Videóbíró témához.
Először is nyilván a puding próbája az evés, s csak elméletben tudunk róla beszélni, de nekem továbbra is a legnagyobb gondot a les okozza.
Hiába mondjuk, hogy minden csapatnak van 1 lehetősége "challengelni" vagy kettő vagy megnézi a bíró vagy stb. Nem lehet azzal mit kezdeni, hogy pl nem les, de lefújják akkor vissza mindenki az eredeti helyére? Elég érdekesen hatna. Ha meg les volt, de nem fújták be akkor meg pláne mi van? Visszanézni csak akkor tudják ha áll a játék és simán benne van, hogy megy a játék és 2-3 de akár 5 perccel később van játék megszakítás. Had ne mondjam mennyi minden történhet az idő alatt és mit csinálunk, visszatekerjük az órát?
Nem szabad elfelejteni, hogy itt effektíve több ideig van egyhuzamban játékban a labda mint egy major sportban.
Lesre mintha lett volna talán valami találmány (sőt lehet magyar) digitálisan lemodellezni vagy valami hasonló és akkor a gép jelez. Valami ilyesmit hogy akár mezbe akár valahova chipet rakni meg nem lenne mindegy hogy hova. Most már nem is tudom hirtelen a pontos szabályt hogy bármelyik testrész vagy csak felsőtest számít lesnél.
Ezek elmélkedések, de sokkal összetettebb a dolog szerintem mintsem annyi, hogy modern technika. Egész egyszerűen vannak szerintem buktatók.
A bíráskodás meg nem érzem hogy drasztikusan rosszabb lenne mint régebben. Színészkedés az igaz, ne hagyjuk ki az argentinokat sem ilyen téren, mert elég csak 78-ra gondolni.....Nehéz ezekkel mit kezdeni, mert megszüntetni nem lehet. Mindig is van, volt, lesz olyan hogy te elakarod adni mennyire bántottak. Vagy akkor drasztikusan el kell kezdeni büntetni, mert szerintem is vicc mennyire papírból vannak, de látjuk ha pl valaki sárgát kap műesésért többnyire felháborodás követi. Utólag meg nekem olyan, hogy azzal mit érünk el?
Ja és Simeone valóban három meccset kapott, de nem ő dobta be a labdát. Azért ő kapta a büntit, mert ő a "szakmai vezető". Egy labdaszedő fiút nem lehet eltiltani.
visca el barca írta:nekem a lesek amugy is a gyengéim, én húznék a kaputól 25-30 métere egy szaggatottat és az mögött nincs les. teljesen megöli a focit ez az idióta 3 centivel belógott történet...
Szerintem les kifejezetten jó szabály. Csak úgy lőhetsz gólt ha minimum egy védőn átviszed a labdát. Ez nálam valahol igazságos is, mert erről szól minden játék hogy győzd le a másikat. Les nélküli kempelés meg 6-7 eredmény az totál vicc kategória lenne nálam. Csak kosárban nincsen les, de fociban, hokiban, NFL-ben is van. Utóbbiban nyilván más, de ott is pont az hogy ne legyél "emberfórban" és időfórban az összeütközések előtt. Nem szabad hamarabb elindulni mint az ellenfél.
Tudom hogy te nem ezt írtad, hogy szűnjön meg, de alapvető taktikai dolgot nem szabad kivenni egy játékból, az teszi érdekessé. De tegyük fel 30 méterre vonal, ugyanúgy megvan a lehetőség hogy belóg vagy sem és döntsd el.

Szépen lassan a védelem arra koncentrálna, hogy akkor azt gyakorolni hogy abban a körzetben legyen lesre állítva.