Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Alberto10
Capitá del Barça

2011.01.10. 20:34:14

Először és mindenek előtt gratulálni szeretnék 2010 lényegi Aranylabdásának, a Barcelonának és persze az egyéniekben győzedelmeskedő Messinek!

Én az idei Aranylabda átadással úgy voltam, vagyok, hogy én is szurkoltam Xavinak, mert, ahogy korábban leírtam és már sokan mások is, ő nem vonulhat vissza Aranylabda nélkül!
DE:
Ha mindentől elvonatkoztatunk, a megnyert kupáktól, a sorozatokról, VB-től, és a világ legjobb játékosát keressük a 2010-es esztendőben, aki a legzseniálisabb, legbriliánsabb, A LEGJOBB VOLT IDÉN, mégegyszer mondom FÜGGETLENÜL A MEGNYERT TRÓFEÁKTÓL, VB-TŐL ÉS AZ EDDIGI KARRIERJÉTŐL, a győztes kiléte nem vitás, hogy MESSI.

És nagyon örülök is ennek, hogy ez az egyesített díj végre arra adja az ÉV játékosának járó Aranylabdát, ami valójában is az eredeti lényege, az év abszolút legjobb játékosának egyéni téren. És őszintén szólva nagyot csalódtam a FIFA-ban (+FF-ben) pozitívan, hogy ennyire objektíven tudtak a dij lényegére fókuszálni.

Végszóval élve:
Hatalmas gratula Lionelnek, aki ebben az évben a világ felett járt egy, vagy inkább több lépéssel, és zseniálisan játszva, közel 70 gólt elérve, és nemcsak a szimpla góllövéssel kitűnve, hanem gólpasszaival, cseleivel, finom átadásaival, lövéseivel, összjátékban nyújtott teljesítményével, mezőnymunkájával, védekezésével, egyszerűen a zsenialitásával, Istentől kapott tehetségével, amit ő a La Masia és sok ember segítségével bontakoztatott ki, kivívta magának a labdarúgásban kapható legnagyobb egyéni elismerést, a FIFA Aranylabdát!
És természetesen gratulálok Ininek és Xavinak is, nélkülük nemcsak Leo, de a Barca sem lenne ilyen sikeres. Továbbá Pepnek, és a csapat összes tagjának, és a La Masia trénereinek! Csak ennyit mondhatok: Köszönjük, köszönjük, köszönjük!
A FIFA-nak pedig csak annyit üzennék, hogy csak így tovább, ilyen objektíven, a díj eredeti értelmét keresve és találva döntsenek minden évben a France Football-lal egyetemben!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Alberto10 2011.01.10. 20:41:15-kor.
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:32:27

danko94 írta:Szépe lett volna egy Spanyol aranylabdás. Igazából az éves teljesítményt nézték, mindenképpen jóhelyrekerült a laszti, bár mérlegelhették volna, hogy ő még simán nyerhet, míg Xavinak pl ennél jobb éve nem lesz. Nembaj pár év múlva Pedro Messi és Thiago fognak a színpadon állni :) :D
Az utolsó mondat nekem is eszembejutott :D Bár Pedrot nem hiszem, hogy odaérhet...de Thiagoban benne van :)
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.10. 20:31:28

Hatalmas grat Messinek megérdemelte! Ugyanúgy megérdemelte volna Xavi és Iniesta is, de csak egy kaphatta. Ez most Messi volt. Ugyanúgy nyerhet jövőre Xavi vagy Iniesta ahogyan más is! Szép volt fiúk!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Deus
Boixos Nois

2011.01.10. 20:29:55

még mindig szédülök a csattanótól :)

teljesen váratlan volt... Mivel ugyanis mindenki Xavi és Iniesta között vitázott, én a Xavi pártjára álltam.

Most meg, ***CSATTTTT*** Messi kinyújtott nyelvel megy fel, s könyökölve a mikrofon előtt szövegel a második aranylabdával.

És még csak 23 éves a Leo... Tejóég... :shock:
KépKép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.10. 20:29:48

szajko írta:Tévedsz, Xavinak már nem lesz lehetősége rá...

Komolyan mondom el vagyok keseredve, de nagyon kegyetlenül. :cry:
Miből gondolod ennyire biztosan? Xavi még egy év múlva nem lesz olyan gyenge szinten, hogy az idei formáját ne tudná hozni! Ugyan nem lesz vb, de ahogy idén Messi, úgy jövőre Xavi a csapattal elért sikerek után esélyes lehet arra, hogy megkapja az Aranylabdát.

