MR. TROMORT777 írta:...
Ebben sok minden benne volt, ezeket próbáltam én is összeírni tegnap, szépen összeszedted.
Ez egy selejtező itt tovább kell jutni és engem az se érdekel hogy milyen csoportban vagyunk kik az ellenfelek JUSSUNK KI. Pótselejtezőn kik jöhetnek? Meg ott úgyis elvérzünk? Mikor nyomtunk utoljára pótslejtezőt? Segítek a szerbek elleni 12-1-nél, égés volt? Igen, de bakker az is majdnem 20, még egyszer leírom 20!!!! éve volt. És akkor meg kell magyarázni, hogy jó megvertük Feröert de hogy ez gyenge, ikszeltünk a görögökkel, de hogy hát ők 1 pontosak, meg előrébb kerülhettünk volna. Ezért is írtam, hogy mik az elvárások? Mire számítunk? Elnézést, de inkább "csúnyán" győzök, mint szépen "meghalok". Az olasz válogatott nyilván más szint, de ők mióta gurul a labda mást se csinálnak csak szó szerint továbbvánszorognak selejtezőn, csoportmeccsen stb, s csak odaérnek. Mi meg ha győzünk meg kell magyarázni ha ikszelünk meg kell magyarázni ha vereség van, akkor meg komolyan lassan úgy érzem az ország örül, mert előlehet venni a szokásos fámákat, hogy a foci, meg ide kell a pénz és stb. Plusz lehet gúnyolódni, hogy ez a magyar futball...Nagy bajban a magyar futball, segítsünk ne rugdaljuk. Ikszre játszottunk hazai pályán? Én nem éreztem így, de tegyük fel így van, komolyan ezért van valaki kiakadva, mert hát hazai pályán győzni kellene, vagy arra "játszani". Ki lehet menni így, meg majd 2 csatár meg majd mi milyen ügyesen megtartjuk a labdát, régóta nem megy és az eredmények is bizonyítják, hogy nem jön be. Lehet én vagyok a rossz az igénytelen, de ezek nem szép mesetörténetek, hogy megpróbáltuk sajnos nem jött össze. Elég régóta ez van, aztán nincs semmi. Elnézést, de NEKEM jó az iksz pl itthon is a görögök ellen. És végre látok valami olyat, aminek van tudatos alapja. Végre valami védekezés féle van kialakulóban, ami minden labdasport alapja. Lehet írni, hogy rúgott gól nélkül nem lehet nyerni, így van egzakt. Csak ez nem a Barcelona vagy a Real Madrid, itt a tudásod legjavát kell nyújtanod védekezésben, mert támadásban egy 60%-os görög csapat is erősebb. Vagy láthattuk az Észak-Írek 10 perc alatt lőttek két olyan gólt, hogy még ma is röhögnek, hogy nemzetközi szinten fellehet "sétálni" a labdával a tizenhatosig. Támadásra nincs még erőnk, se játéktudásunk, de legalább már védekezni pórbálunk. Magyar virtus meg magyar passzolás meg anyám kínja. Ez működött 50 éve, csak azóta annyit változott a futball, hogy ma nem elég a herét vakarni és adni a zsugát a félpályáról (ezzel nem a nagy elődöket akarom leszólni félre értés ne essék). A magyar labdajátékokra jellemző, hogy a játékintelligencia megvan a népben, de ez ma már semmit nem ér. Lehet szeretni nem szeretni, ma fizikai képesség és taktika a futball. Lőtéri kutyát nem érdekli ha valaki a fején megtudja táncoltatni a labdát, mert nincs "haszna".
Mondom még egyszer lehet én vagyok hülye, de ezerszer inkább nézek egy ilyen meccset, s hozzunk még 100 ikszet ha ez kell a továbbjutáshoz minthogy menjünk ki és szomorkodjunk, hogy hát pedig mi megpróbáltuk csak kikaptunk 3:0-ra. Nem mondom, hogy Koeman edző zseni volt, de ő is ezt próbálta meg elérni, aztán elüldöztük. Dárdait nem fogjuk elüldözni, benne már van annyi profizmus meg német mentalitás, hogy magától elmegy, mert megunja a csesztetést. Nem mondom, hogy az újságírók mások lennének Németországban mint nálunk, meg utálom azt a kifejezést, hogy tipikus magyar hozzáállás, de tényleg kicsit olyan, hogy semminek nem tudunk örülni. Akármi van, csak sírunk.
Néhol általánosítottam, s nem megfelelő szavakat használtam elnézést mindenkitől. Nagyon bennem van az egész, mert én imádom, szeretem a magyar futballt, ebben nőttem fel és akármi történik szeretni fogom, s sajnálni. Nem tudnék gúnyolódni, meg belerúgni még kettőt, mert már így is nincs hely a focink hátsóján, amit rugdosni lehetne. Én maximálisan elégedett vagyok egy iksszel itthon is a görögök ellen. És nem vagyok Dárdai fanatikus sem, tőlem Józsi bácsi is lehetne a szomszédból a kapitány, csak hagyjuk dolgozni és legyen valami látszatja a munkájának. Dárdainál úgy érzem van látszatja, s eredmény is.