Magyar Válogatott
Vannak tehetségek az kétségtelen, de tehetségek az elmúlt 20 évben is voltak mindig... meg kell nézni az U20-as bronzérmes csapat névsorát, a játékosok 80%-a MÁR MOST elkallódott, középszerű szláv zsoldosok mögött koptatják a kispadot a magyar bajnokságban, vagy valami külföldi kis csapatnál reménykednek, hogy lehetőséghez jutnak.
És nem vagyok meggyőződve róla, hogy lesz folytatás, volt anno egy Bozsik program, ment pár évig, itt az eredménye: kitermeltünk pár tehetséget, de ezzel véget is ért az egész. Az utánpótlás azóta is ugyanúgy romokban hever.
Egervári mellett mindössze két érvet tudok felhozni: magyar és kevesebbe kerül. De még ha ő is lenne a magyar Capello, szarból nem lehet várat építeni. 2 évet fog maradni, mert EB selejtező 4. helye után elzavarjuk őt is kapálni ugyanúgy.
És nem vagyok meggyőződve róla, hogy lesz folytatás, volt anno egy Bozsik program, ment pár évig, itt az eredménye: kitermeltünk pár tehetséget, de ezzel véget is ért az egész. Az utánpótlás azóta is ugyanúgy romokban hever.
Egervári mellett mindössze két érvet tudok felhozni: magyar és kevesebbe kerül. De még ha ő is lenne a magyar Capello, szarból nem lehet várat építeni. 2 évet fog maradni, mert EB selejtező 4. helye után elzavarjuk őt is kapálni ugyanúgy.
Én az "Új-Zélandiak könnyű csoportban voltak, ezért ne hasonlítsuk őket a magyarokhoz" összefüggésre utaltam, szóval akármilyen könnyű csoportban voltak, nem hiszem, hogy a magyarok képesek lettek volna így (és ilyen motiváltan) fociznilooka írta:Akárhogy keresem, nem találom, hogy hol írtam ilyet.sjd írta:És szerinted a magyar válogatott az utolsó percben ki tudott volna egyenlíteni a szlovákok ellen?
Még csak nem is utaltam rá, szóval...
A hollandok elleni meccset hagyjuk, azt ökörség volt leszervezni....albicelesteX írta:Tudtam,hogy bele fogtok kötni a az Új-zélandi hasonlatomba. Pontosan tudom,hogy abból a zónából mi is kijutnánk...De megmondom őszintén,hogy afelől vannak kétségeim,hogy azt az Új-zélandi válogatott mondjuk egy hollandok ellen mutatott mentalitással simán megvernénk.Inkább erre akartam kihegyezni a dolgot,hogy fejben kellene ott lenni a meccseken.
Egy formában levő holland válogatott ellen mit akarunk úgy, hogy az egész csapat kb 3 hete nem játszott meccset és 1 hete edz összesen? Áhh vicc az egész, meg az is aki ezt összehozta...

Akárhogy keresem, nem találom, hogy hol írtam ilyet.sjd írta:És szerinted a magyar válogatott az utolsó percben ki tudott volna egyenlíteni a szlovákok ellen?

Még csak nem is utaltam rá, szóval...
És szerinted a magyar válogatott az utolsó percben ki tudott volna egyenlíteni a szlovákok ellen?looka írta:
Pont ez az, hogy ha hagyjuk, hogy milyen csoportban lettek veretlenek, akkor nincs is miről beszélni! Akármelyik másik csoportban egy pontot se nagyon szereztek volna.
- albicelesteX
- A Vadász
Tudtam,hogy bele fogtok kötni a az Új-zélandi hasonlatomba.
Pontosan tudom,hogy abból a zónából mi is kijutnánk...De megmondom őszintén,hogy afelől vannak kétségeim,hogy azt az Új-zélandi válogatott mondjuk egy hollandok ellen mutatott mentalitással simán megvernénk.Inkább erre akartam kihegyezni a dolgot,hogy fejben kellene ott lenni a meccseken.

Pont ez az, hogy ha hagyjuk, hogy milyen csoportban lettek veretlenek, akkor nincs is miről beszélni! Akármelyik másik csoportban egy pontot se nagyon szereztek volna. De itt a magyarokról van szó, szóval hagyjuk a Kiviket.Fecooo írta:sztem a többiek nem azt nehezményezik, h egy Új-Zéland kijutott a VB-re, hanem, h veretlenül tudta zárni a csoportkört....
A mentalitással szerintem is hatalmas gondok vannak, de nem ez a fő probléma. Még ha felszántanák a pályát a srácok, akkor se nagyon lenne esélyük, mert egyszerűen nincsenek rendesen felkészítve. A felkészítés ugyanakkor éppúgy vonatkozik a technikai dolgokra, mint a mentális erőre.
Amíg nem hiszik el, hogy van esélyük nyerni, és 1-0-ás vereségre játszanak Portugália ellen, mondván nincs semmi esélyünk, addig nincs is miről beszélni. Az már más kérdés, hogy tényleg nincs semmi esélyük Portugália ellen, de így nem lehet hozzá állni egy meccshez!
Egervárival annyiban más lesz a helyzet, hogy ő bizony oda fog szólni egy-egy játékosnak, ha látja, hogy nem akar hajtani, mégpedig nem ékesszólással.

