Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Őszintén remélem hogy nem kapja meg. Egyrészt Raphinhával szemben nem lenne fair, aki BL-ben szinte mindenkinél gyilkosabb volt, másrészt kiegyensúlyozottabb is, azért Yamal a koránál fogva is inkább 45 perces játékos volt többnyire, leginkább félidői voltak, mégha az nem is akármilyen....olyanokat leművel hogy Messi után újabb olyan játékos aki miatt még semlegesként is megéri leülni nézni a meccseinket(márha a csapat mostani játéka nem lenne elég indokcsababarca írta: ↑2025.09.22. 12:40:11Majd kiderül, de pl Yamal nálam sehogy se jöhet a képbe, max ha elviszik ilyen spytime-s hernyóhajas tiktok díjjá ezt.
Gólokban szezont nézve:
- Dembelé 35
- Raphinha 34
- Yamal 18
Gólpasszok:
- Raphinha 22
- Yamal 21
- Dembelé 14
G/A:
- Raphinha 56
- Dembelé 49
- Yamal 39
Kulcspasszok:
- Raphinha 154
- Dembelé 118
Yamal 93
Egyedül sikeres cselekben veri agyon mindkettő, 3-szor több itt nála mint a másik kettőnél.
Ugye ugyanazokat nyerték, de Dembelénél ott egy BL cím, ahol igen meghatározó is volt ráadásul.
Még van egy Vitinha, akinek meg a csapatra gyakorolt hatása volt igen kiemelkedő, de vele nem foglalkoznék, nem fogják neki adni.
Szóval én meglátásom szerint, ha a gólokat nézzük is Raphinha vs Dembelé között kell eldőlnie, ha a g/a-t akkor is, csapatra gyakorolt hatása szerintem Raphinhanak nagyobb mint Dembelének, de itt Yamal is veri a franciát.
Ha eredményeket nézünk eredményesség mellé, akkor is Dembelé vs Raphinha.
Ha még bevesszük a fair play szempontot (van ilyen is elvileg), akkor meg tükörsima Raphinha.
Szóval nem értem, hogy amikor a brazil letol egy ilyen szezont, minden statban verve Yamalt, akkor egyáltalán miről van kérdés?
Azért olyan volt már, hogy megkérdőjeleződött egy aranylabda győztes, de olyat még nem láttam, hogy valakit csapaton belül is vernek, majd megkapja az aranylabdát.
Mondjuk Modric-Cé ha a klubcsapatot nézzük ilyen volt, de Modric bitang VB-t ment.
Iniesta-Messin lehet vitatkozni, de ott meg Messi azért a klubszezonban bőven jobb volt, mint Iniesta.
Szóval nálam tök egyértelmű, hogy Raphinha vagy Dembelé, de félek belenyúlnak a show miatt, és odaadják Yamalnak, amit nagyon károsnak gondolnék.
Pedig engem aztán nem lehet Raphinha elfogultsággal vádolni, Yamalt meg amúgy jobb játékosnak gondolom nála, de a szezonban a brazil volt a jobb, minden mutató szerint is. (kivéve a cselezést, de arra meg Robinho is kaphatott volna, kis túlzással persze)
Azért most, hogy nem játszik, látszik, hogy mekkora hatással van a csapat veszélyességére a hiánya...brazilfan írta: ↑2025.09.22. 14:07:18Nálam nincs sorrend, nem volt egyértelműen a többiek fölé nőtt játékos, vagy inkább a kiírás szempontjai nem egyértelműek, van ugyan egy általános elképzelés, hogy milyennek kellene lennie egy aranylabdásnak, de a gyakorlat szerint az semmit nem jelent, pl. Benzema aranylabdája is vicces volt.
Oké, hogy nagyon jó volt, akár hibátlan is (nincs erről elég emlékem, hogy vitába szálljak, elfogadom, nyilván nem viccből kapta). Viszont a gólkirály az 5 gólos Klose volt. Ha mondjuk ő vagy Ronaldo/Henry/Zidane akárki rúgott volna 8-at szerintem már más lett volna a helyzet. Vagy ha a BL győztes csapatból emelkedett volna ki valaki (nem csípem a VB súlyozását, semmilyen kis torna az egész szezonhoz képest). De nem volt kiemelkedő támadója a VB-nek (sem), így reálisan megkaphatta, mert a Juve közben bajnok lett otthon, bát a BL negyeddöntő annyira nem acélos, de oké.
Ő egy hibátlanul végigjátszott vb után kapott Aranylabdát. Megnéznék egy támadót, aki hibátlan játékra lenne képes.
Igen, de szerintem ez nemcsak úgy igaz, hogy a helyzeteket be kell lőni, hanem úgy is, hogy a gólok előkészítése, illetve az ellenfél góljainak a megakadályozása nélkül nincs siker.
Alapvetően adom, amit írsz, szerintem is túl vannak súlyozva a csatárok a díjazottak között. Ezért is nem Dembelé-nek adnám oda idén, mert bár ő volt a PSG leggólerősebb játékosa, nem lőtt annyival többet, mint amennyivel többet adnak nála mások, más téren. 21 gól a bajnokságban, 7 gól a BL-ben, ez nagyszerű, de nem annyira kimagasló, mint a csapatban mások más téren.brazilfan írta: ↑2025.09.21. 11:32:08Akkor is úgy gondoltam, meg most is, hogy a góllövőknek Aranycipőt kell kapniuk, nem Aranylabdát. Persze a gyakorlat szerint tényleg a támadók tarolnak, de szerintem a szavazók össze szokták keverni a legjobb játékost a góllövővel, ahogyan a meccs embere is általában a támadók közül kerül ki, ha a hátvéd vagy a vkp. megszakad, akkor is.
„85 meccsen 100 gólt szereztem", mondta Lewandowski, ez szerintem aranycipős teljesítmény, nem aranylabdás.
Ez oké, de fordítsd meg, ha a világ legjobb góllövője, és a focit gólra játsszák, miért ne kaphatná meg ő? Ha abban nagyon extrát nyújtott, amiben a legjobb, mitől lenne kisebb az érdeme, mint aki mondjuk védekezésben nyújtott extrát? Evidens szerintem sem legyen, de nagyon kimagasló szezonoknál logikus. Szerintem annyira durva favorizálás nincs a támadók felé, sőt. A dualizmuson kívül az utolsó aranylabdások visszafelé sorban:brazilfan írta: ↑2025.09.21. 11:32:08Akkor is úgy gondoltam, meg most is, hogy a góllövőknek Aranycipőt kell kapniuk, nem Aranylabdát. Persze a gyakorlat szerint tényleg a támadók tarolnak, de szerintem a szavazók össze szokták keverni a legjobb játékost a góllövővel, ahogyan a meccs embere is általában a támadók közül kerül ki, ha a hátvéd vagy a vkp. megszakad, akkor is.
„85 meccsen 100 gólt szereztem", mondta Lewandowski, ez szerintem aranycipős teljesítmény, nem aranylabdás.
Akkor is úgy gondoltam, meg most is, hogy a góllövőknek Aranycipőt kell kapniuk, nem Aranylabdát. Persze a gyakorlat szerint tényleg a támadók tarolnak, de szerintem a szavazók össze szokták keverni a legjobb játékost a góllövővel, ahogyan a meccs embere is általában a támadók közül kerül ki, ha a hátvéd vagy a vkp. megszakad, akkor is.
Az nagyon gáz volt. Szerintem sok kétely nem lett volna, elég nagy arányú győzelemmel vitte volna el. Még mindig reménykedem, hogy utólag tartanak egy szavazást majd. Kb 1 éve komolyabban felmerült egyszer.gránit írta: ↑2025.09.20. 21:43:34Lewandowskit kajakra sajnálom, minimum egy Aranylabdát elvettek tőle. 2020-ban nem osztottak ki Aranylabdát, ami szerintem indokolatlan volt. A covid ellenére végigment a szezon, a francia bajnokságban hirdettek korábban eredményt, de alapvetően végigment a szezon. Akkor neki kellett volna kapnia.
Lewandowskit kajakra sajnálom, minimum egy Aranylabdát elvettek tőle. 2020-ban nem osztottak ki Aranylabdát, ami szerintem indokolatlan volt. A covid ellenére végigment a szezon, a francia bajnokságban hirdettek korábban eredményt, de alapvetően végigment a szezon. Akkor neki kellett volna kapnia.
Egyetértek veled, ha tőlünk lenne, nála lenne a legjobb helyen. Sajnos valószínűleg PSG játékos kapja, talán nem is érdemtelenül. Mondjuk nálam Vitinha lenne a favorit tőlük.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.20. 18:15:12Ronaldinho adja át az aranylabdát hétfőn.
Szurkolok, hogy Raphinhának![]()
A két nyári verseny után szerintem ez full esélytelen, de poén lenne az ismeretségük miatt, Dinho asszem régi haverja Rapha apjának, és még csak nem is futball útján. Mennyi ennek az esélye. Bár a csecsemő Yamal-Messi esethez képest még nagy is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.20. 18:15:12Ronaldinho adja át az aranylabdát hétfőn.
Szurkolok, hogy Raphinhának![]()
Valahol érthető, a focit gólra játsszák, Pedrire én inkább azt mondanám, hogy a 3 kiemelkedő teljesítményű játékos közül talán ő volt a legkevésbé hullámzó - de azért ez a posztja miatt is van így, nyilván egy gólszerzésben nagyobb a hullámzás, mint egy középpályán, Yamal végig jól cselezett és alakított ki helyzeteket, Raphinha meg végig nagyot melózott és jól alakított ki helyzeteket, ebben ők sem voltak hullámzóak.Andris írta: ↑2025.09.12. 11:48:13Én speciel Pedrinek adnám, szerintem az övé volt a legjobb szezon-teljesítmény tavaly, mindent egybevetve... de hát már megszokhattuk, hogy a gól és gólpassz számokon nem lát túl a többség, beleértve a szakmabelieket is.
Szerintem amúgy nem egészséges 18 évesen megkapni a lasztit, de jövőre meg úgyis megkapja, ha így halad tovább.
Inkább áthozom ide.gránit írta: ↑2025.08.13. 23:22:19Világi lúzer Tottenham ezt képest volt elveszteni.![]()
Dembélé-nek semmiképp nem adnám oda. Erős szezont futott, de nem lőtt annyi gólt, hogy megkapja, főleg ilyen gépezettel mögötte. Több csatár is többet lőtt nála. Ha PSG-s kapja, akkor Vitinhának adnám.
Yamalt nem is értem, még a csapatban sem ő volt a legjobb. Raphinha szerintem megérdemelné, a BL-ben például jócskán több gólt lőtt, mint Dembélé. 14 meccsen 13 gól, na, ez már Aranylabda-szint. 15 meccsen 8 gól is erős, de miért kapná Dembélé, ha vannak nála termékenyebb támadók is? Raphinha véleményem szerint megérdemelné, de a csapatsikerek miatt valószínűleg a PSG-ből fognak választani, és ésszerű lenne olyat választani onnan, aki a posztján is a legkimagaslóbbnak
Szerintem pontosan mostanában igazságosabb az aranylabda. A PSG taroljon az UEFA díjátadón a BL miatt.
Mivel az Aranylabda már egy jóideje a "A BL/EB/VB győztes csapat legjobb játékosa" díjjá alakult így szerintem Dembelé fogja megkapni vagy pl Vitinha.Chino írta: ↑2025.08.07. 16:52:18Szerintem egy Dembele aranylabda nem lenne feltétlenül igazságos. Ha nem BL győztes lenne, hanem mondjuk ezüstérmes maximum harmadik helyen jöhetne szóba vagy még ott sem. De a PSG úgy alapból csapatként nyert, de ha mégis onnan kellene kiemelni valakit az sem ő lenne. Egy Doué sem nagyon maradt el tőle teljesítményben, de egy Vitinhának például sokkal nagyobb érdemei vannak a tavalyi PSG sikerekben. Én sokat rá mernék tenni, hogy nélküle nem lett volna meg az a BL-győzelem, Dembélé esetében már nem vagyok ilyen biztos. A portugálnak ráadásul leesett még egy NL is, ha Rodri megkapta szerintem Vitinhának is ki lehetne osztani.
Ez is bizonyítja, hogy a hype mennyit számít. A Barca esetében is hasonlóan működik. Yamal a játéka, kora, eladhatósága, népszerűsége miatt simán megelőzi Raphinhát, a teljesítménye miatt viszont utóbbinak inkább ott lenne a helye. Ráadásul Yamal pont tavasszal került világszinten felszállóágba, akkor ismerték meg a legtöbben, erre pedig jobban emlékeznek az emberek, mint az őszre, kora tavaszra. Még az se segít ezen, hogy, ha a brazil játékát nem is követte folyamatosan valaki, olyan brutális számokat hozott, hogy mindenki felkapja rá a fejét.
Én úgy vagyok vele, hogy ha Raphinha nem kapja meg, akkor inkább landoljon Dembélénél, egyelőre nem hiányzik Yamalnak. Nagyon fiatal, bőven lesz még lehetősége bogyókat gyűjteni, maradjon egyelőre a földön.