csababarca írta: ↑2025.09.22. 12:40:11
Majd kiderül, de pl Yamal nálam sehogy se jöhet a képbe, max ha elviszik ilyen spytime-s hernyóhajas tiktok díjjá ezt.
Gólokban szezont nézve:
- Dembelé 35
- Raphinha 34
- Yamal 18
Gólpasszok:
- Raphinha 22
- Yamal 21
- Dembelé 14
G/A:
- Raphinha 56
- Dembelé 49
- Yamal 39
Kulcspasszok:
- Raphinha 154
- Dembelé 118
Yamal 93
Egyedül sikeres cselekben veri agyon mindkettő, 3-szor több itt nála mint a másik kettőnél.
Ugye ugyanazokat nyerték, de Dembelénél ott egy BL cím, ahol igen meghatározó is volt ráadásul.
Még van egy Vitinha, akinek meg a csapatra gyakorolt hatása volt igen kiemelkedő, de vele nem foglalkoznék, nem fogják neki adni.
Szóval én meglátásom szerint, ha a gólokat nézzük is Raphinha vs Dembelé között kell eldőlnie, ha a g/a-t akkor is, csapatra gyakorolt hatása szerintem Raphinhanak nagyobb mint Dembelének, de itt Yamal is veri a franciát.
Ha eredményeket nézünk eredményesség mellé, akkor is Dembelé vs Raphinha.
Ha még bevesszük a fair play szempontot (van ilyen is elvileg), akkor meg tükörsima Raphinha.
Szóval nem értem, hogy amikor a brazil letol egy ilyen szezont, minden statban verve Yamalt, akkor egyáltalán miről van kérdés?
Azért olyan volt már, hogy megkérdőjeleződött egy aranylabda győztes, de olyat még nem láttam, hogy valakit csapaton belül is vernek, majd megkapja az aranylabdát.
Mondjuk Modric-Cé ha a klubcsapatot nézzük ilyen volt, de Modric bitang VB-t ment.
Iniesta-Messin lehet vitatkozni, de ott meg Messi azért a klubszezonban bőven jobb volt, mint Iniesta.
Szóval nálam tök egyértelmű, hogy Raphinha vagy Dembelé, de félek belenyúlnak a show miatt, és odaadják Yamalnak, amit nagyon károsnak gondolnék.
Pedig engem aztán nem lehet Raphinha elfogultsággal vádolni, Yamalt meg amúgy jobb játékosnak gondolom nála, de a szezonban a brazil volt a jobb, minden mutató szerint is. (kivéve a cselezést, de arra meg Robinho is kaphatott volna, kis túlzással persze)
Őszintén remélem hogy nem kapja meg. Egyrészt Raphinhával szemben nem lenne fair, aki BL-ben szinte mindenkinél gyilkosabb volt, másrészt kiegyensúlyozottabb is, azért Yamal a koránál fogva is inkább 45 perces játékos volt többnyire, leginkább félidői voltak, mégha az nem is akármilyen....olyanokat leművel hogy Messi után újabb olyan játékos aki miatt még semlegesként is megéri leülni nézni a meccseinket(márha a csapat mostani játéka nem lenne elég indok

), de utána azért el-eltűnik 1 félidőre. kétség kívül olyan kaliber aki ha olyan alázatos és szorgalmas marad mint Messi akkor megközelítheti az ő szintjét, ami hatalmas szó, de ahhoz meg is kell maradnia annak.
Másrészt pont az említettek miatt, így is még 18-at sem töltötte be, de egy mostani FC Barcelona kezdőjátékosa lett, ezt azért fejben sem lehet egyszerű feldolgozni, és nagyon nem szeretném ha elmenne vele a ló, ha még meg is kapná akkor mégis mit mondjon neki az edző? Eddzen mégkeményebben hogy ne 20 ponttal hanem 80 pont előnnyel legyen jövőre aranylabdás? Tartok tőle hogy ezt már motivációban megsínylené, plusz elvárás lenne a kezdőtagság, tizirúgás meg minden szabadrúgás, ami nagyon nem oké, ilyen szempontból is jó hogy hozzuk a meccseket nélküle.
Ráadásul Messivel ellentétben Yamalnak jelenleg nincs olyan tényleges riválisa, a láthatáron sincs egy Ronaldo-kaliber ellenfélként, maximum az az Mbappé aki már akkor nyugdíj felé fog kacsintgatni mikor Yamal még a 25-öt se tölti be.
Dembelé meg tipikus olyan játékos aki jó-jó, voltak szép meccsei, de nem az a kaliber akinél egyáltalán felmerülne a kérdés hogy aranylabdás teljesítményű, ha nem épp egy triplázó PSG-ben szerepelt volna.
Én Vitinhának vagy Raphinhának adnám, Yamal meg nyerje meg 1 BL győztes Barcában(reméljük már jövőre!

) de simán kinézem hogy ahogy te írtad," tik-tok díjat" csinálnak belőle és megkapja, ami felé már erősen elhaladtak mióta ilyen IShowSpeed-féle bohócokat kérnek fel, kabarévá téve az egész műsort