Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 15:56:28

Jézusom még mindig ez a téma :?: :lol: :lol: :lol:

elérte az a pár reálos,h erről beszéljetek, szinte egysúlyúan kezelve azzal,h a Madrid 11est kapott szabi helyett. Mi meg a mi meccsünkön akár sárga,akár piros, ugyanúgy bekaptuk a gólt, bírótól függetlenül. Náluk pedig függött a bírótól.

Még beírhatnátok azért pár szabálykönyvből idézetet, nagyon izgi :twisted:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.11. 15:55:59

zsuni írta:utólag nem lehet pirosakat osztogatni, ha piros, azonnal le kell fujni és könyvelni. sárgát lehet utolag osztani, mert nem befolyásol semmit. 2. sárgánál is rögtön fújnak, nincs elönyszabály.
ha ez így van, akkor ez a lényeg, füst.

amúgy szerintem a bíró nem látta a kezezést, mivel ugye villa szenzációs passzának eredményeként akkor indulhatott az ellenfél térfeléről, mikor a sociedad csatára már zinyóban volt..szóval kb a térfelünk közepén járhatott még a kezezés idején.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2011.09.11. 15:58:47-kor.
zsuni
Capitá del Barça

2011.09.11. 15:46:09

utólag nem lehet pirosakat osztogatni, ha piros, azonnal le kell fujni és könyvelni. sárgát lehet utolag osztani, mert nem befolyásol semmit. 2. sárgánál is rögtön fújnak, nincs elönyszabály.
füst
Barça B

2011.09.11. 15:44:05

tehát marad a kérdés, hogy a 11-es + piros kombóval, vagy a góllal járt jobban a sociedad ? valószínűleg berúgták volna a tizit is, de ha nem, akkor mivan ? szóval szerintem tök felesleges belekötni.
A gól, vagy piros + tizenegyes hibás megközelítés. A gólt nem a bíró adta az ellenfélnek, hanem az előnyszabály (ha máshova pattan akkor tizenegyes) következménye. Tehát a pályán az előnyszabály esetét láthattuk, ami továbbra sem azt jelenti, hogy a szabálytalanságot nem kell büntetnie a bírónak.

A tegnapi esetnél el kell vonatkoztatni attól, hogy az előnyszabályt értékesítette a Sociedad, mert emiatt tévesen értékeli a szituációt az ember. Az előnyszabály lényegében a tizenegyest helyettesítette tegnap, ami mellé a piros járt volna a szabálytalanság súlyáért. A gól az nem ajándék volt tegnap a Sociedad felé, azt hátráltató körülmény során szerezték, és a szabálytalanul hátráltató tényező lapot érdemelt volna.

Na, ennyi lettem volna, többet nem írok ezügyben, szerintem aki megakarta érteni, megértette, mások véleményét pedig szintén elfogadom.

Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2011.09.11. 15:50:13-kor.
odanézz SMS
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.11. 15:28:21

nekem egy kérdésem van.
látott e már valaki arra precedenst, hogy a bíró előnyszabályt int, a támadásból 2 mp-n belül gól is születik, és kiállítja utólag a szabálytalanságot elkövetőt & a gólt is megadja ? láthattunk hasonlót, hogy továbbengedi, és utólag szankcionál, de csak sárga lappal láttam még személy szerint.

tehát marad a kérdés, hogy a 11-es + piros kombóval, vagy a góllal járt jobban a sociedad ? valószínűleg berúgták volna a tizit is, de ha nem, akkor mivan ? szóval szerintem tök felesleges belekötni.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.09.11. 12:01:51

B. Tamás írta:
lluisllach89 írta:Meghiúsította a gólt, egyértelműen. Akkor direct red meg 11-es helyett előnyszabály lett volna? Szvsz biztos hogy nem...
Nem azt kell nézni, hogy Agirretxe gólját meghiúsította-e, hanem hogy a Real Sociedad gólját meghiúsította-e. Márpedig utóbbi nem sikerült neki, ugyanis a kipattanót a kapuba pofozták, ergo nem érte el a célját, azaz csak a szándékot kell büntetni. Ez pedig sárga kártyát ér.
Vmi forrást/szabálykönyvet tudnál linkelni? Nem azért mert ne hinném el, csak nem tudom elképzelni hogy miért mehet tovább a támadás.