A felsorolt játékosokkal kb. egy véleményen vagyunk, de kapus poszton MÉG van jobb megoldás Gulácsinál szerintem. Ott van egy bizonyos Fülöp Marci is.

Én benne is látok potenciált, de nála is a legfőbb probléma, hogy nem játszik, éppúgy mint a többiek.
sztem a többiek nem azt nehezményezik, h egy Új-Zéland kijutott a VB-re, hanem, h veretlenül tudta zárni a csoportkört... mindenki tudja, h más zónából könnyebb a kijutás, de a VB-n nyújtott teljesítmény az igazi értékmérő, és ha ott veretlen tudott maradni egy nálunk sokkal gyengébb válogatott (most azt hagyjuk, h abban a csoportban az olaszok csak dísznek voltak, paraguay meg meg se erőltette magát...), akkor nekünk is lenne erre sanszunk!looka írta:A válogatottal kapcsolatos hsz-ek közül Rivaldo11 meglátásaival tudok leginkább azonosulni. Azonban én nem csak ezekben a dolgokban látom a sikertelenség okát.
Összehasonlítások születtek az új-zéland-i csapattal, ami teljességgel felesleges és eszetlen azon okból kifolyólag, hogy más kontinensen található az ország. Felelősségteljesen kimerem jelenteni, hogy Új-Zélend csapatánál SOKKAL jobb a mi válogatottunk. Hogy ők miért voltak kint, és mi miért nem? Pontosan azért, mert nincs egy épkézláb válogatott a selejtezőjükben, az hogy Kelet-Timort meg tudják verni, majd nagy nehezen leküzdik a pótselejtezőn Bahreint... Senki ne mondja nekem, hogy mi erre ne lennénk képesek!
Éppen ezért én úgy látom, hogy a földrajzi fekvésünk az egyik legnygobb akadály, hiszen mindig kapunk egy topcsapatot a selejtezők során, egy olyan csapatot, ami nem csak Európában, de a világon is az elitbe tartozik. Így pedig nem könnyű. Ha a Concacaf zónában, vagy Óceániában lenne Mo., akkor más lenne a helyzet. Persze ennek semmi valóságalapja nincsen, csupán arra akatam kihegyezni a dolgot, hogy ne hasonlítsuk már össze a válogatottat ilyen Új-Zélandokkal. Egyszerűen pont a legnehezebb selejtező kontinensen élünk.
a különbség a magyar válogatott és mondjuk Új-Zéland között:
1, mentalitás
2, mentalitás
3, mentalitás
biztos vagyok benne, h a jelenlegi rendelkezésre álló generációból kis odafigyeléssel, bizalommal, a focisták részéről teljes odaadással(!!!) néhány éven belül Európában legalább középszintű csapatunk lehetne, amelyik reális eséllyel indulna a pótselejtezőért legalább!
Gulácsi: igenis nagy tehetség, csak olyan csapathoz kéne mennie, ahol a kapusedző képes lenne megfelelően kiaknázni az adottságait!
Juhász: neki az a balszerencséje, h magyar, különben már legalább egy bundesliga élcsapatban lenne...
Kádár: Newcastle-ben még a szurkolók is bíznak benne, pedig aztán a szurkolóknak nem könnyű elnyerni a bizalmát, neki sikerült... biztos nem reménytelen!
Koman: mondjon akárki akármit, Komanban látom a mi "Xavinkat" (persze magyar szinten!) lát a pályán, nagyon jó passzokra képes, született irányító! megfelelő mennyiségű játéklehetőséggel nagyon hasznos lenne, remélem lesz lehetősége...
Dzsudzsák: sztem róla nem kell írni semmit, jelenleg Gera mellett a legjobb játékosunk!
Gera: már bebizonyosodott, ha a "helyén" játszatja az edző, akkor nagyon hasznos, és Hodgson rájött erre! még Damien Duff is csak dicséri, ami nem kis szó!
ők azok, akikre úgy gondolom építenünk kell már az EB-selejtezők során is! lehet, h egyedül vagyok ezzel, de inkább kapjunk ki 2-3 gólokkal, de látványos játékkal, mint kapjunk ki 1-gyel a besz@ri-qman focival...
lehet, h naiv vagyok, de hiszek benne, h fejlődni fog a labdarúgásunk! (egy dologban viszont szintén szinte biztos vagyok: nem Egervárival indul meg a fejlődés, hanem Pintérrel, Mészöllyel, vagy akár Bölönivel... sztem amikor az egyikük kerül sorra, onnantól lesz igazán más a focink!)
lehet nevetni, én így gondolom....

