Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.13. 15:09:13

Én szívesen megnézném úgy, hogy elbeszélgetve az akkori játékosokkal, hogy mit éltek át akkor, stb....

A sport1 meg adja a BL-döntőket végig.

LUI: igazad van, leveszi a terhet. Elfelejtettem. Asszem ez két hét büntetés.
De remélem, most nem Kiszeltünci vestoffot kell néznem :-D
REMY
Madridista

2012.12.13. 14:51:30

Mihu egyetértek veled abban, hogy szívesebben nézném meg a régebbieket én is. Megmondom őszintén szerintem az elmúlt 4 évből a klasszikusokat rengetegen látták, ellenben a régieket... gondolok itt a fiatalokra, akik ugye nem is láthatták focizni Zidaneékat...

simán megnéznék olyan klasszikusokat, ahol Rivaldo - Kluivert, Zidane, Dinho, Figo, Ronaldo szaladgáltak..... sokkal nagyobb élményt adna az egész.. eredménytől függetlenül.

Mindenesetre MA --> Real Madrid - Fradi a Sport1-en 20:45-től :wink: ha valakit érdekel :)
Mihu
Director del Fútbol

2012.12.13. 14:33:34

Mit szóltok a Sport TV szilveszteri maratonjához? Elolvastam a kommenteket a post alatt, mondanom sem kell, mindenki fel van háborodva, hogy miért nincs benne a 4-1 es sorfal, a tavaszi 1-2 a Camp Nou-ban, a kupadöntő, meg a 11-1es Real siker még Franco idejéből meg ilyesmi :D Egyébként valamilyen szinten igazuk van, mert tényleg elég egyoldalú lett az összeállítás. Viszont olvastam egy olyan kommentet is amivel baromira egyet tudtam érteni. Mégpedig azzal, hogy miért az elmúlt 4 évből mutogatják a Klasszikusokat, mikor nem is olyan régen még Zidane-ok, Figo-k, Ronaldo-k szaladgáltak a Madridnál. Akár tetszik akár nem, ezek a játékosok a labdarúgás legendái. És a mostani 12 évesek azt se tudják ki az a Ronaldo...vagyis hát tudják, csak....na mindegy, ebbe ne menjünk bele. A lényeg, hogy én szívesen megnézném akár a 2-0-s vereségünket is a BL elődöntőben. Azt a Real-t még élmény volt nézni, és szinte azok a meccsek már fellelhetetlenek. Azok az igazi kincsek, nem pedig az utóbbi 4 év meccsei. Még mielőtt valaki jönne a 2-6al vagy az 5-0-al, azokat simán le lehet tölteni. De adjon már nekem valaki egy torrentet a 2000 és 2004 közötti időszak meccseihez...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.13. 13:45:18

Vakmacska írta:Nohát-nohát....
Murinnyó már a játékosait szídja?
Te kis naiv, nem szidja őket, csak leveszi a terhet a vállukról.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.13. 13:43:09

Nohát-nohát....
Murinnyó már a játékosait szídja?
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.13. 00:36:11

Mi ez az edzőbuktató magatartás(játék) kérem szépen? 8)

Visszavágón 15 perc alatt rúgnak 2 gólt azt csókolom. A maradék 75percet meg kibekkelik (otthon!).
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.12. 23:58:58

csababarca írta:Tipikus,hogy az rúgja a gólt,akinek már a pályán sem szabadna lennie,sorszerű.
Amúgy nem értem utólag miért nem kapta meg a második sárgát... Sőt fogadni merek a szövetségben mutatnának egy videót róla, akkor sem lenne semmi.

Pepe is sportszerű volt. Oké, hogy nem szándékos, de nekem is fájna azon a bizonyos ponton. Jó fej volt, hogy nem ment oda bocsánatot kérni, bár nem lepődök meg. :roll:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.12. 23:56:46

Tipikus,hogy az rúgja a gólt,akinek már a pályán sem szabadna lennie,sorszerű.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.12. 23:46:43

shutterisland írta:ha ez megmarad...
Zselé betalált... :evil:
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.12. 23:43:00

ha ez megmarad, azért erre már rá lehet ülni.
főleg annak tükrében kecsegtető, hogy elég egyet találni idegenben, és máris 4-et kell kapni a kieséshez.

