Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.11.21. 22:13:51

Vakmacska írta:Hát a Pool kivégezte a Sevillát
Nem olyan biztos az még. Jó kis meccset hoz ez a két csapat ismét. A Poolt divat mostanság köpködni a fórumon, de az egyik legszimpatikusabban játszó csapat, legalábbis számomra. Persze amíg ilyen gyenge a védelmük, komoly eredmény nem várható tőlük, de nagyon jó meccseket tudnak játszani. Idén amúgy elég pechesek, de a játékuk és helyzeteik alapján állhatnának jobban a bajnokságban, a BL-ben azért hozzák magukat, úgy tűnik eddig, bár ha a Sevilla megfordítaná a meccset, még necces lehetne a helyzetük.
D.i.N.h.O
Jugador del Barça

2017.11.21. 22:06:53

Nero. írta:A Real kieli a haragjat most egy nala joval kisebben :lol:
Jó is az, higyjék csak el hogy megint minden oké, fordulópont,CR a régi stb...Aztán meg bajnokikon flopperkedhetnek tovább. :lol: Viccen kívül kevésnek érzem őket még egy BL-re.
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.11.21. 21:58:35

A Real kieli a haragjat most egy nala joval kisebben :lol:
Idén eddig hat játékos nem mutatott be szerelést és labdaszerzést a bajnokságban. Ebből 4 kapus, 1 csere és a maradék egy Cristiano.
Erdekes, de a masik oldal meg az hogy iden a BLben eddig 5 meccs 8 gol megint.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.11.21. 21:42:25

Hát a Pool kivégezte a Sevillát
Sinya22
Director del Fútbol

2017.11.21. 14:18:25

Sevilla-Pool. A Dortmund nem hiheti,hogy a Madrid botlik az Apoel ellen,így meg kiestek. :D
miro.
Entrenador del Barça

2017.11.21. 13:38:15

Pumpedeket!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.11.20. 21:27:15

S.Agüero írta:Mit néztek holnap, Dortmund vs Spurs vagy Sevilla vs Pool? Én szerintem utóbbit.
Nálam kezdő kérdése, de a Pool esélyesebb. Dortmundot szerintem akkor csak, ha Eriksen, Dahoud és Weigl is kezdő lesz.
messideco
Presidente del Barça

2017.11.20. 21:08:25

S.Agüero írta:Mit néztek holnap, Dortmund vs Spurs vagy Sevilla vs Pool? Én szerintem utóbbit.
Milyen kérdés, Sportklub - Gyergyó!
Kép
"And my heart will leave you never."
Messias2
Director del Fútbol

2017.11.20. 20:30:45

Apoel-Real-t. :mrgreen:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.20. 19:42:52

Mit néztek holnap, Dortmund vs Spurs vagy Sevilla vs Pool? Én szerintem utóbbit.
Tromort77

2017.11.02. 22:24:26

0 - Patrice Evra is the 1st player to receive a red card before the kick off of a game in the history of the EL (2009/10). Karateka

https://twitter.com/karimattab1/status/ ... 0619584512

Marseille szurkolókkal balhézott össze. :D
zola8787
Director del Fútbol

2017.11.02. 13:02:22

Az Atletico-t kiveheted sajnos. Bár annyira nem is baj, ha véletlenül összekerültek volna a Real-al, nem is kellett volna lejátszani a meccseket.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.11.02. 13:02:06

Én azért a formaidőzítést nem becsülném le. Mert tényleg azt mutatják az elmúlt évek, hogy sok csapat ősszel ellövi a puskapor nagy részét (főleg a Bayernnél szokott ez probléma lenni, Pep utolsó évében voltak nagyon egyben tavasszal is, ott nagyon sajnáltam őket, ahogy kiestek az Atletico ellen), a Real pedig tavaszra nem egyszer összekapta magát, bár nekik is volt már fordítva Carlo második szezonjában, de az első szezonjában is BL-re kapták össze magukat, Zidane első szezonjában pedig elég mélyről jöttek fel.

Ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy direkt játszanának gyengén, vagy hogy ősszel szabad gyengén játszani. Nem, hiszen elmehet rajta a bajnokság. Már most komoly hátrányban vannak, tavaly mi szettünk össze hátrányt ősszel, tehát nagyon is fontos a szezon ezen része, hozni kell a pontokat, de szerencsés esetben tavaszra még marad egy kis plusz. Nekik az kis plusz maradt meg 3x is az elmúlt években tavaszra, nekünk meg a Bayernnek meg kb. ennyi hiányzott.
A BL-hez olykor tényleg kell szerencse, de vannak olyan győzelmek is, amibe nem nagyon lehet belekötni, a Real tavalyi győzelme pl. ilyen volt, ahogy nekünk a 15-ös, Bayernnak a 13-as. Persze ezek sem érnek többet, mint egy végszenvedett mindig 1 góllal továbbmenős győzelmek, de azért szerintem a Chelsea szurkolók is inkább a 2000-es évek közepei csapatukat tartják remek csapatnak, mint a 12-es BL győztest.
2. Hagyományosan "rágós" falatok:
- Juventus, Atletico, Chelsea, MU
+
a veszélyes kategória:
- Liverpool, Sevilla, Tottenham, Róma,Dortmund
Ezek közül a Dortmund tovább sem jut, és jó eséllyel az Atletico sem. A MU pedig mitől lenne rágós számunkra? Két BL-t döntőt buktak ellenünk, pedig akkoriban remek csapatuk volt, sokkal erősebb szintet képviseltek, mint most. Úgy gondolom, felszállóágban vannak, de nagyon mélyről jönnek, egy igazi nagy csapat elejtése még nagy falat nekik szvsz.

A Chelsea és a Juve sem túnik meggyőzőnek, viszont tavazsra még összekaphatják magukat, és egyenes kiesésben ha behúzzák a buszt, akkor még akár lehet gáz, ezért nem bánnám, ha minél hamarabb kiesnének.

A Liverpool, Sevilla, Spurs, Roma négyestől nem nagyon tartanék, jó csapatok, de szvsz egy kategóriával gyengébbek, mint az elit, ha ők meg tudnak akár szorítani minket, az rossz hír számunkra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2017.11.02. 13:11:02-kor.
baas11
Entrenador del Barça

2017.11.02. 12:51:55

Hát elnézve az idei európai mezőnyt, borzasztó keménynek ígérkezik a tavasz, hisz Barca szempontból ( jelenlegi formátol és tjutástól függetlenül) a riválisok:

1. Rendkívül erős támadó csatok:
- Bayern München, PSG, City, Real Madrid
2. Hagyományosan "rágós" falatok:
- Juventus, Atletico, Chelsea, MU
+
a veszélyes kategória:
- Liverpool, Sevilla, Tottenham, Róma,Dortmund

Az eddig látottak alapján itt csak akkor van igazán keresni valónk szerintem ha
1. a "frissen" visszatérő Dembelé komoly nívót tud hozni a támadó szekcióba beleértve Suarez formáját is, különben marad Messi...az meg úgy karcos....
2. Iniestat kifejezetten jó formában tudjuk "tartani" a tavaszi párharcokra
-
Az első Dembelén a második Coutinhon múlik...szerintem!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.02. 12:45:13

Cestus írta:
S.Agüero írta:Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Kicsit túl lett fújva ez a formaidőzítés dolog... :roll:
Nem ezt mondom, és a formaidőzítésük sem érdekel nagyon (valójában azt sem tudom, a gyakorlatban ezt hogy kell csinálni :D). Viszont most gödörben vannak, de lesznek ők fent is még, méghozzá megint akkor, amikor jobban számít.

A bajnokságot viszont megnyerjük természetesen (talán a kupát is), ha nem kezdünk el most mi is bénázni. Túl sok pontot buktak már. Lehet mondani, hogy tavasszal dől el minden, de mi is az őszi bénázásunkkal veszítettük el a tavalyi ligát, főleg az Alavés és Celta elleni betlikkel.
Pontosan.Ha nem bénázunk otthon Alavesek, Malagák ellen, akkor még a tavaszi csúfos vereségekkel is meg lett volna a bajnokság.

Ahogy Bob szokta mondani, 92-94 pont elég szokott lenni a bajnoki elsőséghez.
Ha így számolunk, a RM max 10 pontot bukhat még összesen, ha bajnok akar lenni és ehhez minket,Atletit,Sevillát stb-t oda-vissza verni kell még.

Ráadásul ha sikerülne megtartani egy szép előnyt a ligában, akkor az erősen a mi hasznunkra is válhatna, mert BL szempontból lehetne pihentetni 1-1 komolyabb BL meccs előtti/utáni bajnokin, ami rá is férne a csapatra tavasszal, nem kéne azért aggódni, hogy ha kihajtjuk a belünket BL-ben akkor lehet oda a bajnokság.
Cestus
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:31:05

S.Agüero írta:Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Nem ezt mondom, és a formaidőzítésük sem érdekel nagyon (valójában azt sem tudom, a gyakorlatban ezt hogy kell csinálni :D). Viszont most gödörben vannak, de lesznek ők fent is még, méghozzá megint akkor, amikor jobban számít.

