Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem ez mind igaz, ha a pályán lévő játékosok állapota indokolja. Ha fáradtak - Yamal pl látványosan az volt a második félidőben - vagy ha nem megy nekik - Nico Koundéval egy pillanatra sem bírt, akkor csak a nevével jobb játékos, mint akit behoznak helyette, és friss. Hiába jobb egy játékos, ha már nincs rendben, akkor a másik jobb, hasznosabb lesz. Mint ahogy Kane-t is le kellett hozni a minap, sétálni nem tudott már az ember, és hiába top2 kilences, akitől még rossz meccsen is lehet várni a villanást, annak semmi értelme már, hogy csak azért fennhagyod, mert nagyobb név, és ideális esetben jobb, akár sokkal jobb játékos, mint a cseréje.
Tehát ha tök jól néznek ki a végén, én sem tartalékolnék egy ekkora meccsen, de ha nem, akkor szerintem bűn nem lehozni őket.
Tehát ha tök jól néznek ki a végén, én sem tartalékolnék egy ekkora meccsen, de ha nem, akkor szerintem bűn nem lehozni őket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A németek ellen a tűzzel játszottak ezekkel a cserékkel. A pályára érkezett cserejátékosokkal nagyot zuhant a csapat minősége. A kisebb csapatok ellen lehet és kell is rotálni, Albánia ellen például teljesen jó volt, hogy teljes sorcserét végrehajtva a cserejátékosok kezdtek és játszottak. De a legfontosabb meccseken azt gondolom, padlógázzal kell menni. Az eredmény a szövetségi kapitányt igazolta, továbbmentek, de nem biztos, hogy ezt sokszor el lehet játszani. Könnyen rá lehet erre fázni.
A legendás 1999-es BL-döntő erre egy jó példa, ahol a Bayern könnyelműen lehozta a legnagyobb sztárjait, hogy az egész Camp Nou közönségével megtapsoltassák őket, teljesen leadták a hajrát, aztán jött, ami jött.
Vagy a tavaszi bajnoki El Clásico. A félidőben lehoztuk Christensent, szét is csúsztunk a hajrára. A legfontosabb meccseken nincs hova tartalékolni. A legfontosabb meccsekre kell tartalékolni, és a szezon során időről időre rotálni a csapatot.
A legendás 1999-es BL-döntő erre egy jó példa, ahol a Bayern könnyelműen lehozta a legnagyobb sztárjait, hogy az egész Camp Nou közönségével megtapsoltassák őket, teljesen leadták a hajrát, aztán jött, ami jött.
Vagy a tavaszi bajnoki El Clásico. A félidőben lehoztuk Christensent, szét is csúsztunk a hajrára. A legfontosabb meccseken nincs hova tartalékolni. A legfontosabb meccsekre kell tartalékolni, és a szezon során időről időre rotálni a csapatot.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Alapvető szabály, hogy a gólszerző játékost, illetve a jól játszó játékosomat nem hozom le, ahogy nem cserélek ellenfél szögleténél, szabadrúgásánál sem. Rengeteg példát tudnánk mindannyian hozni erre, hogy hány kiváló csapat vesztét okozta ez az egyetlen hiba, akármekkora csapatokról volt is szó. Nem minden cseréjét kritizálom, de ez a csapat semmit nem érne el a már említett 3-as nélkül. A meccs végére mindhármat lehozta, 2-őt ebből a 94 percben. Nem hiszem, hogy itt erőnléti problémákról lenne szó, hogy azt 1 percet ne tudták volna ők is kivédekezni.bence0330 írta: ↑2024.07.10. 09:35:56Ha a legjobb játékosnak nem megy aznap, vagy már fáradt? Egy túlterhelt 16 és 38 évest? Szerintem de, gyakorlatilag kötelessége levinni, nem is nagyon van választási lehetősége. Az dönthette volna el akár rossz irányba egy meccset, ha egy ilyen játékos fent marad, hiába amúgy jobb, mint a cseréje. Akár azért, mert nem éles elöl, akár azért, mert ma már azért fontos, hogy jól zárjon valaki vissza pl szélső esetén a bekket támogatva, és már ezt sem tudja megoldani jól. Nálunk is sokszor történt ez meg.
Én max ilyet mentális okokból a 120. percben látok büntetők előtt, na ott behozni bárkit hogy tizit rúgjon, az a pedagógia alja. De az más kérdés.
Félreértés ne essék. Én a spanyoloknak szurkolok az elejétől fogva, de számomra hihetetlenek ezek a cserék.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- bence0330
Ha a legjobb játékosnak nem megy aznap, vagy már fáradt? Egy túlterhelt 16 és 38 évest? Szerintem de, gyakorlatilag kötelessége levinni, nem is nagyon van választási lehetősége. Az dönthette volna el akár rossz irányba egy meccset, ha egy ilyen játékos fent marad, hiába amúgy jobb, mint a cseréje. Akár azért, mert nem éles elöl, akár azért, mert ma már azért fontos, hogy jól zárjon valaki vissza, pl szélső esetén a szélső bekket támogatva, és már ezt sem tudja megoldani jól. Nálunk is sokszor történt ez meg.
És a cserék sem megye kettes játékosok azért.
Én max ilyet mentális okokból a 120. percben látok büntetők előtt, na ott behozni bárkit hogy tizit rúgjon, az a pedagógia alja. De az más kérdés.
És a cserék sem megye kettes játékosok azért.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Én azért tudnék nagyon nagy meccseket felidézni, amiket az döntött el, hogy a fantasztikus edzők lehozták a legjobbjaikat az utolsó percekben. Ez nem nagyság, szimplán ostobaság. A németek a gólt leszámítva megették őket a hosszabbításban, itt most nem derült ki, de simán kerülhetett volna hasonló helyzetben. Azt szerintem ne akarjuk belemagyarázni, hogy egy EB-elődöntőben 1 gólos vezetésnél pihentetni kell a legjobb játékosokat...bence0330 írta: ↑2024.07.10. 09:23:17Én pont ebben látom de la Fuente igazi nagyságát, és ezt hiányoltam nálunk. Xavi a világ minden pénzért sem cserélt volna le egy kulcsjátékost, akármilyen állapotban volt a pályán, akármi a kora, akármennyi meccset játszott végig zsinórban, stb. De La Fuente meg racionálisan kezeli a keretét. Nem érdekli, kik a nevek, ha valaki fáradt, lemegy és kész. Mert nem csak mában gondolkodik, hanem holnapban is, bár ez a jelenben is kifizetődik inkább. Yamalt is rendre lecserélte, hálát adok ezért az égnek Barcásként, még ha tegnap 10-20 percet késett is vele.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.10. 09:15:48Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.Ilyen amatőr hibával bárki ellen bukhatnak. Szerencsére eddig nem volt ilyen ellenfél.
Jobb egy valamivel gyengébb támadó, mint egy jobb, de hulla, még aznap is, nemhogy a jövőt nézve.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- bence0330
Én pont ebben látom de la Fuente igazi nagyságát, és ezt hiányoltam nálunk. Xavi a világ minden pénzért sem cserélt volna le egy kulcsjátékost, akármilyen állapotban volt a pályán, akármi a kora, akármennyi meccset játszott végig zsinórban, stb. De La Fuente meg racionálisan kezeli a keretét. Nem érdekli, kik a nevek, ha valaki fáradt, lemegy és kész. Mert nem csak mában gondolkodik, hanem holnapban is, bár ez a jelenben is kifizetődik inkább. Yamalt is rendre lecserélte, hálát adok ezért az égnek Barcásként, még ha tegnap 10-20 percet késett is vele.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.10. 09:15:48Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.Ilyen amatőr hibával bárki ellen bukhatnak. Szerencsére eddig nem volt ilyen ellenfél.
Jobb egy valamivel gyengébb, de friss támadó, mint egy jobb, de hulla, még aznap is, nemhogy a jövőt nézve. Rendre be is jött, lőtt gólt Ferran is a lecserélt Yamal helyett az EB-n pár perc alatt. Amúgy is más profil, Ferrán pl sokkal gólerősebb, Yamal meg sokkal jobban kever. Túloldalon is teljesen más Nico és Oyarzabal, és Nico legnagyobb erőssége, az 1v1 Koundé ellen egyszerűen nem működött, szerintem helyette is be lehetett volna hozni már Oyarzabalt, de Morata nem sok sót evett meg tegnap, simán le lehetett hozni. Pedri/Olmo ugyanez, Pedrinél jobban folyik a labda, Olmo meg gólveszélyesebb sokkal. Navas meg 38 éves, egyértelműen cserélni kellett, Yamal 16 éves, ugyanez. Szerintem az EB-n az összes cseréje ült, és indokolt volt, ma is, csak kicsit némelyikkel talán késett. És mivel elég jó a rendszere, kevésbé számít, ki van épp bent, csökken a különbség a jobb és a gyengébb játékos közt így, legalábbis a csapat szemszögéből.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Jól játszanak ezt nem lehet elvitatni, de ahogy írtad van egy Yamal-Nico Williams-Dani Olmo 3-asa, ami mondjuk Enriquenek nem volt. Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.10. 08:39:20Le a kalappal De La Fuente előtt. Mikor kinevezték, csak pislogtam, hogy ki ez, és nem jósoltam hosszú időt a neki a padon. Rendesen összerekta ezt a válogatottat, pedig minőségben lehet gyengébb, mint az utóbbi évek válogatottjai. Igaz van egy Yamalja.![]()

