Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Személyes fizikai erő, amint Angliában. Nem csak rendőrök,hanem biztonságiak is, testtel álljanak ellen. A könnygáz nem hogy első, de semmilyen eszköznek nem elfogadható.Mihu írta:Akkor mit tudnál elképzelni egy rendőrnél a könnygázon kívül, amivel rendszabályozni tudna? Mi férne el nála amit könnyen lehet használni? Ezt most mindenféle irónia és rossz szándék nélkül kérdezem. Ha fegyvert fogna rá, azzal megint nem lennénk előrébb, sőt, sokkal hátrébb mert ha valakire fegyvert fognak, az már túlmegy minden határon.Kalap1988 írta: Kellenek jogszabályok is és a csendőrséggel egy nekem kedves intézmény példáját hoztad fel, de biztos vagyok benne, hogy nem a könnygáz az egyetlen eszköz, ezt nem tudom elképzelni, már ne haragudj. A könnygázzal pedig nem lehet semmit sem elérni. Ha valamiért nem viszik a gyerekeiket az emberek meccsre az a könnygáz. Teremtsük meg a jogszabályi környezetet, de ezzel a rosszul működő és korrupt rendőrséggel nem lehet. Sajnos akkora problémák vannak a szervezeten belül, hogy valószínűleg csak tabula rázával lehetne egy jól működő szervezetet létrehozni .
Kinek mi. Nézőpont kérdése.Barcaman14 írta:Ez egy jó nap. A Loki nyert, a Vidi pedig otthon meglepő vereséget szenvedett a Honvédtól. 0-2! Így már csak 5 pont a hátrány. Sokkal szimpatikusabb.
Igen, igen, erről hallottam én is történeteket. De az, h ma nem tisztelik a rendőröket, a rendőrök hibája is. Úgy gondolom sokkal komolyabban kéne képezni a rendőröket. Az én szememben egy ideális rendőrnek már a kinézete olyan, h nem igazán szeretne senki összetűzésbe kerülni vele, e mellett magasan képzett az utcai harcban, nem riad meg semmitől, és nem habozik, ha a helyzet úgy hozza, h ki kell osztani egy nagy verést.Régen ahogy a szüleim és nagymamám elmesélik, a csendőr ha csak végigment az utcán, mindenki vigyázállásba vágta magát. És akkor még nem szólt egy szót se, csak a puszta jelenlétével tiszteletet parancsolt magának. Most meg nekimennek a rendőröknek...
Akkor mit tudnál elképzelni egy rendőrnél a könnygázon kívül, amivel rendszabályozni tudna? Mi férne el nála amit könnyen lehet használni? Ezt most mindenféle irónia és rossz szándék nélkül kérdezem. Ha fegyvert fogna rá, azzal megint nem lennénk előrébb, sőt, sokkal hátrébb mert ha valakire fegyvert fognak, az már túlmegy minden határon.Kalap1988 írta: Kellenek jogszabályok is és a csendőrséggel egy nekem kedves intézmény példáját hoztad fel, de biztos vagyok benne, hogy nem a könnygáz az egyetlen eszköz, ezt nem tudom elképzelni, már ne haragudj. A könnygázzal pedig nem lehet semmit sem elérni. Ha valamiért nem viszik a gyerekeiket az emberek meccsre az a könnygáz. Teremtsük meg a jogszabályi környezetet, de ezzel a rosszul működő és korrupt rendőrséggel nem lehet. Sajnos akkora problémák vannak a szervezeten belül, hogy valószínűleg csak tabula rázával lehetne egy jól működő szervezetet létrehozni .
