bence0330 írta: ↑2025.04.17. 01:47:57
Így, hogy megvan az elődöntő, ki hogy tippeli az esélyeket?
Részemről viszonylag magasan PSG, mondjuk úgy 35%-ot adnék nekik jelenleg. Egyrészt legalább top2 csapat fociban 2025-ben, LE már nyert BL-t, másrészt semmi más dolguk nincs, ez utóbbi emeli ki nálam a mezőnyből őket.
A másik 3 csapatnak kb 25-23-20%-ot adok, Barca, Arsenal, Inter sorrendben, azért nem az Arsenal az első közülük, mert ők játszanak a PSG-vel először, amúgy őket tettem volna a 2. helyre, szintén azért, mert kb semmi lényegi teendőjük nincs már otthon, talán kicsit több, mint a PSG-nek. Se le, se fel nem mehetnek.
A Barcát a keret/terhelés arányai miatt tettem a PSG-nél jóval lejjebb. Intert szintén, őket évek óta mindig kifelejtik a nagycsapatos felsorolásból, de már 3 éve top5-6 csapat. De nagy harcban vannak otthon két fronton is.
Itt már bármi lehet, én a PSG-Arsenalt 50-50 körülire tippelném, de azt nézve hogy kevés támadójuk van így inkább 55-45 a PSG javára. Arsenal nagyon komolyanvehető ellenfél lett, azért akik így tudnak menni a Bernabeuba hogy a tipikus BL lázban égő RM-ot szinte 0-n tartják, miközben támadófocit is remekül tudnak játszani az elég komoly teljesítmény. Plusz az alapszakaszban is elverték őket mégha az akkori formája nem is hasonlított a PSG-nek a mostaninak, de ez megjegyezendő.
A PL-ben már nekik sincs sok dolguk mint ahogy a PSG-nek sem a bajnokságban, bár láttunk már arra példát főleg a PSG-nél hogy nem sültek túl jól ki abból hogy sokat pihentek, az Aston Villa elleni visszavágó előtt pihenhettek 6 napot, ehhez képest le lettek játszva a pályáról.
A BL döntőben meg már tényleg mindegy is lesz mert minden csapatnak lesz legalább 6 napja pihenni.
Barca-Internél sajnos az Intert érzem esélyesebbnek, reálisan nézve szerintem 40-60 az Inter javára, az aktuális formát nézve meg hogy a támadóink egyre fáradtabbak főleg.
Flicknek fel van adva a lecke mert a 2020-as Bayernnek nem volt dolga buszos csapat ellen, szóval ez neki is egy új kihívás, remélem elővesszük megint a távoli lövéseket-átlövéseket, mert olyanokkal lehet legjobban megbontani azt a védelmet, és remélem megfelelően pihentet a következő 2 bajnokin, akkor fejben-erőnlétben ott lehetünk.
Az őszi/tavaszi menetelő csapatot nem félteném az Inter ellen, de a mostani formánk aggasztó(bár ez is gyorsan változhat mivel 1 hete meg nagyon lesimáztuk a Dortmundot)
Nagyon fontos lenne hogy mi szerezzünk előnyt és ne ők mert onnantól nagyon nehéz lesz. Legalábbis ezt mondja a papírforma, a gyakorlatban meg tegnap a Bayern úgy lőtt nekik 2 gólt hogy az Inter az eredményt tartotta, és nagyon közel volt a Bayern a harmadik megszerzéséhez is.Balde-Olmo létfontosságú lesz, és az hogy ne sérüljön/kerüljön formán kívülre más se.