noname írta:Sztem meg van hol válogasson. Nem sok jó középcsatár van európai rutinnal a világon.
Csak sima arrogancia, mint Falcao esetében. Ahelyett h elmennek egy Fiorentina szintű csapathoz, hogy újra tényezők legyenek, inkább mennek a legerősebb angol csapatba, mert annak nagyobb a presztízse. Pont ugyanaz, mint Valdes esete. Ahelyett h a sérülése után elmenjen kezdő kapusnak egy középerős klubba, elment cserének az MU-ba, látjuk mi lett a vége. Gyakorlatilag vonulhat vissza. Nem tudom sajnálni az ilyeneket, megérdemlik a sorsukat.
Emlékszem Falcao-ra az Atleticoból. Amilyen játéka volt ott, arra jelenleg Suarez, Benzema, Agüero és Lewandowski képesek, senki más. Szinte tarthatatlan volt. Ha elment volna egy gyengébb csapatba kezdőnek, lehet megint a világ elitje között emlegetnénk.
Falcao és Pato teljesen más történet. Egyrészt a kolumbiai mindenhol szórta a gólokat, ahol volt Anglia előtt, szóval az ő esetében abszolút logikus lépés volt, hogy szintet akart lépni. Sőt, már a matracosoktól mehetett volna, de még keresni akart egy kis lóvét a hercegségben.
A gyengébb csapat, világ elitje meg nekem eléggé ellentmondásnak tűnik. A világ elitje a legszűkebb élvonalban nyomja általában.
Ezt az arrogancia dolgot meg totál nem értem. Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a legjobb csapatokban akarnak játszani - és megvan az önbizalmuk, hogy elhiggyék össze is fog jönni. Aztán az más kérdés, hogy tényleg helyt tudnak-e állni. De, ha ők sem hiszik el, akkor egészen halott az ügy.
Pato meg minek menjen egy középcsapatba? Olyan korban van, amikor még talán lehet egy nagy dobása, ha nem jön össze, akkor még mindig mehet haza, veszítenivalója szinte semmi. Fiorentina szintű csapatokba mehet 2-3 év múlva is, de a korát, egészségét tekintve nem biztos, hogy még egy Chelsea-szintű ajánlatba belefuthat.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.