Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Peter
Director del Fútbol

2024.10.06. 01:03:40

El Sie7e írta:
2024.10.05. 23:16:21
Nem egy szép látvány
Ez nagyon nem, az élőben ez nem jött át.... :mrgreen:
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.05. 23:30:45

bence0330 írta:
2024.10.05. 23:23:41
Na, én kikapcsoltam a 80. perc körül, ez tényleg durva. Jobbulást neki.

Most épp elég jól álltok ezen a téren, igazából csak Alaba volt sérült, de mondjuk Vasquez nyilván nem egy életbiztosítás ott.
Alaba 1 éve, most még Brahim 3-4 hónap, Courtois is pár hétre kidőlt emellett Mbappé is sérült és Rodrygo is és Militao is. Rodrygo bejött és az első futás után fogta a hátát amivel bajlódik. Be se kellett volna hozni. És most Carvajal a szezonra fixen de valószínű végleg. Lucasnak elő kell vennie a formát és nem lenne gond de nem Dani. Ifiből talán feljön Fortea akit nagyon harangoznak de nem látom, hogy egy ifire bíznánk egy évet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.05. 23:23:41

Na, én kikapcsoltam a 80. perc körül, ez tényleg durva. Jobbulást neki.

Most épp elég jól álltok ezen a téren, igazából csak Alaba volt sérült, de mondjuk Vasquez nyilván nem egy életbiztosítás ott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.05. 23:16:21

20 rohadt másodperccel a vége előtt. Majdnem 33 évesen ez sanszos, hogy karrier vég neki. 14 óta alapkezdő, minden sikerben benne volt de ez most csoda lenne ha ebből még látnánk. Hatalmas harcos, igazi madridista aki Di Stefánóval együtt rakta le az alapkövet Valdebebasban. Remélem még visszatér a csapatba de ez nagyon fájó búcsú így.

Nem egy szép látvány
https://pbs.twimg.com/media/GZJ7B_0WoAA ... name=large
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 23:11:12

Jó kis rangadó volt,esélyes végül nyert. Eredményben sima,de játékban a sárgák bőven felvették a versenyt. Carvajal valószínű kiesése nagy érvágás viszont a Rm-nak.

Nekünk Alaves ellen kötelező három pont holnap
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 22:35:43

Azért ahogy megy előre a meccs, egyre jobban uralják azt, főleg a középpályát.

Na, közben el is dőlt, érett.

Amúgy remek altató, ők meg legalább ebben nem fáradnak el. :)
Ami fura, hogy mintha a Villarreal sem akarna nyomni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.05. 22:31:21

Nagyon rossz meccs ez, de a Real be szokta húzni az ilyeneket. Jó lenne, ha mégsem így történne, szerezhetnénk egy kis előnyt, amíg ilyen szendedős formában vannak. Azért szerintem előbb-utóbb javulni fognak, Mbappé és Bellingham is hónapok óta gyengég, de ez nem lesz mindig így.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.05. 22:20:00

bence0330 írta:
2024.10.05. 21:40:54
Az első 20 perc klasszikus Reál meccs volt, a Villarreal szétfocizta őket kapufával, nagy helyzetekkel, a Madrid meg egy megpattanóból lőtt egy gólt. Azóta legalább a Reál is belejött.
Otthon vagy így vagy úgy de behúzzák, most se gáláznak. Viszont az idegenbeli meccsekben mindig benne van a pontvesztés.

Madridban eddig 5/5, idegenben 5/1 a győzelmek száma, de az a Soci elleni meccs is inkább a szerencsén meg a bírón múlt.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 22:16:07

Elég ikszes meccs de egy megpattanó a különbség eddig.

Villarreal játékosok edzésen gyakorolják ne fussanak lesre :)
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 21:40:54

Az első 20 perc klasszikus Reál meccs volt, a Villarreal szétfocizta őket kapufával, nagy helyzetekkel, a Madrid meg egy megpattanóból lőtt egy gólt. Azóta legalább a Reál is belejött.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 21:02:59

Na lássuk, a szezon eddigi egyik legnagyobb spanyol rangadója,táblázat és forma alapján. Rm otthon tartja a 3 pontot,vagy a tengeralattjáró kilövi a spanyolok egyik zászlóshajóját. Érdekes meccs lesz.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 20:55:08

Azért a Reál sorsolásának ez a része nem gyenge, ATMA-Villarreal egymás után, aztán egy Celta-Dortmund-Mi... Hátha ma is pontot buknak a Villarreal ellen, nem teljesen esélytelen.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 17:57:10

brazilfan írta:
2024.09.30. 08:10:45
Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.
A küzdő jelleg dominált, vagyis unalmas, rossz meccs volt.

