2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Aranylabdát sajnos nem a szólókra és a nagy passzokra adnak,hanem arra,hogy hány címet nyertél és hány gólt lőttél.Cooltiszo írta:Azért akinek van szeme az meg se kérdőjelezi hogy Messi vagy RonaldoTocy írta:
Igen, most engem is aggaszt ez. Oké, Messi nyerte a bajnokságot, és BL-döntő, meg pont Ronaldoéknak lőtt kettőt az elődöntőben. Na de tavasszal szerintem Messi csak a Bernabeuban, meg az Arsenal ellen alakított "messiset", többin sokat sétált, meg inkább passzolt az utóbbi időben, nem is rúgott gólt már nemtom mióta. Az ő Aranylabdájához kéne a BL-győzelem, vagy Copa América-győzelem, vagy mindkettő. Ezen a tavaszon CR hatásosabb, mint Messi...rengeteg gólt rúg, és mégiscsak ő fejelte Messiék ellen a Kupadöntőt eldöntő gólt. Hát-hát...Ezt a januártól külön vesszük dolgot se kell komolyan venni, összecsúsznak a dolgok. Ráadásul ezt a rossz tavaszt se értem, most volt csak 3-4 meccse hogy nem rúgott gólt, előtte végig szórta, és amikor nem lőtt gólt akkor is fantasztikus dolgokat művelt, pl. múlt héten a kapufa és egyéb szólói. Ronaldo statisztikába nagyon jó, grat neki, viszont Messi is az, bl gólkirály lesz, kupában is holtversenyben gólkirály és bajnokságban is 30+os. Ha bl-t és vagy Copa Americát nyer akkor nem lehet tőle elvenni a címet. Ha nem jön össze neki, akkor lehet nyílt tavasszal, de akkor is sok dolognak össze kellene jönnie, hogy pl Ronaldo nyerje, jelenleg sokkal esélytelenebb, akkor is ha köv meccsen rúg még 40et a 38 mellé.
Azért akinek van szeme az meg se kérdőjelezi hogy Messi vagy RonaldoTocy írta:
Igen, most engem is aggaszt ez. Oké, Messi nyerte a bajnokságot, és BL-döntő, meg pont Ronaldoéknak lőtt kettőt az elődöntőben. Na de tavasszal szerintem Messi csak a Bernabeuban, meg az Arsenal ellen alakított "messiset", többin sokat sétált, meg inkább passzolt az utóbbi időben, nem is rúgott gólt már nemtom mióta. Az ő Aranylabdájához kéne a BL-győzelem, vagy Copa América-győzelem, vagy mindkettő. Ezen a tavaszon CR hatásosabb, mint Messi...rengeteg gólt rúg, és mégiscsak ő fejelte Messiék ellen a Kupadöntőt eldöntő gólt. Hát-hát...
Én nagyon nagy edzőnek tartom Mourinhot, de úgy érzem, h a BL-ban kifejezetten rossz, sőt, öngyilkos taktikát választott. Az Interrel sikerült az odavágón meglepnie a Barcát, most nem, és ez nemcsak a kiállításnak köszönhető, mert addig is csak a 0-0ra játszottak. Sztem az lett volna a legcélravezetőbb, amit a kupadöntőn, főleg az első félidőben játszottak: bátrabban, nyíltabban támadni. Mert most azért nem voltunk akkora formában, verhető volt ez a Barca szvsz. Amúgy is ha megnézzük az utóbbi évek Barcáit, mindig akkor volt baj, mikor az ellenfél meglepett, lerohant minket: pl. tavaly az Inter elleni odavágón, vagy a 2009-s döntőn, amit Etoo nem lőtte meg az igen-igen fontos vezető a gólt, addig a MU nagyon szorongatta a tökeinket. Vagy pl. a Rijkaard érából tipikus ilyen meccs a Chelsea-Barca 4-2, vagy Real-Barca 4-2.kimber írta:Madridistaként én úgy látom a 4 klasszikust, hogy egy ősszel lendületben lévő Madrid kapott egy hatalmas pofont tőletek, ez alaposan vissza is vetette a csapatomat. Szerintem ez volt az oka annak, hogy Mourinho óvatos taktikával fogott hozzá a négyes meccssorozathoz, mert ez már bevált neki az Interrel is a Barca ellen. Tehát én az őszi pofonnak tudom be ezt a taktikát, ami, ill. a mutatott játék nekem sem tetszett. Tudom, az eredménykényszer Madridban nagy úr, de én szívesebben láttam volna inkább sokgólos meccseket, még ha a vége egy esetleges vereség lett volna, ettől a mai Barcelonától ez nem szégyen, előrébb jártok, jobbak vagytok ma még mint a Madrid. A csapatotok évek óta együtt van, összeszokott játékosok, szisztéma, jó keret. A Madridnak alakul egy jó kerete, és remélem jövőre jobb lesz a játék is, ebből is láttunk már ízelítőt idén, nem ellenetek persze, de több nagy csapat ellen is jól játszottunk. A jövő tehát biztató.levproff írta:Most nézve, hogy a Real milyen formába van..
