Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2012.12.30. 19:47:25

csak felvetésként írom,mert ezen agyalok egy ideje.
nem tartom lehetetlennek,hogy cr elmegy a nyáron és az árából a falcao-bale pack érkezik.
ez mennyire hülyeség?
ronaldo körül mindig nagy a hiszti,vannak ilyen-olyan hírek. a tottenhammel van valamiféle egyezség vagy nem tudom hogy nevezzem,valami baráti szerződés. falcao meg dobbantani fog szerintem,mert abból a csapatból jelenleg a maximumot hozzák ki és úgy hiszem,eddig ér az a bizonyos takaró. ha tovább akar lépni,akkor lép.

egyrészt örülnék,mert a csapatjátéknak használna és a jelenlegi forma alapján a két csatár együtt nem ér egy falcaot. másfelől nem lelkesedek,mert bale-re nincs szükség. kp-ra van szükség és más taktikára(amibe cr nem biztos,hogy belefér).
MatyiG
Adminisztrátor

2012.12.29. 16:34:06

Bale szerintem MU-ban világklasszissá nőhetné ki magát, viszont Hispániában nem fog bejönni neki az élet.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.29. 15:43:40

Bale dologhoz mit szóltok madridisták?

Szerintem baromi nagy hülyeség lenne.
Egyrészt amiről írnak, hogy 50-60 milla. Mire? Oké ügyes gyerek meg minden, de ennyiből kb. vehetnétek egy simán jobb képességű szélsőt, plusz egy embert Xabi mögé. (mondjuk ő úgy is tök fiatal, meg bírja még vagy 100 évig a 60 meccset szezononként...)

Másrészt meg semmivel nem lennétek előrébb vele, mint mondjuk María-val.

Spurs meg elképesztő tehetséggel árusítja ki a játékosait. Berbatov és Modric is bőven a valós érték felett ment és ha ez is megvalósul akkor aztán lehet dőzsölni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.12.29. 13:42:00

Sport1-en Klasszikus megy!
Illetve dec.31-én 12:00-0:00-ig folyamatosan, 6db meccset fognak leadni. Aki nem megy bulizni, egész jó időtöltés!
Firefox
Capitá del Barça

2012.12.28. 19:48:38

Nem akarom bomlasztani a fórumot, szigorúan csak a poén kedvéért, semmi bántás :)

-Apa, a szavannán élünk, mit jelent az hogy fázni?
-Nem tudom, kérdezd meg a madridistákat. :lol:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.28. 19:11:12

Capon írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/12/27 ... suk_messit

"Pérez Ronaldonak: Annyi pénz kell nekünk érted, hogy megvehessük Messit"
:mrgreen: :lol: De jót röhögtem ezen a címen =D>
Nem tudom mennyi valóságalapja van ennek. Perez remek üzletember, nem gondolom, hogy ilyent mondott volna. Ha el is adják Ronaldót nekik minél több pénz kell, ehhez az kell, hogy a portugál jól játsszon s ehhez szükséges, hogy viszonylag rendbe legyen a lelke.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.28. 12:18:27

Capon írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/12/27 ... suk_messit

Ha tényleg ezt mondta Perez, akkor ezzel nagyon a lelkébe taposhatott szegény C-nek, hisz már így is Messi fóbiája van.
Egyébként szerintem Ronaldo közel sem pótolhatatlan. Igaz, nagyon sok gólt lő, de a csapatjátékban meg inkább inkább hátráltatja a csapatot. Szerintem pl. ha a Real leigazolná helyette Falcaot, nem gyengülnének jelentősen, + az érte kapott pénzből még másokat is lehetne igazolni, összességében jobb is lehet a Real, mint Ronaldoval, főleg hogy a feszültség, ami most körülötte lehet semmi jót nem tesz a már az így is a béka segge alatt lévő csapatmorálnak.
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.28. 12:08:04