Mi sokkal jobbakat szoktunk velük játszani.
Pedig a második félidő szintekkel jobb volt, mint az első. Akkor kb. mindkét csapat úgy játszott mintha 2:0-ra vezetne. Ha a Realnál volt a labda ők kezdtek el félpályánál oldalra, hátr passzolgatni, ha az Atmánál, ők csinálkták ugyanezt és mindkét részről nulla letámadás, 11 emberrel 40-45 méteren belül.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.09.30. 10:56:17

brazilfan írta:
Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.

Az utóbbi évek tendenciája, hogy az Atletico ellen jók szoktunk lenni, a Real ellen meg rendre égünk. Utóbbiban meglepő lenne a változás, az Atletico ellen meglátjuk. Idén elég kreatívak voltak eddig.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.30. 09:04:52

Az Atleti nagyon megváltozott, persze jobb kerettel, lehet labdát tartani, járatni és támadni a real ellen is. Ötlet az kevés volt mindkét csapattól. Viszont az Endrick nagyon masszív, jó csatának tűnik.
Ami tetszett, az a játékvezető, elég nehéz meccs, de senki sem róla beszél, tehát jó volt.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.26. 14:49:26

18Barca99 írta:
2024.09.26. 14:36:35
Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem :D. Ferran Torres belépője tegyük fel piros volt, még ha nem is volt szándékos, szimplán ész nélkül ment oda. Oké. Akkor kérdezem én naívan, ez itt 1:35-nél tegnap miért nem piros? https://www.youtube.com/watch?v=xJBEYbU ... tArgentina
Hát igen, ez a halvány narancssárga. :D Szerintem Ferráné nem volt piros, de ott eszembe sem jutott reklamálni, csak azt sajnáltam, hogy nem tiltották el még a Getafe meccsre is, lehet akkor 2-0-val fejezzük be. :D

Nem vagyok teljesen naprakész, változhatott, a dolog az elmúlt hónapokban, de amikor még képben voltam a szabályokkal, akkor a boka feletti talpalás volt az automatikus piros. Bokáról is lehet, de akkor annak nagyon erőszakosnak kell lennie, ami itt szerintem nem áll fent. Ezért kéne már többféle lap, röhejes, hogy ez meg egy mezlevétel/pofázás ugyanannyit ér. De szerintem Ferráné is hasonló volt, bár ott a végén már nem követtem, van ugye a megtorlásos szabálytalanságból adódó piros, ha Torres törlesztett, más kérdés, nem rémlik, volt-e előzménye. De Yamalról is ki lehetett volna állítani pl. a Villarreal meccsen ilyen indokkal játékost.

Most nem firtatom, ennek mennyi értelme van, mert megértem azt a játékost, akit rongyosra rúgnak egész meccsen, és törleszteni akar egyet, még akkor is, ha nyilván nem ez a megoldás. De közben meg nincs erre megoldás, Spanyolországban főleg, a szövetség felől az összes jobban cselező támadó játékosnak ketté törhetik a lábát. Meg én egy ilyen bokára csúszást is pirossal jutalmaznék, de ez egyéni szoc problémám.
Nyilván aki azért törleszt Yamalon, mert az elment mellette kétszer és vereségre állnak, az más téma, azonnali piros lenne nálam 3 meccses eltiltással.
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.26. 14:36:35

