Mikaos írta:LG írta:Amúgy ezt orbitális baromságot meg hagyjuk már, h aki a Barcának szurkol, annak a válogatottnak is kell.
Az inkább a baromság, hogy valaki képes a spanyol válogatott ELLEN drukkolni, meg rosszindulatú hsz-eket írni Barca drukkerként

Ezt most nem feltétlenül Neked írom.
Biztos van, aki régóta drukkol egy válogatottnak a játékosaitól függetlenül*, de szerintem az a minimum, hogy egy kicsit szorítok azoknak a játékosoknak, akik a Barcában játszanak...ráadásul nem kis szerepet játszanak. Szóval azért ne legyen már kárörvendés, ha egy mód van rá.
*én például nem tudok elvonatkoztatni egy válogatott játékosaitól: régen nagyon bírtam a portugálokat, évekig nekik drukkoltam (mondjuk a játékuk miatt is, nem csak a játékosok kapcsán), aztán tessék: itt van ez az ócska portugál válogatott, csupa-csupa antipatikus, elviselhetetlen emberrel - így képtelen vagyok drukkolni nekik, akárhány évig is kedveltem őket. (De hát különbözőek vagyunk)
Teljes mértékben egyetértek. Én is a portugáloknak drukkoltam, még a 90-es évek végén, 21. sz. elején. Akkor még nem nagyon néztem futballt, mert három csatornán nehéz volt

( m1, tv2, rtl klub), így nem szurkoltam klubcsapatnak, 2003-2004-től vagyok barcás csak (ezt csak azért írom le, hogy nehogy Figo miatt nekem essetek

Akkoriban mivel nem voltam barcás, az egyik kedvenc játékosom volt.). Na most ez a szimpátia tovább is kitartott, egészen 2006-ig, de akkor már csak mondjuk Deco, illetve a játék miatt. Viszont azóta sem szimpatikus játékos, sem játék nincs náluk. Igen is, ha a spanyol válogatott úgy áll fel, hogy játszik Pique, Puyol, Busquets, Xavi,Iniesta, Villa és esetleg Pedro is, akkor számomra érthetetlen, hogy miként tud valaki ellenük szurkolni. Az, hogy esetleg nem szorít értük feltétlen még megértem. De hogy ellenük... Hát elég érdekes.... A játék pedig szerintem nem volt rossz a vb-én, egy-két dolog hiányzott, de most ennyi elég volt. A németek játékával pedig nem hasonlítanám össze, mert teljesen más. A németek, amint megszerezték a labdát kb fél percen belül gólt szerettek volna lőni, míg a spanyoloknál egy Barcelonában felépített játék volt ( Del Bosque munkáját én sem értékelem sokra, szvsz kihagytam volna Alonsot vagy Busit és 4-3-3-ban játszottam volna Pedroval, Villaval és Torressel a kezdőben. Aztán,ha így is kínlódott volna Torres, akkor Llorente lett volna a középcsatár). Ez olyan mintha a cseresznyét hasonlítjuk a dinnyéhez fizimiskája alapján

Barcelonásként egyértelműen az előbbi játék tetszik jobban, mert mi ezt hívjuk szép játéknak. Ehhez a játékhoz iszonyú összeszokottság, egymás gondolatainak ismerete, óramű pontosságú passzok szükségesek (ezért sem szoktam érteni azokat, akik Pep munkáját lebecsülik, ez egyértelműen az ő érdeme, Rijkaard alatt inkább az egyéni zsenik érvényesültek, mint az annyira kidolgozott passzjáték, nem is volt nálunk szezon átlagban 70%-ban a labda, csak mondjuk 60

) Persze, hogy a klubcsapatnál csiszoltabb a játék, mert egy évben kb 300 napot együtt töltenek és így játszanak. Mondhatjátok, hogy a kezdőben Barcásak vannak, így össze sem kell őket szoktatni, de ez butaság. Más alapfelállás (ezért lett volna szerencsésebb a 4-3-3 talán), más típusú játékosok ( itt a szélső védőket emelném ki, más játékot igényel Ramos felfutása, mint Alvesé, vagy az Abi-Capdevilla páros sem teljesen ugyanaz) és, ami a legfontosabb: Más edzői kérések. Ehhez kevés, hogy Barcelonában összeszoktak, össze kell ebben az eltérő közegben, taktikában is szokni. Erre egy válogatottnál vajmi kevés idő van. Ezért lett volna szerencsésebb, hogy ha már a játékosok tekintetében 90%-ig a Barcelonára alapozza felállását Bosque, akkor a taktikáját is jobban idomítsa hozzájuk. Ebben Aragones jobb volt feltétlen, akkor is, ha ő sem 4-3-3-ban játszatta Spanyolországot.