A válogatottal kapcsolatos hsz-ek közül Rivaldo11 meglátásaival tudok leginkább azonosulni. Azonban én nem csak ezekben a dolgokban látom a sikertelenség okát.
Összehasonlítások születtek az új-zéland-i csapattal, ami teljességgel felesleges és eszetlen azon okból kifolyólag, hogy más kontinensen található az ország. Felelősségteljesen kimerem jelenteni, hogy Új-Zélend csapatánál SOKKAL jobb a mi válogatottunk. Hogy ők miért voltak kint, és mi miért nem? Pontosan azért, mert nincs egy épkézláb válogatott a selejtezőjükben, az hogy Kelet-Timort meg tudják verni, majd nagy nehezen leküzdik a pótselejtezőn Bahreint... Senki ne mondja nekem, hogy mi erre ne lennénk képesek!
Éppen ezért én úgy látom, hogy a földrajzi fekvésünk az egyik legnygobb akadály, hiszen mindig kapunk egy topcsapatot a selejtezők során, egy olyan csapatot, ami nem csak Európában, de a világon is az elitbe tartozik. Így pedig nem könnyű. Ha a Concacaf zónában, vagy Óceániában lenne Mo., akkor más lenne a helyzet. Persze ennek semmi valóságalapja nincsen, csupán arra akatam kihegyezni a dolgot, hogy ne hasonlítsuk már össze a válogatottat ilyen Új-Zélandokkal. Egyszerűen pont a legnehezebb selejtező kontinensen élünk.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Meglepő hír, bár lehet csak nekem, viszont annál örömtelibb. Sosem voltam Koeman-fan, de azért érdemei is voltak a magyar futballban, bár nem annyi, mint amennyi pénzt kaphatott ez alatt a két év alatt.
Nagy esély van Gera Zoli visszatérésére, amit hatalmas nagy előrelépésnek tartanék, mert hiba nem szerepeltetni egy ilyen kivételes tehetségű futballistát, mint Zoli.
Egervári mellett szól az U20-as bronz, de a felnőtteknél más a mentalitás, remélem velük is megfogja találni az összhangot és folyamatosan építi be Németh Krisztiánékat!
Sok sikert Egervári kapitánynak!
Nagy esély van Gera Zoli visszatérésére, amit hatalmas nagy előrelépésnek tartanék, mert hiba nem szerepeltetni egy ilyen kivételes tehetségű futballistát, mint Zoli.
Egervári mellett szól az U20-as bronz, de a felnőtteknél más a mentalitás, remélem velük is megfogja találni az összhangot és folyamatosan építi be Németh Krisztiánékat!
Sok sikert Egervári kapitánynak!

- Zokneenho
- Jugador d'estrella
No, ennek most nagyon örülök. Egervárit képesnek tartom arra,hogy az U20asokat fokról-fokra beépítse, és egy "aranygenerációt" kineveljen. A legfontosabb, hogy időt kell adni neki, mert 5-6 fiatal játékost nem lehet csak úgy hip-hop beépíteni. Nyilasi, mint szakmai igazgató, szerintem ez is jó döntés. Róth Antal pedig az U21esekhez ment, ez is papírformának mondható.
Sok sikert kívánok mindhármuknak!
Sok sikert kívánok mindhármuknak!
A Netsoccer 2 egy online, többjátékos online futballjáték,ahol minden játékos(a legtöbb futballjátékkal ellentétben) egyetlen focistát irányít.
Hozd létre saját futballistád, és csatlakozz a Magyar Ns2 társadalomhoz!
Hivatalos honlap: www.netsoccer2.com
Az Ns2 Magyar Community hivatalos honlapja: http://www.netsoccer.lapunk.hu/
Ha kedvet kaptál hozzá,csak töltsd le 1-2perc alatt a játékot,regisztrálj, és játékon belül keresd Zokneenhot,vagy épp a Puskas Football Club nevű csapatot.
Hozd létre saját futballistád, és csatlakozz a Magyar Ns2 társadalomhoz!
Hivatalos honlap: www.netsoccer2.com
Az Ns2 Magyar Community hivatalos honlapja: http://www.netsoccer.lapunk.hu/
Ha kedvet kaptál hozzá,csak töltsd le 1-2perc alatt a játékot,regisztrálj, és játékon belül keresd Zokneenhot,vagy épp a Puskas Football Club nevű csapatot.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Most már hivatalosan is új szövetségi kapitány! Kíváncsian várom hogy mire lesz képes. Az viszont valóban bosszantó hogy Koeman milliókkal a zsebében lépett le tőlünk. Ezt meg lehet köszönni Kistelekinek aki esztelenül meghosszabbította a szerződését, mert oda vissza megvertük Máltát és Albániát! 

