2012.12.23. 09:28:07
Mou-val az a legnagyobb baj, hogy nem csak a szurkolókat osztja meg, hanem a játékosokat is. A Real öltözőjéből folyamatosan csak ilyen hírek jönnek.
És Ramos nyilatkozata is: "meglepett minket, h Iker padozik".
Semmi logika nem volt ebben a padoztatásban. Iker egyáltalán nem volt olyan rossz. Jó, néha hibázott, de nem rajta mentek el a meccsek.
Ha azt nézzük, h VV mekkora hibákat követett el az idény során, akkor Iker nem is hibázott. VV maradt, helyre jött.
Ez tuti, hogy valami bünti volt vmiért.
Ha jól értettem Mou nyilatkozatát, a padoztatásra annyit válaszolt, h én vagyok az edző, én mondom meg, h mi legyen. Sportszakmai oka volt.
Tömören ezt vettem ki.
Nem is tudom hogy lett ő a spesölván. Egy taktikát tud tolni: bekkelés, kontra. Néha jön a letámadás, aztán visszaállás és kontra. Minden csapatával ezt tolta, és ez egyedül az Internél vált be (hogy most hogyan, azt hagyjuk). De az olasz csapatok köztudottan bekkelősek.
A Real nem ehhez van hozzászokva, a játékoskeret sem ezt a bekkelést mutatja.
Sosem felejtem el azt a Clasicot, mikor CR kergtte egyedül a labát Alves-Puyol-Pique között, aztán mikor látta, hogy a többiek nem segítenek, hanem visszaállnak a saját térfelükre, dühös lett. Utálom őt, de ott megsajnáltam. Lehet, hogy egy egoista, beképzelt, de ő legalább hajt mindig. Az egója miatt, de hajt legalább.
A többiek meg...
Nem is hajtanak, és tudásban sem nagyon érik el a Real szintjét.
Jöhet itt bármilyen edző, itt nem fog tudni segíteni, hacsak nem változik meg teljesen a szemlélet.
A Realban én csak két dolgot látok: 1.: legyőzni a Barcát bármi áron 2.: megszerezni az aktuális menő játékosokat BÁRMI ÁRON
A Barcánál az, hogy egy ilyen csapat állt össze, az 20 év kemény munkája volt. Kialakítottak egy koncepciót, mit szeretnének, ezt végig is vitték, és mostanra érett be a gyümölcse.
A Realnál semmi koncepciót nem látok. Utánpótlásuk mintha nem is lenne. Csoda, hogy ez a Callejon gyerek odakerült a kezdőbe.
És ezért nem csak Mou a felelős, hanem az egész vezetőség.
Teljhatalmat kapott, azt csinál, amit akar.
Ezt nem kapta volna meg a Barcánál, pont a fentebb leírtak miatt.
Itt egy olyan vezetőségre lenne szükség, akiknek hosszútávú elképzeléseik vannak arról, hogy hogyan állítsák talpra a csapatot, és emeljék vissza a méltó helyére. Lehet, hogy anno ciki volt a 2-6, de az a csapat legalább próbálkozott, küzdött, hajtott. Van, amikor így jön ki a lépés, néha a Barca is beleszaladt a késbe.
Szóval a lényeg a lényeg: nem csak edzőt, hanem egész vezeői gárdát cserélni kéne, és egy hosszútávú koncepciót kéne lerakni az asztalra. És jobban támaszkodni az utánpótlásra, és nem csak vásárolni ész nélkül.
Talán nem ártana egy-két játékostól megszabadulni, és inkább felhozni néhány fiatalt.
És bocsi, h ilyen hosszú voltam.