Ezek szerint mi a legjobb formában lévő Real Madridot láttuk a 4 klasszikus során?
Madridistaként én úgy látom a 4 klasszikust, hogy egy ősszel lendületben lévő Madrid kapott egy hatalmas pofont tőletek, ez alaposan vissza is vetette a csapatomat. Szerintem ez volt az oka annak, hogy Mourinho óvatos taktikával fogott hozzá a négyes meccssorozathoz, mert ez már bevált neki az Interrel is a Barca ellen. Tehát én az őszi pofonnak tudom be ezt a taktikát, ami, ill. a mutatott játék nekem sem tetszett. Tudom, az eredménykényszer Madridban nagy úr, de én szívesebben láttam volna inkább sokgólos meccseket, még ha a vége egy esetleges vereség lett volna, ettől a mai Barcelonától ez nem szégyen, előrébb jártok, jobbak vagytok ma még mint a Madrid. A csapatotok évek óta együtt van, összeszokott játékosok, szisztéma, jó keret. A Madridnak alakul egy jó kerete, és remélem jövőre jobb lesz a játék is, ebből is láttunk már ízelítőt idén, nem ellenetek persze, de több nagy csapat ellen is jól játszottunk. A jövő tehát biztató.levproff írta:Most nézve, hogy a Real milyen formába van..
Ezek szerint mi a legjobb formában lévő Real Madridot láttuk a 4 klasszikus során?
mi nyertük a 2010/2011-es bajnokságot.ennyi.mess2009 írta:hát Barca drukker-ként nem vagyok teljesen nyugodt ezt a Madridot látva...
jó, ez itt most két külön filozófia:egyrészt a Barca nem bántja a gyengébbeket, a lényeg megvan a Madrid most ugrálhat....
másrészt a Madrid megmutatja, hogy ki is itt a mezőny legjobbja, lerohanja nem csak a gyengéket de aki elé kerül mindenkit....(ok. kivéve minket!)
akár azt is mondhatnám ok. nem ez a lényeg! de van ami mellett nem tudok elmenni: nevezetesen a Barca tavasz támadó játéka-hatékonysága egyértelműen lefelé tendál, a Madridé ugyanezen a mutatókon nyílegyenesen felfelé száguld a szó szoros értelmében!
A Barca lassult, körülményesebbé gólszegénnyé vált, a Madrid villámgyors, gólgazdag, erőtől duzzadó benyomást kelt.
a Madrid játékos állománya példátlanul erős, és még erősödni fog, ismerve a hatékony és gátlástalan vásárlásaikat, a Barcánál valahogy látványos kudarcok sorozata következett be ezen a téren!(sajnos most ott tartok, hogy már Villát is ide sorolhatom) egyedüli remény a masszív, de egyelőre kissé szürke saját nevelésű állomány.
nem tudom megjósolni, hogy ezek az előjelek hová fajulnak, a BL döntő még egy elég jó igazodási pont lehet majd a jövő tekintetében is.
lehet hogy kissé pesszimistára sikeredett ez a vélemény, én örülnék a legjobban ha így lenne.
levproff írta:Most nézve, hogy a Real milyen formába van..