http://barcanoticias.blog.hu/2012/12/27 ... suk_messit

Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2012.12.27. 19:49:13

Roncinak egy dolgot szúrhattak el a nevelésében, de azt nagyon: Gyerekkorában vélhetően állandóan hagyták nyerni a szülei. Emiatt nem tanulta meg a vereség emelt fővel való elviselését. Az összes hisztijének, "szomorúságának" ( Bruhhahhaaa), elégedetlenségének hátterében egyetlenegy ember áll: Leo.
Ha a legjobb akar lenni, első számú szabály a tisztelet a riválisok iránt. Ez nála alapból hiányzik.
És adom a lentebb írtakat: Szerződjön bárhová, mindig lesz nála jobb játékos, amíg Messi egészséges, és aktív.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.27. 19:22:16

Mezner2 írta:nehezményezi, hogy elképesztő termelékenysége dacára a Real nem tudta őt hozzásegíteni legalább még egy Aranylabdához, illetve a személyével kapcsolatos marketingjogok terén sem tudott kedvező megállapodást kicsikarni.
Azért nem kap Aranylabdát, mert Messi jobb nála. Mehet akármelyik klubba, ez így marad, erre nem gondolt? Ami a marketingjogokkal kapcsolatos dolgot illeti, azt lehetne orvosolni, de gyanítom, inkább előbbi az, ami igazán fáj neki. Egyébként nem irigylem CR-t, mert valóban rossz érzés, ha ember a legjobb akar lenni, de van nála jobb. De ezen túl kéne már tennie magát, mert már egyértelműen a teljesítménye rovására megy, hogy nem bírja elviselni, hogy az argentin a legjobb. A tavalyi szezon végén szembetűnő volt, hogy mikor Messi elkezdte brutális mennyiségben termelni a gólokat, ő úgy vált egyre görcsösebbé, jöttek a kihagyott büntetők, pedig előtte nagyon nagy százalékban érvényesítette őket.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.27. 18:45:13

" Cristiano Ronaldo nem fogadta el a Real Madrid szerződés-hosszabbítási javaslatát, és évi nettó 15 millió euró ellenében sem volt hajlandó 2018-ig elkötelezni magát a királyi gárdához.

A madridi AS napilap címlapsztorija szerint Cristiano Ronaldo nem fogadta el a Real Madrid szerződés-hosszabbítási ajánlatát, és legkésőbb 2015-ben szeretné elhagyni a királyi gárdát.

Pedig nem kapott rossz ajánlatot (sőt…) a portugál támadó, hiszen a hat évre, 2018-ig szóló megállapodásban az eddigi nettó 10 helyett immár nettó 15 millió eurós fizetést kínáltak neki. CR7-nek azonban nem a pénzzel, hanem a körülményekkel vannak gondjai – így az AS. Továbbra sem érzi komfortosan magát, nehezményezi, hogy elképesztő termelékenysége dacára a Real nem tudta őt hozzásegíteni legalább még egy Aranylabdához, illetve a személyével kapcsolatos marketingjogok terén sem tudott kedvező megállapodást kicsikarni.

Az AS szerint a Real előtt most több út áll: már a januári átigazolási időszakban "megszondáztatja" a piacot; ezt csak nyáron teszi meg; megvárja, amíg lepereg Ronaldo jelenlegi szerződése, és 2015-ben ingyen mond le róla. Az utóbbi kevésbé valószínű, a télen elsősorban a PSG tudna több mint 100 millió eurót előteremteni, de Ronaldo oda nem igazán akar menni, ő sokkal inkább Manchesterbe vágyik. Csakhogy a Unitednek a télen inkább a banki kamatok és kölcsönök törlesztésével kell törődnie, így inkább a nyáron tudna pénzt áldozni Cristiano Ronaldóra."