Az, hogy el vagy keseredve, mint Barcelona szimpatizáns egy barcelonai Aranylabda után, felfoghatatlan számomra!
Kép
Kép
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:28:25

kurdt írta:
bali 15 írta:Amúgy ezt kik szavazták meg?
A játékosok vagy az újságírók?
Puskás-díjra a neten lehetett szavazni...
engem az aranylabda érdekel.
Az aranylabdát újságírók szavazták meg, a FIFA év játékosa díjat meg a játékosok. Most melyik volt?
kurdt
Megmentő :)

2011.01.10. 20:25:55

bali 15 írta:Amúgy ezt kik szavazták meg?
Puskás-díjra a neten lehetett szavazni...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bali 15
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:25:06

Amúgy ezt kik szavazták meg?
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.01.10. 20:22:39

messideco írta:A Puskás-díjról semmi?

Én van Bronckhorstnak adtam volna. De mindegy...
Szintén. Csalódott is vagyok. Ahogy egyre jobban közeledett a díj átadása, úgy felerősödtek bennem az érzések, hogy ezt csak Ő kaphatja!
Félreértés ne essék, Altintop gólja is eszméletlen volt, 1 hétig kézen járnék, ha nekem is sikerülne ilyen gólt rúgni, de hát na.... Gioval elfogult vagyok.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Messithebest
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:22:37

Én Neki adtam volna. Hihetetlen ez a gól. Nem is értem miért nem ő kapta.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.10. 20:20:09

Én is, de Altintop is nagyon megérdemelte!
messideco
Presidente del Barça

2011.01.10. 20:18:12

A Puskás-díjról semmi?

Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.10. 20:17:27

Azért azt említsük meg, hogy ezt a díjat egy olyan korszakos zseni kapta, akinek látványosan nem megy egy olyan csapatban (a.k.a argentin válogatott), ahol nem tömi őt egy (két) másik korszakos zseni labdákkal....

Ebből a szempontból igazságtalannak tartom

Ettől függetlenül persze elképesztő amit csinál Messi és nem kapta érdemtelenül
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2011.01.10. 20:17:03

FtcSikiHun írta:Csak attól félek, hogy Ini meg Xavi nem nagyon fog ezek után jó szemmel nézni Messire, hiszen most nem Ő érdemelte meg a legjobban.
majd ver a következő 10 fordulóban 15gólt, vagy vág 4 gólt megint az arsenalnak és Xaviéknak rögtön bevillan ki is a világ legjobb labdarúgója
lehet van bennük egy kis tüske, de Messi gyorsan lenyűgözi majd őket megint
már lehet a következő edzésen :)
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Deus
Boixos Nois

2011.01.10. 20:16:38

FtcSikiHun írta:Csak attól félek, hogy Ini meg Xavi nem nagyon fog ezek után jó szemmel nézni Messire, hiszen most nem Ő érdemelte meg a legjobban.

Ez akkora butaság, hogy csak na... Ők hárman olyanok mint a testvérek, egymásnak örülnek, stbstb. Persze hogy a másik kettő csalódott, de holnapra elfelejtik.
KépKép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.10. 20:14:58

torrentkiller írta:Szerintem lassan már krisztikét akarják aranylabdásnak :lol:

Ő ott állandó aranylabdásnak minősül;)

Messi címet védett,ez se semmi.
Ezzel valószínűleg új irányt adtak az aranylasztinak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ab1daL
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:14:12

FtcSikiHun írta:
szajko írta:
Ilyenkor gondolj arra, hogy házon belül maradt. :)

Csak attól félek, hogy Ini meg Xavi nem nagyon fog ezek után jó szemmel nézni Messire, hiszen most nem Ő érdemelte meg a legjobban. Bár szerintem ebben az évben is Ő volt a legjobb. De VB győztesnek kellett volna kapni.

Na mindegy. Gratula Leonak :wink: Remélem felpörgeti :)
A csapaton beül, szerintem ebből sose lesz gond. Xavi is elmondta, Messi a legjobb. Persze, szerintem ő sem rá gondolt, hanem talán magára, és Inire, dehogy ezért bármi balhé legyen, ebben a csapatban, elképzelhetetlen számomra!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:14:11

Először meglepődtem, mert nem hittem volna hogy Messi megkaphatja (kizárólag a vb miatt gondoltam ezt) Iniről most nem beszélnék mert nem neki kellett kapni és ez szerintem így van jól. És ezt úgy mondom hogy közben Init is egy zseninek tartom.
Igazából Xavinak valószinüleg tényleg ez volt az utolsó esélye a díjra, de nem jött össze. Biztos vagyok benne hogy egy picit csalódott, és egy picit sajnálom is, de ő az az ember akit ez nem fog befolyásolni, ebben biztos vagyok. Továbbra is hozni fogja a "megszokott Xavit" és világklasszis módjára fogja írányítani a csapatunkat. És ettől a díjtól eltekintve mindent megynert, és ami a legdontosabb: úgy fogják emlegetni a nevét örökké mint a rekordokat sorra halmozó Barca első számú irányítója!