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- albicelesteX
- A Vadász
Riva!Én is így gondolom.Ha egy Új-Zéland vereség nélkül,emelt fővel,fél profi játékosokkal esik ki a VB-ről akkor nekünk simán tovább kéne mennünk...papíron.Igazad van ezzel a négy elemmel kapcsolatosan tökéletesen,én még hozzá tenném,hogy szerintem a fejekben is baj van.
Ezt az nso cikkéből idézem: "Információink szerint az MLSZ és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a holland edző nem tölti ki 2012-ig szóló szerződését a magyar válogatott élén. Úgy tudjuk, hogy a szerződésbontás után mindkét fél elégedetten vált el egymástól."
Tényleg?Elégedetten?Csoda,ha elégedetlen lenne,hogy a semmiért 100 milliókat húzott le RÓLUNK ADÓFIZETŐKRŐL.Mert én azért lehet,hogy ezt a bánat pénzt ráterheltem volna kisteleki "úrra"...
Ezt az nso cikkéből idézem: "Információink szerint az MLSZ és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a holland edző nem tölti ki 2012-ig szóló szerződését a magyar válogatott élén. Úgy tudjuk, hogy a szerződésbontás után mindkét fél elégedetten vált el egymástól."
Tényleg?Elégedetten?Csoda,ha elégedetlen lenne,hogy a semmiért 100 milliókat húzott le RÓLUNK ADÓFIZETŐKRŐL.Mert én azért lehet,hogy ezt a bánat pénzt ráterheltem volna kisteleki "úrra"...

- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
A 4 legfőbbb faktorban borzalmasan nagy lemaradásunk van. Labda nélküli mozgás, labdatartás, labdakezelés, és taktikai érettség. E négy játékelem az, amelyben egyszerűen lesöpörnek minket nemzetközi szinten. Amíg az utánpótlásedzők éhbérért oktatják az alapokat -néha elképesztő körülmények között-addig valóban nem lesz komoly előrelépés.
Szerk: Figyeltem tegnap a Debrecent. a 60. perctől kezdve azt számoltam, vajon a Tallin térfelére átérve hány db előrepasszt képesek adni egymás után. Nem alibit, hanem támadáskezdeményező labdát. Tudjátok hány olyan akciót számoltam össze, amelyben legalább 3 ilyen passz volt? Egyet sem. EGYET SEM. Hazai pályán. A Tallin ellen.
Ellenben azt tartom, hogy vannak tehetséges fiataljaink. Lehet itt jönni, hogy Brann, meg hogy ki hol játszik, de nézzük már meg, a vb-n is voltak hasonló sszintű klubcsapatokból érkező játékosok alkotta válogatottak.
A probléma abban áll, amit fentebb említettem. egyszerűen (minimum) 4 alapelemben hatalmas az elmaradásunk, ezért még csak kicsúszni sem csúszhat ki semmiféle eredmény. Az u20-as csapat tagjai már másfajta képzést kaptak. Nem állítom, hogy biztosan kijutunk mondjuk a 2014-es vb-re, de a jelenlegi szintnél rosszabbat nem fognak produkálni, ellenben jobbat esetleg.
Szerk: Figyeltem tegnap a Debrecent. a 60. perctől kezdve azt számoltam, vajon a Tallin térfelére átérve hány db előrepasszt képesek adni egymás után. Nem alibit, hanem támadáskezdeményező labdát. Tudjátok hány olyan akciót számoltam össze, amelyben legalább 3 ilyen passz volt? Egyet sem. EGYET SEM. Hazai pályán. A Tallin ellen.
Ellenben azt tartom, hogy vannak tehetséges fiataljaink. Lehet itt jönni, hogy Brann, meg hogy ki hol játszik, de nézzük már meg, a vb-n is voltak hasonló sszintű klubcsapatokból érkező játékosok alkotta válogatottak.
A probléma abban áll, amit fentebb említettem. egyszerűen (minimum) 4 alapelemben hatalmas az elmaradásunk, ezért még csak kicsúszni sem csúszhat ki semmiféle eredmény. Az u20-as csapat tagjai már másfajta képzést kaptak. Nem állítom, hogy biztosan kijutunk mondjuk a 2014-es vb-re, de a jelenlegi szintnél rosszabbat nem fognak produkálni, ellenben jobbat esetleg.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- albicelesteX
- A Vadász
Nem mondom.Nem vagyok helyi csak megfordulok ott hébe-hóba volt amikor a szívem vitt...mostanában nem...Fecooo írta:off: nem mondod, h helyi vagy?albicelesteX írta:
Off:Egyszer megihatnánk egy sört vagy kettőt a Bohémban