Érdekes. Messi vs CR hosszabbítási ügy,feel the difference
Firefox
Capitá del Barça

2012.12.26. 15:31:25

Azt még nem tudni biztosra, hogy távozik-e vagy sem, de annyi fix, hogy írt nekünk egy karaj számot és a játékosaival le is forgatta a klipet. Nagyon jó lett. :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=-rXjGy2Yobo
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
Deus
Boixos Nois

2012.12.26. 15:26:43

hát ez ultragáz... Akkor mit is csinál a kapusedző eddig, ha nem áll szóban Casillassal? Jelbeszédet nyom vagy mit?
KépKép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.26. 15:26:34

A Marca információi szerint az egész Casillas-ügy hátterében a Real Madrid kapusának és a királyiak kapusedzőjének megromlott viszonya áll. Mint arról korábban beszámoltunk Iker Casillas csak a cserepadon kapott helyet a Real legutóbbi bajnoki mérkőzésén. A sportsajtó azóta a váratlan döntés okait kutatja. A spanyol lap az állítja, Iker Casillas és Silvino Louro kapusedző két hónapja nincsenek beszélő viszonyban egymással. José Mourinho vezetőedző ugyanakkor nagyon szoros kapcsolatot tart fenn munkatársaival, bizalmasaiként tekint a stábtagokra, így nagy valószínűséggel Lourno hatására döntött úgy, hogy a kispadra ülteti a saját nevelésű, 128-szoros válogatott, világ- és Európa bajnok kapust, aki nem mellesleg a Real Madrid csapatkapitánya is (volt).
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.26. 15:07:45

Alapjáraton normális, ha az edző megrendszabályozza a játékosait. Az is normális, ha az elnök megrendszabályozza az edzőt.

A Madridnál viszont Mou az elnök fejére nőtt. Perez, a Real Madrid elnöke gyakorlatilag egy pojáca lett, és ezt hajlandó volt bevállalni egyetlen bajnoki címért - több vélhetően nem lesz, ha rajtunk múlik, márpedig rajtunk múlik. A mi gyengélkedésünk mellett Mou szokásos vuduzása hozta meg a tavalyi címüket, a szájkarate-hős "2.évben jó vagyok, higgyétek el"-című fanatikus lírai műsora. (Eposz sosem lesz belőle...de még kisregényre sincs sok esély).

A másik probléma, hogy az edző nagyjából azóta mérges Casillas-ra (és még pár klubtársra), amióta az utóbbi barátkozni mert katalán barátaival. Ez nem normális dolog, ez nem számít alapjáratnak.
Illetve az sem egészséges, hogy Mou alapvetően a rothadásból, a zavarkeltésből, a szrkavarásból él, és minden egyes helyen ezekből az elvekből "építkezik". Támogatom azokat a játékosokat, akik nem kérnek ebből - attól függetlenül, hogy az edző az úr.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.12.26. 15:05:51

Casillas jöhet hozzánk.Valdest 2 meccs alatt kiszorítaná a kezdőből. :twisted:
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.26. 14:38:09

Nem tudom pontosan mi folyik Madridban, de ha ezeknek a fele is igaz remélem szurkolói részről nem hadják hogy kikezdjék Casillast, és Zsozét intik távozásra. Casillas értékesebb ember mint a vezetőségük 90%-a eggyüttvéve.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
ab1daL
Director del Fútbol

2012.12.26. 14:07:07

Kíváncsi vagyok, melyik megy előbb el Madridból.. Már nem vagyok benne biztos, hogy a portugál...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Charlie
Öreg Harcos

2012.12.26. 14:03:56

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Boixos
Llegenda del Barça

2012.12.25. 23:22:31

LG, azt is aláírom, h nem lehet mindent murinnyó nyakába varrni, sztem a fejtől büdösödött be a "láb", azaz perez nosztalgiázása miatt tartanak ott, ahol. láthatóan elég nehezen nyeli be az öreg, h az első érájának gáláját nem fogja visszahozni, ha beszrik, akkor sem. nem tudom, h az emiatti frusztráltság mennyire befolyásolhatja casillast, de akár ez is téma lehet. másik ilyen "probléma" számukra, ahogy te is írtad, a barca, aminek meg örülünk, remélem, még sokáig!
tehát ha nem is elsőszámú oka, de mindenesetre egy elég nagy generátora a balhéknak az edző, és ez nem biztos, vagyis biztos, h nem fogja előrébb vinni a madrid dolgait. gondolom, nem véletlenül szurkolt a maradásának egy stadionnyi barcás, akikhez ezúton csatlakozom én is! :)
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.25. 21:49:20