A bajnokságot viszont megnyerjük természetesen (talán a kupát is), ha nem kezdünk el most mi is bénázni. Túl sok pontot buktak már. Lehet mondani, hogy tavasszal dől el minden, de mi is az őszi bénázásunkkal veszítettük el a tavalyi ligát, főleg az Alavés és Celta elleni betlikkel.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:25:59

Messias2 mindjárt jön az xG mutatókkal, és megmondja, mi a szitu valójában. :mrgreen:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.02. 12:19:10

Az tény hogy pocsék formában vannak, és messze nem tudatos formaidőzítés van a dologban, hanem tényleg gödörben vannak.

Ennek ellenére tényleg nem szabad leírni őket, nem állnak hadilábon a szerencsével sorsolás szempontjából, és a pályán sem.(bár jelenleg mi sem panaszkodhatunk)

Ha a Sevilla első lenne, akkor bizony 5-re csökkenne a számukra megkapható ellenfelek száma, és ha a Chelsea-nek sikerülne csoportelsőnek lenni, akkor ebből az 5-ből egyedül a Besiktas ami könnyebbnek tűnhetne.
Persze amilyen szerencséjük van, simán kihúzzák a Besiktast.

Azért az kifejezetten jó lenne, ha végre mi is össze kerülnénk egy könnyebb ellenféllel a legjobb 16 között, az elmúlt években sorra a nehezebbek közül kaptunk ellenfelet, míg azért láthattuk mennyit számít az, hogy valakinek nem egy PSG-Bayern szintű ellenfele van a nyolcaddöntőben, és van még idejük összeszedni magukat.
Varatrix
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:18:40

S.Agüero írta:Amúgy annál szebb nem is lehetne, hogyha Pep ejtené ki őket. :D Bár nyilván attól még középszerű edző maradna. :)
Már sokan megmondták, amíg nem lesz bajnok a Stoke Cityvel addig egy senki.... (Ahogyan Zidane is??)

Ez esküszöm érdekelne egy Madrid drukker tollából hogy mit gondolnak erről.

Zidane is csak beleült a jóba? Vagy ő egy edzőzseni? Árnyalja azért a véleményüket, hogy nekik is bejött egy Pep-hez hasonló edzői kinevezés?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varatrix 2017.11.02. 12:19:40-kor.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:15:26

Amúgy annál szebb nem is lehetne, hogyha Pep ejtené ki őket. :D Bár nyilván attól még középszerű edző maradna. :)
Varatrix
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:06:08

Cestus írta:A Real ősszel minden évben le van nézve, és mindenki retteg a Bayerntől, PSG-től, Citytől. Aztán valahogy tavasszal még is mindig ők emelik magasba a kupát. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
Tavaly 3 meccset buktak: ellenünk, Valencia és Sevilla, mindet a szezon második felében. Nem azt mondom hogy szerencse a Bl, de azért ne a világnak kelljen már izgulnia, és azon gondolkodnia, hogy ez a taktika része és micsoda foci lesz itt tavasszal. A statisztikákat visszanézve pedig a tavaszi BL meneteléshez hozzátartozott, hogy hullottak a pontok a bajnokságban. Bárhogy nézem ez jó előjel hogy akkor ezen a két vereségen túl simán bennük van 2-3 pluszba. Ezzel mi már bajnokok lehetünk. 8 pontos hátrányban már nem bízhatnak a klasszikusokban.

A BL azért több tényezős. Ékesen bizonyítják hogy semmit nem jelent a csoport elsőség. Mert ők csoport másodikként kaptak egy Napolit, így kvázi "haladékot kaptak" a "forma időzítésre", mi meg kaptunk egy PSG-t második kalapból.

Nagy dolog amit tavaly véghez vittek, ezt nem akarom elvitatni, de ha az én csapatom lenne nem ülnék széttett karokkal, és mondogatnám hogy, majd márciusban, hanem kezdenék valamit (nyilván vezetőként :mrgreen: ) Úgy tudom továbbra sem terveznek igazolni, és ha európában valakinek nagy szüksége lenne rá az a Real, én minden követ megmozgatnék a helyükben egy centerért, még akkor is ha csak rövid távú megoldásként is, valakit, de jelenleg ezt a Gól mennyiséget bárki megrúgná friss bizonyítási vágytól buzogva, ezzel padra téve Benzemát.

Lényeg ami lényeg 8 pontos előnnyel, és BL csoport másodikként nekik kell izgulniuk, nem a többi nagy csapatnak.

Nagyon szorítok egy City- Reál meccsért. Mindamellett hogy, úgy érzem a PSG, vagy ők tudják megfogni a Reált, egy izgalmas, látványos meccs lenne.

Sajnos az MU csalóka, mert a BL-be nekik a 16-ig nincs igazi erőpróbájuk, remélem elkerülik a Realt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:05:29

Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Egyébként ezért tartom fontosabbnak minden évben a Ligát, a BL-hez elég 1-1 meccsre felpörögni, a bajnokságot nehezebb megnyerni, egész szezonban folyamatosan teljesíteni kell.
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.11.02. 11:54:47

Cestus írta:A Real ősszel minden évben le van nézve. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
És 'minden évben' bukják is a bajnokságot, kupát emiatt. A Bl-hez több tényező kell, jó játék, szerencse, sorsolás, kedvező bírói ítéletek, ezek mind nagyon összeálltak ott az utóbbi években és még így is nüanszokon múltak a győzelmeik. Ha idén fordul a trend, simán reális forgatókönyv lehet akár egy 16 közötti kiesés is a PSG ellen, akármennyire tavaszra készülnek.
Cestus
Director del Fútbol

2017.11.02. 11:38:48

A Real ősszel minden évben le van nézve, és mindenki retteg a Bayerntől, PSG-től, Citytől. Aztán valahogy tavasszal még is mindig ők emelik magasba a kupát. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.11.02. 11:35:41

A Citynél tényleg úgy tűnik, össze állt Pep elképzelése. A tavalyi szezonjukhoz nem hasonlítanám, ott az első 6 meccs után véget ért a csoda, idén már jóval többet mutattak. A tavasz még messze van, addig lehetnek nagy fordulatok, ahogy láttunk már ilyeneket az elmúlt években, de úgy érzem, bennük lehet egy nagy eredmény. Nem igazán kedvelem őket, de a Gurdiolát gyalázó emberek miatt valahol mégis örülnék, ha futnának egy nagy szezont. Bár megmagyaráznák, hogy csak a sok elköltött pénz miatt sikeres, itt meg volt Messi, a Bayernnal meg nyert BL-t, de ciki, stb.. úgyhogy nekik mindegy. #-o

A Napoli kiesését én is nagyon sajnálnám, nagyon szimpatikus és jó focit játszanak, pechükre kifogtak egy bombaformában lévő Cityt, a Sahktar pedig már nem először bizonyítja, hogy az egyik legveszélyesebb keleti-európai csapat. Remélem azért összejön nekik vhogy a továbbjutás.

Vannak komoly meglepetések és csalódások is az idei BL-ben, pl. a Benfica 0 pontja 4 meccsen, a Juventustól is többet vártam, a Sporting ellen kis híján megégtek, onnan pedig a továbbjutás is kérdőjeles lett volna. A G csoport elsőre nagyon kiegyensúlyozottnak tűnt, de a Besiktast inkább 4. helyre tippeltem volna, erre pedig mennek 4 ponttal, a Monaconak pedig csak kettőt sikerült gyűjtenie. :roll:
A Dortmundot is rossz nézni, mennyire gyenge, nagy kár érte, egy jó Dortmund egy ilyen formában lévő Realt megszorongathatott volna a 2. helyért.

Na megy ugye a Real... talán most jön ki rajtuk a jólakottság a történelmi szezon után, egyéb problémákkal megspékelve. Pl. Morata és Danilo elmentek, és nem lettek érdemben pótolva. Danilot hiába szidták mint a bokrot, cserének azért nem volt ő olyan rossz, a Cityben pl. abszolút hozza, amiért megvették. Morata fontos góljainak pedig a bajnokságban döntő szerepe volt.
Addig én sem vagyok nyugodt, amíg versenyben vannak, de ezzel a gyenge formával a bajnokság el mehet már ősszel, hogy ne így legyen, ahhoz nagyon gyorsan össze kéne kapniuk magukat.
A BL-ben tavasszal még jók lehetnek, hiszen azért sokkal több van ebbe a csapatba, mint amennyit most mutatnak. Remélhetőleg már a 16 között jön egy erős ellenfél, minél kevesebb idejük legyen összeszedni magukat. Meg azt is remélem, hogy a bajnokságban a Valencia, Atletico, Sevilla, Villarreal négyes jól fog szerepelni, ne dőlhessen a Real hátra egy gyenge ősz után azzal, hogy a második hely így is tuti, tartalékolhatunk a BL-re.
Válasz küldése