hank1ee írta:Sousával nem tudok vitatkozni, de Moniz és Koeman? Ne haragudj, de milyen viszonylatban?

Moniz egy emberileg teljesen alkalmatlan személy erre a pozícióra, én kérek elnézést, hogy Dárdaival együtt van emlegetve. Koeman pedig egy hátrányos helyzetű valaki, aki világ életében képtelen volt kilépni a saját testvére árnyékából, mert körülbelül nem is akart, hiszen a nevéből kellemesen meg tudott élni... Úgyhogy utóbbi 2 vonatkozásában nagyon nem értek egyet.
Egyetértek veled mindhárom edző vonatkozásában.
Koemannal egy nevet hoztak ide az MLSZ vezetői, hogy elmondhassák ők szerződtetek egy jó nevű külföldi edzőt. Semmilyen eredményt nem ért el, ami alapján ide kellett volna hozni, tengernyi pénzért. Szerintem utána sem. Az ő válogatottjától még az Egervári féle "szerethető" csapat is jobb volt.
Moniz meg jól indított, feltüzelt egy klubcsapatot, szerették a nézők is. Ő viszont emberileg elég gyenge, Adams tragédiája után teljesen befordult.
Az 1860 Münchennél is csak feszültséget generált, ahogy odaérkezett.
Csúfosan megbukott, a csapat a kieső helyen lavírozott vele a másodosztályban.
Nem csak attól jó edző valaki, hogy konfliktusokat teremt, hanem attól is, hogy szót ért minden játékossal, beállítja őket a sorba.
Dárdainak ez sikerült, az öregekkel eleve könnyű volt, együtt játszottak.
Matheus meg kizárólag saját zsebre dolgozott, mindenki válogatott volt, aki a menedzser irodában aláírt a zsíros külföldi szerződés reményében. Őt sem alkalmazzák már sehol komoly szinten, mindenhol lejáratja magát a kapzsiságával.
Nyíl évekkel ezelőtt kellett volna, hogy szövetségi kapitány legyen, még a kilencvenes években, amikor bajnokságot nyert a Fradival. Sajnos ő is megelégszik a langyos víz szindrómával, inkább a könnyebb, konfliktusmentes dolgokat választja, teljesen elkényelmesedett.
Én utoljára jó magyar edzőt akkor láttam, amikor a szegény Varga Zoli hazajött és átvette a Fradit. A Newcastle elleni meccs máig feledhetetlen emlék. Olyan csapata sem lesz sokáig a Fradinak.