2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ez esetben nem kérdeztem.rszergej írta: Attól tény, hogy van eredménye. Ezt tőle senki nem vitatja.
Ja és igen, ha vki a karrierjét követi, ilyet nem kérdezz...
Attól tény, hogy van eredménye. Ezt tőle senki nem vitatja.Bányász írta:Ez mitől tény?rszergej írta:Tények:
- special5 a legjobb edző a világon!!! Ez tény!!!
Ez mitől tény?rszergej írta:Tények:
- special5 a legjobb edző a világon!!! Ez tény!!!
Elég fiatal lehetsz, hogy nem érted a szarkazmust, de majd beletanulsz.madridronie írta:Na látod Pavel; ilyen egy normális vitapartner, aki nem csak dobálózik a vakvilágba, de érvekkel is alátámasztja a mondandóját (lsd. miihii)!
Eredményekben talán ( bár ahogy előbb írtam, ez sokmindentől függ, elsősorban tőlünk... ), viszont stílusban ( a pályán és azon kívül is ) finoman szólva sem fejlődött a Madrid. Szerintemmadridronie írta:Ahogy érzitek; ti Barcás szemmel így látjátok, én Madrid drukkerként meg teljesen másképp! De hát mint tudjuk az éremnek mindig 2 oldala van és jól is van ez így! Én továbbra is azt mondom, hogy minden téren előrelépés tapasztalható a portugál érkezése óta, a többi meg a jövő zenéje; bármikor megfordulhat az a hadiszerencse!Madridronie lehet ezt szépíteni, José semmivel sem ért el többet a mocskos stílusával, mint elődei, és kész.
Ahogy érzitek; ti Barcás szemmel így látjátok, én Madrid drukkerként meg teljesen másképp! De hát mint tudjuk az éremnek mindig 2 oldala van és jól is van ez így! Én továbbra is azt mondom, hogy minden téren előrelépés tapasztalható a portugál érkezése óta, a többi meg a jövő zenéje; bármikor megfordulhat az a hadiszerencse!Madridronie lehet ezt szépíteni, José semmivel sem ért el többet a mocskos stílusával, mint elődei, és kész.
Ez egy kicsit erős; de tény és való, hogy nagyon gyenge produkció volt, elbaltázott kezdővel, taktikával!1 hónap múlva lemostuk a csapatát a pályáról szintén a Bernabeuban,
Itt ugye kimaradt a 2. meccs, ami után a továbbjutás már nem volt olyan egyértelmű, mint ahogy itt azt te beállítod --> de tény, hogy a Barca jutott tovább!kiesett a kupából.
Jogos, bár Villas-Boas és Ancelotti utolsó féléves költekezése egyéb dolgokra is enged következtetni!Azért az nem mellékesen hozzátartozik a dologhoz,h Abram rácsapott az asztalra Jo5é vége felé és befejezte az agyatlan költekezést.
madridronie írta: Chelsea (2004-2007): A jelenlegi 25-ös keretből José 11 meghatározó játékosa ma is a csapat tagja!
Nézzük csak meg, hogy kiket vitt a csapathoz; Cech, A. Cole, Ferreira, R. Carvalho (2010-ig a keret tagja volt), Alex (most távozott télen), Essien, Obi Mikel, Malouda, Kalou, Drogba, Hilario + Terry, Lampard --> akik bár már a portugál érkezése előtt is a csapat tagjai voltak egyértelmű, hogy José alatt váltak klasszissá!
<---->
Most nézzük meg, hogy kik érkeztek a távozása után!
Grant: Ivanovic, Anelka
Scolari: Bosingwa
Ancelotti: Ramires, David Luíz, Torres (utóbbi kettő 2011 januárjában)
Szerintem ez önmagáért beszél és világosan látszik, hogy mire is gondoltam akkor, amikor azt mondtam, hogy az utódjai kőkeményen belőle és az ő felépített csapatából, szisztémájából éltek; különösebb taktikai újítások nélkül (talán Ancelottival picit támadóbb lett a csapat, de ennyi)! Most Villas-Boas érkezésével komolyabb változások kezdődtek el, de még nagyon az elején tart; Romeu, Meireles, Mata, Lukaku, Sturridge, Cahill még mindig elenyésző szám és főleg tényező José munkásságához képest!