by the way, nem gondolnám, hogy a visszavágón is ennyire erőtlen lesz a madrid.
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.12. 23:39:09

shutterisland írta:akkor lenne a visszavágón a celtának reális esélye, ha ma 2-0-ra nyerne legalább.
2-0 :!: :wink:
shutterisland írta:és kicsivel erősebb felállásban is fog játszani.
Azért a ma esti Adan - Varane, Pepe, Carvalho, Arbeloa - Xabi, Essien - Di Maria, Modric, Cristiano - Benzema kezdő sem kispályás. Csereként bejött Özil, Kaká és Callejon is. :roll:

Atletico pedig 3-0-ra vezet Getafe ellen, Falcao keretben sincs, pihentetik hétvégére.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára salas9 2012.12.12. 23:45:08-kor.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.12. 23:34:50

akkor lenne a visszavágón a celtának reális esélye, ha ma 2-0-ra nyerne legalább.
egy egy gólos, vagy pl. 3-1-es vereséget még talán össze tudnának hozni madridban akkor is, ha az a madrid jobban fog harapni, és kicsivel erősebb felállásban is fog játszani.

ez az 1-0 arra lenne jó, hogy ne pihentethesse a sztárjait a madrid. :)
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.12. 23:22:34

Nem tudom ki nézi a Real kupameccsét, de botrány... Azon kívül, hogy nagyon gyengék, Alonso 60 perce úgy van a pályán, hogy megúszta sárga nélkül, Ronaldo meg jön 10 kisfröccsel a bírónak, hogy nem kapta meg a második sárgáját...

Amúgy vezet a Celta 1-0-ra.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.10. 21:09:37

Deus írta:http://sportgeza.hu/futball/2012/12/10/ ... falcaoert/

:roll:

Bárhová mehet Falcao, csak Real -ba ne :evil:
Atléticos osztálytársam kicsit baljósabban adta elő nekem ezt a dolgot:
" Falcao már bszélt a csapattal, megy a Realhoz télen." :shock: -Ezt sehol nem találtam!
A magyar sajtó szokásszerint hangzatos címekkel ált elő. " Sajtóhír: Falcao a Real Madridban. 60 milla"
Spanyolországban annyi hangzott el hogy a Real megtette az első lépéseket Falcao megszerzése ügyében. Akár 60 milliót is kifizetnek. Bár szerintem hivatalos ajánlatot nem tettek. MARCA? (sz@arkeverők)

Szóval bízom benne hogy megcsappantak az internetes klikkek és az eladott újságok száma, és csak ennyi történt. Nekem kicsit még felemásak ezek az infók. Mindenesetre baromira remélem hogy nem megy oda mert az brutális erősítés lenne. Ráadásul egy rendkívül szinpatikus játékos, nem szívesen látnám fehérben.

Modricot már elvették tőlem. :(
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Deus
Boixos Nois

2012.12.10. 10:49:15

http://sportgeza.hu/futball/2012/12/10/ ... falcaoert/

:roll:

Bárhová mehet Falcao, csak Real -ba ne :evil:
KépKép
REMY
Madridista

2012.12.09. 19:01:26

Barcaman1993 írta:
REMY írta:
Talán ez a José Rodriguez gyerek be lesz építve, hisz már többször is felhívta Mou.

amúgy nagy álmom, hogy Jesé-t a nagycsapatba lássam több meccsen is.
Én nem tudom Ti mit láttok ebben a José Rodriguez gyerekben. Én semmi különöset nem láttam még tőle. Bár az tényleg érthetetlen, hogy Jesét miért nem játszatja, teljesen kitűnik mind a Castillából, mind az utánpótlás válogatottból. Mou azt nyilatkozta, hogy ez a José gyerek nem is a játékával, hanem a mentalitásával nyűgözte le... Ez lehet a háttérben, de nekem erről egyből a csókos dolog jut eszembe.
Jesé 1 az 1-ben CR-re hasonlít.... mondjuk pont ezért nézném már meg a nagycsapatban :roll: amúgy a gyerekbe annyira van fantázia, hogy simán lehetne olyan sztár mint Neymar meg a többi média huszár... csak ehhez mondjuk előbb szintet is kéne lépnie és felhozni a nagyokhoz.. de hát Mourinho tudjuk milyen... ez idegesít a legjobban vele kapcsolatban.

szerk: közben Jesé gól :P
szerk2: Jesé dupla :P
szerk3: Jesé +2 gólpassz XD
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.09. 18:41:06

REMY írta:
Talán ez a José Rodriguez gyerek be lesz építve, hisz már többször is felhívta Mou.