- geridoss
- Director del Fútbol
Azért Gulácsi nem annyira rossz, ahogy azt te leírod. Elismerem, nem egy Casillas a srác, de még nagyon-nagyon fiatal, főleg kapus szinten. Valdes is ki lett kiáltva lepkekirálynak -teljesen jogosan-, és most ott van a világ legjobb kapusai között.
Ehhez persze szükség lenne arra, hogy (lehetőleg elsőosztályú) csapatokba játszanak az U20as sikert elérő játékosok, de ezek a fiúk közül csak néhányan játszanak rendszeresen sajnos...Tudom, vonzó lehet, hogy hív a Liverpool, de várható, hogy ott nem fog annyi lehetőséget kapni, mint mondjuk egy német középcsapatban. A folyamatos fejlődéshez meccs rutin is szükséges... Anélkül kitörölhetik a se**üket a tehetségükkel.
Szerk: Az NB1-ben lévő csapatok is inkább a selejt légiósokat veszik meg, meg kiöregedett veteránokat, ahelyett, hogy lehetőséget adnának a fiataloknak...
Ami még nagyon zavaró, és változtatni kell, az a válogatott tagok lesz@rom hozzáállása. Nem hiszem el, hogy egy futballista, ahol a válogatott egy valamiféle elismerés, úgy megy ki a pályára, és úgy játszik végig egy meccset, hogy majd lesz ami lesz, és nem hajtja ki a lelkét is a pályán. Más nemzetek focistái büszkén viselik a címeres mezt. Én ezt a mieinkben nem látom, csak nagyon kevés embernél...
Szóval probléma az van bőven, amin változtatni kéne, csak már el kellene kezdeni valamit csinálni... Mert még 20 év múlva is itt fogunk tartani.
Ehhez persze szükség lenne arra, hogy (lehetőleg elsőosztályú) csapatokba játszanak az U20as sikert elérő játékosok, de ezek a fiúk közül csak néhányan játszanak rendszeresen sajnos...Tudom, vonzó lehet, hogy hív a Liverpool, de várható, hogy ott nem fog annyi lehetőséget kapni, mint mondjuk egy német középcsapatban. A folyamatos fejlődéshez meccs rutin is szükséges... Anélkül kitörölhetik a se**üket a tehetségükkel.
Szerk: Az NB1-ben lévő csapatok is inkább a selejt légiósokat veszik meg, meg kiöregedett veteránokat, ahelyett, hogy lehetőséget adnának a fiataloknak...
Ami még nagyon zavaró, és változtatni kell, az a válogatott tagok lesz@rom hozzáállása. Nem hiszem el, hogy egy futballista, ahol a válogatott egy valamiféle elismerés, úgy megy ki a pályára, és úgy játszik végig egy meccset, hogy majd lesz ami lesz, és nem hajtja ki a lelkét is a pályán. Más nemzetek focistái büszkén viselik a címeres mezt. Én ezt a mieinkben nem látom, csak nagyon kevés embernél...
Szóval probléma az van bőven, amin változtatni kéne, csak már el kellene kezdeni valamit csinálni... Mert még 20 év múlva is itt fogunk tartani.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
-
- Llegenda del Barça
amíg nincs rendbetéve a magyar futball úgy általában (sok az ingyenélő, akik a körmük szakadtáig ragaszkodnak a pozícióikhoz), addig kár nagy elvárásokat támasztani a válogatott felé. most megy egy kis lelkesedés egervárinak, aztán a sorban következő bukott selejtezőszakasz után a következőnek és így tovább, és így tovább...
plusz mentálisan sem ér egy kalap szaart sem az egész anyag, amiből válogatni lehetne. ne hasonlítgassuk már ezeket a gyerekeket még egy x. generációs török "némethez" se sztem...
nagyon sok van még addig, amíg odaérhetünk a középmezőnyhöz.
ez sem bemondásra megy, az kumma kevés, h a nagyember kinyilatkoztatja, h ha a tótoknak sikerült, akkor nekünk is fog.
bár így lenne...
plusz mentálisan sem ér egy kalap szaart sem az egész anyag, amiből válogatni lehetne. ne hasonlítgassuk már ezeket a gyerekeket még egy x. generációs török "némethez" se sztem...
nagyon sok van még addig, amíg odaérhetünk a középmezőnyhöz.
ez sem bemondásra megy, az kumma kevés, h a nagyember kinyilatkoztatja, h ha a tótoknak sikerült, akkor nekünk is fog.
bár így lenne...
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Jugador d'estrella
- Kapcsolat:
visca el barca írta:Rivaldo11 írta:Egyetértek a nagy részével, de annyit hozzátennék, hogy van sokra hivatott generációnk, csak hát ugye a nagyokos szakembereink egyszerűen még azokat sem játszatják, akiket lehetne. Helyettük jöhetnek a semmitérő szerbek, románok, meg isten tudja kik. Így nehéz. Pedig a német válogatott példája-még ha nem is lehet egy az egyben összehasonlítani a két ország helyzetét-mutatja, igenis lehet, és kell építeni a fiatalokra. Egyelőre tán Koman, Németh K., Gulácsi, Kádár, Vass és a többiek azok, akikkel lehetne egy ütős kis csapatot építeni, de jó lenne tényleg, ha az u20-as csapatból mindenkivel komolyan számolna a klubcsapata.visca el barca írta:25 év alatt megvan a 20. szövetségi kapitányunk.
yeah.
az egyik leggusztustalanabb ember a magyar foci berkekben. ő sem fog semmit elérni, az u20-asz vb bronz egy jól sikerült valami, semmi több.
sehol nem játszó fiatalokkal sajnos semmit nem lehet ma elérni felnőtt szinten.
marad a torghelle, szélesi féle slepp, azokat meg inkább hagyjuk.
fél évet adok neki, aztán majd jöhet mészöly géza meg pintér, mert a magyar fenoménok közül eddig kb. csak ők nem voltak.
áh.
Nem tudom hány éves vagy, de én 30 évesen már nem áltatom magam a magyar focival...
Milyen tehetséges generációról beszéltek? Gulácsiról? Láttad már játszani mondjuk 5-6 teljes meccsen? A legnagyobb lepkekirály. Persze, fejlődhet. Csak ne a magyar felnőttválogatottban, ahol egy hiba és vége a meccsnek. Vagy Németh Krisztián? Hol játszik? Mit csinál? Állandóan sérült... Koman? Te komolyan elhiszed h Cassanoval álompárost fognak alakítanani a Sampben? Ugyanmár, ne nevettes, a keretbe se fog bekerülni... Vass Ádám mondjuk OK, mert ő legalább stabilan játszik, jövőre már a seria a-ban (remelhetoleg)... építsünk az U20-as válogatottra? Kire? A csapatkapitány Korcsmárra, akinek annyi az értéke, h 4 hónapra kölcsönveszi a norvég, kiesés ellen küzdő Brann? Tudsz Te vmit arról a capatról? Ha kinyitok egy térképet, Te ráböksz a térképen, hogy melyik városban játszik az a csapat?
Vagy most irjam le ezredikként, ezredszer, h a mol-nak, meg orbánnak meg a pénzes embereknek az 5-10 éves gyerekekbe, meg új poályák építésébe kellene tolni a pénzt? szarjam ki a spanyolviaszt? itt van, meg lehet nézni, a milliárdokból megerősített, agyonsztárolt tévéseket (videoton)... Minden bizonnyal az EL első selejtező körében kieesnek.
Mindent üzleti alapon akarnak működtetni, rövid távon kell a haszon, orbánt meg a lóvésokat hol érdekli mi lesz 10 év mulva? mindenki most akar sikereket, nem 2079-ben...
egervárit meg hagyjuk. lehet itt jönni az u20-al, meg a dunaferr "aranykorszakával", de vele se lesz semmi.