Boixos írta:LG, tök igazad van abban, h nagyon nem jó az, amikor játékosok irányítanak egy klubnál, én is utálom, amikor bármit csinálhat egy edző, mégis az lesz meg, amit a brigádon belüli kiskirályok összehoznak. ez undorító, sunyi dolog, de sztem casillas esetében nem erről lehet szó (persze ezt kizárólag kívülállóként gondolom így, tudja a franc, h mik mennek az öltözőjükben és úgy általában a háttérben). sztem ha vki, akkor a jelenlegi csapatból casillas az egyik, aki maximálisan lojális a klubjához, sztem az a gyerek úgy kel és úgy fekszik le minden nap, h az a célja, h a madrid előrébb legyen. voltak már vele murinnyónak régebben is problémái, ugye azt sem nézte jó szemmel, h xavival és pár válogatott barcással jóban vannak. ezen kívűl ő a csk, akinek a csapatot is képviselnie kell a technic. staff felé, innen is lehetnek problémák bőven. murinnyó úgy ment oda, h abszolút szabad kezet kért és kapott az elnökségtől. ez a szitu akkor is fennáll, ha esetleg ámokfutást rendezne, jelenleg erősen így fest a dolog. van egy kummanagy flash murinnyó körül, h ugye "ahovamegyotta2.évbenleesikablstb", ez lehet, h most itt megáll, gondolom, emiatt is fokozódhat a feszkó, amit azzal próbál meg kezelni (sztem hülye fejjel), h letöri a lábait annak az embernek, akinek az első számú szövetségesének kellene lennie a csapatnál. megteheti, mert 20 misiért lehetne elküldeni, ezzel meg azért el kellene számolnia a főnökségnek is a sociók felé.
sztem lehet, h "most az egyszer" nem a portugálnak van igaza, lehet, h van olyan, amit ő is szrul csinált. ő az az ember, aki a valóban nagy sikerei miatt picit elbillent magától és azt hiszi, h neki már mindent lehet.
az ilyenek szoktak aztán akkorát pofára esni, mint az ólajtó.
lehet, h ez előtt a szitu előtt áll ő is.