Én nem tudom Ti mit láttok ebben a José Rodriguez gyerekben. Én semmi különöset nem láttam még tőle. Bár az tényleg érthetetlen, hogy Jesét miért nem játszatja, teljesen kitűnik mind a Castillából, mind az utánpótlás válogatottból. Mou azt nyilatkozta, hogy ez a José gyerek nem is a játékával, hanem a mentalitásával nyűgözte le... Ez lehet a háttérben, de nekem erről egyből a csókos dolog jut eszembe.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lego
Jugador del Barça

2012.12.09. 00:09:01

DE DM, Khedira, Carvalho annyira kevés és annyira fekete fol a csapatban, hogy már csak hátráltatják az egészet. Valami nem okés... és így nehéz.

Igen. Nektek nagyon összejött most a dolog, és sok barcás ezt nem érti meg. Kíváncsi vagyok mi lesz akkor amikor elmúlik ez a generáció, mert az biztos, hogy ilyen minőséget nem fogtok kinevelni a közeljövőben.
DM és Khedira a válogatottakban rendre jól szerepelnek... akkor csapaton belül van baj és nem velük... gondolom én.

A jövővel kapcsolatban csak Messit lehetetlen reprodukálni, ő még ebből a társaságból is kilóg, de nem elképzelhetetlen, hogy lesz egy új Ini, egy Xavi, egy új Puyol. Márpedig a Thiago szintű játékosokhoz csak egy nagyobb sztárt kell igazolni és mehet a bugi... nem kell csapatot építeni (hála Cruyff-nak).
Amit a holland megálmodott, most érett be... ők még "csak" az első pár generáció tagjai... talicskaszám jönnek a fiatal zsenik, ami kicsit problémás hiszen a létszám már most teljes...de jönnek.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.08. 23:40:19

REMY írta:Pont múltkor gondoltam át ezt a neveléses dolgot. Nálunk azért vannak kevesebben a tehetségek, mert teljesen máshogy "építjük" be őket.
Ez igaz, de hozzátenném, az sem mind1, hogy mennyire bíznak meg bennük. A cserepadot Altintopokkal meg Faubertekkel tölti fel az edző, vagy az ifikkel. És aztán beállítja-e utóbbiakat egy BL-elődöntőben (Cuenca) vagy egy Clasico-n (Tello). Emlékszem, a legjobban az tetszett, amikor talán a BL-ben játszottunk veletek, és Pep az utolsó pár percre behozta a 18-19 éves Sergi Roberto-t. :lol:
Szóval sztem az sem mind1, hogy tét nélküli meccseken játszanak, és aztán elvárják tőlük, hogy következő lépésként meghatározó emberek legyenek, vagy már eleve úgy kezelik őket, mint akik ténylegesen értékes tagjai is tudnak lenni a csapatnak.

Egyébként a többiekhez csatlakozva én is azt gondolom, hogy most van egy olyan utánpótlás-képzése a Barcának, amely hosszú távon is képes fenntartani a minőséget. Mert nem azt látjuk, hogy öregednek ki a saját nevelésű játékosok, hanem éppen hogy idén tudtunk először kiállni csak Masia-nevelésekkel. Aztán végszükség esetén meg még mindig vissza tudunk vásárolni 20-30 milliókért pár barcelonait (Romeu, Botia) :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.08. 23:23:16

Lehet lesz egy Deufoleunk
adná a jóisten, archiválom a hsz-eim vele kapcsolatban. :D
ha meg bojan sorsára jut, akkor tévedtem. :)

visszatérve...biztos, hogy mikor ez a generáció (most tekintsük egy generációnak puyoltól thiago-ig) kifut, akkor sem lesznek bajok.
lehet, hogy nem lesz ennyire kiemelkedő csapat, de a la masia boys néhány jó igazolással vegyítve szerintem (persze amíg ez a jó rendszer megvan) mindig garancia lehet a sikerre.

egészen az ovifociig bezárólag a világelitbe tartoznak a barca csapatai, már csak a nagy számok törvénye alapján is kell legalább 2-3 játékosnak lennie korcsoportonként, akik megütik a "barca szintet".
gergo9
Director del Fútbol

2012.12.08. 22:55:07

Ez a mi lesz ha kifut ez a generáció is mindig visszatérő probléma :D
Eleve több generációról van szó. Puyol 34 ezzel szemben Thiago 21 éves.
Thiago,Cesc kettős bőven felérhet a Xavi,Iniesta vonalhoz potenciál bennük van. Busqeutesben laza 10év van a posztján mivel fizikailag semmiben sem kiemelkedő. Azért említem őket mert ez szokott lenni a legfőbb érv.
Egyszerűen ez a probléma nem áll fennt mivel akit pótolni kell 1-2-3 éven belül azokra megvannak a játékosaink.
Keret minősége az elkövetkezendő 5-6 évben nem hiszem hogy romlani fog.
Arról meg feleséges beszélni még mi lesz ha Messi nem lesz 8-10év múlva.
Lehet lesz egy Deufoleunk :D
REMY
Madridista

2012.12.08. 22:41:02

Pont múltkor gondoltam át ezt a neveléses dolgot. Nálunk azért vannak kevesebben a tehetségek, mert teljesen máshogy "építjük" be őket.

Ti sokszor a nagycsapatba tesztek be 1-1 kicsit és úgy könnyebben tud alkalmazkodni, mintha egy felforgatott cserecsapatba tennék be őket. Az utóbbi van nálunk. Most is a kupában egy full B csapat és a néhány Castillás volt. Egyből jöttek is a hozzászólások, hogy egyik sem volt kiemelkedő.

Múltkor Morata a a nagycsapatba állt be és egyből másabb képet mutatott. Tehát tuti van benne valami.

Egyszerűen nálunk senki nem akarja beépíteni a kicsiket. Legalább 1-2 fiatalt.

Pedig a Castillából például az orosz gyereket Capelló behívta az orosz válogatott ba :wink: tehát csak tud a gyerek focizni.
Jesé a U csapatok legjobba volt, meg gólkirály is volt. Morata is bizonyított az U csapatokban. Tehát van választék, csak nincsenek úgy kihasználva mint nálatok.

lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.08. 22:34:24

REMY írta:Igen. Nektek nagyon összejött most a dolog, és sok barcás ezt nem érti meg. Kíváncsi vagyok mi lesz akkor amikor elmúlik ez a generáció, mert az biztos, hogy ilyen minőséget nem fogtok kinevelni a közeljövőben.
Lehet, hogy még egy Messi vagy Iniesta nem fog kikerülni a Masia-ról, de meg kell nézni, hogy szalagon jönnek a csodagyerekek.
Minden évben van valaki szinte, aki felkerül az első csapatba. Montoya, Tello, Muniesa, Thiago, Bartra...
És bár nincs semmilyen garancia arra, hogy ezekből a gyerekekből majd a jövőben meghatározó játékos lesz, meg kell nézni egy részt, hogy mennyire ki vannak tanítva, vágják a játékos, és az első perctől úgy szállnak be a nagyok meccseibe, mintha már 100-szor tették volna, igaz a rutintalanság kiütközik.
Tudatok utánpótlás neveléssel, és ezek mellé szintén ésszerű igazolásokkal nagyon sokáig tartható ez a szint. A B-ben már ott villog Deulofeu, Rafinha, Dongou, hogy az alsóbb korosztályokról ne is beszéljünk.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.12.08. 22:30:23

shutterisland írta:amúgy durva, hogy ronaldo belátta, nem neki kell rúgni mindig a szabadot.
kettő gólt rúgott belőle özil idén, ronaldo meg szerintem tavaly óta nem rúgott, csak az atleticonak.
ez tény. 16-20 méterről nem lehet erővel lőni, vagy csak nagyon kis %-ba megy be. Oda csavarni, helyezni kell.

Viszont 35 körül már simán jó CR-mert oda elemi erő kell, ami megvan az ő lövéseibe. Ebben amúgy mostanában fejlődött, mert szépen kaput találnak a labdái, de a kapus kitudja boxolni...

tehát közelről - Özil
távolról - CR

így kéne és remélem így is lesz.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.08. 22:26:42

amúgy durva, hogy ronaldo belátta, nem neki kell rúgni mindig a szabadot.
kettő gólt rúgott belőle özil idén, ronaldo meg szerintem tavaly óta nem rúgott, csak az atleticonak.
Válasz küldése