bárkivel bármiben fogadok, h a következő 20 évben sem jutunk ki sehova. benne vagyunk egy ördögi körben, és ezt a kört senkinek sincs kedve megszakitani.
ha minden kötél szakad, lehetne azt csinálni mint a németek. keresni kell egy özilt, meg hasonlókat. kézilabdában aránylag bejött... te amugy örülnél egy ilyen válogatottnak?
órákat lehetne még itt írogatni de felesleges. elárulom az életben sem vagyok túl optimista ember, de a magyar focival kapcsolatban meg főleg nem.
pedig régen megőrültem a magyar válogatottért. voltam kint lettországban, horvátorszában, lenegyelországban nemzeti meccsen, mára már annyira sem érdekel, hogy bekapcsoljam a tv-t. pedig akkor is azok fociztak akik most....
nem kellet volna elküldeni Lothar Matheust
vicc,hogy megint elküldtünk egy edzőt,mások tutira rajtunk röhögnek,meg minden,de mégis csak jó érzés hogy nem kell ezt a szerencsétlen kúmant nézni ahogy csatár nélkül,meg 3 védekező kp-val játszatja a csapatot,ráadásul úgy hogy a játékosok nem is a saját helyükön vannak.
hogy a milliókról ne is beszéljünk,amit ezért a semmiért kapott.
viszont most megint jön egy olyan edző,akinek semmi jövője nem lesz itt,két rossz meccs után ki fogják rúgni,szóval előrébb nem vagyunk.
én egy László Csaba,vagy Bölöni kaliberű edzőben látnám a megoldást,nekik megvan a tekintélyük is,ismerik is a focinkat,játékosokat és letettek már annyit az asztalra,hogy meg lehessen bízni bennük hosszútávon.
ezeket az nb1-es edzőket különben semmibe nem nézem. nagyrészüket legalábbis. megjárták már az összes csapatot,évek óta a nevükből élnek,mindenhol megbuktak már,de mégis mindig van ahol ellébecolnak 1-2 évet,mert a klubvezetők inkább egy sokszorosan bukott edzőre bízzák a csapatot,mint egy friss pro licenszes fiatalabbra.
megélhetési edzők.
szóval hogy visszatérjek a válogatotthoz,itt most lefogadom,hogy 1,maximum 2 éven belül nem Egervári lesz a kapitány,mert hogy nem ő fogja megváltani a világot,az tuti.
különben hülyén hangzik,de most azt mondom,bárcsak a mágnestábla-bajnok Várhidi lenne még mindig a kapitány,benne legalább volt lehetőség.
hátrébb biztosan nem tartanánk és beljebb is lennénk pár száz millióval..
hogy a milliókról ne is beszéljünk,amit ezért a semmiért kapott.
viszont most megint jön egy olyan edző,akinek semmi jövője nem lesz itt,két rossz meccs után ki fogják rúgni,szóval előrébb nem vagyunk.
én egy László Csaba,vagy Bölöni kaliberű edzőben látnám a megoldást,nekik megvan a tekintélyük is,ismerik is a focinkat,játékosokat és letettek már annyit az asztalra,hogy meg lehessen bízni bennük hosszútávon.
ezeket az nb1-es edzőket különben semmibe nem nézem. nagyrészüket legalábbis. megjárták már az összes csapatot,évek óta a nevükből élnek,mindenhol megbuktak már,de mégis mindig van ahol ellébecolnak 1-2 évet,mert a klubvezetők inkább egy sokszorosan bukott edzőre bízzák a csapatot,mint egy friss pro licenszes fiatalabbra.
megélhetési edzők.
szóval hogy visszatérjek a válogatotthoz,itt most lefogadom,hogy 1,maximum 2 éven belül nem Egervári lesz a kapitány,mert hogy nem ő fogja megváltani a világot,az tuti.
különben hülyén hangzik,de most azt mondom,bárcsak a mágnestábla-bajnok Várhidi lenne még mindig a kapitány,benne legalább volt lehetőség.
hátrébb biztosan nem tartanánk és beljebb is lennénk pár száz millióval..
- visca el barca
- Presidente del Barça
Rivaldo11 írta:Egyetértek a nagy részével, de annyit hozzátennék, hogy van sokra hivatott generációnk, csak hát ugye a nagyokos szakembereink egyszerűen még azokat sem játszatják, akiket lehetne. Helyettük jöhetnek a semmitérő szerbek, románok, meg isten tudja kik. Így nehéz. Pedig a német válogatott példája-még ha nem is lehet egy az egyben összehasonlítani a két ország helyzetét-mutatja, igenis lehet, és kell építeni a fiatalokra. Egyelőre tán Koman, Németh K., Gulácsi, Kádár, Vass és a többiek azok, akikkel lehetne egy ütős kis csapatot építeni, de jó lenne tényleg, ha az u20-as csapatból mindenkivel komolyan számolna a klubcsapata.visca el barca írta:25 év alatt megvan a 20. szövetségi kapitányunk.
yeah.
az egyik leggusztustalanabb ember a magyar foci berkekben. ő sem fog semmit elérni, az u20-asz vb bronz egy jól sikerült valami, semmi több.
fél évet adok neki, aztán majd jöhet mészöly géza meg pintér, mert a magyar fenoménok közül eddig kb. csak ők nem voltak.
áh.
Nem tudom hány éves vagy, de én 30 évesen már nem áltatom magam a magyar focival...
Milyen tehetséges generációról beszéltek? Gulácsiról? Láttad már játszani mondjuk 5-6 teljes meccsen? A legnagyobb lepkekirály. Persze, fejlődhet. Csak ne a magyar felnőttválogatottban, ahol egy hiba és vége a meccsnek. Vagy Németh Krisztián? Hol játszik? Mit csinál? Állandóan sérült... Koman? Te komolyan elhiszed h Cassanoval álompárost fognak alakítanani a Sampben? Ugyanmár, ne nevettes, a keretbe se fog bekerülni... Vass Ádám mondjuk OK, mert ő legalább stabilan játszik, jövőre már a seria a-ban (remelhetoleg)... építsünk az U20-as válogatottra? Kire? A csapatkapitány Korcsmárra, akinek annyi az értéke, h 4 hónapra kölcsönveszi a norvég, kiesés ellen küzdő Brann? Tudsz Te vmit arról a capatról? Ha kinyitok egy térképet, Te ráböksz a térképen, hogy melyik városban játszik az a csapat?
Vagy most irjam le ezredikként, ezredszer, h a mol-nak, meg orbánnak meg a pénzes embereknek az 5-10 éves gyerekekbe, meg új poályák építésébe kellene tolni a pénzt? szarjam ki a spanyolviaszt? itt van, meg lehet nézni, a milliárdokból megerősített, agyonsztárolt tévéseket (videoton)... Minden bizonnyal az EL első selejtező körében kieesnek.
Mindent üzleti alapon akarnak működtetni, rövid távon kell a haszon, orbánt meg a lóvésokat hol érdekli mi lesz 10 év mulva? mindenki most akar sikereket, nem 2079-ben...
egervárit meg hagyjuk. lehet itt jönni az u20-al, meg a dunaferr "aranykorszakával", de vele se lesz semmi.
bárkivel bármiben fogadok, h a következő 20 évben sem jutunk ki sehova. benne vagyunk egy ördögi körben, és ezt a kört senkinek sincs kedve megszakitani.
ha minden kötél szakad, lehetne azt csinálni mint a németek. keresni kell egy özilt, meg hasonlókat. kézilabdában aránylag bejött... te amugy örülnél egy ilyen válogatottnak?
órákat lehetne még itt írogatni de felesleges. elárulom az életben sem vagyok túl optimista ember, de a magyar focival kapcsolatban meg főleg nem.
pedig régen megőrültem a magyar válogatottért. voltam kint lettországban, horvátorszában, lenegyelországban nemzeti meccsen, mára már annyira sem érdekel, hogy bekapcsoljam a tv-t. pedig akkor is azok fociztak akik most....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

