Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ramosnak vagány a Beats by Dr. Dre fülese...nahjolvan írta:http://www.youtube.com/watch?v=9C5wL7D7 ... r_embedded
Nyilván mivel mind a csapat, mint az egész bajnokság kevesbé népszerű, mint a legnagyobbak (sőt: mint ahogy a '90-es években voltak) kevesebb a bevételük.fcb4ever írta:Múltkor épp ezen gondolkoztam, ha nem engednék el a saját neveléseket (+egyéb fiatal szerzeményeket pl.: Ibra) akkor Európa TOP10 csapatába lehetnének. Csak arra vagyok kíváncsi, hová tűnik az a rengeteg pénz![]()
Kifizetődő ugyan, amit csinálnak, mégsem hallani, hogy dúskálnának a pénzben.
Múltkor épp ezen gondolkoztam, ha nem engednék el a saját neveléseket (+egyéb fiatal szerzeményeket pl.: Ibra) akkor Európa TOP10 csapatába lehetnének. Csak arra vagyok kíváncsi, hová tűnik az a rengeteg pénzd írta: Számomra az egyik nagy követendő példa az Európai szinten az Ajax. Igaz, mostanában sem ők, sem más holland csapatok nem képesek nemzetközi szinten igazán nagyot dobbantani, de az Ajaxnak - úgy tudom - nagyon stabil a pénzügyi helyzete. Mire építenek ők? Akárcsak a Barcelonának van egy rendkívül erős utánpótlás-képzésük, ami ipari méretekben termeli a tehetségeket, akiket beépítenek a csapatba, majd mikor felfutottak (rutin, fejlődés etc) adott esetben eladják őket piszok jó áron európai csapatoknak. (Példaképp: így került Sneijder a Realba valami 30 millió euro körüli összegért, vagy Van der Wiel, akit szinte biztosan el fog vinni valami csapat kemény eurómilliókért.)
És ha az UEFA bevezeti a megszorításokat, akkor az ilyen csapatok, mint az Ajax a második vonalból ismét európa élvonalába fognak kerülni pikk-pakk.
Természetesen az utánpótlás-képzés komoly összegeket emészt fel, de ha összeszámoljuk az értékét a jelenleg nálunk játszó saját neveléseknek, illetve azoknak, akiket sikerült eladnunk, akkor láthatjuk, hogy hosszú távon ez a stratégia még pénzügyi megszorítások mellett is működhet.
duncan írta:Pedig ez csak a kezdet sajnos. A spanyol bajnokság a skóthoz kezd hasonlítani. Van a két nagy aztán kész. A Valencia 2004-es sikere óta 4 Barca siker és két reál siker,ráadásul a 2. helyre mindig odaért a másik "nagy",kivéve minket 2007-2008-ban.Gergolino írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/
Sajnos egyre inkább látom lecsúszni a Primera Divisiont. Véleményem szerint 1-2 éve még lehetett mondani, hogy az angol és spanyol bajnokság kiemelkedik a többi közül, mára már egyedül maradt a Premier League, sőt gazdaságilag mindenképpen, de talán már nézhetőségben is felülmúlja a német bajnokság a spanyolt.
Nem értem, hogy ezt miért engedik a fejesek, ráférne már egy nagyobb vérfrissítés a PD-ra, kezdve a TV-s jogdíjak arányos elosztásával, hiszen ezzel csak tovább növelik az űrt a 2 nagy és a "futottak még" csapatok közül, a bajnokságnak pedig messze nem ez az érdeke.
Aztán ott vannak a játékoskeretek. Igazából kiemelkedő játékosokkal eddig a valencia,Sevilla,At. Madrid és talán a Villareal rendelkezett. Először is a Valencia valószínűleg az anyagiak miatt tönkre fog menni,mert a legjobbak távoznak. Villa már nálunk van, Silva lehet a reálban köt ki. Így marad a klubnál néhány kiöregedő félben lévő egykori klasszis,mint pl. Albelda,Baraja és lassan Joaquin és Vicente is. Belőlük nem lesz komoly ellenfél. A többi csapattal pedig az a fő baj,hogy klasszis játékosokat nem tudnak igazolni,csak középszerűeket. Melyik sztár jönne spanyolba azért,hogy csapatával hátulról nézze a két nagy küzdelmét? Senki. Ez a baj a spanyol bajnoksággal. Az Atletico-ban és a Sevillában látnám még az esélyt,de klasszist ők sem tudnak igazolni, jövőre pedig brutális lesz a párharc a Barca és a reál között,talán még brutálisabb,mint idén. Tehát ennek a két csapatnak komoly erősítés nélkül esélye nem lesz beleszólni a bajnoki címbe. Izgulhatnak a 3. helyért.