Kellenek jogszabályok is és a csendőrséggel egy nekem kedves intézmény példáját hoztad fel, de biztos vagyok benne, hogy nem a könnygáz az egyetlen eszköz, ezt nem tudom elképzelni, már ne haragudj. A könnygázzal pedig nem lehet semmit sem elérni. Ha valamiért nem viszik a gyerekeiket az emberek meccsre az a könnygáz. Teremtsük meg a jogszabályi környezetet, de ezzel a rosszul működő és korrupt rendőrséggel nem lehet. Sajnos akkora problémák vannak a szervezeten belül, hogy valószínűleg csak tabula rázával lehetne egy jól működő szervezetet létrehozni .Mihu írta:Az én meglátásom szerint azért használják a könnygázt a rendőrök, mert mást nem használhatnak. Ha gumibotot használnak, akkor egyből rendőri brutalitásnak számít. És ezzel a mondattal válaszoltam is arra a kérdésedre, hogy itthon miért nem teszik ezt a rendőrök... Nézzük a következőt: A szurkolók randalíroznak. A rendőröknek ugye közbe kell lépniük, mert a meccs félbeszakadt, és a szurkolók sem nyugszanak. Bemennek a szektorba. Amint láttuk, egy ideig engedelmeskedtek az emberek, de volt egy pár, aki nem bírt a vérével, és visszapofázott illetve nem engedelmeskedett a rendőröknek. Na itt van az a pont amikor már a szép szó nem használ, viszont ez még nem elegendő indok arra, hogy mondjuk erőszakot alkalmazzanak. Mivel más lehetőségük nincs, mert ugye nincs kivel beszélni, így mégis mit használhatnának szerinted? Ha nem sikerült 5 perc alatt meggyőzni a tagot, akkor győzködjék még 5 percig, vagy addig amíg nem engedelmeskedik? Lehet hogy másnap reggelig ott állnának és ordítoznának egymással...Más eszköz nincs a kezükben, csak az, hogy lefújják könnygázzal. Persze meglehetne azt is csinálni, hogy megfogják 4-en leteperik és kiviszik mint ahogy Madridban is tették, de akkor egyből 4 rendőr minusz, és ráadásul azok mivel mind a 2 kezük foglalt, sebezhetővé válnak.
Régen ahogy a szüleim és nagymamám elmesélik, a csendőr ha csak végigment az utcán, mindenki vigyázállásba vágta magát. És akkor még nem szólt egy szót se, csak a puszta jelenlétével tiszteletet parancsolt magának. Most meg nekimennek a rendőröknek...
Én továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy megfelelő jogszabályokat kellene hozni, meg kell teremteni a törvényi hátterét a dolognak, hogy ha valaki randalírozik, akkor vagy pénzbüntetés vagy börtönbüntetés. Nem egy ejnye bejnye, vagy egy kis gumibot. Letöltendő börtönbüntetés, és hidd el hogy jelentősen visszaszorulna a futballhuliganizmus Magyarországon. Angliában bevált, pedig ahogy mondtad is, az ottani huligánok kicsit keményebb gyerekek voltak mint az itthoniak.
Azt hiszem teljesen más olvastál ki a hsz-emből, mint amit írtam. Már ne is haragudj. Kell a határozott fellépés a rendőröktől, de leírtad, hogy kint mit csináltak meccsen. Olvasd csak el még egyszer és gondold végig. Ezt a mi rendőreink miért nem teszik meg? Nem a törvényi háttér hiányzik (persze az utólagos felelősségre vonáshoz meg kell teremteni a jogszabályi környezetet, ehhez nem értek, de a helyszíni fellépéshez nem kell különösebb jogszabály), hanem az akarat. Sok esetben épp, hogy csak provokálni szándékoznak. A könnygáz egy stadionban csak a provokációra jó, semmi másra. Azt kellene csinálni, mint Angliában, szó szerint, de ez a rendőrök felelőssége és a politikáé. Hülye szurkolók mindenhol vannak, sőt, máshol többen is. Ami Angliában a hőskorban ment, ahhoz képest ipari tanulók a fradisták. Vagy gondoljunk az olasz szurkolókra, vagy a legutóbbi fradi meccsre. Hogy elszakadjunk a focitól Franciaországban 2! évvel emelték a nyugdíjkorhatárt és láttátok a képeket. Hetekig lángolt Párizs. Nem is gyengén. Ahhoz képest a nálunk romboló pár 10, vagy max 1-2 száz 2006-os huligán szintén ipari tanuló. Hajlamosak vagyunk túldramatizálni a helyzetet, miközben egy töketlen és/vagy szándékosan provokáló rendőrség a fő hibás (a rendbontók mellett, őket senki sem menti fel, de ők nem tudják megoldani