Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
messideco
Presidente del Barça

2010.11.18. 13:39:04

A spanyolok nem tartoznak a kedvenceim közé, főleg a vb-döntő, és az egész világbajnokság miatt. Ez már lerágott csont, nem szeretném ragozni.
Az viszont egy másik dolog, hogy nekem is Portugália az egyik kedvencem, még akkor is ha Ronaldo,Nani stb. jellegű játékosok szerepelnek benne.
Kép
"And my heart will leave you never."
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.18. 12:25:06

mindorokke_barca írta:
Puff nektek vb-győztes campeones.
Végre a drágalátos spanyoljaitok is kikapnak...
:roll:

És ez nálad hogy működik? a válogatott magját a Barca alkotja...
Attól, hogy klubszinten a Barçát szereti, még nem kell csak azért imádnia a spanyol válogatottat. :) Ha Realosokkal lenne tele, talán nem akadnál ki :wink:

Nálam se a spanyolok a kedvencek, hanem az argentinok, igaz, nem is vagyok ellenük sem!
Kép
Kép
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.11.18. 10:51:53

LG írta:Most akkor, ha a Barcában is számodra antipatikus, elviselhetetlen emberek lennének, akkor nem szurkolnál neki? Vagy fordítva, ha a Realt alkotnák számodra szimpatikus emberek? (Én pl. most jó pár embert kedvelek a RM keretéből, de ettől még nem szurkolok nekik.)
Szerencsére ilyen helyzetre még sosem került sor, de nem tudom, hogyan reagálnék, ha teli lenne hulladékkal a csapatunk -> viszont alapból a klub filozófiája ennek ellentmond, és óriási változásnak kéne történnie, hogy ez másképp legyen.
LG írta:Ami engem illet: Egy dolog, h sok Barcás van a válogatottban, de mégiscsak Spanyolországért játszanak, amit én nem szeretek, illetve enyhén rühellek. És ha 11 Barcás alkotná, ők akkor sem a Barcáért játszanának, hanem Spanyolországért. Ha te sem szeretnéd a spanyolokat, hidd el megértenéd, miről beszélek. Vagy, h megint mondjak egy példát, h számodra szimpatikus emberek küzdenek egy számodra nagyon nem szimpatikus célért, csak nem szurkolnál nekik, h elérjék.
Nem is azt mondom, hogy kötelezően örüljön az ember ilyenkor. Én elfogadom, hogy valaki nem szeret bizonyos válogatottakat, csak azt nem tudom elfogadni, amikor kárörvendés van ilyen esetekben - hiszen azokról az emberekről beszélünk, akik miatt bekapcsoljuk a TV-t. Nem tudok elvonatkoztatni a játékosainktól, akik -hogy a te megfogalmazásod mentén maradjak- egy számukra szimpatikus célért küzdenek (itt most én elhagyom a katalán-spanyol dolgot, hiszen Xaviék tiszta szívvel küzdöttek, máshogy nem is nyerhettek). És nekem furcsa, amikor valaki örömmel éli meg a Barca győzelmét - majd kineveti azt a spanyol válogatottat, ahol szinte ugyanezek a játékosok játszanak.
Akkor vélhetően a felfogásban különbözünk - én nem tudok elvonatkoztatni az emberektől, te pedig "globálisan" a válogatottat nézed.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.11.18. 10:51:05

LG írta:
Mikaos írta:
*én például nem tudok elvonatkoztatni egy válogatott játékosaitól: régen nagyon bírtam a portugálokat, évekig nekik drukkoltam (mondjuk a játékuk miatt is, nem csak a játékosok kapcsán), aztán tessék: itt van ez az ócska portugál válogatott, csupa-csupa antipatikus, elviselhetetlen emberrel - így képtelen vagyok drukkolni nekik, akárhány évig is kedveltem őket. (De hát különbözőek vagyunk)
Most akkor, ha a Barcában is számodra antipatikus, elviselhetetlen emberek lennének, akkor nem szurkolnál neki? Vagy fordítva, ha a Realt alkotnák számodra szimpatikus emberek? (Én pl. most jó pár embert kedvelek a RM keretéből, de ettől még nem szurkolok nekik.)

