2017.09.24. 19:37:43
A szombati Alaves elleni meccset talán még nehezebb volt végignézni, mint a Betis elleni betlit, eredménytől függetlenül is gyenge volt a játékunk. Eddig a bajnoki rajtot a pocsék helyzetkihasználás és a védelmi megingások, valamint több játékos (a legszembetűnőbben Carvajal) formahanyatlása jellemzi. Ugyan néha jól is játszunk, de nem lőjük be ugyanazokat a helyzeteket, amiket tavaly belőttünk, nem jönnek a fizikai fölényből fakadó meccs végi gólok sem. Majd az idő eldönti, hogy ez trendforduló vagy csak átmeneti hullámvölgy, amit hegymenet követ.
Azonban nem aggódok, mert számomra, mezei - és régi, azaz sok helyzetet megélt - szurkoló számára most különösen jó úton jár a klub. A közelmúlt igazolásaival és a most zajló szerződéshosszabbítási hullámmal nagyjából 4-5 évre előre látom biztosítottnak a csapat gerincét. Előrefelé számba véve nézzük, kik lehetnek tagjai pl. a 2022-2023-as Realnak! A Varane, Carvajal, Vallejo, Theo, Ceballos, Llorente, Kovacic, Casemiro, Isco, Asensio, Mayoral tizenegyből még a legidősebbek is csak 30 évesek lesznek 2022-ben az idény elején. Nem biztos persze, hogy mindenki marad és az sem, hogy mindenki ezen a szinten fog tudni játszani, mert ennek a névsornak kb. csak a fele bizonyította eddig, hogy képes a világ élvonalához tartozó játékra. De mindenesetre ez tudatos koncepció és nagyon szimpatikus számomra. Ezért a modellért cserébe még akár egy-egy idényt is feláldozhatunk, nem hogy egy kis akadozást a gépezetben. Talán egy Mbappé vagy nem tudom mondjuk Hazard vagy bármelyik XY világsztár megvásárlásával előrébb tartanánk pár forduló után, de hiszek abban, hogy ha hosszú távon tudjuk tartani ezt az irányt, akkor az egyrészt szerethető, másrészt pedig sikeres csapatot fog eredményezni. Persze biztos fogunk még világsztárt igazolni és Bl vagy bajnokság nélküli idényt hozni. De nekem így megéri.
Egy szó, mint száz, nem vagyok megijedve a váratlanul gyenge idénykezdettől.
---------------------Casillas----------------------------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------