Eszembe jutott a 06-os Bl döntő, Guily gólja helyett szabi és piros lap, de azóta rengeteg szabálymódosítás történhetett. De elképzelni nem tudom hogy most piros és 11es helyett megnézi hogy befejeli-e a srác a gólt.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
füst
Barça B

2011.09.11. 12:00:06

Nem igazán nyugtalanít a bírói döntés, semmi problémám vele, de a gól miért befolyásolja a bírói döntés súlyát? (piros avagy sárga) Valaki meg tudná magyarázni -lehetőleg logikusan- ?

Én úgy tartom, hogy a helyes döntés eredetileg piros lap + tizenegyes lett volna. DE!!! Mivel a Sociedad-nál maradt a labda, a tizenegyes helyett jogosan az előnyszabály lép érvénybe. Persze így utólag, mivel gól lett az akció vége, sokan írják, hogy nem jár a kezezésért piros, node a gól vonalon, tökutolsó emberként hogy a fenébe ne? Az előnyszabály lényege, hogy a támadó csapat némi kedvezményt kapjon, a pontrúgás helyett (jelen esetben tizenegyes) ha a játék folytatása kedvezőbb rájuk nézve. De ez nem annulálja az elkövetett szabálytalanságért játó büntetést. Azaz a jogos döntés egyértelműen a piros lap + előnyszabály lett volna. Ebből csak az utóbbi érvényesült, ezért hibás döntésnek tartom. Az, hogy gól lett az akció vége, a szabálytalanság büntetése szempontjából nem számít, ez az előnyszabály esetleges velejárója.

Tehát, röviden, a helyes döntés ilyen esetben (szerintem):

piros lap + tizenegyes, adott esetben piros lap + előnyszabály. Tegnap egyik sem lépett événybe (csak részben, ugye az előnyszabály), nem is tudom, hogy egyáltalán sárgalap lett-e, ugaynis nem láttam a mérkőzés jegyzőkönyvében, igaz, cak egy netes portálon néztem... de ha valaki megcáfolná a gondolatmenetem, azt szívesen venném, mivel saját gondolataimat írom, nem tényeket. De, ha valaki cáfol, legyen szíves észérvekkel tegye, ne engem hülyézzen le, mert ellendrukker vagyok... :)
odanézz SMS
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.09.11. 11:47:28

lluisllach89 írta:Meghiúsította a gólt, egyértelműen. Akkor direct red meg 11-es helyett előnyszabály lett volna? Szvsz biztos hogy nem...
Nem azt kell nézni, hogy Agirretxe gólját meghiúsította-e, hanem hogy a Real Sociedad gólját meghiúsította-e. Márpedig utóbbi nem sikerült neki, ugyanis a kipattanót a kapuba pofozták, ergo nem érte el a célját, azaz csak a szándékot kell büntetni. Ez pedig sárga kártyát ér.
.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.09.11. 11:28:39

B. Tamás írta:Nagyon jól kivárt a játékvezető. Ez a szabály, ha meghiúsítja a gólt, akkor piros és 11-es, ha nem, akkor csak sárga lap. Tökéletes döntés. Még a MARCA sem tudott belekötni, és meg is dicsérték.
Meghiúsította a gólt, egyértelműen. Akkor direct red meg 11-es helyett előnyszabály lett volna? Szvsz biztos hogy nem...
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.09.11. 11:21:55

Nagyon jól kivárt a játékvezető. Ez a szabály, ha meghiúsítja a gólt, akkor piros és 11-es, ha nem, akkor csak sárga lap. Tökéletes döntés. Még a MARCA sem tudott belekötni, és meg is dicsérték.
.
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.11. 11:12:37

Kalap1988 írta: De akkor mire adott sárgát Businak?
Azért írtam ezt, mert meccs közben azt írták ki, hogy nem neki adott sárgát, hanem az egyik Sociedad játékosnak, de most már látom, hogy tényleg Busquets kapta, úgyhogy vegyük úgy, hogy nem szóltam semmit
Deus
Boixos Nois

2011.09.11. 10:59:20

Kalap1988 írta:De akkor mire adott sárgát Businak?
Ebből is lehet következtetni, hogy látta a bíró.
Véleményem szerint, pirosat ér.
A bíró valószínűleg azért nem adta meg, mert így is betaláltak. Ezért kapott sárgát.
De ha nem találtak volna be, akkor piros és 11es. Vagy ha a gól előtt fújja be, akkor szintén piros + 11es.
Tehát vagy ez, vagy az.
KépKép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.11. 09:54:24

sjd írta:
peccerta írta:Azt gondolom teljesen mindegy gól vagy sem,ha gólhelyzetben valaki szándékosan kezezik az nálam piros.
Azon gondolkozom, hogy egyáltalán látta-e a bíró a kezezést, mert a reakciójából nagyon úgy néz ki, hogy nem látott semmit, ráadsául látszik a visszajátszásban, hogy kb. Villával egy vonalból indul és csak a gólnál ér fel a 16osra. Úgyhogy sztem felesleges azon vitatkozni, hogy jól döntött-e, mert az is lehet, hogy nem hozott ilyen döntést (mivel nem látta a kezezést)
De akkor mire adott sárgát Businak?
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.11. 09:53:22

peccerta írta:Azt gondolom teljesen mindegy gól vagy sem,ha gólhelyzetben valaki szándékosan kezezik az nálam piros.
Azon gondolkozom, hogy egyáltalán látta-e a bíró a kezezést, mert a reakciójából nagyon úgy néz ki, hogy nem látott semmit, ráadsául látszik a visszajátszásban, hogy kb. Villával egy vonalból indul és csak a gólnál ér fel a 16osra. Úgyhogy sztem felesleges azon vitatkozni, hogy jól döntött-e, mert az is lehet, hogy nem hozott ilyen döntést (mivel nem látta a kezezést)
bali 15
Director del Fútbol

2011.09.11. 09:14:04

De meg is fordulhat Wink

Amit írok most nem rád értem, hanem sokakra:
Annyira imádom, ha egyszer botlunk, akár tavaly a Hercules ellen sokak már odaadják a bajnoki címet a Realnak, meg elkezdenek minket majdhogynem temetni.
Ébredjetek!!! Ez egy X volt, amit nagyon elszabtunk, de a Real ugyanúgy botolhat, mint most mi. Nem hiszem, h a Clássicoig X meccses nyereségi sorozatot hoznak le! Persze mi is fogunk valószínű veszíteni pontokat, de ugyanúgy ők is. Majd, ha Clássico előtt-után is ők állnak elől, akkor lehet kicsit jobban izgulni, de igazából akkor is még csak féltávnál leszünk. Smile
Én nem temetem a csapatot. Csak azt mondom, hogy eléggé [auto_cenzúra] lesz az, hogy most nekünk kell folyamatos győzelmi kényszerrel játszanunk. Tetszik vagy sem szerintem a Real kevésszer fog X-elni és főleg kikapni egy másik csapattól. Szóval ez a Classicoig így fog maradni.
Ráadásul idén nem a Nou Campban lesz az első Classico.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.09.11. 09:09:37

bali 15 írta:Szerintem rohadtul megérdemelték a fiúk ezt a hideg zuhanyt. Valószínű, hogy most a Decemberi Classicoig mi leszünk az üldözők, és ez a különbség növekedhet is.
De meg is fordulhat :wink:

Amit írok most nem rád értem, hanem sokakra:
Annyira imádom, ha egyszer botlunk, akár tavaly a Hercules ellen sokak már odaadják a bajnoki címet a Realnak, meg elkezdenek minket majdhogynem temetni.
Ébredjetek!!! Ez egy X volt, amit nagyon elszabtunk, de a Real ugyanúgy botolhat, mint most mi. Nem hiszem, h a Clássicoig X meccses nyereségi sorozatot hoznak le! Persze mi is fogunk valószínű veszíteni pontokat, de ugyanúgy ők is. Majd, ha Clássico előtt-után is ők állnak elől, akkor lehet kicsit jobban izgulni, de igazából akkor is még csak féltávnál leszünk. :)
bali 15
Director del Fútbol

2011.09.11. 08:23:26

Szerintem rohadtul megérdemelték a fiúk ezt a hideg zuhanyt. Valószínű, hogy most a Decemberi Classicoig mi leszünk az üldözők, és ez a különbség növekedhet is.
peccerta
Jugador del Barça

2011.09.11. 01:45:16

ozsimiki írta:Mai meccs miatt én sem vágok eret, de 2-0ról azért pihenve sem szabad x-re "menteni". Igaz főleg egyéni hibák miatt történt,és a csapatrészek megfelelően működtek, csak nem akartunk már többet a 2.félidőben, csak tartani.

Viszont minden idényben van ilyen meccsünk, remélem letudtuk erre az évre,meg a következő félévre a hasonló pontvesztéseket.
Valóban.nem szabadott volna így elherdálni 2 gólos vezetést,de akkor sem kell elkenődni.Megint tanultak valamit...

Talán most lényegesebb volt a bl rápihenés ,remélem helyrehozzuk ezt a botlást.

Most is látszott,jó a Barca ,jó a Real,de semmilyen más csapatot nem szabad leírni mert könyörtelenül kihasználnak minden apró hibát.

Kicsit jót is tett a bajnokságnak hogy így alakult az eredmény.
Cruyff

Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 01:19:04

Mai meccs miatt én sem vágok eret, de 2-0ról azért pihenve sem szabad x-re "menteni". Igaz főleg egyéni hibák miatt történt,és a csapatrészek megfelelően működtek, csak nem akartunk már többet a 2.félidőben, csak tartani.

Viszont minden idényben van ilyen meccsünk, remélem letudtuk erre az évre,meg a következő félévre a hasonló pontvesztéseket.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
peccerta
Jugador del Barça

2011.09.11. 00:57:36

shutterisland írta:akkor fogunk reális, és vélhetően mindkét oldal számára elfogadhatóbb eredményt kapni a jelenlegi erőviszonyokról, mikor eljön az első klasszikus a bajnokságban.
persze lehet, hogy lesérül a fél csapat náluk vagy nálunk, de ha nem nézzük a szélsőségeket, ott már két formában lévő, az új igazolásokat már viszonylag beépítő, erőnlétileg rendben lévő csapat fog találkozni.
Igen én is azt gondolom ott lesz az első reális kép,de Gergőnek nagyon igaza van hisz ha fejlődött a Madrid ,akkor mi 3 szorosan fejlődtünk ,ráadásul fiatalokkal nem vénembereket vásároltunk!

Ha összevetem a Madridi új embereket meg a Barca igazolásokat akkor azt mondom ,ég és föld és nem a Madrid javára!

Persze másik kérdés Pep be tudja időben építeni megfelelően az emberkéket vagy sem,eddig azt gondolom rendben vagyunk,remélem így is marad.

A mai meccs olyan volt amilyen,pihentünk,fontosabb a bl .Ennyi
Cruyff

Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.11. 00:52:47

akkor fogunk reális, és vélhetően mindkét oldal számára elfogadhatóbb eredményt kapni a jelenlegi erőviszonyokról, mikor eljön az első klasszikus a bajnokságban.
persze lehet, hogy lesérül a fél csapat náluk vagy nálunk, de ha nem nézzük a szélsőségeket, ott már két formában lévő, az új igazolásokat már viszonylag beépítő, erőnlétileg rendben lévő csapat fog találkozni.
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.11. 00:46:43

Hát szvsz tavaszi is meg a mostani klasszikuson is nagyon-rossz periódusban érte el a csapatot a meccs tavasszal végletekig kifulladva idén szinte a strandról állt össze a team , lényegében ez okozta hogy nagyjából kiegyenlített volt a játék képe.
Sztem sok minden nem változott a tavaly őszhöz képest, nyilván erősödött a Madrid de a Barca is.
peccerta
Jugador del Barça

2011.09.11. 00:44:10

ferninho írta:
gergo9 írta: Ebből a hatból a 3 döntetlen nekünk volt kedvező, bl-ben eldőlt madridban minden , bajnokságban meg mentünk 5ponttal nem nálunk volt a győzelmi kényszer. Szuperkupán idegenben az X bőven nekünk kedvezett, magyarul az elmúlt hat meccsből haton volt győzelmi kényszeretek ebből egyszer sikerült azt sem rendes játékidőben.
ezt tudom én is, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem nyertetek megint 5-0ra meg 6-2-re... nincs már lassan különbség a két csapat között... sőt már lehet, hogy nincs is egyáltalán.

erről eszembe jutott egy szép idézet...
Mesut Özil: Minden egyes meccsel közelebb kerülünk a Barcelonához.
Ezzel azért erőteljesen vitatkoznék:)

Amíg ti full csapattal játszotok mi még mindig megengedhetünk egy 2. sort
Félreértés ne essék:nem nagyképűség csak a tényekről beszélek!

Mondjátok CR rekord ,hát Messi fele annyit nem játszik!
Természetesen nem semmi amit CR alkot,de nézzük már reálisan a dolgokat.

Jah hogy nem 6:2 ő? nem is kell,az 1:0 is ugyan azt jelenti: 3 pont ide vagy éppen bl továbbjutás.
Tény és való hogy sokat fejlődött a Madrid,aki ezt nem ismeri el az hazudik,viszont szerintem még mindig nagyon messze van egy igazi Barcától.
Cruyff

ferninho
Madridista

2011.09.11. 00:36:47

gergo9 írta: Ebből a hatból a 3 döntetlen nekünk volt kedvező, bl-ben eldőlt madridban minden , bajnokságban meg mentünk 5ponttal nem nálunk volt a győzelmi kényszer. Szuperkupán idegenben az X bőven nekünk kedvezett, magyarul az elmúlt hat meccsből haton volt győzelmi kényszeretek ebből egyszer sikerült azt sem rendes játékidőben.
ezt tudom én is, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem nyertetek megint 5-0ra meg 6-2-re... nincs már lassan különbség a két csapat között... sőt már lehet, hogy nincs is egyáltalán.

erről eszembe jutott egy szép idézet...
Mesut Özil: Minden egyes meccsel közelebb kerülünk a Barcelonához.
madridista
peccerta
Jugador del Barça

2011.09.11. 00:32:30

Azt gondolom teljesen mindegy gól vagy sem,ha gólhelyzetben valaki szándékosan kezezik az nálam piros.

Hozzáteszem nem vagyok otthon a mostani szabályokban,de szerintem itt magát a szándékot kell büntetni,ahogy egy durva szabálytalanságnál sem azért ítélünk mert kettétört az alany lába, hanem mert úgy ment oda a tuskója hogy akár ketté is törhette volna !

Lehet én gondolom rosszul,nem tudom,mindenesetre ha nekem van némi,de csak egy kicsi igazam akkor, pepe barátunk már 10 éve a pálya közelébe sem mehetne.

Ami pedig a bírót illeti.

Szerencsétlenek már azt sem tudják mit fújnak ennek a két csapatnak,így is-úgy is valaki rájuk fogja az eredményt:)
Cruyff

Válasz küldése