-
- Jugador d'estrella
- Kapcsolat:
hozzuk Mourinho-t el a Realtól
de a viccet félretéve
nem tudom ki legyen az de kelene egy normális szövetséi kapitány aki nem megfizethetelen f... és jól tudja összállítani a csapatot amivel kitudnánk jutni a Vb-re legalább 1-szer am összeállítás tekintetében sztem így kéne
Gulácsi
Bodor Vaskó Juhász Bodnár
Vadócz
Gera Koman Dzsudzsák
Rudolf Németh K.
hátvédekben nem vagyok biztos de e tekinteben nincs jobb ötletem
meg a kapusoknál is még talán Király jöhetne számításba

de a viccet félretéve
nem tudom ki legyen az de kelene egy normális szövetséi kapitány aki nem megfizethetelen f... és jól tudja összállítani a csapatot amivel kitudnánk jutni a Vb-re legalább 1-szer am összeállítás tekintetében sztem így kéne
Gulácsi
Bodor Vaskó Juhász Bodnár
Vadócz
Gera Koman Dzsudzsák
Rudolf Németh K.
hátvédekben nem vagyok biztos de e tekinteben nincs jobb ötletem
meg a kapusoknál is még talán Király jöhetne számításba
off: nem mondod, h helyi vagy?albicelesteX írta:

