Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
hank1ee
Director del Fútbol

2016.08.10. 17:13:11

MQuCsabi írta:
Vagy csak szimplán elvannak sajnos maradva és nem megfelelő az anyakönyveztetés és orvosi háttér.
Ezt meg lehet azzal magyarázni, hogy rengetegen születnek dec 31-én meg jan 1-én. :mrgreen: De azt ne mondja nekem senki, hogy az évre ne memlékszik az anyja. :D MErt ugye úgy működik, hogy időközönként elmennek a falvakba összeszámolni, hogy született-e valaki. Ez okés, el vannak maradva, de ne mhiszem, hogy 5 évente járnák körbe a településeket. Odamegy 2000-ben a tag, a család gyereke 95 ben született,épp levitték focizni, aztán beírják neki, hogy tavaly született? :D
Én azt hallottam, hogy az ottani "feketepiacon" ezeknek a négereknek elintézik az Európába költözésükkor, hogy új papírokkal szinte komplett új személyazonosságot kapjanak, abba se lennék biztos, hogy úgy hívják őket, ahogy mi ismerjük...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.10. 17:12:56

Van ahol nincs is anyakönyveztetés. Meg hogy nem emlékszik az anyja? :D Van hogy 5-6 gyerek is van vagy még több, s szinte alap, hogy nem is kórházban születnek sokszor. Sajnos teljesen elképzelhető, hogy csontvizsgálat nélkül fogalmuk sincs hány éves valaki.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.08.10. 15:38:43

Vagy csak szimplán elvannak sajnos maradva és nem megfelelő az anyakönyveztetés és orvosi háttér.
Ezt meg lehet azzal magyarázni, hogy rengetegen születnek dec 31-én meg jan 1-én. :mrgreen: De azt ne mondja nekem senki, hogy az évre ne memlékszik az anyja. :D MErt ugye úgy működik, hogy időközönként elmennek a falvakba összeszámolni, hogy született-e valaki. Ez okés, el vannak maradva, de ne mhiszem, hogy 5 évente járnák körbe a településeket. Odamegy 2000-ben a tag, a család gyereke 95 ben született,épp levitték focizni, aztán beírják neki, hogy tavaly született? :D
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.08.10. 15:27:37

Bob_Marley írta:Vagy csak szimplán elvannak sajnos maradva és nem megfelelő az anyakönyveztetés és orvosi háttér.
Nem, egyszerűen meghamisítják az életkorukat.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.10. 15:22:01

Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.08.10. 14:19:17

Rinku írta: Ezeknél a négereknél egyébként is marha nehéz megmondani a kort:
Lukaku 17 évesen
Renato Sanches most 18

És még lehetne hozni a példákat. :D Elképzelhető, hogy én vagyok vak, de mindkettő legalább 25-nek tűnik. A gazella meg a zsiráf kicsinye is egy órán belül muszáj, hogy járjon, mert megeszik, lehet a csokiknál is van valamilyen evolúciós koravénség. :lol:
Nem te vagy, tényleg annyinak néznek ki alsó hangon. A nigériaiakhoz meg no comment. Ott ezek szerint legalább tíz évvel tovább bírják a profi sportot, mint egy europid, vagy dél-amerikai játékos, az utánpótlás-címeiket meg betudhatjuk egyszerű csalásnak.

messideco
Presidente del Barça

2016.08.10. 09:24:31

Srna visszavonul a horvát válogatottból :(
De elnézegettem volna nálunk a gyereket anno :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Rinku
Director del Fútbol

2016.08.04. 21:40:11

De érted, nem 2 ember, hanem 26! :lol: :lol:

Ezeknél a négereknél egyébként is marha nehéz megmondani a kort:
Lukaku 17 évesen
Renato Sanches most 18

És még lehetne hozni a példákat. :D Elképzelhető, hogy én vagyok vak, de mindkettő legalább 25-nek tűnik. A gazella meg a zsiráf kicsinye is egy órán belül muszáj, hogy járjon, mert megeszik, lehet a csokiknál is van valamilyen evolúciós koravénség. :lol:
Football, bloody hell. /SAF/
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.04. 19:06:37

FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.04. 10:12:20

MQuCsabi írta:VEB: Jatszik a Marseille :-D (kopp kopp kopp)
veb úgy horpasztott mint az állat, gyűjti az erőt az olimpiai éjszakázáshoz :D de ahogy látom ütöttük a félemeletes zsironát, úgyhogy evritingizfájn 8)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2016.08.04. 07:55:27

https://www.thesun.co.uk/wp-content/upl ... .jpg?w=960" target="_blank

Itt történt a baj elméletileg.