Igen, most engem is aggaszt ez. Oké, Messi nyerte a bajnokságot, és BL-döntő, meg pont Ronaldoéknak lőtt kettőt az elődöntőben. Na de tavasszal szerintem Messi csak a Bernabeuban, meg az Arsenal ellen alakított "messiset", többin sokat sétált, meg inkább passzolt az utóbbi időben, nem is rúgott gólt már nemtom mióta. Az ő Aranylabdájához kéne a BL-győzelem, vagy Copa América-győzelem, vagy mindkettő. Ezen a tavaszon CR hatásosabb, mint Messi...rengeteg gólt rúg, és mégiscsak ő fejelte Messiék ellen a Kupadöntőt eldöntő gólt. Hát-hát...Barca_10 írta:Nem tudom ki hogy van vele,de én annyira már nem vagyok biztos Messi 3.Aranylabdájában.Abban biztos vagyok, hogy nem csak 3. lesz,de elnézve Ronaldot neki is van esélye bőven.Sok gólt lő,bár neki amennyi Real meccset láttam,és összefoglalót(nem volt belőle túl sok,inkább szöveges értékelést olvastam a meccs után..) sok gólt úgy szerzett,hogy üres kapuba kellett begurítani.Oké,gól,gól,de ez döntheti(a remélhetőleges BL,és Copa America győzelem mellett) Messi felé a mérleget,na meg a csapatjáték,és a rengeteg gólpassz.
Szvsz szerintem 55-45 Messi felé,BL-el,Copa Americával 65-35 lehetne, pláne ha jól teljesít a döntőben és a Copa Americán(és miért ne teljesítene jól)
De valamiért úgy érzem, hogy oké meglesz az első 3,de a 3. legyen az Xavi, Iniesta, vagy netalántán Rooney() szinte csak "dísznek" lesznek ott a díjátadón.
viszont a törikönyvbe nem lesz benne,hogy a kiesőnek rúgott 4et,csak az,hogy megdöntötte a rekordot és neki csak ez a fontos.noname írta:Ronaldonak ezek a góljai már senkit sem érdekelnek. Szórja a gólokat olyan meccseken, ahol az ellenfélnek és nekik is mindegy h mi történik. Amikor leginkább számított, akkor láthattuk, hogy Messi képes nagy csapatok ellen jól játszani,míg Ronaldo igazán jó meccset ellenünk még sose produkált, max jó-közepest.
Az Stuttgart lenne.Night írta:én gportal.hu/atigazolasok -on láttam ami csak hivatalosat közöl de nem merem elhinni...Varatrix írta:Forrás? Mi ez?Messidona10 írta:Remélem ez csak rossz vicc, vagy egyszerű elírás...
Nuri Sahin (TUR,középp.)
Borussia Dortmund>>>Real Madrid
Hajnal Tamás (HUN,középp.)
Csúnya volna...
én gportal.hu/atigazolasok -on láttam ami csak hivatalosat közöl de nem merem elhinni...Varatrix írta:Forrás? Mi ez?Messidona10 írta:Remélem ez csak rossz vicc, vagy egyszerű elírás...
Nuri Sahin (TUR,középp.)
Hajnal Tamás (HUN,középp.)
Csúnya volna...
A helyzet az, hogy ez az egyetlen valós ok, nincs mese. Egy büdös foci és ember gyilkos brigádnak szorítottál idén, és még neked áll feljebb bármiben is? Sajnálom is hogy visszaengedtelek, bár felejtettem volna el.d írta:Tudjuk. Nem tudtok veszíteni.haszi írta:Az okokat szerintem mindannyian tudjuk.![]()
Húú, most aztán mindenki vigyázzban áll, mert te nem gratulálsz majd esetleg..vazze...ez durva! Megyek és álomba sírom magam....haszi írta:Én is szeretnék gratulálni a bajnoksághoz, mivel megérdemlitek, ti voltatok a jobbak, ti koncentráltatok jobban a kisebb csapatok ellen is. Viszont én is csatlakoznék azokhoz, akik a BL-győzelemhez, akkor se gratulálnának, ha 4-0-rá vernétek a MU-t a döntőben, űrfocival. Az okokat szerintem mindannyian tudjuk.![]()
várom már a szuperkupa meccseket
Én is tudom,hogy lényegtelen,de jó lenne ha az összes tétmeccset tekintve Messi nyerne.Bob_Marley írta:Aranycipőt tekintve lényegtelen!BL gólkirály valószínűleg Messi lesz, Ronaldo meg a Pichichi, s aranycipős, de összességében mindegy 2 remek támadó, de a bajnoki arany Messi nyakában lóg, ez a lényeg