a problémát és mindenhol vannak hülyék, ahogy írtam), illetve a vezetés. Mind a csapatok vezetői, mind a politika.Mihu írta:Leírtam már egy párszor, lehet hogy aki emlékszik rá az már unja is de ilyen témában csak ezt tudom felhozni a legjobb példaként:Kalap1988 írta: Rendben van, hogy a balhézó szurkolókat meg kell rendszabályozni, de a könnygáz a világ legidiótább eszköze. Már egy stadionban. Mire jó ? Arra, hogy az így is balhézó szurkolók még inkább meghülyüljenek és elkezdjenek rohangálni és a többi. Ez nem megoldás, nem hiszem el, hogy a rendőrségünk ennyire gyenge és idióta (vagyis elhiszem, de nehezen fogadom el) . Ki kell őket [auto_cenzúra]. Rakétát pedig hogy visznek be? Ez a biztonságiak sara is, annyira mint a szurkolóké legalább. 2006-ot pedig ne keverjük bele, mára főleg kiderült, hogy a székház akció hemzsegett a fizetett provokátoroktól . A szegény középiskolás rendőrtanulókat pedig megverették szándékosan.... Persze, hogy utána a következő hetekben visszaadták és nem csak okt. 23-ról beszélek. Aki volt azokban az időkben Pesten az tudja, hogy mindennapra jutott szinte a rendőrterrorból. Azokat pedig nem csak a kukaborogatók és gyújtogatók szenvedték el (akikből nem volt sok).
2009 februárjában volt szerencsém kint lenni a Madrid-Liverpool 0-1-es meccsen a Bernabéuban![]()
A Pool berúgta a gólt, utána a madridi B-középben pár ember megbolondult. Egymással verekedtek össze. A forgatóköny a következő volt:
-2-3 percig a szervezők nem avatkoztak be, hátha lerendezik egymás közt.
-Miután ez nem törént meg, 5 perc után bementek a biztonságiak. Ezzel párhuzamosan a lelátórész középső folyosóján megjelent vagy 20 rohamrendőr.
-A biztonságiak nem jelentettek nagy erősítést, mert Őket is megszedték a verekedő szurkolók.
-Ekkor bementek a rohamrendőrök, agyba főbe verték azt a pár embert aki csinálta a balhét. Leteperték őket a földre, kezüket hátratörték, megbilincselték őket, és azt a 4 embert 16 rendőr vitte ki a szektorból. Mind a 4-et a kezüknél és lábuknál fogva vitték ki.
Érdekes módon másnap mikor mentünk hazafele, egy újságárúsnál, de még a reptéren se láttunk olyan újságot, aminek a címlapján rajta lett volna a rendőri brutalitás. Szinte a legtöbbnek a címlapján ott volt a tegnapi meccs, de a rendőri beavatkozásról egy kép sem árulkodott. Nálunk az ilyen dolgok másnap vezető hírként jelennek meg a netes oldalakon meg az újságok címlapján. Egy kicsit több határozottság kellene a rendőröktől, és akkor itt is meggondolnák hogy minden héten összeveretik magukat, vagy normálisan szurkolnak. De a legjobb megoldás persze az, ami Angliában van. Aki bemegy a pályára, nem felfüggesztett, hanem letöltendő börtönt kap. Nincs is se verekedés, se huliganizmus...
Itthon is csak meg kellene teremteni a dolgok törvényi hátterét, és akkor nem lennének ilyen gondok.
Leírtam már egy párszor, lehet hogy aki emlékszik rá az már unja is de ilyen témában csak ezt tudom felhozni a legjobb példaként:Kalap1988 írta: Rendben van, hogy a balhézó szurkolókat meg kell rendszabályozni, de a könnygáz a világ legidiótább eszköze. Már egy stadionban. Mire jó ? Arra, hogy az így is balhézó szurkolók még inkább meghülyüljenek és elkezdjenek rohangálni és a többi. Ez nem megoldás, nem hiszem el, hogy a rendőrségünk ennyire gyenge és idióta (vagyis elhiszem, de nehezen fogadom el) . Ki kell őket [auto_cenzúra]. Rakétát pedig hogy visznek be? Ez a biztonságiak sara is, annyira mint a szurkolóké legalább. 2006-ot pedig ne keverjük bele, mára főleg kiderült, hogy a székház akció hemzsegett a fizetett provokátoroktól . A szegény középiskolás rendőrtanulókat pedig megverették szándékosan.... Persze, hogy utána a következő hetekben visszaadták és nem csak okt. 23-ról beszélek. Aki volt azokban az időkben Pesten az tudja, hogy mindennapra jutott szinte a rendőrterrorból. Azokat pedig nem csak a kukaborogatók és gyújtogatók szenvedték el (akikből nem volt sok).
