A kézilabdát ne keverjük bele, ott 2 évente válthatsz hazát tetszés szerint (ebben talán Rutenka viszi a prímet). Labdarúgásban ez lehetetlen, ha pályára léptél tétmeccsen egy adott nemzeti tizenegyben.Normandia írta:Lásd a kézilabdát, meg azért van az a pénz, amiért emberkék hazát meg vallást is váltanak.Alcantara írta:
Fociban szerencsére nincs "átjárás". Maximum, ha honosítanak vagy 200 brazil 16 éves gyereket még most, otthagyva őket a közegükben.
Ligue 1 - Franciaország
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Folyékony nitrogén mindenkinek aztán had szóljonvisca el barca írta:én ugy tudom, hogy eredetileg is klímásat akartak, de a probléma azzal volt, h a stadionon kivul minden szurkolo/játékos hőgutát kapna. azért nyáron dohában igencsak 42-44 C az átlagos nappali hőmérséklet...én már mondjuk 30 C-ben is szédülök![]()

Nevetséges, 40fok tényleg durva, nem fehér embernek való.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- visca el barca
- Presidente del Barça
én ugy tudom, hogy eredetileg is klímásat akartak, de a probléma azzal volt, h a stadionon kivul minden szurkolo/játékos hőgutát kapna. azért nyáron dohában igencsak 42-44 C az átlagos nappali hőmérséklet...én már mondjuk 30 C-ben is szédülök

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- csababarca
Miért nem csinálnak fedett, klímás csarnokokat? Biztos pokoli drága, de amúgy is elszórják hülyeségekre a pénzt, akkor meg már miért nem erre verik el?
Vagy teljesen kivitelezhetetlen ekkora tereken a klíma?
Francért kell ilyen helyeken tartani VB-ket.
Antarktiszon mikor lesz, és Atlantisz, a Hold, ezek továbbra is tabu helyszínek lesznek?
Vagy teljesen kivitelezhetetlen ekkora tereken a klíma?
Francért kell ilyen helyeken tartani VB-ket.
Antarktiszon mikor lesz, és Atlantisz, a Hold, ezek továbbra is tabu helyszínek lesznek?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Normandia
- Director del Fútbol
Lásd a kézilabdát, meg azért van az a pénz, amiért emberkék hazát meg vallást is váltanak.Alcantara írta:
Fociban szerencsére nincs "átjárás". Maximum, ha honosítanak vagy 200 brazil 16 éves gyereket még most, otthagyva őket a közegükben.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Fociban szerencsére nincs "átjárás". Maximum, ha honosítanak vagy 200 brazil 16 éves gyereket még most, otthagyva őket a közegükben.messideco írta:Addigra kiépítenek egy zsoldosválogatottat, és döntőt játszanak majd.
- P.U.Y.O.L.
- Director del Fútbol
Komolyan elfog a hányinger, amikor a katari vb-ről olvasok. Sajnos még 7 éven keresztül hetente, havonta fogunk róla hallani. Lesz itt még 80 tiltakozás, 200 fellebbezés, bojkottal való fenyegetés, áskálódás meg miegymás...Boixos írta:természetesen van az a pénz, amitől karácsonykor lesz a foci vb...![]()

-
- Llegenda del Barça
természetesen van az a pénz, amitől karácsonykor lesz a foci vb...
strootman sajnos rendkívűl sérülékeny (mondjuk talán még mindig nem vermaelen-kategória), ettől függetlenül reménykedem benne, h enyhén túlzott brozzi és csak az érdeklődőket akarja leállítani, mivel az egészséges strootmant kb harminc csapat vinné azonnal.

strootman sajnos rendkívűl sérülékeny (mondjuk talán még mindig nem vermaelen-kategória), ettől függetlenül reménykedem benne, h enyhén túlzott brozzi és csak az érdeklődőket akarja leállítani, mivel az egészséges strootmant kb harminc csapat vinné azonnal.
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Entrenador del Barça
Nagyon sajnálnám, a világ egyik legjobb belső középpályásává nőhetné(nőtte) ki magát. Nem szeretem az Olasz Bajnokságot, de a Roma meccseket van, hogy megnézem, nagyon fontos a játéka és élményszámba megy. Egy Pjanic-Strootman belső páros brutális, rengeteg csapatba beférnének. Remélem nem lesz egy van Bastenes párhuzam.messideco írta:
- P.U.Y.O.L.
- Director del Fútbol
Mindig borzasztó azt olvasni, hogy valaki egészségügyi problémák miatt nem teljesedhet ki. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Remélem hasonló csodában lesz része, mint Abidalnak. (Már ami a felépülését illeti, mert valószínű hogy ha sikerül is neki már tényleg nem lesz az a focista aki volt és aki lehetett volna....)messideco írta:http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... -regi.html
Strootmanról egy-két gondolat. Nem tudom mennyire hiteles a cikk, de elég szomorú a tartalma
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... -regi.html
Strootmanról egy-két gondolat. Nem tudom mennyire hiteles a cikk, de elég szomorú a tartalma