(az ikonokkal nem a kiégett játékosokra gondoltam, hanem inkább valdanora és ahogy hallani zidane-ra, akiket szintén az ő javaslatára pattintottak le)
Zidane-rol nem hallottam, de Valdanoval emléksze, hogy nagyon nem jöttek ki, vmelyiküknek menniük kellett, és szerintem jó döntés volt inkább őt elküldeni.
Nem is feltételez, hogy Casillas rosszat akarna csapatának, meg azt sem, hogy a nagy arca, vagy egyéb okok miatt bomlasztaná a csapatot, mert tudom, hogy más fajta játékos, mint akik ezt csinálják. Nyilván igazi madridistaként jót szeretne csapatána, de hiába akar jót, lehet, hogy mégis rosszat tesz. Tényleg innen nehéz belelátni, mi folyik ott az öltözőn belül, de nekem vannak sejtéseim, ezek nem megalapozottak, de akár lehet bennük valami...
Casillas ugye a régi nagy, galaktikus Mardid képviselője, és lehet, hogy ő még mindig azokat az időket szeretné viszont látni, és ezért nem fogadja el Mourinho reformjait, aki egy másik úton jár. Tavaly is már lehetett hallani, hogy feszültség van köztük, de akkor a sikeresség miatt ezek nem lettek igazán felkapva. Nyilván az ő klikkje, aki leginkább talán a spanyol játékosokból állhat, ugyanezt szeretné, mint ahogy nagyon sok madridista is szintén. A galaktikus Real féle játékot várják, azokat a sikereket, hogy a Real legyen a legjobb a világon, minden játékos álma, az úriemberek klubja, stb. De szerintem ép ez a hozzáállás a Real nagy lépfenéje, hogy egy elmúlt kort akarnak visszahozni, de ez egyszerűen lehetetlen. Most más időket élünk, a világ legjobb csapata a Barcelona, ahogy Spanyolország első számú csapata is jelenleg, most őket kell legyőzni, ami viszont igencsak nehéz feladat, mert a Barca egy hosszú, sok éves tudatos építkezésnek köszönheti a jelenlegi helyzetét. A madridisták meg mit akarnak? Azt, hogy nyár alatt csináljon az aktuális elnök, vezetőség, edző egy olyan csapatot, ami jobb lesz mint a Barcelona. De ez lehetetlen. Mourinhonak azonban többször sikerült megszorítania, és megvernie is ezt a Barcát, igaz, olyan eszközökkel, melyek sok mindenkinek nem tetszettek, könnyen lehet, hogy Casillasnak sem, innen fakadhat az ellentét közte, és a portugál között. De ezt a Barcát csak ezekkel az eszközökkel lehet megverni rövid távon. Vannak más megoldások is, de azok csak hosszú távon, évek alatt hozhatnának sikereket, de a madridisták mohósága, egoja miatt erről szó sem lehet.
A másik sejtésem, hogy talán a spanyolok és portugálok között lehet viszály a csapaton belül, ezt igazolná pl. ugye a Pepe esete a kapitányi karszalaggal, illetve korábban is láthattuk, hogy CR nincs teljesen harmóniába többiekkel. Ebben az esetben a spanyolok vonal vezetője Casillas, a portugálok pedig CR-ékből állnak. De ez is csak találgatás persze, de szerintem ezt is már többen megfigyelhették.
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy sokan a jelenlegi válságot csak Mourinho számlájára írják. Holott számos olyan probléma jön elő, melyek már a Mourinho előtti években megvoltak a többi edző alatt is: öltözőn belüli feszültség, az új igazolások 1-2 szezon után kiégnek, edző és vezetőség közötti konfliktusok, stb. Nem azt mondom persze, hogy Mourinho nem hibás, csupán azzal nem értek egyet, amit sokan állítotok, hogy ezeket a dolgokat kizárólag ő generálná, mert nem, ezek a betegségei a Madridnak 2004 óta megvannak, rövid időszakokra sikerül csak elnyomni, aztán újra és újra előjönnek. És bizony ebben vmilyen szinten benne lehet a keze Casillasnak is, a "régi rend" képviselőjének.
miihii
KHAL

2012.12.25. 15:53:07

LG írta: A jelenlegi helyzet: nem igazán látok bele, hogy milyen helyzet uralkodik a csapaton belül, de Casillas lehet az egyik csapatmorált bomlasztó tényező, és ezért akarja őt Mourinho rendre utasítani. Könnyen lehet, hogy ebbe bele is bukik a portugál, de nem hinném, hogy ettől még a Real öltőzőjén belül eltűnik a feszültség a játékosok között. Casillas akármekkora ikon is, nem szabadba, hogy nagyobb befolyása legyen, mint a mindenkori edzőnek, ő is egy játékos, neki is alá kell vetnie magát a csapatérdeknek, és az edző utasításainak. Ha ezt nem teszi meg, azzal sokat árt a csapatnak.
Itt persze mindenki Mourinhora dobálja a sarat, mert őt nem szokás szeretni, Casillas pedig szent tehénnek számít Madridban, pedig lehet, hogy utóbbi IS alaposan felelős a kialakult helyzetért.
.
Nyilván vmilyen formában, szinten Iker is felelős a jelenlegi helyzetért, viszont amennyire lejön róla és az eddigi pályájáról, nem az a bomlasztó személyiség, nem a kihanemén, önző, kibírhatatlan ember. Ráadásul nagyobb madridista, mint jo5é lenne, ha akár 120 éves koráig a klubnál maradna. És mint a régi reál egyik (utolsó) oszlops tagja, aki saját nevelésként hírmondója a korábbi mentalitásuknak, szellemiségüknek, sztem besokallt attól, amit a portugál művel a klubbal. Gondolom nem puccsra szánta el magát, csak azért elmondja a véleményét a dolgokról. Ez meg ugye nem játszik Múúnál. Hozzáteszem, egyértelműen alá kell rendelnie magát minden játékosnak az edző akaratának, de van az a szint, ahol azért már talán megosztja az öltözőt, amit a tréner akar. Plusz ebben alaposan benne lehet az a sok megnyilvánulás, amiben érintve akár, vagy ténylegesen, de beszól a játékosoknak. Ami megintcsak önmagában nem lenne baj, csak abban a jellegzetes jo5é formában, ahogy ő szokta. És leginkább a stílusával, egocentrikus viselkedésével, a játékosokra való kakidobálással lehetnek bajok. Amik sztem nagyobbak, mint az, h Iker visszaszól. Ugyanis az öltözőben is a csékának lehet a legnagyobb véleményalkotási joga, ráadásul biztosra veszem, h nincs egyedül az "ellenzékben" a kapus. Maximum nem annyira adnak ennek hangot, nem akarják kihúzni jo5énál a gyufát, mert ismerve őt minden követ megmozgatna később (még a klubot elhagyva is már), h leszedje róluk a keresztvizet, mert tudjuk mennyire szokása,h mindig mindenért kizárólag más a hibás, ok, felelős. Ha néha bevállalja a felelősséget, akkor is olyan második félmondattal, h azzal már félig már másra mutogat.

