kanty írta:
Ahogy lehet azt is normális keretek között intézni, hogy egy játékos elakar menni, és nem kivárni az utolsó pillanatig, aztán ilyen nevetséges helyzetbe kerülni. Még egyszer: én nem a spanyolt védem, nekem egyszerűen a United módszere nem jött be. Mert ahelyett, hogy a végén elstikizték a dolgot mondhatták volna azt, hogy hahó nem engedünk el - persze akkor meg DDD nem hosszabbított volna, hanem lelépett volna ingyen. Így viszont kicsikarták azt, hogy hosszabbítson. Tehát nekem ez nem fair az egészben.
Amúgy meg most kicsit utánakerestem, hogy De Gea hol is nyilatkozott olyan hisztisen. De nem igazán találok egyetlen cikket sem, azt mondta, hogy menni akar, aztán ezt elmondta LVG-nek is, aki azt válaszolta, hogy nem engedi. De, ha találsz olyan cikket, amiben hisztizik a spanyol, akkor elfogadom, mert lehet, hogy simán csak átsiklottam felette.
Tehát összességében: nem akarom De Geát szenttehénként feltüntetni és az egész onnan indult, hogy véleményem szerint a United húzása inkább volt aljas, mint korrekt, de zseniálisnak semmiképp sem nevezném, akármennyire is elérték végül a céljukat.
Amit leírsz az edző és a játékos kapcsolatáról az nagyon szép és helyes...elméletben. De azért - ha nem is sok - akadnak példák a fordítottjára is. De ezt anno Ronaldo és Messi ügyben is letárgyaltuk.
Legfőképpen a nője pattogott (Marca honalapján olvastam anno, de nem találom), de De Gea is úgy tudom, hogy kijelentette semmiképpen nem hosszabbít. Ezekről szóltak a spanyol újságok, portálok hírei. Konkrétan De Gea szerintem (úgyhogy az előző megfogalmazásom nem teljesen volt jó)nem nyilatkozott, de hírek az öltözőből és a nőjétől arról árulkodtak, hogy komoly konfliktusban van a vezetéssel.
Én se védem egyiket se, maga a megoldást viszont zseniálisnak tartom, mert a célt elérték. Egy olyan szituban, ahol már -kettőn voltak. Mondhatni kizsarolták, de ez nem teljesen igaz, egész egyszerűen nem érdekelte őket De Gea története, ő meg belátta hogy ez így nem mehet tovább és hosszabbítania kell. Átigazolással kapcsolatban se érdekelte őket.
Mit kellett volna tenni?
Messi-Ronaldo dogokra hirtelen nem emlékszem, nálam nincs kivétel semmiben. Messi-vel kapcsolatban csak az ugrik be, mikor jöttek a hírek Lucho-val nincs jóban. Akkor is azt mondtam és most is azt tudom mondani, hogy nincs olyan játékos, aki egy klub érdekei felett állna. Lehet ezt elméleti síkra helyezni vagy sem, problémákat meg kell oldani, ha nem megy akkor a klub az első. Lehet vannak ellenpéldák, azt nem is tartom jónak. Tényleg nem hiába hozom fel mindig Nunez-t mint elnököt, ő nálam az etalon ilyen szempontból. Az öregnél vaskalaposabb ember kevés volt és meg is volt az eredménye. És LVG se cicózott, de ott volt Mourinho is Madridban. Casillas pattogott. Hijo de puta, ülsz a padon.

És még lehetne hozni a példákat. Egy a profi világban így működik, mondom lehet ellenpélda, de itt óriási pénzekről van szó és egy klub>>>>játékos.