nagyatyesz írta:Érdekes ez az Aranylabda dolog. Az szerintem egyértelmű, hogy Messi és Cr nem tűnik úgy ki a többiekhez képest, mint korábban éveken keresztül. Nálam Messi a legjobb, kb az elmúlt 10 évben 8szor kapta volna meg szerintem, ha tényleg a legjobbnak járna. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a klub és nemzeti csapatok sikereivel kapcsolják össze magát a díjat, így jogos Ronaldo sok aranylabdája is, még akkor is, ha játékban az utóbbi években nagyon elfogyott, viszont gólokban jeleskedett.
Igazából nem értem ezt a "de Cr csak úgy fossa a gólokat", meg a kieséses szakaszban fontos gólokat lőtt dumát. Az utóbbi két évet ha megnézzük Messi ebben is előtte járt, de 6-7 évre visszamenőleg is legfeljebb X, még úgyis, hogy itt volt egy Neymar és egy Suarez, akik szintén szépen termeltek, és nem rá volt kijátszva minden. De ott van a Bl is, a fontos góljaival, ahol max. a Juve visszavágóig lehet említeni. Mellesleg a Pool-ban Salah szintén rendesen odatette magát gólokban szélsőként, büntetők nélkül, de megvan esélyesként említve is a neve!? Pechjére marokkói. Viszont, ha a VB ennyit számít a portugálok is eléggé lebőgtek vagy itt akkor mi halyzet?!.
Szóval ez a hatalmas gólgazdagság, meg fontos meccsek is csak közhelyek. Amikor pl. a Bayern ellen hajszálon függött a továbbjutás én nem emlékszem, hogy akkora vezér lett volna, de a döntőben sem.
Nem akarok elvenni az érdemeiből, mert ami jár, az jár neki, korszakos játékosok közé tartozik ez nem vitás, de az, hogy aranylabdát kapjon arra amit idén letett az röhej tárgya.