És igen, valszeg akkor sem egyhamar múlna el az öltözői hangulat, de ez nem feltétlenül Iker hibája, hanem inkább az edzőfejedelem keze munkája ez is. Mérgezi a levegőt maga körül, nem tudom még mindig máshogy kifejezni...

Iker talán megpróbálja menteni a menthetőt, de ha magára marad, illetve kevesen állnak mellé, akkor a maradék tartását is elvesztíheti a klub. Pedig erkölcsileg morálisan már így is alaposan meg vannak rogyva. És ez nem Iker aknamunkájának a folyománya.

Talán ő lehet az az egyetlen épeszű még a klubnál, aki tenni akar azért, h blankók normális mederben maradjanak... Illetve visszataláljanak.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
barcalaci84
Jugador d'estrella

2012.12.25. 15:38:28

A holland válogatott, vagy Rijkaard féle Barca utolsó két éve tökéletes példa, hogy milyen az, ha az edzőnek néhány játékos nem hajlandó alávetni magát. Mindkét csapat nagyon erős kerettel rendelkezett, de a fekete bárányok megpecsételték a sorsukat.
ezzel abszolút egyetértek, viszont ha Mou-t valamelyik Barca edzőhöz kéne hasonlítani akkor az Gál Lajos lenne...

szakmailag szintén kíváló , arrogáns főnökösködő, teljhatalmat kapó edző volt ő is...el is ért sikereket egyből a sajátos stílusával, de az ilyen edzők hosszútávon nem képesek a sikerre ....
annyira megosztó személyiségek, hogy ez az öltözőben is egyre i nkább megmutatkozik...
kezdetben a közös célok , sikeréhség még összekovácsolja a játékosokat, de az idő haladtával ugyanúgy megosztják az öltözőt mint ahogy szurkolókat
Boixos
Llegenda del Barça