-
- Entrenador del Barça
Le a kalappal De La Fuente előtt. Mikor kinevezték, csak pislogtam, hogy ki ez, és nem jósoltam hosszú időt a neki a padon. Rendesen összerekta ezt a válogatottat, pedig minőségben lehet gyengébb, mint az utóbbi évek válogatottjai. Igaz van egy Yamalja. 
Lehet példát tud nyújtani a Barcanak is, mert mi is hosszú évekig ragaszkodtunk a oldalpasszos labdabirtokláshoz.
Olmot és Williamset jó lenne a Barcaban látni, ahogy olcsón Merinot és Fabiant is el tudnám képzelni. Sajnos utóbbiról rendesen lecsúsztunk, mikor 20-ért ment a PSG-be, ahogy tavaly ingyen Grimaldorol is. Cucurellanal talán van még esély, hiszen nem tündököl a Chelseaben, 1-2 év alatt talpra állhatunk végre.
Baldet, Gavit és Cubarsit sajnálom, hogy lemaradnak erről, nekik helyük van ebben a keretben, de lehet Garcia is befért volna Nacho, Navas vagy Vivian helyére.
Látszik, hogy ez a csapat tele van önbizalommal, ami nálunk nagyon hiányzik.
Szurkolok a spanyoloknak, nyerjék meg.
Este hajrá Hollandia, hajnalban pedig Uruguay.
Argentína már a döntőben, és van rá esély, hogy ez a 4 válogatott játssza a kontinensbajnokságok döntőjét.