bence0330 írta:
2024.09.26. 13:51:21
Meg a meccsek után a pirosak. Értem, hogy Endrick valahogy megúszott egy ilyet, bár dunsztom nincs, hogy. Miért nem lehet utána azt mondani, hogy figyu, láttuk ám, 2 meccses eltiltás.
Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem :D. Ferran Torres belépője tegyük fel piros volt, még ha nem is volt szándékos, szimplán ész nélkül ment oda. Oké. Akkor kérdezem én naívan, ez itt 1:35-nél tegnap miért nem piros? https://www.youtube.com/watch?v=xJBEYbU ... tArgentina
bence0330 írta:
De hogy ON legyen: Mbappé megsérült, pár hetet kihagy. Egyre jobb formában volt, és azért az ATMA meccs előtt lehet, hogy ez számítani fog, viszont szerintem mostanra amúgy összeállt elég szépen a Madrid, annyira sajna nem féltem őket, pláne, hogy sajna rejtélyes okokból Endrick a pályán lehet, ilyen formában Mbappé nélkül is nagyon komolyak lehetnek. Azért szurkolni lehet, hátha a rangadón pontot buknak, és növelni tudjuk a különbséget. Nem láttam az Atleticót, egyelőre ránézésre még ők sem álltak össze, de hátha.
Nem fogják megérezni. Egyben vannak, bármennyire is nem úgy tűnik a játék képe alapján. Nekik egy dolog a necces idén, az a védelem. Ha ott kiesik valamelyik belső védő, akkor hosszútávon még lehet gond a meccsterheléssel, mert egy-egy napra megoldja Tchouameni/Carvajal meg Camavinga. Hosszútávon szerintem nem.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
bence0330

18Barca99 írta:
2024.09.26. 12:42:56
Szerintem mindenki jobban ugrik mikor a saját "gyereke" ellen történik valami igazságtalanság. Évek óta rém gyenge a spanyol játékvezetés és ezt a 600 kameraszög, azonnali nézőknek történő visszaismétlés még jobban kiemeli. Én reménykedtem benne, hogy a VAR bevezetésével majd könnyebben ki lehet javítani a pályán lévő bírók tévedéseit, de sajnos ez nincs így. Mi csak a két nagy meccseit nézzük szerintem hétről hétre, és azokon a meccseken lévő tévedéseket elemezzük, de ezek a meccseket (és így közvetve edzői vagy játékos pályafutásokat) befolyásoló tévedéseket megcsinálják kisebb csapatok ellen is. Nonszensz, hogy a szobában ülő 4 bíró miért nem szólhat le a hibázó fülére és változtathatja meg a döntést fentről és magyarázhatja el később egy közleményben, hogy miért döntöttünk így vagy így. Nonszensz, hogy miért nincs még mindig gólvonal technológia, mikor minden évben van legalább 2-3 olyan szitu, amikor meg kellene adni egy egyértelmű gólt (akarva akaratlanul eszembe jut a tavalyi clasicó a bernabeuban, de rémlik pl. egy jordi alba betis elleni meg nem adott gól is. A félautomata les technológiával legalább sikerült elérni, hogy ezeket a centizgetéseket ne tegyék kétessé a nézők, de továbbra sem értem miért nem lehet leszólni fentről, hogy te figyi ez nem sárga volt, hanem piros, vagy fordítva. Vagy te figyi ez kirúgás lesz, nem szöglet. Semmit nem tenne hozzá a játékidőhöz, nem kell percekig elemezni, ott van a visszalassítás, egyértelmű.
Igazából a VAR bevezetése óta nem nagyon változtattak rajta gyökeresen. A második sárga pl. érthetetlen, miért nem kerül visszanézésre, amikor pontosan ugyanannyit jelent a meccs szempontjából, mint az azonnali piros. Lassan forog a gépezet, lassúak a változtatások, pedig lenne rá szükség. Más kérdés, milyen szintig lehetne belenyúlni, mert azért azt nehéz elképzelni, hogy mezőnyben állandóan nézegessék, mi történt. Egy szöglet már necces, gyakran fordul elő olyan, hogy gólt szerez a csapat érvénytelen szögletből, viszonylag nagy indirekt gólveszélynek számít. Viszont rengeteg a szöglet, mindig megnézni, hogy tuti, hogy a védekező csapatról ment-e ki, vagy tuti kint volt-e... ez határeset, de megoldható lenne. Persze ez mind az alap VAR szabályzat kérdése. Ahogy viszont használják, az tényleg szánalmas. Szerintem mindkettőn kéne változtatni, precízebbé tenni a szabályokat, és nagyobb átláthatósággal alkalmazni azokat. Komoly büntetésekkel tévedések esetén, mert az egész futballban egy embert nem büntethetnek csak meg soha, és ez a szégyenletes szintű bírók.

A lapokkal kapcsolatban is több dolog előtt állok értetlenül azon túl, hogy a 2. sárga miért nem lehet visszanézés tárgya. Ha a bíró felmutat egy sárgát valakinek (jogtalanul), mehetne tovább a meccs, és utólag is vissza lehetne vonni, anélkül, hogy a meccset meg kéne állítani. Mint ahogy ugye előnyszabálynál szokás, csak kintről szólnának be. Vagy fordítva, egy elmaradt egyértelmű sárgét is be lehetne mutatni. Ehhez persze szereposztásbeli változás kéne, és a VAR szoba lenne a döntő, ami logikusabb lenne, mert mondjuk 3 ember szavazata, pláne a visszanézés lehetőségével mindig precízebb lesz, mint egy a pályán.

Meg a meccsek után a pirosak. Értem, hogy Endrick valahogy megúszott egy ilyet, bár dunsztom nincs, hogy. Miért nem lehet utána azt mondani, hogy figyu, láttuk ám, 2 meccses eltiltás.

De hogy ON legyen: Mbappé megsérült, pár hetet kihagy. Egyre jobb formában volt, és azért az ATMA meccs előtt lehet, hogy ez számítani fog, viszont szerintem mostanra amúgy összeállt elég szépen a Madrid, annyira sajna nem féltem őket, pláne, hogy sajna rejtélyes okokból Endrick a pályán lehet, ilyen formában Mbappé nélkül is nagyon komolyak lehetnek. Azért szurkolni lehet, hátha a rangadón pontot buknak, és növelni tudjuk a különbséget. Nem láttam az Atleticót, egyelőre ránézésre még ők sem álltak össze, de hátha.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.26. 13:21:05

Mondjuk Endrick alapból nem a tiszta játék híve:

https://x.com/brasileiraoopre/status/17 ... viral.html
Forca Barca!!!!
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.26. 12:42:56

Szerintem mindenki jobban ugrik mikor a saját "gyereke" ellen történik valami igazságtalanság. Évek óta rém gyenge a spanyol játékvezetés és ezt a 600 kameraszög, azonnali nézőknek történő visszaismétlés még jobban kiemeli. Én reménykedtem benne, hogy a VAR bevezetésével majd könnyebben ki lehet javítani a pályán lévő bírók tévedéseit, de sajnos ez nincs így. Mi csak a két nagy meccseit nézzük szerintem hétről hétre, és azokon a meccseken lévő tévedéseket elemezzük, de ezek a meccseket (és így közvetve edzői vagy játékos pályafutásokat) befolyásoló tévedéseket megcsinálják kisebb csapatok ellen is. Nonszensz, hogy a szobában ülő 4 bíró miért nem szólhat le a hibázó fülére és változtathatja meg a döntést fentről és magyarázhatja el később egy közleményben, hogy miért döntöttünk így vagy így. Nonszensz, hogy miért nincs még mindig gólvonal technológia, mikor minden évben van legalább 2-3 olyan szitu, amikor meg kellene adni egy egyértelmű gólt (akarva akaratlanul eszembe jut a tavalyi clasicó a bernabeuban, de rémlik pl. egy jordi alba betis elleni meg nem adott gól is. A félautomata les technológiával legalább sikerült elérni, hogy ezeket a centizgetéseket ne tegyék kétessé a nézők, de továbbra sem értem miért nem lehet leszólni fentről, hogy te figyi ez nem sárga volt, hanem piros, vagy fordítva. Vagy te figyi ez kirúgás lesz, nem szöglet. Semmit nem tenne hozzá a játékidőhöz, nem kell percekig elemezni, ott van a visszalassítás, egyértelmű.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.26. 08:53:12

bence0330 írta:
2024.09.25. 20:48:42
Én ebben is ugyanazt látom, mint bármikor bármiben: botrányos színvonalú bírói munkát, amit egy 6 éves gyerek is meg tudna oldani ezen a szinten. De továbbra sem érzem, hogy ide vagy amoda csúszna el a dolog. Endrick megmozdulása szánalmas volt, és simán megérne egy 2-3 meccses eltiltást, de közben meg 2-3 meccsel ezelőtt nem kapott meg két jogos büntetőt a reál, egyiket legalább ennyire nyilvánvaló alapon, mint amilyenen Endricknek piros járt volna.

