looka írta:A válogatottal kapcsolatos hsz-ek közül Rivaldo11 meglátásaival tudok leginkább azonosulni. Azonban én nem csak ezekben a dolgokban látom a sikertelenség okát.
Összehasonlítások születtek az új-zéland-i csapattal, ami teljességgel felesleges és eszetlen azon okból kifolyólag, hogy más kontinensen található az ország. Felelősségteljesen kimerem jelenteni, hogy Új-Zélend csapatánál SOKKAL jobb a mi válogatottunk. Hogy ők miért voltak kint, és mi miért nem? Pontosan azért, mert nincs egy épkézláb válogatott a selejtezőjükben, az hogy Kelet-Timort meg tudják verni, majd nagy nehezen leküzdik a pótselejtezőn Bahreint... Senki ne mondja nekem, hogy mi erre ne lennénk képesek!
Éppen ezért én úgy látom, hogy a földrajzi fekvésünk az egyik legnygobb akadály, hiszen mindig kapunk egy topcsapatot a selejtezők során, egy olyan csapatot, ami nem csak Európában, de a világon is az elitbe tartozik. Így pedig nem könnyű. Ha a Concacaf zónában, vagy Óceániában lenne Mo., akkor más lenne a helyzet. Persze ennek semmi valóságalapja nincsen, csupán arra akatam kihegyezni a dolgot, hogy ne hasonlítsuk már össze a válogatottat ilyen Új-Zélandokkal. Egyszerűen pont a legnehezebb selejtező kontinensen élünk.
sztem a többiek nem azt nehezményezik, h egy Új-Zéland kijutott a VB-re, hanem, h veretlenül tudta zárni a csoportkört... mindenki tudja, h más zónából könnyebb a kijutás, de a VB-n nyújtott teljesítmény az igazi értékmérő, és ha ott veretlen tudott maradni egy nálunk sokkal gyengébb válogatott (most azt hagyjuk, h abban a csoportban az olaszok csak dísznek voltak, paraguay meg meg se erőltette magát...), akkor nekünk is lenne erre sanszunk!
a különbség a magyar válogatott és mondjuk Új-Zéland között:
1, mentalitás
2, mentalitás
3, mentalitás
biztos vagyok benne, h a jelenlegi rendelkezésre álló generációból kis odafigyeléssel, bizalommal, a focisták részéről teljes odaadással(!!!) néhány éven belül Európában legalább középszintű csapatunk lehetne, amelyik reális eséllyel indulna a pótselejtezőért legalább!
Gulácsi: igenis nagy tehetség, csak olyan csapathoz kéne mennie, ahol a kapusedző képes lenne megfelelően kiaknázni az adottságait!
Juhász: neki az a balszerencséje, h magyar, különben már legalább egy bundesliga élcsapatban lenne...
Kádár: Newcastle-ben még a szurkolók is bíznak benne, pedig aztán a szurkolóknak nem könnyű elnyerni a bizalmát, neki sikerült... biztos nem reménytelen!
Koman: mondjon akárki akármit, Komanban látom a mi "Xavinkat" (persze magyar szinten!) lát a pályán, nagyon jó passzokra képes, született irányító! megfelelő mennyiségű játéklehetőséggel nagyon hasznos lenne, remélem lesz lehetősége...
Dzsudzsák: sztem róla nem kell írni semmit, jelenleg Gera mellett a legjobb játékosunk!
Gera: már bebizonyosodott, ha a "helyén" játszatja az edző, akkor nagyon hasznos, és Hodgson rájött erre! még Damien Duff is csak dicséri, ami nem kis szó!
ők azok, akikre úgy gondolom építenünk kell már az EB-selejtezők során is! lehet, h egyedül vagyok ezzel, de inkább kapjunk ki 2-3 gólokkal, de látványos játékkal, mint kapjunk ki 1-gyel a besz@ri-qman focival...
lehet, h naiv vagyok, de hiszek benne, h fejlődni fog a labdarúgásunk! (egy dologban viszont szintén szinte biztos vagyok: nem Egervárival indul meg a fejlődés, hanem Pintérrel, Mészöllyel, vagy akár Bölönivel... sztem amikor az egyikük kerül sorra, onnantól lesz igazán más a focink!)
lehet nevetni, én így gondolom....