Lehet példát tud nyújtani a Barcanak is, mert mi is hosszú évekig ragaszkodtunk a oldalpasszos labdabirtokláshoz.
Olmot és Williamset jó lenne a Barcaban látni, ahogy olcsón Merinot és Fabiant is el tudnám képzelni. Sajnos utóbbiról rendesen lecsúsztunk, mikor 20-ért ment a PSG-be, ahogy tavaly ingyen Grimaldorol is. Cucurellanal talán van még esély, hiszen nem tündököl a Chelseaben, 1-2 év alatt talpra állhatunk végre.
Baldet, Gavit és Cubarsit sajnálom, hogy lemaradnak erről, nekik helyük van ebben a keretben, de lehet Garcia is befért volna Nacho, Navas vagy Vivian helyére.
Látszik, hogy ez a csapat tele van önbizalommal, ami nálunk nagyon hiányzik.
Szurkolok a spanyoloknak, nyerjék meg.
Este hajrá Hollandia, hajnalban pedig Uruguay.
Argentína már a döntőben, és van rá esély, hogy ez a 4 válogatott játssza a kontinensbajnokságok döntőjét.
Tisztelt fórumozók! Az admin sem tud/akar 0-24-ben jelen lenni. Tehát, ha valaki olyan bejegyzést ír (rasszista) ami kiveri másoknál jogosan a biztosítékot, akkor nem az a megoldás, hogy beidézzük és méltatlankodó írást mellékelünk hozzá, hogy ezt bezzeg lehet, de enyhébbet nem stb... A fórumszabályzat szerint nem kell idézni és kommentelni, elég, ha valaki jelenti, de még az sem szükséges, mert minden nap jelen vagyunk.Engedtessék meg, hogy 23 óra 15 perckor már aludhassak és ne a ti írásaitokat szűrjem.Bármilyen hihetetlen nem ez a munkám és nem ebből élek, viszont semmi sem marad figyelmen kívül.Minden idézés IS törlésre került, annyival előnyösebben, hogy nincs érte strigula.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem gondoltam volna, hogy a spanyolok idáig eljutnak, de valljuk meg, ez a francia válogatott játékban nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, az egész EB-n.
Remélem a spanyolok nyerik az egészet, még a holland-spanyol döntő esetén kb a hollandoknak is tudnék örülni, de az angol-spanyolon egyértelmű, hogy hajrá spanyolok.
Remélem a spanyolok nyerik az egészet, még a holland-spanyol döntő esetén kb a hollandoknak is tudnék örülni, de az angol-spanyolon egyértelmű, hogy hajrá spanyolok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- baas11
- Entrenador del Barça
Sajnálom h Gavi es Pedri ( meg a komplett kozeppalyank )nem lehet most igazán részese ennek a nagy spanyol menetelésnek …
Torres ott van ugyan de olyan kb mint itt, minek ?!
Yamal nak nagy élmény es igy nekunk is
Kounde is nagyot ment a tornán jobb hatvedkent ami nagyon is biztató
De Jong szinten lemaradt Gundon meg jót tesz inkább a pihenés , van mit !
Torres ott van ugyan de olyan kb mint itt, minek ?!
Yamal nak nagy élmény es igy nekunk is
Kounde is nagyot ment a tornán jobb hatvedkent ami nagyon is biztató
De Jong szinten lemaradt Gundon meg jót tesz inkább a pihenés , van mit !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
- bence0330
Ja, hát a jobb csapat nyert a jobb játékosokkal szemben. Holnap ugyanez a felállás, bár ott szerintem az angolok továbbszenvedik magukat valahogy, ha fizikailag bírni fogják, mert ott nem olyan jó a játszani akaró csapat, mint a spanyolok.
Külön öröm, hogy egy eb elődöntő mindkét csapatának talán a legjobbja Barcás. Rodrit nem számítom, mert ő majdnem minden meccsen a legjobb játékos, és igazságtalan lenne a többiekkel szemben.
Külön öröm, hogy egy eb elődöntő mindkét csapatának talán a legjobbja Barcás. Rodrit nem számítom, mert ő majdnem minden meccsen a legjobb játékos, és igazságtalan lenne a többiekkel szemben.

-
- Barça B
sokkal jobban cserélt de la Fuente...
Ez igaz. De la Fuente nagyon jó munkát végez a spanyolokkal, akik igazi csapatként működnek. Ezzel szemben a franciák egy teljesen szedett-vedett brigád benyomását keltették elképzelés nélkül, és most egyénileg sem voltak akkora formában a húzóembereik, hogy megmentsék a kókler Deschamps valagát.Bob_Marley írta: ↑2024.07.09. 22:55:11Csapatként jobban működő gárda bejutott. Titkos favoritok voltak nálam a spanyolok,innen már csak egy és felernek a csúcsra.
Holnap remélem Southgate is így jár.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Csapatként jobban működő gárda bejutott. Titkos favoritok voltak nálam a spanyolok,innen már csak egy és felernek a csúcsra.

- bence0330
Giroud-val nem tudom, mi volt az elképzelés, ha beszorítanák a spanyolokat és mennének a beívelések, lenne benne fantázia, dei nkább csak kontráik vannak, ott meg Giroud nagy fék.
Simon nevét tényleg unájá-nak kell ejteni?
Simon nevét tényleg unájá-nak kell ejteni?
Theo Hernández hogy maradhatot fent? Csak rossz megoldása volt az embernek.
Yamal, mint a rutinos róka, ügyes kis fault volt
- bence0330
Yamal nagyon okosat faultolt, Theo lő évente 1-2 gólt a saját 16osától indulva, nem volt ez veszélytelen.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
A pontosabb és higgadtabb csapat vezet és innen a spanyolok le is fogják hozni. Egy kicsit felforgatottal csapattal,de ez komoly győzelem lehet.

ha ilyen ütemben fejlődik Yamal, akkor már a következő szezonban sem sok sót fog megenni Raphinha és Ferran, csak ha másik poszton elkezdenek nagyot nyújtani
Az a kemény, hogy helyzetig nem jutnak el a franciák. Semmi elképzelés a játékukban.
- davi10
- Llegenda del Barça
Én sem azt írtam, hogy te azt írtad.
Ne ragozzuk túl...

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- bence0330
Azért a "ha".

Roppant vicces, ahogy nyugodtan passzolgatnak a spanyolok, a franciák meg békésen nézik hátrányban.