Nem úgy van, hogy ha vizsgálja a VAR, akkor a közvetítés képén megjelenik valami animációszerű hogy épp vizsgálják?mess2009 írta:VAR:
a VAR-osok minden gyanús szitut megnéznek, azért űlnek ott.
amennyire én tudom, a meccsbíró dönt abban, hogy FIGYELEMBEVESZI - E?! az ajánlást, javaslatot, esetleg a lassítások visszanézését.
az rögzített, hogy milyen eseteket lehet egyáltalán vizsgálni, ez ismert ki is irkálják minden meccs előtt.
nem tudom, de életszerű, hogy a videós azt mondja a kinti fülére, hogy az eset nem egyértelmű ekkor nyilván anélkül dönt, hogy a néző értesülne a párbeszédről.
szerintem akkor vagyunk közel az igazsághoz, ha azt valószínűsítjük, hogy a VAR a vezetőbíró segítsége - lehet - ha igénybe veszi.
a hibák? több szem többet lát, de nem mindent!
A jelenlegi koncepciót módosítani kellene, ne legyen teljhatalmú a pályán lévő bíró, ha a szobában úgy ítélik meg, hogy nem biztos hogy jól dönt, akkor igenis szólhassanak rá hogy kötelezően nézze meg, esetleg felül is bírálják az ítéletét.
Ott van a tegnapi eset is, ha a bíró meg van győződve róla, mert rossz szögből látta, akkor miért nem lehet kötelezni hogy nézze vissza, ha a stúdióban 10 kameraállásból végignézték és máshogy gondolják? Casemironál is az 5-ből 1 kameraállás megmutatta, hogy egyértelműen hozzá sem értek, hanem feldobta magát, míg a bíró szemszögéből ez simán felrúgásnak tűnhetett.
De amíg teljhatalmú, szent tehenekként kezeli a szövetség a bírókat, akik szerint a szakmai tudásukat kérdőjelezik meg ha rájuk mernek szólni a teremből, addig nem lesz változás, és az ilyen Lahoz-féle "mindignekemvanigazam" formák fogják széttrolkodni a meccset, hiába ordítanak a VAR-szobából 8-an, ha a bíró úgy dönt akkor ők is csak nézők.