Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jogos. Addig még változhatnak a dolgok. Akiket megfoghatónak tartok jelenleg, a románok. Ők leszálló ágban vannak, viszont mi úgy gondolom, ha lassan is, de azért javulunk. Szóval akár a mi javunkra is dőlhet a mérleg.Barcaman1993 írta:Adott a körbeverés lehetősége is. Sztem még ne aggódjunk, amíg nem kezdődik el egy meccs sem.shutterisland írta:verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.
de amúgy meg ha az utolsó fordulóban a szlovén-szerb meccs hazai lesz, vagy x, akkor pedig pótselejtező megvan nekik ebből a csoportból, amely szerintem erősebb, mint a miénk.
ezt csak azért írom, mert a holland-román-török trión kívül, amelyeket a magyar válogatottnál (ha a románok esetében hajszállal is..) erősebb csapatnak tartok, még ott lesznek ezek az észtek, akik ellen elég brutál ötlet lenne 6 ponttal számolni.
Adott a körbeverés lehetősége is. Sztem még ne aggódjunk, amíg nem kezdődik el egy meccs sem.shutterisland írta:verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.
de amúgy meg ha az utolsó fordulóban a szlovén-szerb meccs hazai lesz, vagy x, akkor pedig pótselejtező megvan nekik ebből a csoportból, amely szerintem erősebb, mint a miénk.
ezt csak azért írom, mert a holland-román-török trión kívül, amelyeket a magyar válogatottnál (ha a románok esetében hajszállal is..) erősebb csapatnak tartok, még ott lesznek ezek az észtek, akik ellen elég brutál ötlet lenne 6 ponttal számolni.
verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.Bob_Marley írta:Észtekre azért figyeljünk, mert egy brutál kis csoportban össze szorgoskodtak 16 pontot!Nem olyan gyengék ők sem!A vb csoportunk nagyon nehéz!Jó lenne majd meglepetéseket hozni, de reálisan a továbbjutáshoz nagyon nagy szerencse kellene!
És minek foglalkozol ezzel? Amíg média van és a Győzike, meg a VV ( sorolhatnám még) elé leülnek százezrek, vagy inkább milliók, addig ez így lesz. Kár vele törődni. Szomorú, de így van és nem tudsz ellene tenni.Capon írta:NEM BAJ, hogy 27. vagyunk! Az lesz a "baj" amikor sokan megint elvesztik a realitás érzéküket és mint (pl. ennél a csoport sorsolásnál) a Svédek elé várták a válogatottunkat előzetesen.
Az lesz a "baj" amikor megint csak matematikai esélyünk lesz továbbjutni és a média attól lesz hangos, hogy még van esélyünk, közben az egész ország tudja hogy nincsen (nem a mostani Finn-Svéd meccsre gondolok, hanem az eddigi 20 évre mikor a csapból is ez folyt).
Mikor hallgatjuk a "szakértőket" a stúdióban, hogy még oda érhetünk, megverhetjük őket, közben közünk nincs már a csoporthoz meg a 3 szinttel előttünk járó ellenfelekhez akiket éppen meg kéne vernünk idegenben a szakértő szerint. (pl. mikor hasonló marhaságok hangzanak el, hogy Svédországban meg kéne verni a svédeket aztán Hollandiában egy döntetlent kéne játszani a hollandokkal). Aztán már annak örülhetünk ha ezen a két meccsen megússzuk 10 kapott gól alatt. (ez csak egy példa volt az iszonyat nagy sületlenségekre amiket össze szoktak hordani). Ismétlem nem a mostani helyzetről beszélek hanem az eddigi 20 évről.
Szóval nem ezzel a 27. hellyel van a baj. Jó lenne ha akkor lennénk 27. mikor csoportkör sorsolás van. Na az király lenne.
Az lesz a baj hogy megint irreális elvárások lesznek és megint lehet hallgatni a sok baromságot aminek köze nincs a valósághoz és álomvilágba ringatják a hülyéket ezzel.
Reális nem reális, itt vagyunk. Nem értem miért bántja ez sokak lelkét. Lehet, hogy vannak mögöttünk jobb csapatok ( 1-2 azért előttünk is előfordulhat..),de mikor 50 akár hanyadikok voltunk, akkor ugyanez volt fordítva. Ez nem a realitásról, hanem az eredményekről és egyebekről szól. Ez kb olyan, mintha a boltban csinálnának egy 80%-os leárazást és szólnál a kasszánál, hogy ez nem reális, mert veszteségetek van rajta. Na és? Örüljünk neki, mert így 3. kalaposok vagyunk, ami ha tartós lesz egyszer jól jöhet ( első körben nem jött össze a vb csoportnál). Nehogy már ne örüljünk ennek, ha reális, ha nem. A fiúk pedig megdolgoztak érte, néha erőn felül. Nem biztos, hogy 100%-ig reális ( ahogy egyik lista sem az),de azt is kár tagadni, hogy van a csapatnak érdeme is ebben, mert egy-két meccsen felülírták a "realitást"... A magyar fociról meg annyit, hogy én sem látom a kellő szakmai munkát sajnos, de naívak vagyunk, ha ezt Mészölyék" nyakába varrjuk. Persze nekik is jól jön és ők sem tesznek ellene, de sokkal intelligensebb nehézfiúk ( politikusok és pénzügyi körök) irányítják ezt, amiben ők kishalak, akiknek szinte beleszólásuk sincs ( hozzáteszem az említett úrnak az esze sincs meg hozzá, aki egyébként zseniális futballista volt).LG írta:Sztem az a 50 valahányadik hely volt a realitás akkor is, és most is az lenne sztem.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.
Viszont a sorsolásoknál nem mind1, hogy melyik kalapba kerülünk, és a kalapokat viszont ez alapján állítják össze.ozsimiki írta: Amúgy meg édesmind1 ez a lista, minden téren szinte. Továbbjutásokat, kupákat, nem erre adják.
Egyetértek.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
Kösz, hogy szóltál. Közben észre vettem én is, de nem szerkesztettem át elég gyorsan.Barcaman1993 írta:Annyiban kijavítanálak, hogy az Német Krisztián volt, hanem Priskin Tamás. Egyébként én Komant annyira nem bírom, mert egy hatalmas tehetségként robbant be, aztán megállt egy szinten, viszont ez a Rudolf Gergő ha csak a válogatottban is, de ott piszkosul jól játszik.
Sztem az a 50 valahányadik hely volt a realitás akkor is, és most is az lenne sztem.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Capon írta:Magyar Válogatottnál szerintem nincsen papírforma ami a győzelmeket illeti.
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... 47?nocache
Nézegetve ezt a listát egy igazi ki-ki meccsen szerintem a mögöttünk lévők egészen Romániáig bezárólag 10-ből 8szor elvernének minket. Persze van 1-2 ország akik nem, de túlnyomó részben nem mi jutnánk tovább szerintem.
Én amondó vagyok, hogy míg nem "simán" jutunk ki ezekre a világversenyekre addig ne is bánjuk hogy nem vagyunk ott. Elég sok válogatottat láttunk már teljesen megszégyenülve hazakullogni.
A "simán" kijutást úgy értem, hogy nem azon kell matekoznunk, hogy ki kit verjen keresztbe, aztán kapjon ki az is hogy nekünk valahogy jól jöjjön ki a lépés. Amíg ilyenekkel kell foglalkoznunk addig nagy valószínűséggel csak hatalmas nagy pofonok várnának minket ezeken a világversenyeken.
Persze fantasztikus érzés lenne már kint tudni magunkat egy EB-n vagy VB-n, de csak akkor ha ennek tényleg itt van az ideje és egy STABILAN teljesítő csapatot tudunk kiállítani.
ez így van,de ennyi erővel andorra vagy moldova is reménykedhet, hogy NAMAJDMOSTMEGMUTATJUK, vagy abban, hogy 1 meccsen bármi megtörténhet.Barcaman1993 írta:A focit srácok nem papírformára játsszák... Nem értem miért kell ilyen pesszimistán hozzáállni, de ha legalább a csapat jó eredményt ér el, akkor mellé kéne állni. Lehet itt jönni, hogy törökön, románok, de 1 meccsen bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy egy Hercules otthon lealáz, majd pár héttel később 5-öt lősz a Real Madridnak.
tehát mondhatjuk, hogy közel álltunk a bravúrhoz, de végül is papírforma lett a csoportban a helyezésünk.messideco írta:A harmadik hely papírforma volt, de az nem, hogy az utolsó percig partyban leszünk a svédekkel a továbbjutást illetően...
nem a kalapokról beszéltem, hanem arról, hogy mi a papírforma helyezés a csoportban.S.Agüero írta:pont, h fordítva.nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...![]()
a VB selejtezőn a 3. kalapban voltunk, EB-n meg a 4.-ben.
priskin? rudolf? hagyjuk márziipp írta:Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Priskin Tamás, aki gólpasszt adott a svédek ellen.visca el barca írta:ennyi.
minden szavaddal egyetértek. én sem tudom hova tenni ezt a nagy hypeolást, igazából ugyanolyan [auto_cenzúra] a válogatottunk mint 1-2-3-4-5 évvel ezelőtt. tele sehol sem játszó légiósokkal, akik (tisztelet a kvételnek) évente más klubnál (nem) játsznak.
van talán egy juhász-dzsudzák-hajnal tengely akire lehetne építeni, de ennyi. rudolf, koman és barátai meg arra alkalmatlanok hogy vhol találjanak maguknak stabil, állandó játéklehetőséget.
minden más csak a nagy rózsaszín szemüveg...
Szóval ha a képességeket nézem, szerintem a mostani keret igencsak jónak mondható. Egervári vezetésével pedig a megfelelő egység is megvan - legalábbis kívülről nekem így tűnik. Igazából nem értem, minek ez a nagy pesszimizmus? Már megmondták régen is: "Küzdj, és bízva bízzál!"