Fecooo írta:gergo9 Messi topicjában írta:
Ennek akkor lenne akár minimális létjogosultsága is ha a spanyolok is saját magukhoz képest nem játszottak volna ilyen mélyen.
Mert ha csak megközelítették volna tudásukat akkor meg se szorítják őket egy meccsen sem a döntőig.
Az a többi nagy csapatot is szépen beárazza főleg a németeket hogy egy 50%os spanyol csapat is komolyabb problémák nélkül átlépett rajtuk.
Többek közt VDb csak rontott a csapaton Alonso játszatásával, meg Torres erőltetésével.
Egy az egybe át kellet volna venni a Barca játékrendszerét is , csatár nélkül Villa,Pedro két szélső támadó Fabregas pedig közvetlenül mögüttük.
Xavi,Busquets,Iniesta középpálya.
Még az EB-re marad nagyjából ez a keret Xavi,Torres kérdéses Xavinál mekkora lesz a lejtmenet az EB-ig, Torresnél pedig az emelkedő.
Meg a két szélső védő is kéréses mert Ramos gondolom megy középre Piqué mellé.
Capdevila,Puyol nagyon nagy vszínüséggel kikerül a kezdőből
Alapesetben ha tudásuk 70-80%-át hozzák(sanszos hogy nem fogják) az EB-re esélytelennek tartom hogy vki megverje őket.
VB már nehezebb dolog nehéz jósolni hosszú távra de ha a keretet nézem megint akkor hasonló tudású csapat megint nincs kilátásban.
tökéletesen egyetértek Gergő!
ha még azt hozzávesszük, h Xavi helyére bejön Cesc és (sztem) sanszos Thiago is, Puyol helyét meg akkor átveszi Ramos, akkor valóban csak a szélső-hátvédekre kell megoldást találni és akkor az EB-n megint nem lesz ellenfél...(a VB-re sztem Fontás és Bartra is készen lesz

) VdB-n múlik az egész, ha végre nem gyengíti a csapatot a Busi-Alonso kp-val (Alonso ebben a rendszerben tökéletesen felesleges...), akkor kvalitások alapján a realitás a német-spanyol döntő megint és spanyol címvédés...
(az már csak a saját reményem, h Bojan is felnő a feladathoz és akkor akár Torres, akár a VB idejére már esetlegesen "kiöregedő" Villa helyét képes lesz átvenni...)
Ez már a nagyképűség és az ellenfelek lenézésének olyan szintje, ami engem zavar, mind2tök részéről.
Mi az, ha az EB-n megint nem lesz ellenfél? Mert 2008-ban nem volt? Ahhoz képest pl. olaszok ellen mégis 11-ek kellettek, és a németeket is csak egy góllal verték, ami szűkös, még akkor is ha játékban valóban dominálták a döntőt. Ettől függetlenül azt mondom, h teljesen megérdemelten nyerték meg a spanyolok az egész EB-t, ők voltak a legjobbak, de azért az túlzás, h ne lett volna ellenfél, legalábbis nálam ez nem ezt jelenti.
A VB már más tészta, ott végig vért kellett izzadniuk a spanyoloknak, szóval ott abszolút nincs miről beszélni ilyen tekintetben, h volt-e ellenfél.
Hogy mit hoz a jövő, nehéz megmondani, de én nem hiszem, h spanyol hegemóniát. Jó csapatuk lesz a spanyoloknak az EB-re, és az egyik esélyesek lehetnek, de nem hinném, h nem lenne aki feltudná venni velük a kesztyűt. Mondok 3 csapatot, akik képesnek tartok simán legyőzni őket:
Németország-őket SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem szabad leírni, ezt már annyiszor bizonyították. Van egy remek, fiatal csapatuk, melybe hatalmas potenciál van. Már a VB-n nagyon jók voltak, az EB-re még jobbak lehetnek, és simán benne van a pakliban, h az ő javukra billen a mérleg majd a spanyolokkal szemben is.
Hollandia-sokaknak nem szimpatikus ez a mostani holland válogatott, de ami tény, a meccseik nagyon nagy százalékát nyerik meg, a VB is hatalmas csatára kényszerítették a spanyolokat, és az EB-n szintén jók, és esélyesek lehetnek.
Portugália-az utolsó két világeseményen nem tudtak komolyan eredméyt felmutatni, de ez sztem a generációváltásnak is betudható, de úgy gondolom, h egy nagyon jó csapat lehet belőlük is, sok a fiatal tehetséges játékos. Ráadásul nálunk játszik Európa legjobbja is C. Ronaldo személyében. A VB-n ők is meggyötörték a spanyolokat, ugye elég érdekes körülmények között estek ki, azóta meg is verték már őket. Lehet mondani, h persze, csak barátságos meccs volt, ami igaz is, de nem hinném, h egy spanyol-portugál rangadón ne lenne motiváció!