Ami engem illet: Egy dolog, h sok Barcás van a válogatottban, de mégiscsak Spanyolországért játszanak, amit én nem szeretek, illetve enyhén rühellek. És ha 11 Barcás alkotná, ők akkor sem a Barcáért játszanának, hanem Spanyolországért. Ha te sem szeretnéd a spanyolokat, hidd el megértenéd, miről beszélek. Vagy, h megint mondjak egy példát, h számodra szimpatikus emberek küzdenek egy számodra nagyon nem szimpatikus célért, csak nem szurkolnál nekik, h elérjék.
Jó, ha egy rossz célról van szó, akkor megértem. Viszont egy dolgot árulj el légy szíves: Hogyan lehet ilyen messziről egy minket a történelemben sosem bántó országot ennyire nem szeretni? Mindezt úgy, hogy nem is ismered az adott országot ( ezen csak azt értem, hogy valószínűleg nem éltél ott sosem).
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.11.18. 10:48:12

Mikaos írta:
LG írta:Amúgy ezt orbitális baromságot meg hagyjuk már, h aki a Barcának szurkol, annak a válogatottnak is kell.
Az inkább a baromság, hogy valaki képes a spanyol válogatott ELLEN drukkolni, meg rosszindulatú hsz-eket írni Barca drukkerként :)
Ezt most nem feltétlenül Neked írom.
Biztos van, aki régóta drukkol egy válogatottnak a játékosaitól függetlenül*, de szerintem az a minimum, hogy egy kicsit szorítok azoknak a játékosoknak, akik a Barcában játszanak...ráadásul nem kis szerepet játszanak. Szóval azért ne legyen már kárörvendés, ha egy mód van rá.

*én például nem tudok elvonatkoztatni egy válogatott játékosaitól: régen nagyon bírtam a portugálokat, évekig nekik drukkoltam (mondjuk a játékuk miatt is, nem csak a játékosok kapcsán), aztán tessék: itt van ez az ócska portugál válogatott, csupa-csupa antipatikus, elviselhetetlen emberrel - így képtelen vagyok drukkolni nekik, akárhány évig is kedveltem őket. (De hát különbözőek vagyunk)
Teljes mértékben egyetértek. Én is a portugáloknak drukkoltam, még a 90-es évek végén, 21. sz. elején. Akkor még nem nagyon néztem futballt, mert három csatornán nehéz volt :D ( m1, tv2, rtl klub), így nem szurkoltam klubcsapatnak, 2003-2004-től vagyok barcás csak (ezt csak azért írom le, hogy nehogy Figo miatt nekem essetek :D Akkoriban mivel nem voltam barcás, az egyik kedvenc játékosom volt.). Na most ez a szimpátia tovább is kitartott, egészen 2006-ig, de akkor már csak mondjuk Deco, illetve a játék miatt. Viszont azóta sem szimpatikus játékos, sem játék nincs náluk. Igen is, ha a spanyol válogatott úgy áll fel, hogy játszik Pique, Puyol, Busquets, Xavi,Iniesta, Villa és esetleg Pedro is, akkor számomra érthetetlen, hogy miként tud valaki ellenük szurkolni. Az, hogy esetleg nem szorít értük feltétlen még megértem. De hogy ellenük... Hát elég érdekes.... A játék pedig szerintem nem volt rossz a vb-én, egy-két dolog hiányzott, de most ennyi elég volt. A németek játékával pedig nem hasonlítanám össze, mert teljesen más. A németek, amint megszerezték a labdát kb fél percen belül gólt szerettek volna lőni, míg a spanyoloknál egy Barcelonában felépített játék volt ( Del Bosque munkáját én sem értékelem sokra, szvsz kihagytam volna Alonsot vagy Busit és 4-3-3-ban játszottam volna Pedroval, Villaval és Torressel a kezdőben. Aztán,ha így is kínlódott volna Torres, akkor Llorente lett volna a középcsatár). Ez olyan mintha a cseresznyét hasonlítjuk a dinnyéhez fizimiskája alapján :D Barcelonásként egyértelműen az előbbi játék tetszik jobban, mert mi ezt hívjuk szép játéknak. Ehhez a játékhoz iszonyú összeszokottság, egymás gondolatainak ismerete, óramű pontosságú passzok szükségesek (ezért sem szoktam érteni azokat, akik Pep munkáját lebecsülik, ez egyértelműen az ő érdeme, Rijkaard alatt inkább az egyéni zsenik érvényesültek, mint az annyira kidolgozott passzjáték, nem is volt nálunk szezon átlagban 70%-ban a labda, csak mondjuk 60 :D) Persze, hogy a klubcsapatnál csiszoltabb a játék, mert egy évben kb 300 napot együtt töltenek és így játszanak. Mondhatjátok, hogy a kezdőben Barcásak vannak, így össze sem kell őket szoktatni, de ez butaság. Más alapfelállás (ezért lett volna szerencsésebb a 4-3-3 talán), más típusú játékosok ( itt a szélső védőket emelném ki, más játékot igényel Ramos felfutása, mint Alvesé, vagy az Abi-Capdevilla páros sem teljesen ugyanaz) és, ami a legfontosabb: Más edzői kérések. Ehhez kevés, hogy Barcelonában összeszoktak, össze kell ebben az eltérő közegben, taktikában is szokni. Erre egy válogatottnál vajmi kevés idő van. Ezért lett volna szerencsésebb, hogy ha már a játékosok tekintetében 90%-ig a Barcelonára alapozza felállását Bosque, akkor a taktikáját is jobban idomítsa hozzájuk. Ebben Aragones jobb volt feltétlen, akkor is, ha ő sem 4-3-3-ban játszatta Spanyolországot.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.18. 10:40:31

Mikaos írta:
Most akkor, ha a Barcában is számodra antipatikus, elviselhetetlen emberek lennének, akkor nem szurkolnál neki? Vagy fordítva, ha a Realt alkotnák számodra szimpatikus emberek? (Én pl. most jó pár embert kedvelek a RM keretéből, de ettől még nem szurkolok nekik.)

Ami engem illet: Egy dolog, h sok Barcás van a válogatottban, de mégiscsak Spanyolországért játszanak, amit én nem szeretek, illetve enyhén rühellek. És ha 11 Barcás alkotná, ők akkor sem a Barcáért játszanának, hanem Spanyolországért. Ha te sem szeretnéd a spanyolokat, hidd el megértenéd, miről beszélek. Vagy, h megint mondjak egy példát, h számodra szimpatikus emberek küzdenek egy számodra nagyon nem szimpatikus célért, csak nem szurkolnál nekik, h elérjék.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.11.18. 10:21:09

LG írta:Amúgy ezt orbitális baromságot meg hagyjuk már, h aki a Barcának szurkol, annak a válogatottnak is kell.
Az inkább a baromság, hogy valaki képes a spanyol válogatott ELLEN drukkolni, meg rosszindulatú hsz-eket írni Barca drukkerként :)
Ezt most nem feltétlenül Neked írom.
Biztos van, aki régóta drukkol egy válogatottnak a játékosaitól függetlenül*, de szerintem az a minimum, hogy egy kicsit szorítok azoknak a játékosoknak, akik a Barcában játszanak...ráadásul nem kis szerepet játszanak. Szóval azért ne legyen már kárörvendés, ha egy mód van rá.

LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.18. 10:06:01

Lehet, h nem a barátságos meccsekből kell kiindulni, de már másodszor szaladnak bele a késbe. Ez már vhogy nem az a spanyol csapat, ami átgázol mindenkin. Ez már nem az a csapat, melyet Aragones felépített. Már a VB-n sem az volt, ott is színtelen-szagtalan semmilyen játékkal, alig néhány góllal, meg egy nagy adag szerencsével nyertek. Nemvolt ellenfelük, a nagy csapatok egyikének sem ment, kivéve a németeknek, de ők meg még nagyon fiatalok és rutintalanok voltak. Mostanra úgy gondolom Del Bosque tovább amortizálta Aragones munkáját, és gyanítom, h még újabb spanyol zakók fognak jönni, ill. úgy fognak járni, mint anno a franciák a VB és EB címük után, alaposan visszaesnek.

Amúgy ezt orbitális baromságot meg hagyjuk már, h aki a Barcának szurkol, annak a válogatottnak is kell.
zsuni
Capitá del Barça

2010.11.18. 10:05:47

mondjuk ennyire látványosan nem kellett volna ...iuk a meccsre, ezzel csak azt érték el, h a hercegnője és bandája ősemberekre hajazó tombolásba kezdhettek...
még a végén kiderül hogy az a hülye, aki tényleg játszik egy barátságos meccsen nem? leszarni kell azt, másra nem jó..
messibingyo
Jugador del Barça

2010.11.18. 10:03:28

A portugáloknak meg...volt egy jó napjuk.
Ugyanakkor ez intő jel a Barca számára is, mert nagyjából ugyanilyen meccsképre lehet számítani a Classico-n is.[/quote] Ezzel teljesen egyet ertek nehogy a Barca is bele fusson egy nagyobb Veresegbe A Classicon en eleg gyengenek tartom a vedelmet mostanaban figyelmetlenek!!!
bingyo
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.11.18. 09:34:30

messideco írta::lol:
Puff nektek vb-győztes campeones. :P
Hajrá Barcelona? :shock: :twisted: Egyébként ahogyan szokták mondani: Nem a barátságos meccseket kell nyerni. Senkit nem érdekel a portugál szurkolókon és a spanyol ellendrukkereken kívül ez az eredmény. 2012-ben nehogy fordítva ismétlődjön meg az eb-én :D A vb-én csak rugdosódni és színészkedni tudtak a luzitánok....
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.11.18. 09:29:49

a spanyoloknak már nem kell bizonyítaniuk semmit, megtették azt az elmúlt két seregszemlén, szóval kikaphatnak akár a Salamon-szk-től is... ;)

a Kemény-legények is általában olimpiára élesítenek, ők néha még az eb-t is alárendelik a felkészülésnek, szóval nem érdekel engem a tegnapi eredmény, majd az EB-n játszanak megint, ennyi... :D

mondjuk ennyire látványosan nem kellett volna ...iuk a meccsre, ezzel csak azt érték el, h a hercegnő és bandája ősemberekre hajazó tombolásba kezdhettek...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.11.18. 17:42:55-kor.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.11.18. 08:53:02

Puff nektek vb-győztes campeones.
:roll:

És ez nálad hogy működik? a válogatott magját a Barca alkotja...
Istvaan
Barça B

2010.11.18. 08:40:10

Bree írta:
El fanático írta:" Derrota dolorosa después de un mal partido. No hemos jugado bien y hemos pagado las consecuencias."

Iniesta 1 perce tette közzé a Facbook oldalán.
És ez mit is jelent? :?
"Rossz játék után fájdalmas vereség. Nem játszottunk jól, s ennek meglettek a következményei."
Bree
Jugador d'estrella

2010.11.18. 07:58:20

El fanático írta:" Derrota dolorosa después de un mal partido. No hemos jugado bien y hemos pagado las consecuencias."

És ez mit is jelent? :?
Kép
Lionel Messi - El Mejor
>I belong to Jesus<
messideco
Presidente del Barça

2010.11.18. 01:06:28

:lol:
Puff nektek vb-győztes campeones. :P
Kép
"And my heart will leave you never."
El fanático
Entrenador del Barça

2010.11.18. 00:58:15

" Derrota dolorosa después de un mal partido. No hemos jugado bien y hemos pagado las consecuencias."

Ez pedig egy videó az Argentin - Brazil után Leo és 'dinho beszélgtnek:

http://www.youtube.com/watch?v=3izBxy1I ... r_embedded
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.11.18. 00:14:00

Szép. 2008 óta lejtőn van a válogatott a vb-t behuzták mert annyival jobbak voltak mindenkinél hogy az is elég volt. Csak egyre inkább felmerül az a kérdés hogy mennyi szerepe volt ebben VDB-nek, a Pep féle Barcához képest egy huzása volt betette Alonso-t még Busquets mellé , ami inkább volt rossz huzás volt mint jó. Rossz helyen nyult bele a precíz gépezetbe abban a pillanatban eltunt az a atomfoci ami addig jellemezte a selecciónt.
De mint a példa mutatja ezzel a kerettel mindenki képes folyamatos szép és eredményes játékra igaz srácok?
Mikaos
Director del Fútbol

2010.11.18. 00:05:50

A VB-címet nyerő csapatokra jellemző, hogy kicsit önelégültek lesznek...de jelen esetben egy olyan csapatról van szó, amely EB-t és VB-t is nyert egymás után.
Nem kis feladata van az aktuális szövetségi kapitánynak ilyen helyzetben, nem lehet egyszerű motiválni a játékosokat.
Ennek ellenére a tétmeccseken továbbra is hozzák azt, amit megszokhattunk tőlük. A barátságos meccsek pedig lényegtelenek.

A portugáloknak meg...volt egy jó napjuk.
Ugyanakkor ez intő jel a Barca számára is, mert nagyjából ugyanilyen meccsképre lehet számítani a Classico-n is.
Kardi
Capitá del Barça

2010.11.17. 23:56:19

Hugo Almeida góljával 4-0....kiütés... :?
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
detabarca
Capitá del Barça

2010.11.17. 23:40:29

Tétmeccsen biztos más lenne, de tény hogy ma nagyon verhető a spanyol 11. Főleg a széleken muzsikálnak nagyon gyengén. Én nem is nézem tovább...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Kardi
Capitá del Barça

2010.11.17. 23:35:29

lui1698 írta:Portugálok már hárommal mennek a spanyolok ellen...
Nagyon amatőr hibákat követnek el hátul a spanyolok, a játékuk megakad a középpályán és nem tudnak helyzeteket kidolgozni, ellenben a portugálok akarnak és küzdenek még 3-0nál is. Azért két ilyen nagy blama a spanyoloknál: nemrég argentínok lőttek 4et, most a portugálok 3at (eddig). :?
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.11.17. 23:33:22

Portugálok már hárommal mennek a spanyolok ellen...
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.17. 23:31:32

Argentína - Brazília 1-0 8)

Sajnos nem dominált végig Argentína, de a végén Messi volt jókor a legjobb helyen. Jó a csapat, csak így tovább!

VAMOS ALBICELESTE!!!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.17. 23:31:11

Angolok 75 percig semmit sem mutattak,utána lett jó a meccs, nagyon beszorították a Franciákat a végére, nem sokon múlt az x.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése