Ez nagyon nem, az élőben ez nem jött át....

Alaba 1 éve, most még Brahim 3-4 hónap, Courtois is pár hétre kidőlt emellett Mbappé is sérült és Rodrygo is és Militao is. Rodrygo bejött és az első futás után fogta a hátát amivel bajlódik. Be se kellett volna hozni. És most Carvajal a szezonra fixen de valószínű végleg. Lucasnak elő kell vennie a formát és nem lenne gond de nem Dani. Ifiből talán feljön Fortea akit nagyon harangoznak de nem látom, hogy egy ifire bíznánk egy évet.
Otthon vagy így vagy úgy de behúzzák, most se gáláznak. Viszont az idegenbeli meccsekben mindig benne van a pontvesztés.
Pedig a második félidő szintekkel jobb volt, mint az első. Akkor kb. mindkét csapat úgy játszott mintha 2:0-ra vezetne. Ha a Realnál volt a labda ők kezdtek el félpályánál oldalra, hátr passzolgatni, ha az Atmánál, ők csinálkták ugyanezt és mindkét részről nulla letámadás, 11 emberrel 40-45 méteren belül.brazilfan írta: ↑2024.09.30. 08:10:45Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.
A küzdő jelleg dominált, vagyis unalmas, rossz meccs volt.
Mi sokkal jobbakat szoktunk velük játszani.
Az utóbbi évek tendenciája, hogy az Atletico ellen jók szoktunk lenni, a Real ellen meg rendre égünk. Utóbbiban meglepő lenne a változás, az Atletico ellen meglátjuk. Idén elég kreatívak voltak eddig.brazilfan írta: ↑2024.09.30. 08:10:45Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.
A küzdő jelleg dominált, vagyis unalmas, rossz meccs volt.
Mi sokkal jobbakat szoktunk velük játszani.
Hát igen, ez a halvány narancssárga.18Barca99 írta: ↑2024.09.26. 14:36:35Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem. Ferran Torres belépője tegyük fel piros volt, még ha nem is volt szándékos, szimplán ész nélkül ment oda. Oké. Akkor kérdezem én naívan, ez itt 1:35-nél tegnap miért nem piros? https://www.youtube.com/watch?v=xJBEYbU ... tArgentina
Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem
Nem fogják megérezni. Egyben vannak, bármennyire is nem úgy tűnik a játék képe alapján. Nekik egy dolog a necces idén, az a védelem. Ha ott kiesik valamelyik belső védő, akkor hosszútávon még lehet gond a meccsterheléssel, mert egy-egy napra megoldja Tchouameni/Carvajal meg Camavinga. Hosszútávon szerintem nem.bence0330 írta: ↑2024.09.26. 13:51:21De hogy ON legyen: Mbappé megsérült, pár hetet kihagy. Egyre jobb formában volt, és azért az ATMA meccs előtt lehet, hogy ez számítani fog, viszont szerintem mostanra amúgy összeállt elég szépen a Madrid, annyira sajna nem féltem őket, pláne, hogy sajna rejtélyes okokból Endrick a pályán lehet, ilyen formában Mbappé nélkül is nagyon komolyak lehetnek. Azért szurkolni lehet, hátha a rangadón pontot buknak, és növelni tudjuk a különbséget. Nem láttam az Atleticót, egyelőre ránézésre még ők sem álltak össze, de hátha.
Igazából a VAR bevezetése óta nem nagyon változtattak rajta gyökeresen. A második sárga pl. érthetetlen, miért nem kerül visszanézésre, amikor pontosan ugyanannyit jelent a meccs szempontjából, mint az azonnali piros. Lassan forog a gépezet, lassúak a változtatások, pedig lenne rá szükség. Más kérdés, milyen szintig lehetne belenyúlni, mert azért azt nehéz elképzelni, hogy mezőnyben állandóan nézegessék, mi történt. Egy szöglet már necces, gyakran fordul elő olyan, hogy gólt szerez a csapat érvénytelen szögletből, viszonylag nagy indirekt gólveszélynek számít. Viszont rengeteg a szöglet, mindig megnézni, hogy tuti, hogy a védekező csapatról ment-e ki, vagy tuti kint volt-e... ez határeset, de megoldható lenne. Persze ez mind az alap VAR szabályzat kérdése. Ahogy viszont használják, az tényleg szánalmas. Szerintem mindkettőn kéne változtatni, precízebbé tenni a szabályokat, és nagyobb átláthatósággal alkalmazni azokat. Komoly büntetésekkel tévedések esetén, mert az egész futballban egy embert nem büntethetnek csak meg soha, és ez a szégyenletes szintű bírók.18Barca99 írta: ↑2024.09.26. 12:42:56Szerintem mindenki jobban ugrik mikor a saját "gyereke" ellen történik valami igazságtalanság. Évek óta rém gyenge a spanyol játékvezetés és ezt a 600 kameraszög, azonnali nézőknek történő visszaismétlés még jobban kiemeli. Én reménykedtem benne, hogy a VAR bevezetésével majd könnyebben ki lehet javítani a pályán lévő bírók tévedéseit, de sajnos ez nincs így. Mi csak a két nagy meccseit nézzük szerintem hétről hétre, és azokon a meccseken lévő tévedéseket elemezzük, de ezek a meccseket (és így közvetve edzői vagy játékos pályafutásokat) befolyásoló tévedéseket megcsinálják kisebb csapatok ellen is. Nonszensz, hogy a szobában ülő 4 bíró miért nem szólhat le a hibázó fülére és változtathatja meg a döntést fentről és magyarázhatja el később egy közleményben, hogy miért döntöttünk így vagy így. Nonszensz, hogy miért nincs még mindig gólvonal technológia, mikor minden évben van legalább 2-3 olyan szitu, amikor meg kellene adni egy egyértelmű gólt (akarva akaratlanul eszembe jut a tavalyi clasicó a bernabeuban, de rémlik pl. egy jordi alba betis elleni meg nem adott gól is. A félautomata les technológiával legalább sikerült elérni, hogy ezeket a centizgetéseket ne tegyék kétessé a nézők, de továbbra sem értem miért nem lehet leszólni fentről, hogy te figyi ez nem sárga volt, hanem piros, vagy fordítva. Vagy te figyi ez kirúgás lesz, nem szöglet. Semmit nem tenne hozzá a játékidőhöz, nem kell percekig elemezni, ott van a visszalassítás, egyértelmű.
Nem akarlak meggyőzni, de írok egy példát.bence0330 írta: ↑2024.09.25. 20:48:42Én ebben is ugyanazt látom, mint bármikor bármiben: botrányos színvonalú bírói munkát, amit egy 6 éves gyerek is meg tudna oldani ezen a szinten. De továbbra sem érzem, hogy ide vagy amoda csúszna el a dolog. Endrick megmozdulása szánalmas volt, és simán megérne egy 2-3 meccses eltiltást, de közben meg 2-3 meccsel ezelőtt nem kapott meg két jogos büntetőt a reál, egyiket legalább ennyire nyilvánvaló alapon, mint amilyenen Endricknek piros járt volna.
Lassan tényleg jobban járnánk, ha odaadnánk a "sípot" egy AI-nak (tudom, nincs még ezen a szinten). Spanyolban legalábbis, rosszabb már nem lehet. A vége szerintem úgyis ez lesz, még ha nem is a nagyon közeli jövőben. És akkor pártatlanságon sem kéne aggódni.
Szóval a Reál kapott 7 szablytalanságra 1 sárga lapot piros helyett, Alaves meg 10-re nullát.
Nem értem ezt a mentalitást. Írtam is hogy simán piros volt. Erről a bíróról nem is volt realtv csak utána hogy milyen [auto_cenzúra] volt. Hol volt a var. Hogy kapott a Real 7 szabálytalanságra 4 lapot ebből 3 nem is szabálytalanságért. Alaves 0 lap 10re. Endrick miért nem piros. Ótvar bíró volt ismételten.Chino írta: ↑2024.09.25. 20:27:34Azt esetleg láttad, hogy a Villarreal ellen Yamal miket kapott? Hányszor törlesztett érte? Vagy úgy átlgbosan milyen rúgásokat kap.El Sie7e írta: ↑2024.09.25. 18:47:38
1:35től érdemes nézni hogy cibálják Endricket. És egész meccsen ez ment, mindenki ellen, Bellinghamet vagy hatszor két kézzel 4 méterre lökték hátulról és le se fújta. Végeredmény: Alaves 0 sárga lap. Ez melyik univerzumban létezik. Endricket ennél durvábban rángatta a mielőtt tökön rúgta. Meg is érdemelte. Endrick is mehetett volna pirossal. Ocsmány, [auto_cenzúra] bíró volt és nem a kétes ítéletek miatt hanem látszott, hogy mit csinál egész meccsen.
Ha mindenki így reagálna arra hogy rángatják a foci már küzdősport lenne. Ez semmire sem magyarázat. Normális bírónál ez piros, aztán 2-3 meccs, főleg hogy van VAR, minden részletét visszanézheti.
A lényeg hogy működik a RealTV.