2012.12.25. 15:33:12

LG, tök igazad van abban, h nagyon nem jó az, amikor játékosok irányítanak egy klubnál, én is utálom, amikor bármit csinálhat egy edző, mégis az lesz meg, amit a brigádon belüli kiskirályok összehoznak. ez undorító, sunyi dolog, de sztem casillas esetében nem erről lehet szó (persze ezt kizárólag kívülállóként gondolom így, tudja a franc, h mik mennek az öltözőjükben és úgy általában a háttérben). sztem ha vki, akkor a jelenlegi csapatból casillas az egyik, aki maximálisan lojális a klubjához, sztem az a gyerek úgy kel és úgy fekszik le minden nap, h az a célja, h a madrid előrébb legyen. voltak már vele murinnyónak régebben is problémái, ugye azt sem nézte jó szemmel, h xavival és pár válogatott barcással jóban vannak. ezen kívűl ő a csk, akinek a csapatot is képviselnie kell a technic. staff felé, innen is lehetnek problémák bőven. murinnyó úgy ment oda, h abszolút szabad kezet kért és kapott az elnökségtől. ez a szitu akkor is fennáll, ha esetleg ámokfutást rendezne, jelenleg erősen így fest a dolog. van egy kummanagy flash murinnyó körül, h ugye "ahovamegyotta2.évbenleesikablstb", ez lehet, h most itt megáll, gondolom, emiatt is fokozódhat a feszkó, amit azzal próbál meg kezelni (sztem hülye fejjel), h letöri a lábait annak az embernek, akinek az első számú szövetségesének kellene lennie a csapatnál. megteheti, mert 20 misiért lehetne elküldeni, ezzel meg azért el kellene számolnia a főnökségnek is a sociók felé.
sztem lehet, h "most az egyszer" nem a portugálnak van igaza, lehet, h van olyan, amit ő is szrul csinált. ő az az ember, aki a valóban nagy sikerei miatt picit elbillent magától és azt hiszi, h neki már mindent lehet.
az ilyenek szoktak aztán akkorát pofára esni, mint az ólajtó.
lehet, h ez előtt a szitu előtt áll ő is.

(az ikonokkal nem a kiégett játékosokra gondoltam, hanem inkább valdanora és ahogy hallani zidane-ra, akiket szintén az ő javaslatára pattintottak le)
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.25. 14:04:19

Boixos írta:akármekkora pápa a mú, sztem ezzel a casillas-os történettel elásta magát. ha volt olyan a csapatnál és a sleppnél aki eddig nem utálta, az ezek után már biztos, h nem lesz iránta közömbös, h finoman fogalmazzak. ráadásul, ahogy hallani, ez nem az első esete volt a portugálnak, h ikonokhoz nyúlt hozzá, mentek is el már miatta a brigádból, ha igaz.
a szalmaszálról meg annyit, hogy olyan csapattal, akik már nem állnak ki az edzőjükért, soha az életben nem fog bl-t nyerni.
Az utolsó bekezdésed valószínű, hogy be fog igazolódni. De egyébként szerintem nem kell annyira védeni az a Real jelenlegi ikonjait sem, mert ők is a klub kerékkötői. Pl. akik már elmentek Mourinho érkezésekor, vagy az előtt, pl. Raul, Guti. Egyértelműen évekig csak hátráltatták a csapatot, a nevükből éltek, jóval hamarább kellett volna őket elküldeni, de ugye nem lehetett, mert ikonok voltak. Az sem véletlen, hogy a spanyolok akkor lettek végre sikeresek, mikor Aragonés kiiktatta a beteg fogat.
A jelenlegi helyzet: nem igazán látok bele, hogy milyen helyzet uralkodik a csapaton belül, de Casillas lehet az egyik csapatmorált bomlasztó tényező, és ezért akarja őt Mourinho rendre utasítani. Könnyen lehet, hogy ebbe bele is bukik a portugál, de nem hinném, hogy ettől még a Real öltőzőjén belül eltűnik a feszültség a játékosok között. Casillas akármekkora ikon is, nem szabadba, hogy nagyobb befolyása legyen, mint a mindenkori edzőnek, ő is egy játékos, neki is alá kell vetnie magát a csapatérdeknek, és az edző utasításainak. Ha ezt nem teszi meg, azzal sokat árt a csapatnak.
Itt persze mindenki Mourinhora dobálja a sarat, mert őt nem szokás szeretni, Casillas pedig szent tehénnek számít Madridban, pedig lehet, hogy utóbbi IS alaposan felelős a kialakult helyzetért.
A holland válogatott, vagy Rijkaard féle Barca utolsó két éve tökéletes példa, hogy milyen az, ha az edzőnek néhány játékos nem hajlandó alávetni magát. Mindkét csapat nagyon erős kerettel rendelkezett, de a fekete bárányok megpecsételték a sorsukat.
Válasz küldése