varga tamás írta:
A FIFA-világranglista. Hát igen, nesze semmi fogd meg jól. Argentína jelenleg az első, de nem hinném, hogy világbajnokok lennének jelen pillanatban. Anglia is ott van az első tízben, aztán az EB-ről lemaradtak. Görögország a 10., de az előző VB-ről lemaradtak. Amikor 76. helyen álltunk, akkor a selejtezőcsoport negyedik helyén végeztünk, most, hogy 52. vagyunk, a csoport 6. helyén, a világvarő Máltát megelőzve, és az ugyancsak 'világbajnok' Moldova és BiH mögött. Na, brávó.
Az első helye mindíg kétséges, abba mindíg bele lehet kötni, mondhatni ízlések és pofonok, szubjektív dolog.
Anglia szépen leégett, ettől függetlenül a válogatottuk erőssége simán benne van az első tízben. Az oroszok nem tudom hanyadikok. Tegyük hozzá, hogy ez a McLaren Rijkkard edzői kvalitását ostromolja.
Görögország a 10. Gondolom a jelenlegi helyezések nem az akkori VB selejtezők alapján kerültek ki, hanem mondjuk az alapján, hogy simán továbbjutottak most a csoportukból. Ettől függetlenül szerintem sincsenek 10. helyen, de ez a felsőház teljesen szubjektív.
Ugyanakkor ahhoz, hogy valamelyik kiscsapat lépjen előre húsz helyet, ahhoz már teljesítmény is kell, nem pakolásszák csak úgy őket.
Egyébként direkt utánnanéztem az akkori meccseinknek. Lotharral is voltak nagyon sima vereségek (Horvátország - Magyarország : 3-0; Svédország - Magyarország : 3-0; Bulgárai - Magyarország : 2-0), és sok kiscsapat ellen ugyan úgy megszenvedtünk (Magyarország - Izland : két ízben is 3-2es magyar győzelem), igaz, a kiscsapatok ellen álltalában behúztuk, ahogy ez igaz a Várhidi érára is, kivétel az egy Moldáv meccs (Bozsik féle szánalmat nem számoltam) Nem tudom, hogy most használhatom-e a "ha" szócskát, mert nálad néha van, néha nincs. Most használom. HA nincs a moldáv késbefutás, akkor 4.-ek vagyunk, és a harmadik kalapból húznak a Fifa világranglista szerint. Más lenne a világ, azzal lenne tele minden, hogy most aztán majd kijutunk.
Egyszóval: Én nem látom, hogy Lotharral jobb lett volna, amit kihozott, az nem volt elég. Várhidi eddig egy év alatt kialakított egy magot, amire szerintem a játék képe alapján lehet építeni, nem úgy, mint Mattheusnál, aki ha úgy volt kedve, akkor behívta Kabátot meg Bárányost. Most jöhet azzal, hogy pl. Priskint is Ő fedezte fel...Nem emlékszek, hogy annyit játszott volna az ő idejében, sokkal inkább a fent említett remek, magyar NB1 álltal "edzett" játékosok rémlenek. Sajna.