Most komolyan ki mit várt ettől a válogatottól? 2010-es selejtezősorozatban a 4. helyen végeztünk Portugália, Svédország és Dánia mögött. Abszolút papírforma volt, az edzőnk repült. Egervárival a 3. helynél alább nem adtuk, papírforma eredményekkel, mégis repült. Volt egy abszolút balszerencsés hazai meccsünk a románok ellen, amit az utolsó percben adtunk X-re. ha az nincs, akkor 2. helyen végzünk. Hajszálon múlott. Hollandoktól kikaptunk 8-1-re? És? Ha akarják lehetett volna 10-1 is vagy 12-1 is. Ennyivel jobbak voltak akkor is, ez papírforma. Erre fel mindenki az edző fejét követelte. Hoztunk egy bohócot a kispadra, persze, hogy blama lett a vége (Pinyő), utána pedi Dárdai-val nagyot húztunk. Ez a csere-bere elég volt a papírforma, 3. helyre. Ja, hogy ez az új szabályok miatt pótselejtezőt ért? Ettől jobbak még nem lettünk? Nem, csak a szabályok lettek lazábbak, ami nekünk kedvezett. Ettől függetlenül elhittük, hogy jobbak lettünk. Az EB után pedig olyan játékosaink mentek el, mint Király, Gera, Juhász, akik a tapasztalatukkal nagyon is sokat jelentettek. Persze, hogy gyengültünk. Ezek után ki gondolta komolyan, hogy majd a Svájc-Portugália kettőst meg tudjuk szorítani?
A probléma az, hogy öljük a pénzeket a stadionokba, holott az utánpótlásba kellene, támogatni kellene az amatőr focit, hogy mégtöbb fiatalnak legyen kedve focizni, stb. Ez megtörténik? nem. Ezek után ki csodálkozik azon, hogy csúszunk méginkább lefelé a lejtőn?
Én őszintén szólva abszolút nem nézem a meccseinket a Feröer elleni 0-0 óta. De nem is vártam el jobb eredményt a 3. helynél.
Az pedig őszintén szólva újra a magyar futballvezetés amatőr hozzáállását sugallja, hogy ugyanúgy, ahogy az elődöknél, az új edző jövője is kizárólag az eredményektől függ majd. Elvárunk egy EB, VB szereplést olyan csapattal, ahol egyetlen játékos, a kapus az, aki egy nívósabb bajnokságban szereplő csapatban alapember. Rajta kívül 3-4 játékosunk koptatja a padot, a többiek pedig alacsonyabb színvonalú ligákban tengődnek. Bizony a valóság az, hogy mi is azon a szinten vagyunk, mint Feröer, Andorra vagy Luxemburg. Kíváncsi leszek a következő csoportbeosztásra, de 1. vagy 2. helyet senki se várjon, sőt.
Én amúgy támogatnám, hogy ameddig ez a vezetés van az MLSZ-ben, addig forduljon el aki csak tud a "profi" futballtól, hátha észbe kapnak majd, ha veszteségesebb lesz az üzlet.