- visca el barca
- Presidente del Barça
jó, én pl kivancsi vagyok mit tudna egy komolyabb csapatban mutatni. sztem bárhol megállná a helyét. egy kicsit lassú, de jól fejel, jól bánik a labdával is szóval sztem teljesen rendben van a pali.krosz31 írta:Marseille fanok ,Nkolou milyen védő ? Van olyan jo mint a mi Matyink?![]()
Fifaban tudom hogy jo de a valóságban is ? Mintha lett volna pletyka nyáron hogy a Barca is kinézte magának .
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- visca el barca
- Presidente del Barça
anbölíviböl 
hogy egy csapat ennyire szerencsétlen legyen, ilyen a világon nincs. multkor is az utolsó utáni percben buktunk el 2 pontot, meg tegnap is. ráadásul tiszta kabaréba illő, ide oda pattogó góllal. a védők nagyjából 3x tisztázhattak volna.
amugy nagyon jó kis meccs volt, szentetyienben mindig jókat játszunk, jó, hangulat, sok helyzet, semlegesként kifejezetten élveztem volna. így azért nehezen ment
kellett bencének michyt fikázni, csereként bejött, fél óra alatt vágott kettőt

hogy egy csapat ennyire szerencsétlen legyen, ilyen a világon nincs. multkor is az utolsó utáni percben buktunk el 2 pontot, meg tegnap is. ráadásul tiszta kabaréba illő, ide oda pattogó góllal. a védők nagyjából 3x tisztázhattak volna.
amugy nagyon jó kis meccs volt, szentetyienben mindig jókat játszunk, jó, hangulat, sok helyzet, semlegesként kifejezetten élveztem volna. így azért nehezen ment

kellett bencének michyt fikázni, csereként bejött, fél óra alatt vágott kettőt

Tetszőlegesen gondoltam én is a 32-t.S.Agüero írta:Nem azt mondtam, h kevesebb országból választani hosszútávon jobb, hanem hogy egy színvonalasabb mezőnyt úgy össze lehetne rakni.
Persze úgy gondoltam, hogy nem mindegyik országból ugyanannyi csapat.
Chelsea, MU, City, Arsenal, Pool, Soton, Spurs, Juve, Roma, Napoli, RM, FCB, Vale, Sevilla, ATM, Villarreal, BM, Wolfsburg, Lever, Dort, Lyon, Marseille, PSG, PSV, Ajax, Benfica, Porto, Sporting, Braga, Celtic, Milan, Sociedad.
Mondjuk.
Elkezdtem írni,hogy a Soton,Spurs már lefelé lóg ki,de akkor a Celtic,Milan,Braga is.
Nem rossz lista egyébként. Egy moszkvai csapat vagy a Donyeck még szerintem simán ide tudna férni. Netán Zenit vagy Everton. De tényleg,jó kis lista.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Akkor lenne igaz hogy mindenki egyenlő eséllyel indul ha egyenlően lenne szétosztva a kvóta is. (Nyilván mivel más az országok létszáma ez megint lehetetlen. )
Szenegál vagy Szlovákia, Bosznia esetében sorozatban jönne pár indulás ott is tudnának talán ragadni, pont ezért lenne jó ha nagyobb esélyt kapnának a kijutásra. Azt nem írtam oda, hogy ,megnézni MOST hol tartanak egy nagy tornán.
Kínától nem félek, 20-30 év és ott lehetnek olyan háttér van mögöttük. USA-t is mindenki lenézte (oké hogy "őskorban" is ott voltak) meg jó lesz nekik a 94-es VB, kicsit megnézhetik milyen a gurulós labda, aztán nagyon okosan szisztematikusan felépítettek egy rendszert amihez sok pénz kellett. Na pl egy afrikai országban erre nincs keret, ők önerőből nehezen tudnának elindulni felfelé (EU meg ugyanúgy gyarmatosít....), FIFA érdeke meg mindenképp a felzárkóztatás lenne. Persze ezeknél az országoknál sok mindenben kellene fejlődni infrastruktúra oktatás minden.
Én szinte csak pozitívat látnék abban, hogy még több ország (nem 100 nyilván) még sokrétűbb futballkultúrák összecsapása . Afrika 5 helye is vicc lassan. Mint írtam nem úgy gondolom, hogy emelés és csak EU-n kívüli országok kapnának helyet. Itt Európában is egy bolgár, román, szlovák, ukrán focikultúrának is sokat jelentene egy stabilabb VB szereplés nem csak 1-1 kijutás. Nem lenne talán annyi elvándorlás a nagy bajnokságokba, hanem több befektető lenne ha látnák hogy van benne reklám (és a Vb a legnagyobb reklám). Lenne egy milliárdos mondjuk a Steaua vagy Legia mögött, vagy magyar csapat mögött. Utópisztikusnak hangzik, de még mindig inkább az esély legyen meg rá, mintsem a nagy országok elviszik az összes pénzt és az összes gyereket. És marad a mondás kis pénz kis foci....
Szenegál vagy Szlovákia, Bosznia esetében sorozatban jönne pár indulás ott is tudnának talán ragadni, pont ezért lenne jó ha nagyobb esélyt kapnának a kijutásra. Azt nem írtam oda, hogy ,megnézni MOST hol tartanak egy nagy tornán.

Én szinte csak pozitívat látnék abban, hogy még több ország (nem 100 nyilván) még sokrétűbb futballkultúrák összecsapása . Afrika 5 helye is vicc lassan. Mint írtam nem úgy gondolom, hogy emelés és csak EU-n kívüli országok kapnának helyet. Itt Európában is egy bolgár, román, szlovák, ukrán focikultúrának is sokat jelentene egy stabilabb VB szereplés nem csak 1-1 kijutás. Nem lenne talán annyi elvándorlás a nagy bajnokságokba, hanem több befektető lenne ha látnák hogy van benne reklám (és a Vb a legnagyobb reklám). Lenne egy milliárdos mondjuk a Steaua vagy Legia mögött, vagy magyar csapat mögött. Utópisztikusnak hangzik, de még mindig inkább az esély legyen meg rá, mintsem a nagy országok elviszik az összes pénzt és az összes gyereket. És marad a mondás kis pénz kis foci....

- MatyiG
- Adminisztrátor
Nem azt mondtam, h kevesebb országból választani hosszútávon jobb, hanem hogy egy színvonalasabb mezőnyt úgy össze lehetne rakni.
Chelsea, MU, City, Arsenal, Pool, Soton, Spurs, Juve, Roma, Napoli, RM, FCB, Vale, Sevilla, ATM, Villarreal, BM, Wolfsburg, Lever, Dort, Lyon, Marseille, PSG, PSV, Ajax, Benfica, Porto, Sporting, Braga, Celtic, Milan, Sociedad.
Mondjuk.
Mondjuk.
2002-ben teljesült már a mostani kívánságod például.Bob_Marley írta: Én speciel nagyon szívesen megnéztem volna egy Panamát, Perut, Szenegált, Kínát hogy hol tartanak labdarúgásban egy nagy tornán. Most úgy érzem nem kapnak elég lehetőséget a "kisebb" országok. Figo gondolata is e köré épült, még ha azt el is fogadom hogy közre játszott ebben a diplomácia rész is.
Szenegál ráadásul kicsapta az akkori aktuális világbajnokot.
Na, ebből mint látod semmit nem profitáltak, a labdarúgás maradt ugyanazon a szinten az országban. Kína szintén púposkodott egy VB-n nulla eredménnyel, hát ott sem lett veretesebb a válogatott, pedig ott pénz is van temérdek és emberanyag is hozzá.
Panamának és Perunak pedig, ha jól emlékszem egy selejtezőn sem volt megtiltva, hogy továbbjusson, legyőzze ellenfeleit.
- csababarca
Panama,nah persze.
Amúgy meg, mindig vannak új csapatok,nem értem a panaszt. Kína is megkapta a lehetőségét már megmutatnia magát, Peru is volt kint talán, Szenegál is.
Európából is mindig van aki megmutathatja,szlovákok, bosnyákok,mindig vannak kis csapatok akik ki tudnak jutni. Nagyjából minden zónában cserélődnek a csapatok, vannak állandóak persze, de ki-ki jutnak újoncok is, vagy régi visszatérők.
Szabadkártyás rendszer=pótselejtező.
Nem is értem ezt az egészet,mindenkinek adva van,hogy kijusson,egyenlőek a feltételek, senki nem indul mínusz pontokkal.
Globális selejtezőt szerveznének, ugyan úgy ezek a csapatok mennének ki 90%ban. Persze akkor nem, ha direkt berakják a legjobbakat egy csoportba,aztán 8ból kettő megy ki. De ez meg badarság lenne, semmilyen célt nem szolgálna.
Amúgy meg, mindig vannak új csapatok,nem értem a panaszt. Kína is megkapta a lehetőségét már megmutatnia magát, Peru is volt kint talán, Szenegál is.
Európából is mindig van aki megmutathatja,szlovákok, bosnyákok,mindig vannak kis csapatok akik ki tudnak jutni. Nagyjából minden zónában cserélődnek a csapatok, vannak állandóak persze, de ki-ki jutnak újoncok is, vagy régi visszatérők.
Szabadkártyás rendszer=pótselejtező.
Nem is értem ezt az egészet,mindenkinek adva van,hogy kijusson,egyenlőek a feltételek, senki nem indul mínusz pontokkal.
Globális selejtezőt szerveznének, ugyan úgy ezek a csapatok mennének ki 90%ban. Persze akkor nem, ha direkt berakják a legjobbakat egy csoportba,aztán 8ból kettő megy ki. De ez meg badarság lenne, semmilyen célt nem szolgálna.
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Matyi, természetesen nem variálhatsz a kiválasztáson, nem lehet az, hogy az alngol és spanyol bajnokságból jön az első 5-6 csapat , németből is három, stb...Írj 32 klubcsapatot,ahol nincs negatívan kilógó