És akkor ami a győztesünket illeti: letisztulva gondolkodva ezt a díjat a legjobb kapja. És a legjob Lionel Messi. Nem lenne heyltálló azt mondani hogy nem érdemelte meg a díjat a vb miatt. Amit Leo művel az elképesztő. Ezért kapta a díjat, természetesen nem érdemtelenül, és nem utoljára! :)
23 éves és megvan a 2. aranygömb. És még hol a vége... Futkos a hátamon a hideg, ha arra gondolok hogy miket vihet még véghez ez az ember! :o

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2011.01.10. 20:12:11

fcbarcelona10 írta:Éppen ma gondolkoztam el azon hogy mivan ha Messi nyeri? Hát így lett de ez valahol érthető is! Csak gondoljunk abba bele hogy most ez a két díj egybe van! Szerintem ha még mindig különlenne az év játékosa Messi lett volna az aranylabdás meg Xavi vagy Iniesta! De ezt lehet csak én gondolom így. :D
hónapok óta azt szajkóztam fórumokon, hogy ez most egy teljesen új díj lesz és nem biztos, hogy szerencsés a régi aranylabdák írott és íratlan szabályaiból kiindulni amikor a győztes kilétét találgatjuk
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.01.10. 20:11:45

szajko írta:
Ilyenkor gondolj arra, hogy házon belül maradt. :)

Csak attól félek, hogy Ini meg Xavi nem nagyon fog ezek után jó szemmel nézni Messire, hiszen most nem Ő érdemelte meg a legjobban. Bár szerintem ebben az évben is Ő volt a legjobb. De VB győztesnek kellett volna kapni.

Na mindegy. Gratula Leonak :wink: Remélem felpörgeti :)
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
robertfcb
Capitá del Barça

2011.01.10. 20:10:50

Gratulálok Messinek ! Abszolút megérdemelten került a helyére ismételten a labda. Messze a legjobb volt az egész évet nézve, kétségtelenül. Ha így folytatja biztosan a világ legjobbjaként fogják emlegetni 20-30 év múlva is :)
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.10. 20:10:41

Hát igen, a nevető harmadik. Érzésem szerint kaphatta volna Xavi is simán, mivel legalább annyira fontos tagja volt idén a csapatnak mint Leo. Csak hát ugye egy sorra hátrébb játszik, így nincs annyira reflektor fényben...
csababarca írta:
Bányász írta:(a másik oldalon most biztos puffognak ezért :) )
Nem gyengén. Még Cannavaro aranylabdáját is igazságosabbnak látják...
Szerintem csak keserű a szőlő. Ide a rozsdás bökőt, hogy akármi lett volna az eredmény, semmi nem tetszene nekik, mindenki ellen fel tudnának hozni valamit. Szerintem lassan már krisztikét akarják aranylabdásnak :lol:
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Sanama
Llegenda del Barça

2011.01.10. 20:10:37

Xavinak adtam volna... DE!

-nagyon örülök,hogy ezek szerint mostantól nem a kupák,és a csapattal elért sikerek fognak dönteni,hanem az egyéni teljesítmény. Ennek komolyan örülök,mert Cannavaro 1 vb-re kapott aranylabdát anno.

-Persza az sajnálandó,hogy Xavi aranylaszti nélkül fog visszavonulni,de hát már voltak ilyen játékosok(daffy által említett Raul),nem ezen múlik,hogy megmarad-e a köztudatban.

Grat Messinek! Ő is megérdemelte,jövőre jöhetne a 3. :)
P_e-d_r-o
Barça B

2011.01.10. 20:10:33

Azért kitudja,Xavi ha összekapja magát,akkor idén is lehet esélye,és remélem is hogy nyer aranylabdát,mert megérdemelné,kicsit énis sajnálom,de remélem ebből nemlesz semmi feszkő köztük,és xavinak nemmegy el a kedve az egésztől!Amúgy meg messi 60-an valahány gólja azért szinte elképzelhetetlen hogy ne érjen aranylabdát!!!
barcelinho_5
Jugador d'estrella

2011.01.10. 20:09:31

A gála előtt fél órával villant belém egy megérzés, hogy csakis Messi nyerhet. Megnéztem egy 10 perces összeállítást az elmúlt idényben szerzett góljairól, és megerősített benne, hogy ezt a díjat nem kaphatja más :)
Ő egy korszakos zseni, ilyen 50 évente egyszer van. Megérdemelted, szép volt Leo, másodszor is!

Az utolsó pillanatig meg sem fordult előtte a fejemben hogy ő nyerjen, tényleg csak ma.
Válasz küldése