Reméljük valahogy visszatették neki és meggyógyul.
madridista
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.04. 00:20:42

PCsabi írta:Barátságos meccs:
KATT
Jól látom, hogy hiányzik a fülének a felső része :shock: ?
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Nero.
Llegenda del Barça

2016.08.03. 23:37:16

PCsabi írta:Barátságos meccs:
KATT
Erről van valami videó is?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
PCsabi
aka Game90

2016.08.03. 23:13:32

Roberto Martínez has been appointed the new head coach of Belgium.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2016.08.03. 23:11:29

Barátságos meccs:
KATT
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.08.03. 22:26:40

VEB: Jatszik a Marseille :-D (kopp kopp kopp)
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.02. 20:08:57

MessiNeymarSuarez írta: Bár ha már nem fog Bigliákat játszatni akik alibiznek, és Higuaint nem rakja be a legfontosabb meccsre mert tudja hogy nem elég erős ahhoz fejben, akkor már előrébb van a válogatott mint Tatával... :D

De ne legyen igazam, és cáfoljon rám.
Tataval szerintem összességében nem volt semmi baj. Az tavalyi Copan még nem volt igazi a csapat, de az idein már nagyon egyben volt és egészen a döntőig baromi jól fociztak. A döntőben pedig jött a szokásos mentális blokk amivel nem biztos, hogy egy edző tud mit kezdeni. Kívülről nem lehet megállapítani, hogy egy mentális blokkban mennyire van benne az edző és mennyire a játékosok személyisége. Vannak olyan játékosok akiknek a játéka a kiélezett szituációkba visszaesik és ha ez kódolva van azzal nem tud mit kezdeni egy edző. Egyébként sose értettem, hogy miért ítélik meg ennyire negatívan Tata munkásságát az itteni kudarca miatt amiről egyébként ő nem tehet és teljesen elkerülhetetlen volt ( ez nem neked szólt).

Tudom, hogy te nagyon utálod Bigliat, de szerintem egyáltalán nem egy rossz játékos. Ő egy klasszikus vkp akinek nem a támadásépítés a dolga hanem a rombolás ettől még szerintem nem lesz alibi a játéka. Higuain játszatását én se nagyon értettem, de akárhányszor becserélte Agüerot megértettem Tatat. A döntőben is már alig vártam, hogy lecseréljék, de Kun még rosszabb volt mint Higany.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.02. 18:27:30

Veidt_madridista és Alfa, köszönöm szépen a részletes kifejtéseket :)

Magyarul szólva akkor megint csak névben lett elintézve jóeséllyel az edző poszt, és nem pedig a valós problémákat sikerült kiküszöbölni.

Bár ha már nem fog Bigliákat játszatni akik alibiznek, és Higuaint nem rakja be a legfontosabb meccsre mert tudja hogy nem elég erős ahhoz fejben, akkor már előrébb van a válogatott mint Tatával... :D

De ne legyen igazam, és cáfoljon rám.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.02. 17:59:56

Bauzaról nem tudok semmit Bilesarol egy-két dolgot tudok.

Baromi tapasztalt edző hisz volt már szövetségi kapitány ( Chile,Argentína) és megfordult pár nevesebb klubnál is ( Bilbao,Marseille). Nemcsak tapasztalt hanem elképesztően jó is. Elég ha csak annyit mondok, hogy Guardiolara is nagy hatással volt, elvileg mielőtt elfogadta volna a Barca kispadját egy egész éjszakát végig beszélt Bielsaval és később Pep a világ legjobb edzőjének nevezte. A csapataival ugyanúgy egy totális futballra hajazó focit játszat csak ő általában ezt 3-3-1-3-ban teszi (szerk: közben látom, hogy össze-vissza írják, hogy milyen formációban játszatja a legtöbbet a csapatait úgyhogy ha valaki többet tud erről az pls írja le). A játékrendszerének az alapja -csak úgy mint nálunk- a gyors letámadás, ebből gondolom kiderült, hogy ő is a támadó foci híve :). Nekem ami legjobban tetszik nála az a maximalizmusa, csakúgy mint Pep ő is elképesztően sokat videózik és elemzi az ellenfél játékát és addig nem nyugszik amíg nem ismeri teljesen az ellenfél taktikáját. Viszont ahogy az szokott lenni a zsenikkel nehéz boldogulni és ez vele is így van. Gondolom erről a Lazios esetről hallottál, de ezen kívül még voltak érdekes dolgai. A Marseilletől például egy viszonylag jó év után az első bajnoki forduló után lelépett. Mindent elárul róla, hogy a beceneve El Loco ami csak annyit jelent, hogy őrült :D. Illetve még a maximalizmusa miatt hajlamos rá, hogy két-három év után egyszerűen kiég és távozik.