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem dolgoztam ki, eszembe jutott csak mint gondolat. Költséges és megvalósíthatatlan lenne ez egyértelmű. Viszont egy emeléssel (ami nálam nem feltétlenül jelentené azt, hogy csak is EU-n kívüli országok) szerintem előrébb vinné a sportágat és globálisan még jobban kiterjesztené. Az hogy a VB felét elviszi Európa szerintem sok. Vagy akkor lenne legalább az hogy pótselejtezők, amiben mindenki részt vesz nem külön EU meg társai a megadott helyre, hanem mondjuk kijut 24 csapat abból 10 EU max s a maradék 8-ra meg megkellene mérkőzni a kontinensekről nem kijutó, de közelben lévő csapatoknak, már ez is egy előrelépés lenne szerintem. Vagy akkor tényleg az hogy több kvóta egyes kontinensekre. Nem Fujit meg Pongo-Pongo szigeteket kell bele vizionálni. Én speciel nagyon szívesen megnéztem volna egy Panamát, Perut, Szenegált, Kínát hogy hol tartanak labdarúgásban egy nagy tornán. Most úgy érzem nem kapnak elég lehetőséget a "kisebb" országok. Figo gondolata is e köré épült, még ha azt el is fogadom hogy közre játszott ebben a diplomácia rész is.

- danianevem
- Entrenador del Barça
Figo legfeljebb a szavazatok miatt akarhatja emelni a létszámot, ugyanis pénzügyi és sportszakmai szempontok nem indokolnák. Nincs olyan játékos, aki rendre lemarad a VB-ről, de játékával megemelhetné az esemény színvonalát. Ilyen legfeljebb Európában van, de arra ott van az EB, s ha oda sem tudják kvalifikálni magukat, akkor valószínűleg a VB-n sem lenne méltó helyük.
Nem igazán értelek, most is nagyjából ez van. A teljesítmény alapján kijutnak az eseményre, az összesítettben több szerzett pont okán pedig egyre előrébb kerülnek a világranglistán. Azaz végeredményben többnyire a kontinensek legjobbjai mérettetnek meg a VB-n. Az interkontinen-tális selejtező meg elképesztően költséges lenne. A kisebb nemzetek szövetségei lehet nem is tudnák finanszírozni, meg szerintem rengeteg felesleges párosítás jönne össze. Nem is egy top válogatott szemszögéből nézve: pl. a magyar is egyértelműen jobb Dzsibuti vagy Fülöp-szigetek nemzeti tizenegyénél (legalábbis 10-ből 9-szer valószínűleg nyerne), ehhez nem feltétlenül szükséges a tétmérkőzés.Bob_Marley írta:Lehetne az hogy valóban 32 legjobb csapat, de a világranglista alapján és meghatározva hogy melyik kontinensről maximum hány csapat. Minden kontinenssel kellene játszani, nem lennének csoportok hanem interkontinentális selejtező lenne. Utópisztikus, meg ez így hirtelen jutott eszembe kidolgozás nélkül, de ebben nagyobb egyenlőséget látnék mint a mostaniban (persze hogy hozol össze több mint 200 országot?).
Nem gondoltam utána,de ezt tedd már megS.Agüero írta: BL-es is így van, 6-8 országból össze lehetne válogatni egy jó 32-es mezőnyt.

Írj 32 klubcsapatot,ahol nincs negatívan kilógó