- albicelesteX
- A Vadász
Nem igazán érdekel,hogy ki lesz az edzőnk,de Egervárinak örülök és remélem meg adják neki a hosszútávú bizonyítási lehetőséget.Csodát nem várok,de jobban örülök neki -még ha számomra érdektelen is a Magyar labdarúgás-,mint bármilyen külföldi "tehetségnek".Fecooo írta:ők magyar szinten valóban kimagaslanak a tehetségükkel, de egyik se tekinthető bábnak, ezért nem kerülhetnek szóba... ők aztán(de főleg Pintér!) leordítanák aranylábú balerináink fejét... erre lenne szükség!

- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Egyetértek a nagy részével, de annyit hozzátennék, hogy van sokra hivatott generációnk, csak hát ugye a nagyokos szakembereink egyszerűen még azokat sem játszatják, akiket lehetne. Helyettük jöhetnek a semmitérő szerbek, románok, meg isten tudja kik. Így nehéz. Pedig a német válogatott példája-még ha nem is lehet egy az egyben összehasonlítani a két ország helyzetét-mutatja, igenis lehet, és kell építeni a fiatalokra. Egyelőre tán Koman, Németh K., Gulácsi, Kádár, Vass és a többiek azok, akikkel lehetne egy ütős kis csapatot építeni, de jó lenne tényleg, ha az u20-as csapatból mindenkivel komolyan számolna a klubcsapata.visca el barca írta:25 év alatt megvan a 20. szövetségi kapitányunk.
yeah.
áh.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Koemant nem sajnálom, de Egerváritól sem várok sokat. Egy magyar szinten is átlagos képességű edző, ráadásul szarból továbbra sem lehet várat építeni, az U20-as csapat játékosainak nagy része pedig el fog tűnni a süllyesztőben. A fejlődést én 10-20 év távlatban várom, de egyelőre SEMMI olyan nem történt, ami optimizmusra adna okot.
Várjunk még ezzel a báb dologgal, már nem Kistelekinek hívják az elnököt.Fecooo írta:ők magyar szinten valóban kimagaslanak a tehetségükkel, de egyik se tekinthető bábnak, ezért nem kerülhetnek szóba... ők aztán(de főleg Pintér!) leordítanák aranylábú balerináink fejét... erre lenne szükség!

Nekem vmiért szimpatikusan intézi eddig a dolgokat Csányi, neki ráadásul már a zsebét sem kell megtömködnie!
Egyébként a Mészöly-Pintér párosból tényleg nem lenne hülyeség választani egyet, talán a magyar edzők közül ők emelkednek ki leginkább, még talán Mezey(de ő már nemigen lesz szöv. kap.)