Ha megnézed az eredménysorát akkor azt láthatod, hogy jóformán még semmit se nyert pedig nagy dolgokat vitt véghez. Az EL-ben döntőig vezette a Bilbaot aztán ő rakta le Chilében annak a focinak az alapjait amelyet később Sampaoli révén egészen magasra repítette az addig gyengécske chilei focit.

Összességében nagyon örültem volna neki ha kinevezik az argentinok élére mert én nagyra tartom és szerintem baromi feküdt volna a focija Messiéknekja és ha már Messi,abban biztos vagyok, hogy elég lenne annyi, hogy Bielsa csúnyán néz Messire és ő már húzna is haza a válogatottba. Viszont mivel teljesen kiszámíthatatlan az ürge így teljesen érthető, hogy inkább nem őt nevezte ki az argentin szövetség.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Veidt_madridista
Madridista

2016.08.02. 17:36:01

Bielsa nem rossz edző egyáltalán. EL és CdR döntőig vitte Bilbaót, előtte a chilei válogatottat is szépen felépítette. A Marseillenél annyira nem követtem, annyit tudok hogy összeveszett a vezetőséggel, ott egyébként elég komoly keret volt a keze alatt. Idén a Lazióhoz ment volna, de az idióta tulaj miatt nem lett végül belőle semmi. Kb minden komolyabb csapatánál a 3-3-3-1 felállást kedvelte többnyire, ez is jól mutatja hogy kedveli a kontrás játékot és a labdabirtoklást. Még annyit hallottam róla hogy nagyon sok videót összegyűjt játékosokról, és kianalizálja őket.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.02. 17:26:02

Alfa írta: Bielsa vagy Bauza ?
Bielsára gondoltam, de Bauza is érdekel, bár aligha fog Messi visszamenni a válogatottba 2018-as VB előtt.

Az lenne az igazán csúnya, ha Messi nélkül döntőig mennének, és Higuain minden helyzetet beverne.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.02. 17:18:33

MessiNeymarSuarez írta:
Bielsáról cikkeztek sokszor, és sokan örültek volna neki, ő milyen edző?
Bielsa vagy Bauza ?
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.02. 17:09:16

Alfa írta:Edgardo Bauza lett az argentin válogatott szövetségi kapitánya. Az eddigi pályafutása: "Az 58 éves tréner játékosként hazájában a Rosario Centralban és az Independientében futballozott, majd játszott Kolumbiában és Mexikóban is. Edzőként 2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo együttesével hódította el a Libertadores-kupát, legutóbb a brazil Sao Paulo kispadján ült." NSO

Jobban örültem volna egy olyan edzőnek aki nemcsak Dél-Amerikában edzősködött. Láthatjuk, hogy a brazilok a hagyományaik miatt szenvednek már évek óta. Nagyon reméltem, hogy az argentinok nem fognak ebbe a hibába esni. Így az is elég valószínű, hogy Messi egy ideig nem lesz válogatott, nem hiszem, hogy egy ilyen kaliberű edző megtudná őt győzni.

+1 Elvileg Maradona ingyen felajánlotta a szolgálatait a szövetségnek, de ők hálistennek figyelembe se vették. Vicc az az ember :lol:
Bielsáról cikkeztek sokszor, és sokan örültek volna neki, ő milyen edző?
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.02. 16:22:49

bár nem ismerem a palit, de nekem így "stat" alapján egy martino 2-nek tűnik.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.08.02. 16:06:04

Edgardo Bauza lett az argentin válogatott szövetségi kapitánya. Az eddigi pályafutása: "Az 58 éves tréner játékosként hazájában a Rosario Centralban és az Independientében futballozott, majd játszott Kolumbiában és Mexikóban is. Edzőként 2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo együttesével hódította el a Libertadores-kupát, legutóbb a brazil Sao Paulo kispadján ült." NSO

Jobban örültem volna egy olyan edzőnek aki nemcsak Dél-Amerikában edzősködött. Láthatjuk, hogy a brazilok a hagyományaik miatt szenvednek már évek óta. Nagyon reméltem, hogy az argentinok nem fognak ebbe a hibába esni. Így az is elég valószínű, hogy Messi egy ideig nem lesz válogatott, nem hiszem, hogy egy ilyen kaliberű edző megtudná őt győzni.

+1 Elvileg Maradona ingyen felajánlotta a szolgálatait a szövetségnek, de ők hálistennek figyelembe se vették. Vicc az az ember :lol:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése