mást se csinálnak csak szó szerint továbbvánszorognak selejtezőn, csoportmeccsen stb, s csak odaérnek. Mi meg ha győzünk meg kell magyarázni ha ikszelünk meg kell magyarázni ha vereség van, akkor meg komolyan lassan úgy érzem az ország örül, mert előlehet venni a szokásos fámákat, hogy a foci, meg ide kell a pénz és stb. Plusz lehet gúnyolódni, hogy ez a magyar futball...Nagy bajban a magyar futball, segítsünk ne rugdaljuk. Ikszre játszottunk hazai pályán? Én nem éreztem így, de tegyük fel így van, komolyan ezért van valaki kiakadva, mert hát hazai pályán győzni kellene, vagy arra "játszani". Ki lehet menni így, meg majd 2 csatár meg majd mi milyen ügyesen megtartjuk a labdát, régóta nem megy és az eredmények is bizonyítják, hogy nem jön be. Lehet én vagyok a rossz az igénytelen, de ezek nem szép mesetörténetek, hogy megpróbáltuk sajnos nem jött össze. Elég régóta ez van, aztán nincs semmi. Elnézést, de NEKEM jó az iksz pl itthon is a görögök ellen. És végre látok valami olyat, aminek van tudatos alapja. Végre valami védekezés féle van kialakulóban, ami minden labdasport alapja. Lehet írni, hogy rúgott gól nélkül nem lehet nyerni, így van egzakt. Csak ez nem a Barcelona vagy a Real Madrid, itt a tudásod legjavát kell nyújtanod védekezésben, mert támadásban egy 60%-os görög csapat is erősebb. Vagy láthattuk az Észak-Írek 10 perc alatt lőttek két olyan gólt, hogy még ma is röhögnek, hogy nemzetközi szinten fellehet "sétálni" a labdával a tizenhatosig. Támadásra nincs még erőnk, se játéktudásunk, de legalább már védekezni pórbálunk. Magyar virtus meg magyar passzolás meg anyám kínja. Ez működött 50 éve, csak azóta annyit változott a futball, hogy ma nem elég a herét vakarni és adni a zsugát a félpályáról (ezzel nem a nagy elődöket akarom leszólni félre értés ne essék). A magyar labdajátékokra jellemző, hogy a játékintelligencia megvan a népben, de ez ma már semmit nem ér. Lehet szeretni nem szeretni, ma fizikai képesség és taktika a futball. Lőtéri kutyát nem érdekli ha valaki a fején megtudja táncoltatni a labdát, mert nincs "haszna".

Mondom még egyszer lehet én vagyok hülye, de ezerszer inkább nézek egy ilyen meccset, s hozzunk még 100 ikszet ha ez kell a továbbjutáshoz minthogy menjünk ki és szomorkodjunk, hogy hát pedig mi megpróbáltuk csak kikaptunk 3:0-ra. Nem mondom, hogy Koeman edző zseni volt, de ő is ezt próbálta meg elérni, aztán elüldöztük. Dárdait nem fogjuk elüldözni, benne már van annyi profizmus meg német mentalitás, hogy magától elmegy, mert megunja a csesztetést. Nem mondom, hogy az újságírók mások lennének Németországban mint nálunk, meg utálom azt a kifejezést, hogy tipikus magyar hozzáállás, de tényleg kicsit olyan, hogy semminek nem tudunk örülni. Akármi van, csak sírunk.

Néhol általánosítottam, s nem megfelelő szavakat használtam elnézést mindenkitől. Nagyon bennem van az egész, mert én imádom, szeretem a magyar futballt, ebben nőttem fel és akármi történik szeretni fogom, s sajnálni. Nem tudnék gúnyolódni, meg belerúgni még kettőt, mert már így is nincs hely a focink hátsóján, amit rugdosni lehetne. Én maximálisan elégedett vagyok egy iksszel itthon is a görögök ellen. És nem vagyok Dárdai fanatikus sem, tőlem Józsi bácsi is lehetne a szomszédból a kapitány, csak hagyjuk dolgozni és legyen valami látszatja a munkájának. Dárdainál úgy érzem van látszatja, s eredmény is.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.30. 17:06:16

A meccset nem hallgattam, de egyértelmű, hogy a kommentátorok zöme próbálja magyarázni a bizonyítványt. Ez mindig is így volt. Kivétel ezalól talán csk Horti G., de őt meg alapból ki nem állhatom, mert ő meg átesik a lovon :mrgreen:

Szóval tény, hogy szervezettebbek vagyunk, remélem a támadás sem sokáig lesz impotens, s akkor, de csakis akkor reménykedhetünk itt bármiben is. Ezt úgy értem, hogy valaminek el kell indulnia a következő összetartásokon már, mert e nélkül szerintem még a finnek is beérhetnek.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.30. 16:36:58

Az én kritikám nem a csapatnak szólt, hanem gundinak, aki jóformán pezsgőt bontott a döntetlenre...holott ti is leírtátok, hogy jobbak voltunk.
Gundit egy hajszál választotta el attól,hogy azt mondja többet ér az iksz mint a győzelem, de lehet ki is mondta ezt. Ezt éreztem visszatetszőnek mert ez nem saját fejéből kipattant gondolat volt, felsőbb utasításra közvetítette le a meccset így. A vereséget is bemagyarázta volna hogy igazából jó az...

Engem ez zavart, nem a csapat játéka, ilyenekkel mint Gera, Szalai nem várok sokat.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.03.30. 16:23:17

Kicsit csalódott vagyok a tegnapi után, szerintem nyerhető meccs volt a helyzeteink fényében.
Dárdai eddig jó munkát végez, de nekem tegnap kissé motiválatlannak tűntek a játékosaink.

