bence0330 írta: ↑2023.02.22. 18:16:56
Olyan nagyon sokmindent nem kell, jelenleg a MU sokkal jobb, mint a Pool, van bennük erő, mögöttük ész, komoly egyéni formák, közben meg látszik a szakadék a bajnokságban is. Mi meg jelenleg jobbak vagyunk a Reálnál, lásd kupadöntő, nyolc pont előny. Ezek elég objektív tények. Ha nagyon magyarázkodni akarok, az max annyi, hogy a Reál tud miből meríteni, ha baj van, mi meg most próbálunk felépíteni valamit, amiből majd erőt lehet meríteni nehéz szitukban, mert nálunk jelenleg nincs most ilyen.
Semmi köze a bajnokságban elért helyezésnek ahhoz, hogy ki mit nyújt egy BL-ben. Ezt jó lenne megértenünk ennyi év után. Más sportág a kettő, más képességek kellenek csapatszinten ahhoz, hogy egyikben vagy másikban érvényesülj. A bajnoksághoz fegyelem kell, kiegyensúlyozott forma, kialakult játékrendszer, szorgalom. A BL-hez mentális erő, a csúcsteljesítmény jó időzítése, a pillanat leuralása (bármilyen klisésen is hangzik).
Attól még, hogy mi jók vagyunk a bajnokságban (mivel van játékrendszerünk, kiegyensúlyozottak, fegyelmezettek vagyunk), ugyanúgy lecumiztat minket a BL-ben bárki. Kupadöntő meg nyolc pont előny, ne vicceljünk már
Vegyük Ter Stegen-t vs. Emiliano Martínezt. A németünk szorgalmas, szimpatikus, kemény melós. Hétről-hétre hozza magát. De a nagy meccseken megszeppen, mulyáskodik, maga alá csinál. Martínez meg egy kevésbé szimpatikus pali, nem is lobbantotta lángra a világos a bajnokságában, de meg van benne az a karakter, hogy a nagy téttel járó meccseken hozza az extrát, az ellenfél támadóit becsicskítja.
A MU ajnározását ugyanígy nem értem, annyit értek el, hogy hozzánk hasonlóan most már meg tudják verni megbízhatóan hétről-hétre a bajnokságukban a tőlük gyengébb csapatokat (a maga műfajában ez is remek dolog, itt is, és ott is). Hozzájuk mérhető ellenfelük nem nagyon volt, a City-t kapták el csak, rendben, elismerem, igen.
Nem mellesleg doktori disszertációink összerakásakor valóban ne felejtsük el, hogy az EL-ben játszunk. Ez egy Barca státuszú klubnak marha nagy arcvesztés. És már 2. éve. Ha ezt elfogadjuk, úgy fogunk véglegesen lesüllyendni erre a szintre.
Persze ne legyen igazam, de nekem jelenleg nincs okom feltételezni azt, hogy a mostani csapat majd mentálisan erősebb lesz csütörtökön. Egy 2-2 a Camp Nouban ehhez nekem sovány (a mostani MU ellen is). A bajnokságban igen, ügyesek vagyunk, de - szvsz - az nem mérvadó Európában is. A Valverde-csapat is ügyesen hozta magát a bajnokságban, ha nem jobban, mint mi most. Sőt, Valverde alatt nemegyszer fordítottunk is a bajnokságban. Aztán szerintem kevesen gondolnának arra a csapatra a BL császáraiként itt.