A Citynél tényleg úgy tűnik, össze állt Pep elképzelése. A tavalyi szezonjukhoz nem hasonlítanám, ott az első 6 meccs után véget ért a csoda, idén már jóval többet mutattak. A tavasz még messze van, addig lehetnek nagy fordulatok, ahogy láttunk már ilyeneket az elmúlt években, de úgy érzem, bennük lehet egy nagy eredmény. Nem igazán kedvelem őket, de a Gurdiolát gyalázó emberek miatt valahol mégis örülnék, ha futnának egy nagy szezont. Bár megmagyaráznák, hogy csak a sok elköltött pénz miatt sikeres, itt meg volt Messi, a Bayernnal meg nyert BL-t, de ciki, stb.. úgyhogy nekik mindegy.
A Napoli kiesését én is nagyon sajnálnám, nagyon szimpatikus és jó focit játszanak, pechükre kifogtak egy bombaformában lévő Cityt, a Sahktar pedig már nem először bizonyítja, hogy az egyik legveszélyesebb keleti-európai csapat. Remélem azért összejön nekik vhogy a továbbjutás.
Vannak komoly meglepetések és csalódások is az idei BL-ben, pl. a Benfica 0 pontja 4 meccsen, a Juventustól is többet vártam, a Sporting ellen kis híján megégtek, onnan pedig a továbbjutás is kérdőjeles lett volna. A G csoport elsőre nagyon kiegyensúlyozottnak tűnt, de a Besiktast inkább 4. helyre tippeltem volna, erre pedig mennek 4 ponttal, a Monaconak pedig csak kettőt sikerült gyűjtenie.
A Dortmundot is rossz nézni, mennyire gyenge, nagy kár érte, egy jó Dortmund egy ilyen formában lévő Realt megszorongathatott volna a 2. helyért.
Na megy ugye a Real... talán most jön ki rajtuk a jólakottság a történelmi szezon után, egyéb problémákkal megspékelve. Pl. Morata és Danilo elmentek, és nem lettek érdemben pótolva. Danilot hiába szidták mint a bokrot, cserének azért nem volt ő olyan rossz, a Cityben pl. abszolút hozza, amiért megvették. Morata fontos góljainak pedig a bajnokságban döntő szerepe volt.
Addig én sem vagyok nyugodt, amíg versenyben vannak, de ezzel a gyenge formával a bajnokság el mehet már ősszel, hogy ne így legyen, ahhoz nagyon gyorsan össze kéne kapniuk magukat.
A BL-ben tavasszal még jók lehetnek, hiszen azért sokkal több van ebbe a csapatba, mint amennyit most mutatnak. Remélhetőleg már a 16 között jön egy erős ellenfél, minél kevesebb idejük legyen összeszedni magukat. Meg azt is remélem, hogy a bajnokságban a Valencia, Atletico, Sevilla, Villarreal négyes jól fog szerepelni, ne dőlhessen a Real hátra egy gyenge ősz után azzal, hogy a második hely így is tuti, tartalékolhatunk a BL-re.