Inter (2008-2010): A 2010-ben triplázó csapat (kezdő 11) több, mint felét az általa szerződtetett játékosok adták és ami még lényegesebb, hogy határozták meg döntően! Vele érkezett: Lúcio, Motta, Diego Milito, Sneijder, Eto'o és Pandev is! Emellett dobálózhatsz itt nekem Mancinivel, hogy így meg úgy; azért csak a portugál volt az, aki nemzetközileg is a csúcsra repítette az olasz gárdát. Az általa felépített beton biztos védelem (amilyen Mancini alatt soha nem volt) és masszív csapategység a távozásával a darabjaira hullott szét!
Real Madrid (2010- ): A jelenlegi keret 3 részre osztható
1) Casillas, S.Ramos (első Perez-éra utolsó nagy fogása), Marcelo, Pepe, Lass, Higuaín (6db) --> Perez 2. regnálása előtti játékosk
2) Arbeloa, R. Albiol, Granero, Xabi Alonso, Kaká, C.Ronaldo, Benzema (7 db) --> tisztán Perez és Valdano igazolások, mely játékosok érkezésére Pellegrini-nek a saját bevallása szerint sem volt semmi befolyása, ráhatása
3) Adán, T. Mejiás, R.Carvalho, Varane, F.Coentrao, Khedira, Sahin, Altintop, Özil, DiMaria, Callejón (11db) --> José kérésére szerződtetett játékosok
Ehhez sincs mit hozzáfűzni, magáért beszél!
Ezek után gondold át még egyszer, hogy melyik edző épített kinek a munkájára és főleg, hogy mit???
Ha már itt tartunk, akkor a Pellegrini féle Madrid 96 ponttal, 102 rúgott góllal, és 35 kapottal lett mögöttünk a második. Míg a Mourinho által vezetett Madrid 92 ponttal, 102 rúgott góllal, és 33 kapottal lett szintén második... Ha csak az eredményeket nézzük, akkor nem volt nagy különbség a 2 edző között...egyedül a bl nyolcaddöntőn átjutásban ért el többet Mou.
Pavel te meg nem tudom megint miről beszélsz? De öntsünk tiszta vizet a pohárba és zárjuk le ezt a témát!Aha, már értem. A spec5 már az Inter utolsó évében a Madridot trenírozta csak még nyerni akart velük egy BL-t és így hivatalosan ott maradt.
Mikor, max. 1 félidőt??! Ellenben vele még gólt lőni is képtelen volt a csapat a Barca ellen; a 2. meccs meg ugyanúgy kilátástalan és 0 játékot hozott Madrid részről!A tekintély nélküli edző sokkal jobban játszott a csapatom ellen az első meccsünkön,
Aligha! Joséval Kupa-győzelem pont ellenetek; bajnokságban ugyanúgy oboa (de otthon la. egy döntetlenre jók voltunk-- > Pellével 2-ős vereség) és 2. hely; egy elszabott BL. elődöntő, kiélezett Szuper Kupa döntő! Akkor miről beszélünk??? Pellegrini mit tudott felmutatni?Azzal a taktika nélkül futkorászással is jobban megszorongattak minket, mint a spec5 az első évében.
Ha már itt tartunk, akkor a Pellegrini féle Madrid 96 ponttal, 102 rúgott góllal, és 35 kapottal lett mögöttünk a második. Míg a Mourinho által vezetett Madrid 92 ponttal, 102 rúgott góllal, és 33 kapottal lett szintén második... Ha csak az eredményeket nézzük, akkor nem volt nagy különbség a 2 edző között...egyedül a bl nyolcaddöntőn átjutásban ért el többet Mou. Nekem csak az az egyetlen bajom a portugállal, hogy amióta itt van, azóta megy a brutalitás a Clássicócon...madridronie írta:Ez Pavel kollégának is szól! Csak míg a C.Ronaldo-Xabi Alonso-Kaká tengely Pellegrinitől függetlenül érkezett (Karimmal egyetemben tisztán Perez igazolások voltak); a 2 Aranylabdást pl. hamarabb szerződtették, mint a chilei edzőt, aki amúgy is csak egy báb, illetve C-terv volt! Addig a többiek mind egytől-egyig José kívánságára érkeztek! Arról már nem is beszélve, hogy Pelle alatt semmiféle koncepció nem volt tapasztalható --> szisztéma és taktika nélküli futkorászást láttunk csupán, semmi mást, mindennek az élén pedig egy tekintély nélküli edző állt!Hát elvileg csak két olyan játékost vett meg akik most húzóemberei a csapatnak: Özil és Di Maria. A Ronaldo-Alonso-Kaka tengely már ott volt Madridban az érkezése előtt... a védelemben Carvalho nekem nem egyértelmű hogy olyan sokat javított volna, Sahin nem is játszik...
no mindegy. csak megjegyeztem![]()
Sahin meg szimplán sérült volt egészen november végéig; 0 előszezonnal a háta mögött fizikálisan a béka s...e alatt volt! Emellett továbbra is fájdalmat érzett a térdében, így Mou.-val közösen úgy döntöttek, hogy addig amíg teljesen készen nem áll, nem játszik! Egyébként a kövi 2 meccsen elvileg már ismét játszani fog!
Ez Pavel kollégának is szól! Csak míg a C.Ronaldo-Xabi Alonso-Kaká tengely Pellegrinitől függetlenül érkezett (Karimmal egyetemben tisztán Perez igazolások voltak); a 2 Aranylabdást pl. hamarabb szerződtették, mint a chilei edzőt, aki amúgy is csak egy báb, illetve C-terv volt! Addig a többiek mind egytől-egyig José kívánságára érkeztek! Arról már nem is beszélve, hogy Pelle alatt semmiféle koncepció nem volt tapasztalható --> szisztéma és taktika nélküli futkorászást láttunk csupán, semmi mást, mindennek az élén pedig egy tekintély nélküli edző állt!Hát elvileg csak két olyan játékost vett meg akik most húzóemberei a csapatnak: Özil és Di Maria. A Ronaldo-Alonso-Kaka tengely már ott volt Madridban az érkezése előtt... a védelemben Carvalho nekem nem egyértelmű hogy olyan sokat javított volna, Sahin nem is játszik...
no mindegy. csak megjegyeztem
madridronie írta:Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?Mou Mancini munkájából és az ő által felépített csapatból élt. Sőt most Pellegrini lerakott alapjaiból építkezik.![]()
a hozzászólásból ítélve te nem az az R.M.C.F vagy, aki már jár itt egy szerény estétR.M.C.F. írta:Ez a nyilatkozat egy olyan ember szájából hangoztak el, aki nem tudott akkora magasságokba érni, mint akikről beszélt.
Messit saját nevelésnek lehet tekinteni! A Barcában lett igazi profi focista. Az alapokat nem itt tanulta, de ha sarkítva nézzük, akkor nagyon sok játékosra nem lehet mondani, hogy saját nevelés... Savanyú a szőlő kéremszépen alássan'
lui1698 írta:http://www.madridista.hu/web/index.php? ... o&id=12614
„Messi legfeljebb idézőjelek közt a csapat neveltje. Mindig is nyilvánvaló volt, hogy ő az egyik legtehetségesebb srác egész Argentínában. Így igazolták őt le. Nem ők csináltak belőle játékost. Messi már akkor is Messi volt, csak csiszoltak rajta.”
Vicces bácsi.
Köszi, de így is tisztában voltam vele. Sok újat nem mondtál. Az, hogy tehetsége van, természetesen nem jelenti azt, hogy fizikailag is készen van. Hogyan is lehetne alig túl az első ikszen??? Nem ez volt a mérvadó. De a mai napig sem az. Azt idővel építik fel, őt a cselezőkészsége és a gólérzékenysége tett hiressé. Emlékezhetsz, amikor a felőttcsapatban is még csak egy játékos volt a többi közül, még akkor sem volt a legjobb fizikai állapotban. Sokszor volt sérült, de idővel magára szedett annyi izomzatot, megtanult úgy játszani, hogy a durva védők belépőire is kellett figyelnie. Ma pedig már alig sérült, és ha van egy apróbb sérülése, azt is két meccs között kipiheni.szszabolcs19 írta:Csak hogy tisztában legyetek...:
Leó akkor konkrétan sportolásra alkalmatlan fizikai állapotban volt!!! Nem azért, mert nagyon kicsi volt, hanem az izomzata miatt is!!! Nézzetek utána! Ennyi erővel a világból a cselgép játékosok felét ki lehetne tiltani, mert kicsi...:S
Egyszerűen azért gondolta a barca, hogy messit érdemes felvenni és kifizetni a kúráját, mert a technikai képzettsége és labdakezelési technikája már akkro is kimagaslott (Most is szerintem:P) És mint tudjuk, most is és akkor is a La Masia növendékeinek ez volt az egyik alappillére (technika, labdakezelés, passzolás, döntések) Ez tény, nem a levegőbe beszélek!!!
Üdv: Szab
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?Mou Mancini munkájából és az ő által felépített csapatból élt. Sőt most Pellegrini lerakott alapjaiból építkezik.
Ember, de ki nézi le őket???Csak arra akarok rámutatni, hogy a két portugál közti időszak edzőit nem kellene ennyire lenézned.
Én kérek elnézést maestro!Amúgy én sem vagyok szakértő, de ilyen butaságokat nem szokásom leírni.
Csak hogy tisztában legyetek...:Lionel85 írta:"Argentína legjobbja" és "az egyik legtehetségesebb srác egész Argentínában" között szerintem van különbség. Én ebből nem veszem le azt, hogy ő akkoriban is a No.1 volt. Egy nagyon tehetséges kis srác volt, akit csupán akkor leírtak, amikor látták a magasságát. Egyébként így tett Carles Rexach is, vagy Josep María Minguella, ha jól tudom, mert ők is azt mondták, hogy kicsi a gyerek, mit akarnak vele? Aztán meglátták játszani. Rexach sem a semmiért igazolta le azon nyomban. A Barcelona sem brahira fizette ki végül a teljes kúrát. Mert láttak benne fantáziát. Argentínában is láttak, de ott nem tudták kifizetni.sjd írta:Ez teljesen igaz, csak számomra így egy kicsit fals, hogy már akkor is Argentína legjobbja volt, mert akkor nem csak egy lett volna a sok közül, akiket injekció-kúra nélkül is ki tudtak nevelni...Lionel85 írta:Már bocs, de az nem a csapat hibája... Volt egy akkor 12-13 éves srác, akihez mérten volt egy igencsak borsos injekció-kúra. Ők ezt nem vállalták be. Nem tudom, hogy látták-e a tehetségét, de úgy voltak vele szerintem, hogy így is évről-évre rengeteg tehetséget nevelnek ki anélkül, hogy plusz kiadásokba vernék magukat, így lemondtak róla. Argentína a 2000-es évek elején komoly csődben volt. Minden pesót megbecsültek akkoriban.
No, már megint azt írtad le.madridronie írta:Ilyet ki mondott???Csak annyit jegyeztem meg, hogy egészen Villas-Boas érkezéséig a Chelsea edzői; Grant, Scolari, Hiddink, Ancelotti mind egytől-egyig az ő munkájából, felépített csapatából élt!
![]()
Igazad van, tényleg nem vagyok egy szakértő (szemben ugye veled), de véleményem azért még lehet a dolgokról!
"Argentína legjobbja" és "az egyik legtehetségesebb srác egész Argentínában" között szerintem van különbség. Én ebből nem veszem le azt, hogy ő akkoriban is a No.1 volt. Egy nagyon tehetséges kis srác volt, akit csupán akkor leírtak, amikor látták a magasságát. Egyébként így tett Carles Rexach is, vagy Josep María Minguella, ha jól tudom, mert ők is azt mondták, hogy kicsi a gyerek, mit akarnak vele? Aztán meglátták játszani. Rexach sem a semmiért igazolta le azon nyomban. A Barcelona sem brahira fizette ki végül a teljes kúrát. Mert láttak benne fantáziát. Argentínában is láttak, de ott nem tudták kifizetni.sjd írta:Ez teljesen igaz, csak számomra így egy kicsit fals, hogy már akkor is Argentína legjobbja volt, mert akkor nem csak egy lett volna a sok közül, akiket injekció-kúra nélkül is ki tudtak nevelni...Lionel85 írta:Már bocs, de az nem a csapat hibája... Volt egy akkor 12-13 éves srác, akihez mérten volt egy igencsak borsos injekció-kúra. Ők ezt nem vállalták be. Nem tudom, hogy látták-e a tehetségét, de úgy voltak vele szerintem, hogy így is évről-évre rengeteg tehetséget nevelnek ki anélkül, hogy plusz kiadásokba vernék magukat, így lemondtak róla. Argentína a 2000-es évek elején komoly csődben volt. Minden pesót megbecsültek akkoriban.