Lassan tényleg jobban járnánk, ha odaadnánk a "sípot" egy AI-nak (tudom, nincs még ezen a szinten). Spanyolban legalábbis, rosszabb már nem lehet. A vége szerintem úgyis ez lesz, még ha nem is a nagyon közeli jövőben. És akkor pártatlanságon sem kéne aggódni.
Nem akarlak meggyőzni, de írok egy példát.
Lewy 2 sárga, orrához érinti a kezét, 1+2 meccs súlyos tiszteletlenség. Vinicius és Bellingham a písz of shit meg aki belemászik a bíró arcába, újjal fenyegeti vagy kiröhögi?
Azután szidják a bírókat, ha valamelyik nem ül fel a nyomásgyakorlásnak, és szórja nekik a sárgát, vagy nem fúj be akár jogos büntetőt. Igen, vissza is tud ütni, ha éppen egy olyan személyiségű emberre találnak a kritikák. De mindenesetre pirosat így sem mer adni, mert akkor egy ideig nem vezet meccset.
Eddig sem voltak a legjobbak a spanyol bírók, de már azt sem tudják, hogy hogyan tevékenykedjenek.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.09.25. 23:06:45

El Sie7e írta:
2024.09.25. 22:14:30
Hogy kapott a Real 7 szabálytalanságra 4 lapot ebből 3 nem is szabálytalanságért. Alaves 0 lap 10re. Endrick miért nem piros. Ótvar bíró volt ismételten.
Szóval a Reál kapott 7 szablytalanságra 1 sárga lapot piros helyett, Alaves meg 10-re nullát.

A bíró engedte a kemény játékot mindkét csapatnak, de nem szankcionálta azt, amelyik piros kellett volna legyen. Ez mindennek, csak nem a Reál elleni bíráskodásnak tűnik számomra. Sőt...
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.25. 22:14:30

Chino írta:
2024.09.25. 20:27:34
El Sie7e írta:
2024.09.25. 18:47:38

1:35től érdemes nézni hogy cibálják Endricket. És egész meccsen ez ment, mindenki ellen, Bellinghamet vagy hatszor két kézzel 4 méterre lökték hátulról és le se fújta. Végeredmény: Alaves 0 sárga lap. Ez melyik univerzumban létezik. Endricket ennél durvábban rángatta a mielőtt tökön rúgta. Meg is érdemelte. Endrick is mehetett volna pirossal. Ocsmány, [auto_cenzúra] bíró volt és nem a kétes ítéletek miatt hanem látszott, hogy mit csinál egész meccsen.
Azt esetleg láttad, hogy a Villarreal ellen Yamal miket kapott? Hányszor törlesztett érte? Vagy úgy átlgbosan milyen rúgásokat kap.
Ha mindenki így reagálna arra hogy rángatják a foci már küzdősport lenne. Ez semmire sem magyarázat. Normális bírónál ez piros, aztán 2-3 meccs, főleg hogy van VAR, minden részletét visszanézheti.
A lényeg hogy működik a RealTV.
Nem értem ezt a mentalitást. Írtam is hogy simán piros volt. Erről a bíróról nem is volt realtv csak utána hogy milyen [auto_cenzúra] volt. Hol volt a var. Hogy kapott a Real 7 szabálytalanságra 4 lapot ebből 3 nem is szabálytalanságért. Alaves 0 lap 10re. Endrick miért nem piros. Ótvar bíró volt ismételten.
bence0330

2024.09.25. 20:48:42

Én ebben is ugyanazt látom, mint bármikor bármiben: botrányos színvonalú bírói munkát, amit egy 6 éves gyerek is meg tudna oldani ezen a szinten. De továbbra sem érzem, hogy ide vagy amoda csúszna el a dolog. Endrick megmozdulása szánalmas volt, és simán megérne egy 2-3 meccses eltiltást, de közben meg 2-3 meccsel ezelőtt nem kapott meg két jogos büntetőt a reál, egyiket legalább ennyire nyilvánvaló alapon, mint amilyenen Endricknek piros járt volna.

Lassan tényleg jobban járnánk, ha odaadnánk a "sípot" egy AI-nak (tudom, nincs még ezen a szinten). Spanyolban legalábbis, rosszabb már nem lehet. A vége szerintem úgyis ez lesz, még ha nem is a nagyon közeli jövőben. És akkor pártatlanságon sem kéne aggódni.
Válasz küldése