2019.01.09. 19:10:43
Ami SZERINTEM a triplázásukat összehordta:
- Egy valóban nagyszerű csapat, ami a BL-re volt kihegyezve
- A mai foci talán legnagyobb motivátora, aki egyben klublegenda is (Zidane)
- Tengernyi szerencse
- Az európai élcsapatok bambasága, gyengülése a korábbi évekhez képest (az angolok teljesen kiszálltak BL esélyesek közül, a Bayernbe Pep próbálgatta integrálni a saját stílusát, mi 2015-öt leszámítva totális homályok voltunk/vagyunk a Bl-ben 2011 óta, az olaszok feljöttek, de nem eléggé)
- A bírói döntések. Nem fogom azt mondani, hogy csaltak a bírók, és azt sem, hogy kizárólag emiatt voltak sikeresek. DE. Mondjatok nekem még egy olyan csapatot az elmúlt 15-18 évből, amelyik 3 éven keresztül SZINTE MINDEN bírói döntésből jobban jött ki a kieséses szakaszban, mint az ellenfele. Nem mondom, hogy csaltak a bírók a részükre, de hogy nem is tévedtek a kárukra, az biztos. Egyszerűen semmilyen hátrányuk nem származott a téves bírói döntésekből a triplázás szezonjaiban a BL-ben, míg előnyük rengeteg. Lehet, hogy elfogult vagyok, de ez nekem példátlan, mióta focit nézek.
Nagy vonalakban ez a véleményem, talán enyhén elfogult, ezt nézzék el nekem a madridista kollégák, de úgy érzem, azért korrekt, és próbáltam nem fröcsögni. Emellett elismerem a teljesítményüket, mert a győzelmet nem kell magyarázni. Viszont ahhoz, hogy egyértelműen a 21. század eddigi legjobb csapatának, valamint valódi korszakos csapatnak tartsam őket, nekem hiányzik a bajnokságban nyújtott teljesítmény (ha úgy tetszik, egy triplázás), illetve a játék, amiben semmi forradalmi nem volt, Zidane alatt konkrétan többségében impotens ívelgetés jellemezte őket.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"