A harmadik helyre pedig még mindig van esélyünk, legyen is meg! =D>
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.30. 16:18:14

MR. TROMORT777 írta:ötöd rangú Szalaink.
Bárcsak ne lenne :D

Jókat írtál, a görögök ellen simán jó az X, Leandronak örülök, hogy visszatért, a védelemnek + Eleknek nagy grat, jól védekeztek meg néha jött hozzájuk a szerencse is ami kell persze egy jó védekezéshez is.

Szalai szokásosan egy rakás szerencsétlenség, bár most egyszer-kétszer levette a labdát, ez már nagy csoda.

Nikolicsot nem szidom a ziccer miatt, mert ha jobban ráfordul a labdára a görög gyerek elrúgta volna előle, Pintér helyzeténél voltam mérges az nagyon jól eltalált lövés volt + Gera is lőhetett volna egyet. De nincs gond, viszont a finneket meg kell verni idegenben is mindegy milyen áron, nem szabad a harmadik helyre törekednünk, mert akkor kapunk majd egy holland vagy egy bosnyák válogatottat, aztán adtunk a sz.arnak egy pofont.

Amúgy nem gondoltam volna, hogy az Észak-írek így fogják tolni, kegyetlenek :D
MR. TROMORT777

2015.03.30. 15:50:27

Először is a nyilatkozatára térnék ki, amit egyébként itt lehet megnézni (https://www.youtube.com/watch?v=W6XtOkD3fwM),mert így jogos, ha a teljes képet látja az, aki beszél róla. Kikelt kissé magából Dárdai, ez teljesen látható, de nézzük már meg a miérteket. Beszéljünk a sajtótájékoztató színvonaláról? Azt, hogy egy értelmes kérdést nem tud kapni? Olyan újságírók kérdeznek akik egy rendes mondatot nem tudnak összerakni. Fele elfelejti a kérdést a mondandója közben, nevetséges, de nem is ez a lényeg. Szegény Dárdainak milyen szörnyű lehet, egy Hertha-s sajtótájékoztató után, ezt látnia. De ez nem is ide tartozik. Szóval ilyen újságírónak nevezett valakik tesznek olyan kérdéseket amelyek tényleg abszolút szakmaiatlanok. Olyan kérdéseket amelyeket a szomszéd Józsi bácsi tenne fel...

A fő probléma megint csak az, hogy dünnyögi a nép, hogy ilyen sz. és olyan sz. a magyar foci, mégis olyan elvárásaik vannak egyes embereknek, hogy az teljeséggel vicc. Olyan elvárások vannak támasztva pár jó eredmény után, hogy aztán mindig csodálkozik a nép, ha ezek alatt össze esik a csapat. Teljesen jogosan kelt ki Dárdai.
A magyar játékosállomány gyenge mint a harmat és nagyon visszafogottan fejeztem ki magam. A "legjobb" játékosaink vagy top bajnokságban cserék vagy seholnincs csapatokban vannak. Ez a szomorú tény.
Dárdai mit csinált? Kidolgozott egy olyan csapatot, egy olyan rendszert amire ez a keret alkalmas. Ez a csapat sosem fog szépen játszva 3 gólt rúgva nyerni, mert nem képes rá. Ez a legfontosabb, hogy egyszerűen gyenge a keret. Nincs kiemelkedő játékosunk, van egy harmadrangú Dzsudzsákunk és ötöd rangú Szalaink. Ezen nincs mit szépíteni. Ezért Dárdai összerakott egy hajtós, jó fizikális erőben lévő csapatot, amelyben mindenki csak egy bizonyos limitált szerepkörben dolgozik, minimalizálva a hibákat. Ez teljesen jól működik, a csapat védekezése kiválló, a csapat ott van a párharcokban. Masszív a gárda. Ez az utóbbi évekhez képest hatalmas előre lépés. Dárdai racionálisan gondolkozik, ettől profi, látja, hogy mire képes a csapat és többet nem vállal.

Görögök... Lesajnált sz. görög csapat 1 pontal... ahhan, nézzük már meg a keretét. A kezdő játékosaik a következő csapatokban szerepelnek: Udinese (2), Roma (2), Dortmund, Leverkusen, Benfica, Verona, Fulham, Paok és nem tudom mit hagytam még ki. Ennek fényében inkább ne beszéljünk arról, hogy a mi játékosaink milyen nívós csapatokban szerepelnek.
Előttünk 1 pontot szereztek, de azóta új edzőjük lett és hihetetlen mód készültek rá, hogy innen is eltudják érni a kijutást. Van görög ismerősöm, mesélte, hogy mekkora nagy összefogás alakult ki. Ehhez képest nem voltak jobbak nálunk. Igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ez egy jó eredmény, csakhát a szemellenzőt nem veszik le sokan...

Jó esélyekkel várjuk a folytatást és ez a lényeg. Ebben a csoportban mindenki üthet mindenkit és abban is biztos vagyok, hogy ez a görög csapat is verni fogja a többit, pontokat rabolva.

A lényeg, hogy több racionalitást a csapat fele!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.30. 15:44:33

Nikolics jobb, sokkal jobban is passzol a Dárdai-féle játékba, őt kéne erőltetni inkább.
Én nem értek a focihoz, de nem lenne érdemes kipróbálni azt, hogy Nikolics "fárasztja a védőket a 70. percig", s utána jön Szalai, aki a rutinjával a fáradt védők mellől jobban fickándozhatna? Akkor nem jönne ki annyira a lassúsága. Majd nálam többet tudók javítsanak ki.
Kép
Válasz küldése