Ez a tendencia pedig évről évre nőni fog és bár a német bajnokság szerintem színvonalban elmarad még a spanyoltól- a Barca és a reál miatt,de ott sokcsapatos a bajnokság,míg itt két csapatos,ami izgalmasabbá teszi az egész sorozatot. A színvonal pedig évről évre nő. Az olaszokat már ütik szerintem,bár most az Inter tett az olasz becsületért. Mindenesetre a spanyolok reménye az lehetne,ha ide is érkezne 2-3 orosz vagy arab milliárdos,nem csak Angliába - és lenen pénz.
Pedig ez csak a kezdet sajnos. A spanyol bajnokság a skóthoz kezd hasonlítani. Van a két nagy aztán kész. A Valencia 2004-es sikere óta 4 Barca siker és két reál siker,ráadásul a 2. helyre mindig odaért a másik "nagy",kivéve minket 2007-2008-ban.Gergolino írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/
Sajnos egyre inkább látom lecsúszni a Primera Divisiont. Véleményem szerint 1-2 éve még lehetett mondani, hogy az angol és spanyol bajnokság kiemelkedik a többi közül, mára már egyedül maradt a Premier League, sőt gazdaságilag mindenképpen, de talán már nézhetőségben is felülmúlja a német bajnokság a spanyolt.
Nem értem, hogy ezt miért engedik a fejesek, ráférne már egy nagyobb vérfrissítés a PD-ra, kezdve a TV-s jogdíjak arányos elosztásával, hiszen ezzel csak tovább növelik az űrt a 2 nagy és a "futottak még" csapatok közül, a bajnokságnak pedig messze nem ez az érdeke.
Valóban igen színvonalas,szórakoztató írás.Gratulálok hozzá!rizla írta:üdv, gondolom az admin olvtárs megint törölni fogja (amennyiben ez így történik, dobjon meg egy privátüzivel, köszönöm), de csak azért is benyomom a legújabb blogposztot, mert rengeteg barca játékos a téma benne, gondolom mind tudjátok, hogy kikről van szó:
http://seleccion.blog.hu/2010/05/31/a_l ... nre_lep_ii
Először is a fejléc az vmi egészen zseniálisrizla írta:
http://seleccion.blog.hu
Egy technikai sportot ne hasonlíts a focihoz. Ezeket a változtatásokat inkább ahhoz lehet hasonlítani, ami az USA-ban zajlott több sportágban is. Na persze minden szabályozásnak megvan a hátulütője, de meglettek az eredményei is. Csak remélni tudjuk, hogy jól jövünk ki a dologból.geridoss írta:Én nem tudom, de nekem van egy félelmem, látva a Forma 1-et, ahol behozták a megszorító intézkedéseket, és élvezhetetlen lett az egész!
A focit remélem nem rontják így el.
Én nem tudom, de nekem van egy félelmem, látva a Forma 1-et, ahol behozták a megszorító intézkedéseket, és élvezhetetlen lett az egész!chonggy írta:de megéri,hiszen sokkal szinvonalasabb focit láthatunk akkor...
MichaaBee írta: A kanonizáció pedig kb. 1000 évig tartott.![]()
Én is támogatom az ilyen akciókat (az angliai "megszorításokat" is), de azt be kell látni, hogy ez nem fog egy karikacsapásra működni. Pár év kell, amíg mi is megérezzük a hatását, de hosszútávon jó hatást fejthet ki a Ligára.
A kanonizáció pedig kb. 1000 évig tartott.chonggy írta:Isten is 7 nap alatt teremtette a Földet...én támogatom az ilyen jellegü akciókat,ez csak jó hatással lehet a Ligára...geridoss írta: És a kis csapatok szép lassan megközelíthetik a szűk elitet. De ez nem egyik évről a másikra fog megtörténni.
geridoss írta: És a kis csapatok szép lassan megközelíthetik a szűk elitet. De ez nem egyik évről a másikra fog megtörténni.
d írta:Szükség van valami szabályozásra, mert bár kétségtelen, hogy a televíziós nézettség és egyéb médiaérdeklődés forrása igencsak nagyrészt a két nagy csapat, de így eléggé 22-es csapdájában van a foci ott is: a két nagy sokkal népszerűbb, tehát több pénzt tesznek zsebbe, amitől még jobbak és még népszerűbbek lesznek. A szakadék pedig minden évben egyre nő. Ezt persze nem csak mi látjuk. Szerintem pár éven belül egyre inkább szabályozottá válnak majd a klubok pénzügyei Európa-szerte, mint (más sportágakban) az Egyesült Államokban.
Így van, és Deulofeu nem is nyújtott rossz teljesítményt.d írta:Google segített, eszerint 2
Ez aztán a befektetésab1daL írta:Abdallah Ben Nasszer Al-Thani sejk, a katari uralkodócsalád tagja szombaton megvásárolta a spanyol első osztályban szereplő Málaga labdarúgócsapatát.
A katari sejk a Málaga összes részvényét megvásárolta. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a sejk a klubért, de az AS spanyol napilap információi szerint 25 millió euróért kelt el a spanyol csapat.