Rendben van, hogy a balhézó szurkolókat meg kell rendszabályozni, de a könnygáz a világ legidiótább eszköze. Már egy stadionban. Mire jó ? Arra, hogy az így is balhézó szurkolók még inkább meghülyüljenek és elkezdjenek rohangálni és a többi. Ez nem megoldás, nem hiszem el, hogy a rendőrségünk ennyire gyenge és idióta (vagyis elhiszem, de nehezen fogadom el) . Ki kell őket [auto_cenzúra]. Rakétát pedig hogy visznek be? Ez a biztonságiak sara is, annyira mint a szurkolóké legalább. 2006-ot pedig ne keverjük bele, mára főleg kiderült, hogy a székház akció hemzsegett a fizetett provokátoroktól . A szegény középiskolás rendőrtanulókat pedig megverették szándékosan.... Persze, hogy utána a következő hetekben visszaadták és nem csak okt. 23-ról beszélek. Aki volt azokban az időkben Pesten az tudja, hogy mindennapra jutott szinte a rendőrterrorból. Azokat pedig nem csak a kukaborogatók és gyújtogatók szenvedték el (akikből nem volt sok).Mihu írta:http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20 ... sarol.html
Pár megjegyzés a bekiabált dolgokhoz:
"Gyerekek vannak a szektorban"
Épp azért nem kellett volna vergődni. A gyerekeknek azt a példát kellene követniük, hogy a focimeccshez hozzátartozik az, hogy a pályára mindenféle dolgokat be kell dobálni?
"Egy rakétáért le kell fújkálni mindenkit? Mert bement egy rakéta a pályára?"
Ha bemegy egy rakéta, akkor utána bemegy mégegy, ha bemegy egy rakéta, akkor bemegy utána a szék, meg bármi. A másik, meg hogy az az egy rakéta minek ment be? Mi keresnivalója van egy rakétának a pályán?
"Utazok több száz km-t, és lefújnak gázzal?"
Ha azért utazol el b.zdmeg, hogy bedobáljatok a pályára mindenféle dolgokat, akkor igen.
"Miattatok nem lehet kimenni meccsre"
Nem, nagyon rosszul gondolod. Pont hogy miattatok nem lehet kimenni.
Úgy fel bír b.szni, ha valaki vergődik, és utána még neki áll feljebb, mert lefújják könnygázzal. 2006-ban is a tv székházhoz mikor felálltak a rendőrök, egy gyerek odament, elkezdte bottal piszkálni a rendőröket, ütögette a pajzsukat. Lefújták könnygázzal, és utána mint aki megzavarodott, nekiment a rendőröknek, ütött vágott a botjával...mégis amúgy mit várt, vagy min lepődött meg?
Az ilyen retkeket kellene kitakarítani a stadionokból, és akkor megint ki lehetne menni meccsre a gyerekkel....De ez szerintem sosem fog megtörténni...
Egyetértek én is. Csak egyszerűen nem tudom, hogyan lehetne az ilyen embereket kitiltani a meccsekről. Erre a döntésre jutottam: 1-2 rongáló, aki nem a szurkoláshoz méltóan viselkedik, és van bizonyíték, hogy tényleg ő tette a kárt (szemtanuk, videó!!!) óriási pénzösszegre büntetni, kényszermunkára talán, de eltudnám képzelni a több évnyi börtönbüntetést is. Első hallásra biztos drasztikusnak hangzik, de higyjétek el, ha 1-2 embert elkapnának és ezek közül kapnának büntetést, sztem a többi ilyen idióta "ember" kétszer is meggondolná, hogy csináljunk, vagy ne csináljunk balhét.LG írta:Tökéletesen egyetértek! Én is utálom az ilyen embereket, a balhézás megy, aztán ha bántják őket a rendőrök, akkor mártírnak akarják beállítani magukat. Undorító!Mihu írta: